Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah, látom te is belejöttél gyûjtögetésbe akkor 😛 én is mindig arra mentem, bár nemrég osztrákos 3. végigjátszásomkor már nem volt rá szükség, alázás volt folyamatosan, végén már csak szivattam népet magas adóval hogy legyen valami eksön 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Az empire total war-nak mennyivel nagyobb a gépigénye mint a medieval 2 total war-nak? Mert nekem a med. akadozás nélkül futott akkor az empire is?
bardocz
Kibaszott sok adót lehet beszedni,amikor váltottam államformát egy tízessel tuti megugrott a bevételem.
dronkZero
Ja, a köztársaság hátrányait nem ismerem, van neki?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
És nem strapás folyton ezzel szívni? Én pont azért kényszerítettem ki szándékosan a forradalmat, mert rohadtul meguntam azt a kurvasok halál felesleges csatát...

a.carkey
Én mindig leverem a forradalmakat.

A medve nem játék.

dronkZero
Akkor számít igazi forradalomnak, ha a fõvárosod tartománya is fellázad. Amikor mát mindenfelé lázadoznak, érdemes végigmenni a tartományokon, egy körre mindegyiknél kipipálni, hogy ne adózzon, a fõvárosban feltolni maxra, meg kilépni a védõ sereggel.

Köv kör elején forradalom, és megkérdezi, hogy királypárti, vagy köztársaságpárti oldalra akarsz-e állni. Köztársaságpárti oldalról el kell foglalni a fõvárost, akkor a király elveszti a fejét, meg megváltozik az államforma, meg a zászló. Királypárti oldalon nemtom mi történik...

Utána nem lehet korlátlanul kirugdosni a minisztereket a kormányból, meg 8körönként választások vannak. Ja, meg az elégedetlenség relatíve sokat csökken. Kb ennyi.

remek, nem nagyon nézegettem még ezt a lehetõséget.

Pedig kikötõben lehet csak igazán ki meg beszállni, van rá ikon, akkor látszik a ha a hajó van kijelölve.
Kiszállásnál sokkal jobb a kikötõ mint a part, mert tudsz mozogni kiszállás után. Beszállásnál sem veszik el feleslegesen a lépési lehetõség, ha kikötõben vagy.
A legjobb ha a be, és kiszállás is kikötõben van, mert ugyanannyit mozoghatsz a hajóút után, mintha kör eleje lenne.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

A hajó a kikötõben van, mert úgy nem lehet, asszem. Próbálgasd különbözõ partszakaszoknál.

A cigányokkal lehet a legkönnyebb.
Egyetlen ellenségük van, a döglõdõ mogul birodalom. Övék lehet egész india ami egyébként jó helynek tûnik.
Az ölükbe hullanak a nyersanyagforrások is a tengereken, és mindegyik közel van.
Rajtuk is gondolkodtam, de nem tetszett, hogy elefántokkal kell nyomulni ebben a korban.
Bár az a rohadt nagy ágyú... azt lehet, hogy ki kéne próbálni.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Szerintem poroszokkal nem lehet nehéz.
Nem kezdtem bele, de katonailag erõsek, alapból van némi seregük. Szerintem még könnyebb is mint a lengyelekkel.

Kange
banyek, errõl a játékról még nem is hallottam... <#buck><#wow1><#beka3>

Azt hiszem meg fogom nézni, KÖSZI!

Steam acc: kange82

SötétBarom
Én velük elég könnyen bedaráltam közép európát. Okosan kell kötekedni, akkor nincs baj 😊 Ráadásul harctéren elég táposak.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

a.carkey
Meg a legunalmasabb egységeik is nekik vannak. A poroszokkal azért még nehezebb. Kemény két kezdõ terület ...

A medve nem játék.

Akármilyen rossz ez a játék, valahogy mégis sikerült egy újat kezdeni.
Olyan játékot akartam ami könnyû és csak nyomni kell a köröket. A hollandok a leg erõsebbek az elsõ körben a grafikon szerint, ezért velük kezdtem.
De nem annyira rózsás a helyzet mint gondoltam. A világ minden részén ott vannak, de sehol sem dominánsak. Tengeren az otthoni kontinensen, és a gyarmatokon is kéne terjeszkedni, de elég nehéz mindent egyszerre.
A lengyelekkel könnyû volt, csak nyomulni kellett a kontinensen egy jól védhetõ helyrõl indulva.
A hollandokkal szétszóródva mindent jól csinálni nem kis feladat.
Szerintem velük a legnehezebb így elsõ ránézésre.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

ja és ne hagyj katonát a városban, mert úgy nehezebb elfoglani
A saját tartományodban "Bécs" felemeled az adót építesz iskolát és mikor fellázadnak a lázadók mellé állsz. És lesz öröm bodottá
Igen, ezt benéztem, összekevertem a "glory of the roman empire" címû játékkal.

