6068
  • Warton
    Az nagyon jó lenne, de akkor a tw játékokra jellemző squad rendszer mehetne a levesbe. Szerintem épp ezért nem erőltetik azt a korszakot. De lehet, hogy a következő rész úgy 2-3 év múlva már a 2 vh-ban fog játszódni.

Elkezdtem egy kampányt a hollandokkal, nem is annyira nehéz mint ahogy gondoltam. Szerencsére sok pénz folyik be a kereskedelemből és a gyarmatokból. Bár nehéz kontrollálni azt, hogy sokfelé vannak területeim.
  • Cowek
    Biztos hogy eredeti a verzió?
  • heroezredes
    Hali! nekem egy kis segitségre lenne szükségem, egy haveromnál játszottam a játékkal és nagyon bejött, felraktam itthon és minden faszán ment el is inditottam de pár másodperc után elkezd villogni a kép még a menübe is, mi lehet a hiba oka?:S elöre is köszi!
  • sakkay
    Komoly kihívás nélkül semmi.Amikor nincs már ellenállás, gyorsan megcsinálom a kritériumokat aztán köv. champ. De Coweknek van igaza, hál'
    Istennek mindenki más.
  • SZU
    Nekem még inkább egy első-második világháborús körökre osztott remake kellene. Esetleg fantasy general 2. No meg laser squad/xcom játékok, de nem ezek az aftermatch izék!
  • a.carkey
    [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Genghis_Khan_II]Ha ezt valaki megcsinálná 2010-es szinvonalon PC-re, akár TW-os csatastílusban - bár az eredeti még jobb lenne (kő, papír, olló elv a csatákban) akkor valami hatalmasat robbantanának vele a PC-s - szinte csak "II. Vh-s" - stratégiai palettán! Nem holmi "Crusaders - Thy Kingdom Come", meg "XIII. Century - Death or Glory" szintű szarokba kéne pumpálnia zsét, hanem ilyen klasszikusok feltámasztásába.[/URL]
  • a.carkey
    Próbáld ki egyszer a Genghis Khan című KOEI játékot! Na abban nem leszel pity-puty a világ ura. :) Az kérlek az igazi strtégiai kihívás.
  • Cowek
    Fogadjátok el egymást, felesleges ezen vitázni. Legalább tudjuk hogy sok mindenre jó egy játék :-))
  • SZU
    Asszem a jó öreg feredeszemű barátunk is sokat hibázott és nem hipp-hopp igázta le a világot.

Szóval mondhatni ő többet "játszott" mint te. Te egyébként jól szórakozol a játékkal? Mert ez egy szórakoztató terméknek készült. Ha teszem azt egyszer a kocsmában valaki szkanderezni akar veled, akkor te addig emelgeted a súlyokat utána, amíg a világ top10 szkanderezője között nem tartanak számon?
  • uwu
    Mi abban a jó, ha játékból egy olyan uralkodó lehetsz mint mondjuk Dzsingisz Kán?
    Szerinted?
  • sakkay
    Imádom a történelmet , szó szerint az életem része,és a szimuláció miatt játszom, bár azért ez még talán kicsit erős az ETW-re... Ha viszont te a kihívást kevesled, és ezért vered sz***á a gépet sima ügy, bár az nekem sem kristálytiszta , hogy mi abban a jó ha te vagy az eszméletlen óriási nagy király 1718-ra. Ennyi rem. nem bántottalak meg
  • sakkay
    Hali. Nem akarok én is beállni a sorba, vannak már elegen. Gondolom Vh-Vh beállításon játszol. Remélem. Valaki javasolta , próbálj módozni. Ez is megoldás. (Nagy híve vagyok.) Az előttem szolokkal ellentétben, én értem mire gondolsz, csak mint látod a motiváció más. Én egy harmadik verzió miatt játszom... franc mennem kell folyt. köv.
  • ugribugri
    ez a játék nem egy feladat amit meg kell eoldani ez arra hivatott, hogy az ember eltölt pár órát. Kikapcsolod az összes munkád és életed során téged érő ingereket és, ha csak pár órára, de egy másik világba kerülsz amit szeretnél kiélvezni és nem akarsz belőle visszajönni.

• ugribugri
    kiváncsi lennék, hogy mindig így gondokodsz, mérnök létedre, ha tervezel, csak az ésszerűség vezérel, az ergonómia, esztétika, aminek egyébként semmi értelme, szóba semm jöhet? minél kevesebb pénből minél egyszerűbben?

