6068
-
#3508 "A kor egyik legerősebb hatalmát, Fro-ot 2 körben meg lehetett semmisíteni."
Én meg vívtam ellenük egy híd közelében egy 18k vs 22k-s csatát. :) (Nem módosított egységszám, kb. 7-8 fullos sereg/oldal.) Az jó móka volt. -
Pierre75 #3507 Ausztriával vh-on mentem végig, ugyanez a pangás volt. Az elején a poroszokkal és Velencével keveredtem hb-ba. A poroszok kemények voltak és sokan. Azóta csak tötyörög a gép. A lengyelek 2-3 alakulatnyi "seregekkel" támadgatott, azóta protektorátus. A kor egyik legerősebb hatalmát, Fro-ot 2 körben meg lehetett semmisíteni.
Nekem csalódás az Empire a Medieval-hoz képest. De azért próbálkozhatsz más néppel, hátha jobb... -
sakkay #3506 Normálon gondolom normális, próbáld h. vagy vh. Én ilyet nem tapasztaltam -
ugribugri #3505 ami általános, hogy a köztársaságban több a pénz a királyságban jobban megy a technológiai fejlődés -
ugribugri #3504 Én csak azt tudom az oroszokkal maradj nyugton, mert nem tudsz utána kozákokat képezni -
horthy #3503 Van-e valahol részletesebb elemzés arrol hogy melyik államformának mi az előnye és hátránya ? Lehetőségek stb ?
abszolut monarchia a nemesek-parasztok.
alkotmányos monarchia nemesség-középosztály
köztársaságban középosztály-parasztság.
Most Porosz Köztársaság vagyok nem volt hülyeség meglépni ezt ?
Nem-e lett volna jobb ha marad a királyné ?
Még mielött irná valaki hogy olvassak vissza márc 22-ig visszaolvastam ! -
mindero #3502 Az normális ha a játékomba alig van háború?
Ausztriával vagyok szövetségben az oroszokkal és a lengyelekkel. Megtámadtak eddig a spanyolok és a franciák (mindkettő európa másik felén van, egyszer se csatáztam velük) meg a törökök, de azok is csak védekeztek. Egyetlen gondom a pénzhiány volt amíg le nem foglaltam a kisázsiai területeket.
De a népek egymással se nagyon harcolnak, he mégis akkor meg csak háborúban állnak, de tényleges nagy hadmozdulatokat nem csinálnak. Eddig 4 nemzet halt ki, mindet én intéztem el.
Normál fokozaton kezdtem mindent, de kezd uncsi lenni.
Másik érdekesség meg h a szövetségeseim csapatokat küldenek az Adriai tenger partjára már 150 éve folyamatosan. Először azt gondoltam h hátba akarnak támadni, majd h a törökök ellen védik a városaimat, de azoknak már rég vége, úh a programhiba lett a legvalószínűbb megoldás. -
rexsimus #3501 Tudom, én is nagyon ritkán találkoztam ezzel, főleg a saját oldalamon, én úgy tudom 2 kör kell nekik, de ezen nem veszünk össze! :) ugye? -
ugribugri #3500 Azé a rangerekkel nem értek egyet, mert ügyesen használva anagyobb lőtávjuk, pontosságuk, tüzgyorsaságuk jól használható. a lovasok szintén. Ha full seregről beszélek 4 gragonyos egység biztosan van benn. Az angol gyalogságot kivéve nem áll meg elöttük senki. ha kalsszikus egy más előtt két vonalban kezdődik a csata, akkor valamelyik szélen (lehetőleg ahol nincs kerítés) indítom a lovsaokat. onnan már a gyalogosok mehetnek is segíteni a többinek.
Az ágyú meg jó arra, hogy ha van erős egységed, elé rakod az ágyút, úgy is azt támadja az AI, így ott tudod az ellent felmorzsolni. sőt még bekeríteni is mert csak az ágyú érdekli (még ha nem csinál sz@rtse akkor is) -
SZU #3499 Azért írtam így, mert nekem nem maradnak a seregeim egy körig kint a prérin. Vagy az ellenfél, vagy a saját városomban éjszakáznak! ;) -
rexsimus #3498 Gyakorlatilag is! -
SZU #3497 Elvileg ha egy körig egy helyben maradsz a seregeddel, akkor a térképen körülrakják magukat cölöpökkel sündisznó állásba. No elvileg olyankor lehet állásokat csinálni. -
#3496 az lehet. de még itt az alap ágyúk nem sok mindenre jók. viszont azt nem értem mitől függ hogy körbe lehet-e rakni az ágyúkat homokzsákokkal. néha felajánlja a gép csata előtt, néha nem. -
SZU #3495 Azért az ágyúk a különféle fejlesztések után elég jókat tudnak kaszálni! ;) -
#3494 legalább fele indián, másik fele francia sorgyalogos, meg van pár lovas meg ágyús. meg lehet ezt oldani csak ügyeskedni kell:)
én meg csak vörösingeseket veszek, azok érik meg a legjobban. lovasok kevesen vannak, ágyúk sem jók mert pontatlanok, rangerek meg nem sokat basznak közelharcban. -
ugribugri #3493 én nem értem eedig az volt a baj, hogy tul gyenge a játék...
