6068
-
rexsimus #3588 Először is az a kereskedő hajó aminek a képén a jobb felső sarokban pénz van (netán ha valaki nem tudná). Kereskedni úgy tudsz velük, hogy leküldöd őket a világtérképen pontokkal jelölt területekre, majd beállsz velük egy szabad horgonnyal jelzett kikötőbe, és már is szállítja az értékes cuccokat haza.
Azt viszont nem tudom, hogy a Road to Indep-ben van -e ilyen. lehetőség, mert én azzal kezdtem, és akkor még nem tudtam, hogy ilyen is van. -
#3587 Ne haragudjatok, de nem értem a kereskedő hajókkal hogyan tudnék (ha tudnék) bevételt növelni. Az amcsikkal vagyok a kampányban amikor 15 területet kell elfoglalni, és nem látok a leírtaknak megfelelő kereskedő hajót... talán nincs is itt még?
Kicsit súgjatok légyszi :-) -
#3586 Nekem eredeti van, és a legutolsó javítás óta nem fagy ki sehol sem... pedig extended képernyőn megy a mese a egyerknek, és taszkokat váltok elég gyakran, térképen és játék közben is... persz könnyen lehet nem egyformán viselkedik minden gépen. -
SZU #3585 Nekem inkább ez vált be:
2 howitzer, 2 egyéb ágyú, mert közelről a srapnelsortűz 2 ütegből darál!
a tiszten kívül 3 nehézlovas.
Gyalogságnak 1-2 gránátos második vonalbelinek. A gránátdobásuk sorsdöntő lehet!
A könnyűgyalogosokat kezdem megkedvelni. Igazi kis mocskok, hogy egyszerre tudnak mind tüzelni, messzebb lőnek a sorgyalogságnál. Karókat tudnak lerakni és ha használod a spécijüket, akkor gyakorlatilag ninják. Szinte láthatatlanul közlekednek és harcolnak.
Belőlük 2-3-at szoktam vinni. És a maradék sorgyalogos, vagy gárda.
Ami nem tetszik, hogy a többi TWben gyorsabban mozogtak az egységek, itt kicsit kínlódni kell. Ráadásul, ha felgyorsítom, vagy lassítom az időt, akkor nem hallom a hangokat.
+ a skirmish tulajdonság itt nem akar rendesen működni. Régen ügye a skirmiserek a seregek előtt voltak zilálni az ellenfelet. Amint közelebb ért valaki, villámgyorsan hátrébb szaladtak és újra lőttek.
Itt ez is béna és nehézkes. Egyszerűen későn kezdenek el hátrálni és lomhán. Aztán ha túl is élik az elszakadást, akkor sem mindig kezdenek el újra tüzelni. -
hornblower #3584 Az viszont jó, hogy a kiegészítője könnyen lehet az amerikai polgárháború, na az nem lesz semmi. -
hornblower #3583 Az egyetlen gond ezzel a programmal a csapnivaló megbízhatóság. Tengeri ütközetnél előszeretettel kifagy, most például hadat üzentek a spanyolok, 1819-ben, és se szó, se beszéd, kilép. A fiúk a kiadónál béta-teszternek fogadtak fel mindenkit, amiért ráadásul a játékosnak kell fizetni, hisz megvette a programot. -
hornblower #3582 Aztán kell még egy könnyűgyalogos, hogy ki lehessen lőni a távolabb ellőni képes ellenséget, tisztet, vagy egyszerűen felderíteni, illetve kipiszkálni az enemyt egy jól megerősített sánc mögül, hogy induljon frontális rohamra. Ez a hatodik unit, inkább a mesterlövészeket érdemes használni, semmint a gránátosokat. A többi viszont mind sima sorgyalogos, ha van elit gyalogság, akkor első sorban az. Ezek adják a tűzerőt, kettesével csoportosítva mozgatni lehet őket jól.
Akit lehet, célszerű bekeríteni, aztán a hátát lovassággal megritkítani (a lovasságok általában szinte teljesen leamortizálódnak egy harc végére). -
hornblower #3581 Ütegből sem jó mindenféle. A field artillery (tábori ágyúüteg) nem tud ellőni a saját csapatok feje felett. Ezért inkább a howitzert alkalmazom, általában kettőt. Annál többet nem lehet jól kihasználni, annyi elég védekezni meg gyors támadáshoz is. Két lovasezredet is alkalmazok, annyi elég szokott lenni. Van egy tábornok, a maga 24 fős csapatával, ő megy a grízes szituációkban lévő egységek mögé morált növelni. Ez eddig (2 ágyú, 2 lovas, 1 vezér=5 unit) -
hornblower #3580 Nem tudom, ki hogy van az optimális hadsereg-kombinációval. Ugye, üteg súlyosan pusztít, de védtelen egy lovasrohammal szemben. A lovas gyors, de kevés, fennakad a gyalogsági négyszögön. A gyalogos lassú, hatékony, főleg a sorgyalogság. A könnyűgyalogos önmagában nem sokat ér. Vezér pedig kell, mert őt ritkán dobjuk csatába, míg ha pl. egy lovasezred vezetője a parancsnok, akkor ő megy akcióba és eleshet könnyen. -
feez #3579 Azt javaslom minden infót olvassatok el. Akinek nem megy az angol, az szótárral üljön a gép előtt. Rengeteg hasznos infót tudhattok meg a játékról és nem utolsó sorban a történelemről. -
#3578 Lenne egy kérdésem
Megvettem az eredetit múlt héten, de amikor road to independence kampányra kattintok, az már fel van oldva: az első két küldetés, tehát a második elérhető.