Warton
Tényleg, valamiért egyszer nem sikerült.<#falbav>

Még egy kérdés, hogy lehet államformát váltani? Osztrákokkal vagyok és így 1742-ben már elég sok forradalmat kell levernem, ahelyett, hogy a spanyolokat és törököket leckéztetném. Túl sok energiámat veszi el a porosz, norvég, lengyel stb. felkelés.

Jó pár évvel ezelõtt játszottam egy játékkal mely térképe egybõl eszembe jutott amint az Empire nagy térképét megláttam (ez az a játék: http://us-microids.gamesplanet.com/products/WAPE#image_frame_ignore_anchor )
Egyébként:
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!
Eddig csak negatív dolgokat írtam szinte a játékról, de most, hogy már van benne némi tapasztalatom azt hiszem ez egy nagyon jó játék lesz eccer. Szerintem nagyon jó lett a térkép, az új gazdasági rendszer . . .
igazából az AI és az egységek azok, amivel nem vagyok megelégedve, de sajnos ez nem kevés ebben a játékban.

És miért kell télen mindig havas pályán játszani?????
Beküldöd õket a hajóba.

Warton
Hogy lehet hajóra katonákat tenni és úgy utaztatni õket?

[Jakuza]
Majd szolj ha latsz valahol par tunikat. 😄
Mar csak azert is, mert en a hasonlosagat az Empire Total Warra ertettem.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Fene tudja miért csinálja. Ezért mondtam én azt, hogy egyelõre pihentetem a játékot, majd beszerzem fél év múlva amikor már nem 50 euró lesz az ára, és mikorra a patchek egy valamirevaló játékot farigcsálnak belõle.

Már mit tudott? Rómaiakat szerepeltetni?
Meglepõ egyezés lesz, mert mindkét játékban tunicában járnak a civilek, és gladiussal a katonák? <#nyes>

a.carkey
Furcsa.
Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, csak nálam nem csinálja. 15 sec körül van egy kör.

A medve nem játék.

Igaz én csak az alap vezióval játszottam huzamosabb ideig(ugyebár a steam miatt a patchek kizárólag az eredeti játékkal rendelkezõknek vannak fenntartva), de az 45-50 másodpercig end turnözött úgy, hogy minden lehetséges gyorsítás, amit írsz, be volt kapcsolva.

[Jakuza]
Jogos.
Amugy az a meglepo, hogy ezt mar az Imperial Glory cimu kozel 4 eves jatek is tudta.
Erdemes megnezni es hihetetlen modon meglepo lesz az egyezes.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Igen már mondtad, bár építõ jellegû kritika nélküli, és nyers a stílusod!

a.carkey
Szerintem, most egész jó lett. Az utolsó patch óta csak 1x dobott ki, akkor is tengeri csata közben, mondjuk letöltöttem és dvdt írtam közben. Egyszer nem jött elõ, hogy egy percig endturnözne. Ki kell kapcsolni minden "mutasd meg a térképen, hogy lép a gép az egy lovasával az egyik erõdbõl a másikba" funkciókat, benyomni a space-t és máris nem egy perc az end turn.

A medve nem játék.

adios
Akkor töröld le,senki se kötelez rá h játssz vele!

Kange
én is egyet értek, habár én csak közvetlenül az Empire elõtt játszottam a Medieval 2-vel, de annyira nem jött be... az én igazi favoritom a Rome, mivel az a kor izgat igazán... 😊

de nekem annyira nem jött be a Medieval... Az Empire már bejönne, ha nem ilyen lenne... Úgyhogy most már egy ideje pihentetem... 😊

Steam acc: kange82

szar játék!

Üdvözlet!

Aha. És a diplomácia összes többi szolgáltatása, a kereskedelmi egyezmény, térkép, város csere, pénz, sarc fizetés, katonai segítségnyújtás? Még ha igaz is lenne amit mondasz(mint ahogy nem igaz), és nem mûködött volna rendesen a szövetség, a diplomácia többi funkciója akkor is ott volt. Szóval volt benne diplomácia, amit nyilván az E:TW-re továbbfejlesztettek. Ez se menti azonban meg ezt a játékot.

