Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light infantry de asszem kell hozzá valamelyik tech is

Jah, és összesen kb.: 36 ezren váltak harcképtelenné a harc végére...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát... PL.: 1805-ben Austerlitzben 75 ezer Francia harcolt 85 ezer Orosz-Osztrák ellen...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hali. Ez csak azért van,mert a nagy csatákban is kevés az ember pl. egy 25000 vs.25000 emberes csatában még a játék körülményeihez képest is lehetetlen lenne 95% veszteséget okozni.Gondolj csak bele hogy mozogna az egységek többsége 2 órás csata után. Na jó nagy ritkán lehetne de caen sem történt sokszor.

Nektek már volt olyan, hogy a szövetséges elárult? Mármint az RTI-ben az Irokézekkel szövetséget kötöttem, késõbb õk szövetséget kötöttek a Britekkel, akikkel éppen háborúban álltam. Közben pimasz módon 3 full hadsereget gyülekeztettek föl a határaimnál, következõ körben pedig úgy döntöttek, mégsincs helyem a kontinensen. Namost a helyzet, hogy 3 full hadsereg ellen kell védekeznem 2 egység sorkatonával, 2 egység militiával és 1 howitzerrel. Szerintem nincs sok esélyem...

SötétBarom
Yup 😊

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

ott a mondandója végén a smile<#nyes>
a csata elõtt?

Üdvözlet!

SötétBarom
A beszédeket hoznák vissza, csak ennyit kérek 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

De hogy lehet lerakni a taposó aknákat? Melyik egységgel? Nekem egyikkel se lehet...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Akárhány netes szavazás volt mindenhol a Rome 2 volt a befutó méghozzá elég nagy fölénnyel, szerintem a Rome második része jön majd az Empire kieg után.

Vannak még csata elõtt lerakható taposóaknák is 😊

SötétBarom
Ez az a játék amit nem játszanék TV-n 😄 Nálam az FPS meg a stratégia kizárólag asztal+szék comboval mûködik 😄 Minden más mehet TV-n 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Kange
nah ez nekem is komoly bajom!

nah ok, én 100 centis TFT TV-n nyomom fotelbõl és nekem is nem az a problémám, hogy homályos, hanem a nagyság... Mindig ici-picit közelebb kellett mennem, hogy elolvassam a részleteket. A szemem nekem is fullos, úgyhogy az nem lehet gond.

Persze felbontás függõ, meg attól is függ, hogy ki milyen közelrõl nézi a monitort/tv-t... Értelem szerûen ha 22" monitoron játszol fél méterrõl, akkor semmi gondod sincs... 😊

Steam acc: kange82

SötétBarom
Tényleg nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a gond. Nekem fel sem tûnt semmi ilyesmi, pedig el szoktam olvasgatni az infokat a technológiákról meg az egységekrõl..

Szerintem nem meghalnak, csak nem hdar foghatók. Az viszont rendben, hogy egy sereg verességet szenved, akkor a létszáma megcsappan. Illetve ha nem is haltak meg sokan sebesültek, akik ugyan úgy nem hadra foghatók, de nem halnak ki
nekem nincsenek gondok a betûkkel.

1600x1050ben nyomom.
Nem nekem hal meg annyi, hanem összesítve, az ellenségnek 95%. Nem egy ilyen csatám volt. Ha úgy mûködött volna a hadviselés mint a total war játékokban akkor a 30 éves háborúból (amit vérveszteségben valszeg csak a 2. vh múlt felül) 3 éves válik mert annyi idõ is elég lett volna h kihaljon a katonaképes korú lakosság 😛

Persze, persze, ezen túl vagyok.
Utánaolvastam. Rájöttem, h mi a natív felbontás meg ilyenek 😊
Kezdtem a 17-es monitorral.
Az elején jött a homályos kép, de ezt megoldottam a fent említett dolog.
De sajna nem változtat az apró betû dolgon. Egész egyszerûen élvezhetetlen számomra emiatt a game. Azért is idegesítõ mert egy apró dologról van szó (lehet én is is idiótának gondolnék emiatt mást).
1 hete nem nyitottam ki a gamét nem tudom h jól emlékszem e, de a fekete alapon fehér betûk ilyen miniben kicsinálnak.
És mint írtam ezt mások is írták a külföldi fórumokon, ezért kérdeztem h változott e a patchtõl vmit?
Visszatérve a monitorhoz: Szóval vettem egy 22-es widet és valóban. Szebb lett a kép, de az alapproblémám megmaradt. (És el is adtam 😊)
Amit még el tudok képzelni, h én a tört verziót használnám és elképzelhetõ h az eredeti jó, de ez nem az a típusú dolog, amit egy másolt játék okozna.
(Egyébként megvenném az eredetit, ha ez jó lenne, mert rá vagyok indulva a gaméra 😊 )