egyébként lényeges lehet milyenek az egységek, mert a francia benszülött íjászok potom pénzért fenntarthatók. És ha javában azok alkotják az ellent, akkor a 3 full sereg nem akadály... persze nem auton... azt végig kell "szenvedi" bár én az ilyen csatákért kedvelem. -
#3492 Milyen egyégeid vannak és milyenek az övéi? -
SZU #3491 Ja, próbáld egy erődöd elé csalogatni és védelemből nyírd ki. Esetleg külön-külön egyesével a 3 sereget! ;) -
Berv #3490 hi,
Hacsak 3x a túlerő, megpróbálható, legfeljebb hosszú, nehéz csata lesz, és leizzadsz néhányszor -
#3489 az lehet. de így mégis hogy verjem be őket?:S
ha legalább ott lenne az anyaország a térképen, akkor előbb azt leverném:D
megpróbálom csellel. viszek pár gyengébb sereget és megpróbálom őket elcsalni. a főseregemet meg behajózom hátulról. med2-ben sokszor bejöttek ezek:) -
rexsimus #3488 Biztos az anyaország támogatja őket (ez itt a reklám helye :D) -
#3487 na most baszta fel az agyam nagyon a gém!
a road to independence 2. részében járok, el kéne foglalni a francia kikötőt.
már minden az enyém, csak a francia kikötő van meg, se erődjük sincs se semmijük.
erre megyek oda egy fullos sereggel hogy behúzzam a kikötőt. mit látok?? 3 fullos seregük védi a kikötőt. esélyem sincs:(
ez mégis hogy? 1 várossal fent tudnak tartani 3 fullos sereget?! én a 3 városommal tudok 1 full sereget fentartani:S
mégis hogy foglaljam így el? gondolom ha elmegyek akkor még több sereget gyárt a semmiből, nekem meg nem lesz több, max akkor ha a szövetséges angol meg indián településeket is behúzom. de sztem ezt nem így kéne...elég szar ez így...el is ment a kedvem tőle... -
ugribugri #3486 visszaolvasás még mindíg segít -
horthy #3485 Mi a jelentösége a világmappon ezeknek a kis gömbökkel jelölt oceánokknak és azon belül a horgonnyal trade point-oknak ? Lehe ezeket használni ( hoz-e lovét ? ) , és ha lehet akkor hogyan ? Az Indiai oceánon láttam egy francia kalozflottát van-e ennek jelentősége ( szétverjem ? ) ?
Még a tengerészeti dolgokat nem probáltam Poroszokkal vagyok . -
CamelX #3484 Beletrafáltál, adóznak neked rendesen :) -
#3483 Ha már nagyon unnátok az ETW csatáit: Histwar™: Les Grognards :D
A Combat Mission sorozat alkotóitól ... -
rexsimus #3482 A nagyobb államoknál, pl Anglia, Franciaország, kapsz egy küldetést, amit ha megcsinálsz csatlakoznak hozzád. -
rexsimus #3481 Persze! Ha megveszed eredetibe, még ezzel sem kell törődnöd, mivel magától letölti! -
Jeszy #3480 ha van egy protekturátusom akkor azt belehet később kebelezni vagy körönként meg kapom a bevételeinek felét vagy eggyáltalán van e valami értelme a protektorátusnak???
-
#3479 én már 5 éve játszok steames gémekkel és ez rendszeres probléma. kb. hetente egyszer elszáll így valamelyik játék. de egy steam restart után megy gond nélkül. -
#3478 jelent már meg valami javitás (patch) -
rexsimus #3477 A Steam indítása után, vagy az indítás közben? -
Amergin #3476 Valaki nem találkozott olyannal, hogy a Steam behal és hibaüzenettel megáll?
Nálam a reinstall után is ezt csinálja, de csak pár napja áll fent ez a helyzet február óta hiba nélkül ment és természetesen eredeti játékról van szó.
Elég gáz, hogy nem indul a játék... -
rexsimus #3475 egy kör fél év! De egyszerűbb lett volna ha megfigyeled! -
#3474 2 -
#3473 egy év hány kör? -
ugribugri #3472 ha az angol nem megy legalább olvass magyarul...kicsit vissza... -
ugribugri #3471 Ha fellázadnak a fővárosodban, akkor állj a lázadók mellé, oszt ha nyersz ott az új államforma.
3 fajta kikötő van kereskedelmi, hadi és halász... szerinted melyiket kell építeni? -
horthy #3470 Az államforma váltást hogy kell csinálni ( Poroszokkal vagyok ) ? Bocs de két napja kezdtem a játékot ! Még csak egy hadihajot gyártottam kereskedelmi flottát hogy kell csinálni ? Fejletteb kikötö kell hozzá ? -
sakkay #3469 Hi-hi hát egyezik a véleményünk,bár akkor is a humánok a jobbak mert a legjobbak képessége is belefér egy koponya méretébe. Nemtom' olvastad-e a dűnét, érdemes a témában ,de már befejezem mert kivágnak a fórumról.