6068
-
#3548 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!a
-
sakkay #3547 Hát igen.(Bár így nem kezdünk.) PL. most harcoltam 16 Marath hajóval,3 brigg a többi kereskedő.15 db. megszereztem. (9 hajóval voltam 3- 4.oszt.) Kartáccsal lőttem őket, így megadják magukat. Tipp, hogy lehet ker. hajót szerezni. -
Berv #3546 3-rom ? -
sakkay #3545 Bocs 3-rom ágyús de nagyon gyenge. -
sakkay #3544 Az indiaiaknak van más , egy 1 ágyús kereskedőhajójuk is. Amúgy onnan tudod ,hogy mi kereskedő, hogy van-e kis pénz jel (sárga) az ikonján. Ha van ,akkor az. -
Amergin #3543
A kereskedő hajó az az indiaman (tradeship). Többet is el tudsz küldeni ugyanabba a pozicióba (horgony a jele ezeknek a helyeknek) és akkor több jövedelmet termelnek. -
#3542 1. Indianman a kereskedőhajó. Hollandnak meg Fluyt is(asszem). Spanyolnak pedig Galleon. Többi népnek csak indianman...
2. Minél több kereskedőhajód van a trade point-on annál több pénzt kapsz. -
#3541 Ezt most én nem értem... melyik számít kereskedő hajónak? Hogyan lehet fokozni? -
rexsimus #3540 Persze, de ez puszta logika, több hajó több nyersanyagot küld! -
horthy #3539 Számit-e bevétel szempontjábol hogy hány kereskedelmi hajot viszek egy trade point-ra ? Még nem probáltam csak azért kérdem . -
Amergin #3538 A CIV sem rossz játék, na de azért ennyire nem rossz a helyzet szerintem -
sakkay #3537 Az 1.2 sokat javított. De azért jó lesz az1.3. -
sakkay #3536 Igen , sok hibája van de nehezebb,és élethűbb. Főleg a hajós csaták sérülési modellje. De valóban sok a hiba..még. -
#3535 Én inkább megvettem a Civilization Chronicles-t és az ETW-t meg elkönyveltem a veszteséglistára:) -
baalbaalbaal #3534 Sziasztok!
Nincs valakinek tapasztalata az 1.2-es verzióval?
Jópár hete nem játszottam az ETW-ral és kíváncsi vagyok, hogy javult e azóta a játék!
Előre is köszi! -
#3533 menőbb -
Braveheart #3532 Ha magyarokat gyűjtötök akkor minek angolul is kiírni? :) -
marci0217 #3531 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!
Dear Total War gamers
I would like to ask your attention for Hungarian Total War Associaton which works on Steam and want to collect hungarian Total War gamers.
We do wait everybody!
1. step: Entrance to the Steam
2. step: Click "community" menu (on left above)
3. step: In a right corner above you can find a line: search. Click in and write down "Hungarian Total War Association".
4. step: If you find our community you have only two more steps to be member of our team. Click our community than you can find a "join" button in the right corner above.
We welcome every new member! -
#3530 Na igen, Darth mod más...Nekem nem jött be. -
sakkay #3529 Amit csinálsz a francia harcászati taktika volt, az1700-as évek végén.(nem is olyan régen volt is valamelyik adón)Nem volt rossz taktika de az angolok ellen általában nem jött be.Nagyon nem. A darth módban neked sem jönne be, ugyanis ott drasztikusan megváltozik a romboló erő ha közelről lősz ,főleg a tattot. -
#3528 5-6 lövéstől elsüllyed ?:O Ha, nincs vitorlája ellenség hajójának nem bír semerre se fordulni ez jó benne.Ekkor pedig úgy lövöd szét ahogy akarod....
Amúgy én multiról beszélek,ott nem egy fos AI ellen kell tolni. -
ugribugri #3527 páncélozott vitorla:DDD ez jó:)
5-6 sortűz elég minden hajónak, (ha egy szinten vannak) és süllyed (gondolom sortűre gondolsz) akkor nem értem 5-6 lövés a vitorlának, utána 5-6 lövés a hajónak. Mi ebben a jó? -
#3526 Pont, hogy a láncos golyó ér a legtöbbet. Körülbelül 5-6 lövéssel szét lehet lőni ellenség hajójának vitorláit...És onnantól nem tud mozdulni.És onnantól már gyerekjáték szétlőni.Multiban ezzel módszerrel növeltem győzelmeim számát. S Mindig HMS Victory-val toltam...HEavy First Rate ellen.Aminek pár ágyúval több van...De a Victory-nak sokkal jobban bírja vitorlái lövéseket. -
sakkay #3525 -
ugribugri #3524 dehogy nem:) -
#3523 Dehogy jobb. :D -
ugribugri #3522 Az uhlans engem is érdekel a többi nem tom minek a carrabiners jobb mint a dragoons
-
#3521 Nem tudjátok, hogy mit kell átírni a unit tablesben, hogy az alábbi egységek kimondottan "austrian" verziói élérhetőek legyenek ingame:
dragoons
light dragoons
uhlans
stb.
? -
ugribugri #3520 Az elején a kalózokkal nem érdemes tengeri csatát nyomni. el kell vonni a figyelmüket és egy kisebb egységgel partra szállni a szigetükön és nincs több gond a kalózokra:)
Ha két hajón van annyi ágyúd, mind az ellennek egy hajón akkor csak akkor érvényesül a tűzerő, ha egyszerre lövi a több hajó az egyet... ez leginkább Nelson kedvenc taktikájával érhető el. Lehetőleg te mész hátszéllel.. libasorban egymás után. mig az egy hajó a mindegyik hajódra ad le egy sortüzet addig a te összes hajód egy hajóra adja le. Csata közben ne pepecselj a sortűz beállításokkal, hagyd auton tüzel az ha a közelben van valaki. a láncos golyó szerintem sem ér semmit.