Szerintem nem wide felbontással játszol.

Próbáld meg 1680 x 1050-ben. Ez az ajánlott felbontása a 22"-es Widescreen monitoroknak. Ha ettõl eltérõn van, akkor homályos lesz a kép.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Milyen felbontással játszol?

Szerintem akkor sok embernek kell még rajtam kivûl szemész. Mondom h mások is panaszkodtak erre a dologra.

Vettem egy másik monitort (22es wide) - valóban ezért - és annál sem javult a helyzet

SötétBarom
Szerintem épp itt az ideje, hogy felkeress egy szemész szakorvost.. Most viccen kívül.

B verzió: vegyél normális monitort.

Vedd le a Unit Sizet largera, én azon játszom, átláthatóbb kevésbé van fagyi, és nálam jobban is megy.

szinte mind1 nekem, hogy most 3500 ember van a hadseregembe max, vagy 2900 akkor zavarna, ha az ultrán mondjuk 30000 ember lenne, de erre még várnunk kell kicsit!
😄

Nekem csata után kb 2szer fagyott le össz-vissz, pedig megjelenés óta játszom vele
?
Most mi van?
Ezért nem játszok vele, mert egész egyszerûen (számomra) olvashatatlanul aprók a betûk a játékban.
Elsõsorban gondolok itt arra, h ha pl kinyitok egy épület leírását agyhalál elolvasni.
Errõl van szó más szó fórumokon is, másokat is zavar.

SötétBarom
<#idiota>

Sziasztok
Az új patchben nagyobbak a betûk a játékban?

Az én protektorátusom Louisiana...és nem dobta le..egyszer csak csatlakozott hozzám.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

SötétBarom
Nekem a játék eleje óta protektorátusom Hannover. Nyilván a nagy államok nem sokáig tolerálják.

Egyébként sem árt bele 3-3 úriember....
Én elhiszem, hogy úgy is lehet, de ne mond már, hogy jobb!
Az a jó, ha van annyi egyetem ahány technológia fejleszthetõ egyszerre.
Különben is kb. a 40. kör után, már nem igazán lehet lopni, mert nincs mit.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

a.carkey
Egyszer nem futottam be ilyenbe. Ellenben találkoztam olyannal, hogy a kikötõben volt húsz hajóm, és cserélni akartam egy másik flottával közülük. Nos, akkor úgy összesett a progi, mint részeg ember a kocsmaajtóban ...

A medve nem játék.

najó a függetlenségi háborúban nem fagy ki a vas, de a normál játékbanugyan úgy fagy ha a hajókat akarom a kikötõböl kihozni
Érdekes ,hogy a protektorátust elég hamar ledobják magukról a népek, legalábbis nálam a lengyelek egy körig bírták. Aztán hadüzenet..

Állandóan a steamon vagyok 30.-ai az utolsó ha jól néztem...

bardocz
Én törököktõl elfoglaltam 5 régiót,eldárdáztam 3 tengeri egységüket,majd olyan békét kötöttem velük,hogy adtak 5 technológiát,így koncentrálhatok a nyugati frontra.
a.carkey
Nem kevés, csak sok úriember kell beléjük. Mondjuk 3-3 egyetemenként +1 mászkáló. Azokat nem szabad kimozdítani, és mindig 1-1 területet (hadi, gazdaság, tudomány) kell fejleszteni velük, mást nem, akkor ha 1 tech lemegy, jön a bónusz. Ja, és érdemes az elején a rózsaszínûekbõl a +resercheseket kifejleszteni. Sõt, viszonylag olcsón - lopással - lehet "venni" technológiát is. Pl, Westfália és Würtenberg egyetemein a rózsaszín-zöld, a francia-svéd egyetemeken a katonai és ipai, a lengyel és oszmán egyetemeken pedig vegyes technológiákat lehet kitûnõen ellopni. 😊

Ja, és ugye a kezdõ és major fõváros területeken 4es szintû modern egyetemeket lehet építeni. Azzal már 4-5 kör egy-egy tech. A legutólsók olyan 5-7, de addigra már kurva jók a tudósok.