SötétBarom
Egyetértek. Legpitiánerebb népek kötekedtek fél világot uraló szuperhatalmakkal, és akkor sem hajlottak a békére, ha egyértelmû volt a pusztulásuk.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Nem, nem nem ! Nem így volt , én is játszottam a Medi2belé nem vagyok hülye hogy elhiszem amit össze hordasz! A diplomácia egy rakás fos volt, és csak névleg létezett a gyakorlatban nem! A szövetséges nem azért támadott meg mert érdeke fûzõdött hozzá, hanem mert szarul írták meg a programot! Ilyen idióta volt a gép!

Akkor támadott ha bárhol a határon nem voltak katonák...érdekes az E:TW-ben a határon egy katonám sincs, és eszébe se jut megtámadnia a szövetségesemnek, sõt bárkinek hadat üzenek õ is hadat üzen...ilyen hol volt a Medi2-ben? Sehol, nem tudom mit kell olyan hülyeséget össze hordani ami egyszerûen nem igaz!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Nem volt okuk visszavonulni, gyakorlatilag nem is támadta õket senki. (ágyúval lõtték õket az elején(aztán azok meghaltak),meg a 3 egységre(ez volt a bal szárny) jutott 1 darab Regiment of Horse,vagy mi)

Mennyit vinnyogtak már ezen a szövetség dolgon. Meg kell érteni, hogy a szövetséges addig lesz lövetséges, amíg úgy tartja az érdeke, nem fogja fenntartani a szövetséget becsületbõl. Érdekes, amikor én megfelelõ katonai erõt állomásoztattam a határvidéken, a szövetségesemmel a szövetségünk 150 körig tartott.

Szóval igenis volt diplomácia benne(te azt állítottad, egyáltalán nem volt). Bugjai voltak, ahogy ez is hemzseg tõlük. Sõt, ez jóval kiforratlanabb állapotban látott napvilágot, mint a medi2 2006-ban.

Köszi a segítséget rejtve volt. Ja és védve Uwu-t ne ám már ,hogy õ a hülye mert szarrá veri a gépet vh.vh-on. Ha tudja verje meg ha neki ez a jó. Szeretném már látni azt az MI ami végre megszorongatja a jobb humánokat.. Ezért játszom már 20 éve stratégiát bár én is úgy, hogy kedvezek a gépnek hátha...

Milyen diplomáciáról beszélsz? Az nem diplomácia hogy egyik körben a szövetségesem aztán csak úgy meg támad...vagy hogy egy városa van, de nem akar békét kötni

Basszus, ne mondj már olyat ami nem igaz! Egyszerûen nem létezett a Medi2-ben normális diplomácia

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Érdekes, én sose mondtam, hogy szar a Medieval, még akkor sem amikor 1.0-ás verziójú volt. Gondoltad majd én viszem el a balhét a sok idióta helyett, aki leszarozta amikor kijött? Mellesleg az 1.2 után már egyáltalán nem volt semmi gond vele, és elõtte is vígan toltam vele, nem volt élvezhetetlen mint ez a szar az egyperces end turnözéseivel.
És az empire bizony sokkal kezdetlegesebb állapotban jött ki, mint a Medieval 2, ezen sincs mit tagadni.

Nem volt a Medi2-ben dipomácia? Hát erre nem tudok mit mondani, százasával rohangásztak a diplomaták a térképen, és pont a diplomáciát mûvelték, szóval nemtudom te megint mirõl beszélsz itt.

bardocz
Ostromnál marha buta.Egy fullra kiépített erõdöt támadtam,1500 emberrel,ellenfélnek volt 2000 embere,és csak azok az egységeim futamodtak meg,akiket direkt a halálba küldtem figyelemelterelõnek,meg csalogatónak.150 emberek egységet beküldtem egy toronyba bennt az erõdben,és ott elvoltak vagy fél órán keresztül 3 másik ellenséges egység ellen.
Érdekes, hogy egy kétszeres túlerõt a térképen nagggggyon-naggyon nehéz megverni, de ha erõdöt támadok és van pár ágyum, akkor tuti, hogy én nyerek. Borzasztó néha az AI, egyébként általában csak simán sz.r.
a.carkey
Már nem azért, de a valóságban is volt ehhez hasonló ...