Egy szóval az üss és fuss, itt egy sorban gyorsan elhaladni az ellen mellett, egyet lőni, és nem leállni tűzpárbajra -
uwu #3519 A galleon egy nagyon kemény ellenfél az elején, a kezdő flottával nem sok esély van ellene. Pár kör és tudsz gyártani 4th rate hajókat, azzal már gyerekjáték a tengeri csata.
A kishajók tényleg csak arra jók, hogy elvonják a tüzet.
Fontos, hogy minél hamarabb minél több sérülést okozzál. Ezért megéri forgolódni a hajókkal. Mikor kilősz egy sorozatot, a másik oldali ágyúk általában meg vannak töltve. Megfordulsz, és lősz még egyet, és így tovább... Hülyén néz ki, de hatásos.
Árboctépővel az én tapasztalataim alapján felesleges próbálkozni, mert ha ilyennel lősz, közben az ellenség ledarál. Rendes lövedékkel kell kezdeni, és megritkítani a flottát. Ha más kevesen vannak, csak akkor szoktam használni, hogy könnyebben vége legyen.
Kartácsot nekem sohasem sikerült eredményesen használni, mert 2-3 sorozat után kifagy tőle a játék. -
Amergin #3518 Hmmm. Régi szép idők! C=64-en anno.
64 Kilobyte-on mi mindent meg tudtak csinálni! Akkoriban még tudtak programozni a játékok készítői... -
#3517 aztán finomabb dolog, hogy előbb láncosgolyó a vitorlák ellen hogy ne tudjanak mozogni, innen már könnyű célpont a legnagyobb sorhajó is.
vagy kartácstűz a legénység ellen, de ez még neccesebb.
ezek már profibb taktikok, anno a régi pirates játékban ez mesterien volt megoldva.... -
#3516 a lényeg hogy mindig úgy fordulj, hogy a hajóid oldala nézzen az ellen felé, nekik meg az elejük legyen feléd, hogy ne tudjanak rád lőni.
a másik hogy legyen 1-2 nagy lassú sok ágyús hajód, a többi kisebb mozgékony hajó legyen, azokra próbálnak majd ráfordulni az ellenek, de nem tudnak majd, mert a kisebb hajók kimanőverezik őket, addig meg a te nagyhajóid leágyúzzák az ellent.
habár ezek egyértelműek, igaziból is ez volt a taktika:)
nem könnyű, de ezért kell használni a pause funkciót nagyon sokszor.
gyakorlás kérdése az egész. 3.-4. csatára nekem már elég jól ment a dolog;) -
horthy #3515 Tengeri csatáknál milyen taktikát érdemes használni ? Még most alakitottam meg a " Kriegsmarine-t " a poroszokkal . Az első csatám kész kudarc volt . A karib tengeri kaloz bázist akartam megtámadni és az ottani galleonok teljesen szétlötték a Porosz Köztársaság-i hadiflottám . Még annak ellenére is legyürtek hogy ök galleon hajoikon ugyananyi ágyu volt mint az én 32 ágyus hajoimon ( igaz én kisebb hajokkal ugrottam nekik ) . Valahogy nem tudok egyszerre 7 egységet irányitani tul gyors ehhez a program ( vagy én vagyok béna és nem használtam jol a csata ikonokat pl:harccsoportokat még nem probáltam csinálni nemtudom lehet-e van-e olyan ikon hogy szinkronba dolgozzanak a hadihajók ? ) . A szárazföldieknél nincs ilyen gondom . Probáltam a sorhajos modszert hogy szép libasorban követték egymást a hajok de valahogy annak ellenére is a karibi kalozok nyertek hogy ök semmilyen taktikát nem alkalmaztak csak a progi egyszerüen felém forditotta az ágyuikat . Milyen egységeket érdemes gyártani speciálisokat mint a " Bombázo Ketch " , rakétás hajok , nagyágyus fregatt stb ? Mondátok el javaslataitokat min kell még csiszolnom hogy jobban menjenek a dolgok . Kinek mi a tapasztalata a tengeri hadviselésben ? -
rexsimus #3514 Ha gyarmatokkal akarsz szöszölni, akkor a hollandokat próbáld ki! :D -
Pierre75 #3513 Ezért írtam, hogy nagyrészt. Abban bízom, hogy majd a kieg. már javítja az Empire hülyeségeit, de az még legalább 1 év. -
#3512 na azért voltak abban érdekes dolgok. de ennél a mostani empire-nél sokkal jobb volt. nem tudom miért nem ültették át azt az ai kódot ebbe? -
Pierre75 #3511 A Kingdom-ban már 2 éve sikerült nekik megoldani nagyrészt. Nagyságrendekkel jobb volt az ai. Nem csatangolt 1-2 ágyúval, összevonta az erőit. Ha túlerőben volt, meglódult, ha gyengébb volt, kitért. -
#3510 sajnos egy ilyen komplex játéknál nehéz jó ai-t csinálni. talán majd a modok.
habár azért a civilizationban nagyságrendekkel jobb ai van... -
Pierre75 #3509 Szerencséd volt. Én 3 sereggel bandukoltam, levertem 3, összevonás nélkül ellenem küldött erőt, miközben 3 feltöltött serege állt a Würtembergi határnál, semmit se tettek, hogy megvédjék Párizst... 1765-ben járok, de meguntam.
Lehet kezdek egyet a fr-kal, ott már a gyarmatokkal is vesződni kell.