A medve nem játék.

3 egyetem az borzasztó kevés.
Annyi egyetem kell ahány technológiát lehet egyszerre fejleszteni.
Én csak akkor szoktam lebonteni az egyetemet, ha mátr nem tudnak dolgozni, vagy nagyon boldogtalan a nép.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Akkor nekem egyszerûen nincs szerencsém.

Cowek
Tegnap jött ki az a paccs ami nekem megszüntette a 10 percenkénti fagyást...

technológiát hogyan lehet lopni? Kivel kell hová menni?

http://www.f1-info.hu/

Szevasztok. Hétezer emberes csatám immár kétszer kifagyott, a legvégén mikor már nyertem szinte. Csöppet idegesítõ. A gépem elég jó de azt hiszem ,hogy a nagy csatáknál nagyon nagy a fagyás veszély. Nekem máskor nem nagyon fagyott. Ja és a erõd csaták botrányosan teli vannak akadási hibákkal,meg néha egy egy egység fél percekig nem reagál. Poroszokkal vagyok vh-vh. Na igazából nem tudom miért írtam,de most mi a túrót csináljak?!

SötétBarom
Sapi alapján az.

a.carkey
Apro, a fenti képen ez nem egy gránátos?

A medve nem játék.

a.carkey
Huh, sok mindent leírtatok ... 😄

Szerintem nem rosszak a csataterek. Kellõkép változatosak, de nem unalmasak (hacsak nem a svédekkel ill. az orszokkal vagy, mert akkor agyfaszt kap az ember a sok hótól).

Az egységek kellõkép változatosak - kivétel a line infantryk -, de tény:
- a briteket (és talán a franciákat) dolgozták ki a legjobban (mint mindig), de sok ország van, ami mókás is lehetne, ha változatosabb lenne a paletta.
-bár sok az ismétlõdés, tény, hogy a valóságban sem rangerek mentek a csatákba hesseniek oldalán halálfejes huszárok ellen, hanem line infantryk-line inftantryk ellen ...
-a tüzérségek is szinte tök egyformák voltak, kivétel az ázsiai népeknél, ahogy itt is van különbség.
-a lovasságok is megállják a helyüket (huszárok, ulánusok, dragonyosok, vértesek minden oldalon elõfordultak, és persze egy-egy nemzetnél voltak speckó egységek (halálfejes huszárok, szárnyas lovasok, stb.)
-tény, hogy az egyenruhák nem a 18. századi korhû darabok, hanem a napoleoni korba vannak belõve, ahogy az egységek is, bár pl. a sapka (kalap) a 18. századi "divatot" követi.

Az erõdök ált. ilyenek voltak, persze azért némi különbség volt, de itt sem több a kinézetükkel a probléma, mint ami a Rome óta fennáll ...

Sok a bug (eltûnõ hadseregek hautazás során, néha egyes karakterek felszívódnak, ha feloszlik vagy eltûnik/vereséget szenved egy egység), nem lõ fedezék mögül, csak max az elsõ sor, néha a picsába is képesek a legrövidebb út helyett elhúzni az egységek (fõleg a lovasság), buzi módon van megoldva a kijelölés, és baromi idegesítõ néha a fejlesztéseknél, hogy az ember tényleg abban az iskolában változtasson, ahol akar, szóval nagyon oda kell figyelni.

A csaták kinézete és a teljesítmény ugye gépfüggõ. Ez van.

A kutatást érdemes nagyhatalom kezdõ-fõterületére tenni, mert ott több épületet (modern egyetemet) is engedélyez, nem csak hármat (de szerintem 3 egyetem bõven elég).

Érdemes letiltani az adózást, ha nem létszükség, míg ki nem termelõdnek a városok/tartomány, utána mindent bele. A legtutibb hely talán MOSZKVA tartomány (baromi sok pénzt képes kitermelni körönként, és a legnépesebb talán az itáliai csizma sarka (12 millás népesség felett van!).