Előtte a csúnya verzió volt meg, most nem baj, hogy azok a beállításait használja az origi? -
hornblower #3577 de folytathatod, csak azt az opciót kell választanod, miután a kisfilm introja lement. -
Trantorius #3576 Hello
Ha a Világ Uralom célt választottam és elérem a 40/40 régiót akkor vége a játéknak,nem folytathatom? -
#3575 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!l -
sakkay #3574 Rá állsz az ellenséged kereskedelmi útjára.Azonnal jelezni fog üzenettel. Az ell.ker. útjának színe piros. Ha a tieddel együtt van, sárga is lehet. -
Trantorius #3573 kösz:D amugy hogy kell kalózkodni? -
#3572 nyerő stratégia:
katonák, katonák, katonák és hódítás ezerrel;) ennél jobb stratégia nincs, csak szebb^^ -
Trantorius #3571 Kösz a válaszokat.
Amugy némelyik régio fővárosba miért nem enged néhány épületet megépíteni, ilyen például magyarország vagy erdély.Mindegyik helyen csak falat és még egy fajta épületet enged, se operaházat se mást.
Nektek van valami nyerő stratégiátok a birodalom terjeszkedésébe(mit érdemes építeni,fejleszteni,csinálni) -
SZU #3570 Na nagy nehezen kinyírtam Velencét.
Trükkösen lenyomtam a védőket, majd a rohadt ágyúk elé vetettem egy legyengült csali szakaszt.
Amikor eldördült a sortűz és nekiláttak újratölteni, az erőd minden rejtett zugából rájuk vetettem magam minden megmaradt Aztán a közelharcban mégsem voltak már olyan bátor fiúk! =)
Most gyarmatosítok Amerikában. Északon már szinte minden indián törzset levertem, de a legészakibb nép meglepett. Általában egy fullos sereg szokott a fővárosban lenni, meg max. egy kisebb mellette.
Ez is így nézett ki! Amikor megtámadtam a semmiből mellettem termett még egy fullos sereg és ambushba rohantam. Gyakorlatilag 2.5 fullos indián sereg ellen a gyarmatosító milíciáim, zsoldos indiánjaim és a pár lovasom semmit sem ért. Pláne, hogy a rajtaütés miatt két oldalról támadhatott, míg én még menetoszlopban kezdtem. =7 -
#3569 US-nek van kereskedőhajója? Mi a neve ha van? -
#3568 +
1. A kicsi adó csökkenti a lázadás esélyét, de nem mindig elég... kell helyőrség is rendet fenntartani. És nem árt a papokkal nyomatékosítani a vallást.
-
rexsimus #3567 1: akkor valamit rosszul csinálsz, mert ha az adókat nullára kicsire húzod, akkor tuti bezöldül a kezdőterületeid. Szerintem rosszat húzgáltál, ha egyáltalán húzgáltál, vagy rossz irányba :D
2: vagy nincs pénzed vagy megfelelő kutatásod vagy ott nem lehet.
3: kijelölsz egy egységet és a baloldalt van egy csillagos ikon, a feloszlatás és a "gyógyítás" között. -
Trantorius #3566 Helllo
Az lenne a problémám hogy a politikai térképen bármit teszek néhány város folymaatosan sárga,mégha nullára rakok mindent(némelyik meg piros) ez mitöl lehet,nem nagyon tudok angolul ezért elég nehéz.
A másik meg hogy némelyik régioba a a régiofővárosba csak katonai képzőtábort enged épiteni meg falat(se opera házat se semmit)
3. hogy tudok tábornokot késziteni mert csak egy olyanom van aki vezeti a hadsereget viszont két fronton harcolok europába és kellene még egy.
Plz Help,és bocs hogy hülyén fogalmaztam de siettem.:S -
Berv #3565 Lehet, h. elsikkadtunk, nem kizárt :)
-
SZU #3564 Lehet, hogy elsikkadtok a lényeg felett!