Biztos, hogy velünk van a baj?

• Prince23
    Az az igazság, hogy én, speciel szeretek tökölni a térképeken, nem szeretek egy kör alatt meghódítani 3 tartományt... teszek rá a kampánymódokra, enegem szórakoztasson, az a lényeg, jól érezzem magam, ha a végén elbukok, ergó nem lettem első, egyszerűen teszek rá.

Anno a Rome Total war idején csináltam rushokat, de az akkor volt. Most máskén megy ez. Tökölni kell egy ilyen játékkal. :DD És ez benne a jó, én ezért szeretem, mert nem csak a csatákon van a hangsúly.
  • Bucser
    Azért fáj, mert nagy pofával kijelented, hogy csak így lehet játszani ahogy te teszed, mert ez az egyetlen optimális megoldás és aki nem így játszik az egy béna pancser állat.

Ad1: Attól, hogy másnak nem az az öröm, hogy szarrá kaszabol mindent attól még lehet, hogy eredményes a játék, mert őt szórakoztatja.
    Ad2: Számodra meg az az örömforrás, hogy verheted a nyálad arra, hogy 1735-re meghódítottad Európát. gratulálok. Biztos az életben is csak a hatékonyságra törekszel:) Akkor élj hatékonyan:) (tapasztalataim szerint az ilyen emberek egyszerűen csak fantáziátlanok és nem képesek a szabályoktól elrugaszkodva gondolkodni... de mindegy:)

Kellemes és hatékony játékot:)
  • uwu
    Ez nem csít. Az emberélet a legértékesebb dolog. Ezért sokat kell ölni.
    A játék neve Total war, nem véletlenül.

Most komolyan! Ti más stratégiai játékban is szándékosan bénáztok, hogy "élvezetes" legyen? Nem az a jó, ha jól megy a szekér? Merjünk kicsik lenni mi?
    Kishazánkban is az a baj, hogy ilyen elkúrt hozzáállással irányítják. Fletó is biztos élvezte a játékot mikor még megtehette. Most meg minden elvan kúrva. Persze ez csak játék, lehet fletó style-ban is nyomni.
    Én a játékban jót teszek a népemmel, az ellenséget meg pusztítom ahogy lehet. Nem értem miért fáj ez neketek.
  • Djuree
    hülye egy gondolkodásod van. vagy te úgy TÉNYLEG élvezed a játékot, hogy már nincs kihívás gyakorlatilag fél óra után? mert én nem élvezném...
    ha akarom beírom a csítet és 1 kör után én vagyok a világ ura. na és? értelme van? nincs...
  • sakkay
    Rakjad csak .Szer. nem fog összeomlani a fórum. Nem igaz?
  • Rolika16
    Általában, ha berakom 1-2 ember mindig csatlakozik a HunTW csoporthoz.
  • Rolika16
    Hát írjon. Milyen állandó ? 2-3 naponként szoktam berakni. Ennyire fáj ez egyes embereknek ? Milyen reklám semmilyen pénzt nem kapok érte, hogy hirdetem...Vagy a te szókincsedben mit jelent reklámozás szó ?
  • a.carkey
    Felőlem tedd be, de érdemes? Emiatt jönnek újak?
  • [Jakuza]
    Dehogynem tilthatja meg senki, mivel igy ez mar reklamnak minosul, amit az SG szabalyzat tilt.
    Eleg ha valakit elkezd idegesiteni az allando copy-paste szoveged es ir a moderatornak.
  • Rolika16
    1. sg.hu-n pont arról híresek az emberek, hogy visszafele is olvasnak.
    2. Továbbiakban ugyanúgy befogom tenni pár naponként.Ezt nem tilthatja meg senki.
    3. Ha nem tetszik nem olvasod.
    4. Miért reagálnának rá, amikor minden le van írva benne, hogy-hogy kell csatlakozni a HunTW csoporthoz.
  • Berv
    Jó reggelt,
    Mindezt értem, meg is beszéltük, h. jópáran jópárszor lejátszottuk még az előző TW-kat ugyanezzel a technikával is, és visszafelé döntöttünk:
    nem arra törekszünk, h. végighenteljük - gyorsan legyünk kib.szott erősek - hanem a játék ...
    Számomra semmi vonzereje nincs annak, h. ~17 kör után ne legyen ellenfelem a pályán.
    Ízlések és pofonok.
    Te kizárólagosnak, eredményesnek mondod a módszered - mivel az 5. TW után sztem Te vagy az egyedüli, aki még ezt a stílust játsza - holott nem az, másnak más elvárásai vannak a játékkal kapcsolatban, nem a kizárólagos statisztika... részemről a meglátás :)
  • uwu
    Az csak "mellékhatás", hogy gyorsan vége van.
    A lényeg csak annyi, hogy minél hamarabb minél több tartományod legyen, így lehetsz a leggazdagabb, és így tudod eltartani a legnagyobb sereget.