A szövetség felbomlások, kereskedelmi egyezmények néha tényleg baromságnak tûnnek, de én is van, hogy egy körig ezzel, két kör után más nemzettel kötök szövetséget, ha éppen más sloton több pénz jöhet be. Szóval a gép is viszi a hadicélokat. Ált. lehet rájuk számítani szövetségesként, és nem igaz az, hogy nincs invázió. Van.

Szerintem, a legváltozatosabb egységû nép, a török. A legunalmasabb talán a holland meg talán a spanyol. A leggyengébb szárazföldön talán az osztrák.

Az az igazság, hogy indián népeknek nem lenne értelme. Kicsit dilemmában lennének, amikor elkezdenék kifejleszteni a rózsaszínû technológiákat, ill. a zöldeket. Õskorból a középkorig is többezer év volt eljutni, ti meg a sátorból azonnal a gõzgépek mögé küldenétek õket felvilágosult elvekkel és merkantilizmussal felvértezve? 😄

A csata - szerintem - azért tûnik "másnak", mert eddig ugye másféle fegyverekkel harcolt a gyalogság. Korábban: nekimész és csihi-puhi. Most meg totális tûzpárbajok, néha pár méter távolságból, sokszor percekig.

Lassabb a mozgás? Lassabban mozogktak a csatatéren. Futás és roham ritkán volt. Még fullos ágyútûzben is szépen-lassan meneteltek egymás felé. 😊

A város-elõváros rész szerintem egyelõre van. Az összes komolyabb pre-rel. képen voltak városok. Szerintem a kiegészítõre gyúrnak, ami vagy a napoleoni ERA vagy/és az utána következõ évek lesznek, de lesz itt még német egység-olasz egység, sõt szerintem plusz kiegként - a la Alexander - egy szép kis ÉSZAK-DÉL Polgárháború is, mert minden elõfeltétele megvan ezeknek ...

Feljettebb egységek vs. simák = tökegyformák? Szerintem van különbség. Fõleg célzásban és kitartásban érezhetõek a rangok. De persze a túlerõ ellen nem feltétlenül tartanak ki még õk sem, de meg kell szenvedni velük.

A csaták szerintem még túlerõ ellen is nyerhetõk egy-egy jó felállással, jó taktikával, jó formációkkal, fõleg ha nincs elfoglalható épület a csatamezõn. Ha van, akkor sokszor azért nem lehet gyõzni, mert nincs már elég erõ ahhoz, hogy ha szét is vert az ember egy 3.500-as sereget 1k emberrel, még utána ki is ûzze a jónépet az épületekbõl (a nagy csatáknál sokszor van az, hogy egyszerûen nem marad meg a tüzérségem, mert erre különösen odafigyel a gép, bár a sajátjait nem védi). Tény, hogy számít a túlerõ és fõleg, hogy milyen egységeid ill. a gépnek milyen egységei vannak, de többször volt olyan csatám, ahol kb. 3-4 különbözõ helyen alakult ki minimum 700-800 ember+ÁFA között csetepaté.

A medve nem játék.

full nehézségben játszom!tudok lopni technologiákat.

Üdvözlet!

Besz
😄

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Biztos nem legnehezebb szinten játszol.
Én sosem tudtam lopni, pedig van egy tudósom aki a játék eleje óta próbálkozik, és már eltelt vagy 40 kör.

Ha kézitusába keveredik aktiválódik az a gomb, és nem fog lõni.
Szinte biztos, hogy ez a gondod ha van lõszer és mégsem lõ.

Végül is akár így is lehetne tartani:

De nem ez a megszokott 😄

köszi!de nem a közelharc modról van szó!technologiákat viszont minden körben lopok-késõbb nehezebb...

Üdvözlet!

De a csõ egyenesen a jobb válla felé áll, és a tusnak akkor is lõátszani a kéne szerintem.
Egyébként szép kép, de ezek miatt nekem fura.

Így van!
A fenti képen balkezes tartással lõ a vöröskabátos. Ezért nem látszik a tus, hiszen a bal vállába van támasztva, illetve ezért céloz bal szemmel! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-