Egy csillag erőd közepén, a zászlós zónán keresztül 18. db. ágyú vonalban van. Kb. faltól-falig. Ha felmászok egy falra és leírtom a védőt, akkor egy sortűzzel kb. 70%-ot lerombol a falból és 2-ra leomlik a seregemmel együtt.
Ha én lövöm be a falat, és betámadok, akkor a feltorlódott tömegbe lövet és fut mindenki.
Egyébként meg nem marad 5 nehézlovasom addigra, mire szétverem a védőket. Eddig 3. próbálkozásra a megmaradt 4 érintetlen line infantry és 2 lovas, meg 3-4 egyéb leamortizálódott század. A 18 ágyúból 4-5 kartács egy full századra bőven elég és mire újratáraznak 4-5 ágyút tudok egyszerre leverni. A többi megint lő egyet és már nem marad szinte épkézláb emberem. -
Berv #3563 egy ötlet:
Az 5 nehézlovas kontra 6 pattantyús egység.... ez működhet.
-
#3562 És ha minden irányból támadod,de legalább előről,oldalakról,meg hátulról?Annyi irányba csak nem tud forogni:) -
SZU #3561 Szétszivatott este Velence! =)
Csillagerődjébe rejtett 8 line infantryt és 6 üteget, pár lovassal és gránátossal egyetemben.
Háromszor játszottam le a csatát, mind3x vesztettem.
Nekem van 5 nehézlovasom, 3 ütegem és a többi line infantry. A bukás oka a 18 db. ágyú egyenes vonalban a csillag erőd közepén...
Hiába verem meg a seregét a falakon felmászva, a falat leomlasztva, vagy kicsalogatva az a rohadt ágyúsor egy össztüzével elkerget mindenkit.
Kartáccsal lőnek, (persze magukat nem sebzik, ha a vonal végéről próbálok támadni, hogy a többi tüze átmenjen az előttük lévő ütegeken...) 80 embert 3-4 kartács már szétver. Hiába támadom meg több helyről, max 1-2 tüzért leverek de a többi üteg lenyom a francba...
Szégyen! =) -
rexsimus #3560 Lesznek új egységek a köv patchban! Itt egy kis infó. -
#3559 Végre én is megvettem a gammát. március óta most érkezett meg a boltba (cdgalaxist most mellőztem) XD
Kár hogy angol a kézikönyve:(
Na de legalább remélem tökéletes gémmel játszok.... frissítések ugye... -
SZU #3558 Minden arcon rajta van az igazi háborús jókedv! =) -
#3557 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!m -
Walcon #3556 Sziasztok,
aki tehetséges játékosnak tartja magát a tengeri vagy szárazföldi ütközetekben és még nem próbálta a multiplayer módot az keressen bennünket - vagy a Hungarian Total War Association magyar játékosait - a Steam-en. Sokszor az oroszok, görögök, németek uralják a terepet és lealáznak mindenkit... utánpótlás nélkül pedig mi se húzzuk sokáig...:)
üdv:
<PPeL> klán -
Amergin #3555 Az igazi light infantry
-
sakkay #3554 Ha valakit érdekelne az 1.3 patch, -http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/53425/t/The-Daily-Update.html?page=2 -
SZU #3553 Köszi! Majd a hétvégén megpróbálok alkotni velük valamit!
Bár gyanítom, ha szimplán sorgyalogságból és lovasságból áll az egész compániám, akkor bár költségesebbek, de ütőképesebbek. -
#3552 Köszönöm a válaszokat -
ugribugri #3551 A könnyű gyalogosnak van még egy nagy előnye, hogy ha azokat a fránya cölöpöket leteszi, hiába megy neki lovas csapat.
Ha a sereged fele könnyű, a többi sorgyalogos, akkor pl védekezésnél a könnyűgyalogosok elől igencsak megritkítják az ellent, így neked a hátsó sorban álló közelharban is erős egységeid létszámban is egyenlőek lesznek az ellennel.
Miért is jó ez?
mert olcsóbb a könnyűgyalogos -
#3550 Ha te támadsz, akkor lényegtelen, de ha védekezel. :) Sok olyan egység van, amit nem vesznek észre ha sétál, csak amikor már az orrod előtt vannak, de pl. ez a tüzérségnek ez nem sokszor jó. :D -
SZU #3549 Hali!
Láma kérdésem lenne!
Igazából a könnyűgyalogságnak van szerepe? A sorgyalogság 2x több emberből áll, képesek négyszög alakzatra, tudnak mindent ami kell.
Ezzel szemben a könnyűgyalogosok gyorsabban töltenek újra és el tudnak bárhol rejtőzni, cserébe közelharcban elég csirkék. Úgy vettem észre ez nagy csatákban szinte jelentéktelen tulajdonság a rejtőzködés.