Nincs értelme úgy játszani, ha gyenge vagy. Erőssé kell válni, aztán már bármit megtehetsz. Így nem lesz olyan, hogy nem üzenhetsz valakinek hadat, mert erősebb, vagy mert a kereskedelmi egyezmény nélkül tönkremegy a gazdaság. Az elején ilyenekre is kell figyelni. Én azt szeretem, ha már én vagyok a világ ura, és azt csinálok amit akarok, ezért minimalizálom az olyan körök számát amikben alkalmazkodnom kell a környezetemhez. Igaz, hogy nem kevés melóval jár, de megéri. Igazából az is szórakoztató, ahogy az AI-t lehet mészárolni, nekem tetszik, hogy ebben a játékban erőszakkal bármit meg lehet oldani. Ha eleget ölsz, azt csinálsz amit akarsz, ennyire egyszerű.
  • Berv
    Legeredményesebb út az, h. a leggyorsabban befejezed?
    Nocsak nocsak... és a nőd örül ennek ?
    Az is egy móka, ez is egy móka.. minek sietni vele :)
  • Bucser
    én inkább csak úgy játszok ahogy az időm engedi:) De kössz, hogy engedélyt adsz rá...
  • SZU
    Most már látjuk milyen PRO vagy mester!
  • uwu
    Félreértetted, csak azért fogalmaztam így, mert a játékot egy modellként szerettem volna szemléltetni veled, amit az akkori világra írtak.
    Sajnos nem sikerült átvebbed a gondolatot, azért ennél többet néztem ki belőled.

Mellesleg hogy van az, hogy te csak játszadozgatsz, közben tudatosan gondolkozol, és mégsem a leg eredményesebb utat választod? Nemtán nem megy úgy ahogy szeretnéd?
    A legeredményesebb út sajnos nem a legkönnyebb, nem mindenkinek adatik meg, hogy úgy játszhasson.
    Ezért jó nekem. Én úgy játszok ahogy jól esik, te meg úgy, ahogy a képességeid engedik
  • Bucser
    Kedves Rolika!

Értem én, hogy százharmincezredjére sem tudtál ellenállni a késztetésnek, hogy megoszd velünk ezt az információt, de az feltűnt már, hogy a copy pastelt szövegedet senki nem olvassa vagy legalábbis nem reagál rá?(rajtam kívül)? Ezzel még semmi gond nem lenne, de miért kell ezt 20 hsz közönként beírni?
  • Bucser
    értem szóval te kísérletezgetsz...

Én tudatosan gondolkodom közben:) De ha neked a kísérletezgetés jobban bejön:)
  • Rolika16
    Kedves Total War játékosok
    Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
    1.lépés Belépsz a steam-be
    2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
    3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
    4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
    Minden új tagot nagy örömmel látunk!f
  • Cowek
  • uwu
    Ez azért van, mert a munkád tök felesleges.
    A játék közel sem a valóság, csak egy primitív modell, amivel kísérletezget az ember, ezért lehet kiismerni, és szinte tökéletesen csinálni.
  • Bucser
    Szerintem meg az összes játék arról szól, hogy az ember szórakozzon közben.

Munkám során eléggé sok "matematikailag optimális" megoldást látok ami határ közelben sincs a valósággal... Játszás közben nem erre törekszem:)
  • uwu
    Az összes stratégiai játék a számokról szól.
    A matematikailag optimális megoldád a legjobb.
    Attól lesz valaki jó, hogy azt mennyire tudja megközelíteni.
  • Bucser
    Valóban nem értem:)
  • uwu
    Te ezt nem értheted
  • Bucser
    Na már itt is kezded a "csak a matematikailag optimális megoldás a jó azaz tápoljuk szét magunkat és hódítsunk meg mindent 18 év alatt." hozzáállást.

Mikor érted meg, hogy nem mindenkinek attól lesz eredményes a játék, hogy végigdarálja x idő alatt az egészet.