Waterloonál, amikor Bülow megérkezett a semmibõl 30k emberrel, és nem sokkal este hét után Ney ellencsapása még visszaverte õket, ami után Napoleon elõre küldte a gárdát - szörnyû brit ágyúzás közepette - a brit vonalak felé, és La Haie Sainte-etis elfoglalták és már csak nüansznyira voltak a végsõ gyõzelemtõl, ugyanis még tartott, de már megbomlott a brit csatarend, nos akkor befutott Blücher 60k emberrel, na akkor beindul az átfogó támadás, és az addig - tk. mindenkor - zseniálisan teljesítõ gárda úgy megfutott, mint egy újonc egység, és ha az öreg gárda nem formál három squaret, és utolsó emberig! nem fedezi a visszavonulást, nos akkor lemészárolják az egész francia hadsereget és már a csatamezõn elkapják Napoleont.

Szóval, ha egy ultraextraelit egység is megfut, attól még nem a program a hibás, hanem elég valósághû. Én úgy vettem észre, hogy minden attól függ, hogy mivel támadnak. Ha nálad gyengébb egységek támadnak, akkor kitartanak még hatalmas veszteségek után is, ha nem, akkor van esély, hogy a legelitebb egység is megfutamodik.

A középkorban lovas hadviselés volt, hatalmas kardokkal-pajzsokkal este egymásnak a seregek, közelharcon alapult az egész, ha nem vesszük az íjászokat. Itt mindenkinél (pikemen és arab kardos alakulatok kivételével) puskák vannak. Reload time, hatótávolság, stb. mind befolyásolják az ütõképességet. Egy elitebb egységnél felgyorsul a tüzelés, magasabb lesz a morál, és tovább tartanak ki, mint egy sima egység.

A medievalt én speckó 1x végitoltam a magyarokkal, és 1x a törökökkel, de belekezdtem szinte mindegyik nemzetbe. Szép lassan játszottam, hisz nem volt rá elég idõm, és közben futott nálam két MMO is.
A kiegnél pedig fõleg a keresztes háborús részt néztem meg, de az is egy idõ után unalmassá vált.
Imádom az egész középkort, de nem fogott meg a játék, sõt, én a pepecselõs stratégiák híve vagyok, mert ami kevés idõm van ezekre, azon szórakozni akarok, nem durr bele, mint egy FPSnél. Ezenkívül csak csatázni és állandóan fejleszteni a kémem, a diplomatám, ide küldeni, oda küldeni õket, bla bla, stb stb, már unalmas volt.

Az Empire-t viszont egyszerûen a megjelenés óta nem tudom letenni. Kb. két napot pihentettem, míg a crasheket javító patch ki nem jött. Szerintem zseniális a játék, pedig a Shogun óta nyomom a témát (mindegyik rész és kieg! megvan eredetiben), és szerintem ez a legjobb rész. Leszarom, hogy nem a Special Forces változat van meg, tök jó ez így is.
Egyszerûen mindegyik népben van valami jó (kivétel a hollandok, azok baromiunalmasak). Szerintem túl jók lettek a lengyelek, de pl. õk az egyetlen nép, akiket túl erõsre terveztek a valósághoz képest (ráadásul alapból erõs szövetségbõl indulnak). Nagyon jó újítások vannak a programban és eszméletlenül el van találva a hangulata. Szerintem semmi gond a csaták sebességével. Nagyon jól lehet taktikázni, és bár vannak csata közven baromságok (a gép szinte nem védi az ágyúit), ennek ellenére nagyon jól mozog a lovasságával, mindig a tüzérségem próbálja kiütni elõször, jókor mozgatja meg a gyalogságát, átrendezi, kihasználja, ha túlerõben van, ellenben kivár és a házakba húzódik, ha hátrányban van, de ki is mozdul, ha úgy érzi mindjárt szétesik az épület vagy bekerítem a nem "mob" típusú egységeit.

Stb, stb. Lehetne még ragozni, nekem bejön, és még nem nyomtam Road to Independece-t, és nem próbáltam a britekkel és a törökökkel sem.

A medve nem játék.

bardocz
Ha át akarok jutni amerikába,akor csináljak egy hajóflottát,az egyiket pakoljam meg egy fullos sereggel,és valahol a partokon rakjam le õket?
Alultápláltak? Mi van???????????????

Rolika16
Ámen.Nem fogsz hiányozni.

hát elég nagy peccs kell-nincs buzditó szöveg,vezérek alul tápláltak.....
összességében egy két peccs nem oldja meg ezeket,de modok talán-én ezzel befejeztem,meguntam 2hét alatt-szar lett

Üdvözlet!