6068
  • sakkay
    Köszi.
  • NikkiSixx69
    Jó lenne már egy magyar mod is így június 4-e tájékán mert:
    "Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
    Nem engedjük soha! soha Árpád honát!"
  • Amergin
    Pont ezért (is) lettek modok a játékhoz
    Próbáld meg az Imperial Splendour-t. Most épp ezt próbálom. Ha Grúziával is produkálod ezt a 65.000/kör bevételt very hardon akkor:
    Én azt már játszhatatlannak tartom (csal a gép!)
    Helyette a Máltai Lovagrenddel próbálom (1 hadi kikötő meg 1 város többi nuku) és mit ne mondjak: "érdekes"...
    Szóval kihívás. Kellemesen nehéz, de pont ez benne a jó
  • uwu
    Látom ennek legalább utána jártál, és nem egy olyan emberenek kell a hozzászólásodat javítgatni aki alig játszik

Ezért kapsz egy 5-öst.
  • uwu
    Az igaz, hogy ritkán játszok. Tényleg van 1-2 dolog amit nem néztem meg, de elég jól ismerem a látékot. Az államformákról pl. nem tudom mit kell tudni azon kívül, hogy más a kutatás/elégedettség, és a kirugható miniszterek száma.

Ha annyira nagy szakértő vagy nyerd meg a játékot 18 év alatt, és produkáljál addigra 65000-es bevételt körönként! Én megcsináltam, nem is volt nehéz, más nép gyordabban is lehet, még erősebb.

Csak azért írom, mert vannak annyira tehetségtelen emberek, akik soha nem fognak megtanulni játszani az ilyen játékokkal, hiába játszanak sokat. Mivel régen játszottam nem nyilatkozhattam teljes magabiztossággal. Előfordul, hogy itt fórumon egyesek tökéletes magabiztossággal állítanak hülyeségeket, nem akartam ilyesmivel égetni magam.

Azért derék dolog, hogy ilyen nyíltan vállalod a személyiséged sötét oldalát, ritkán találkozik az ember ilyen kis arrogáns pöccsel mint te.
  • Cowek
    Nem tudom, nem multizok, de azt jelenti :-)
  • sakkay
    ja , hogy van e valami keret?
  • Cowek
    A szabályokra céloz...
  • sakkay
    Ha valaki azt mondja "rules" a multiban az mit jelent????? köszi
  • Cowek
    Köszi a sok infót! :-) De nekem nem is a miniszterekkel volt a bajom hanem a miniszter elnökkel, akit ugye nem lehet kirúgni, és mivel eléggé magyaros politikai tulajdonságokkal rendelkezik, visszahúzza a kereskedelmi egyezményeimet. De azóta már leváltották mint a huzat... szerencsére... :-)
  • obe
    köszönöm a tippeket, mindenkeppen ujat kell kezdenem

uwu:
    es tenyleg...most veszem eszre hogy a sorozäs borzalmasan dräga lett:((..szaros milicista 1000 penz felett:((
  • feez
    Ez a játék nem olcsó, de megéri az árát. Az 1.2 patch után nálam nem produkál semmi hibát. Tehát akiknek feltört verziójuk van, azok NE PANASZKODJANAK! Tessék megvenni és máris megszűnnek a problémák.
  • hornblower
    A miniszterekre visszakanyarodva, igazából a miniszterek a fontosak, mert ők felelnek egy adott területért (hadsereg, valamelyik gyarmat irányítása). Így kirúgni is értelemszerűen őket lehet. Az előrehozott választások gomb is alkalmazható, de főleg a közepe-vége felé már jobb, ha a tapasztaltabbat hagyja kormányozni az ember.

A képen egyébiránt a kabinet népszerűsége nagyon magas (94%,és emelkedik, az ellenzék - amint látom - nem túl veretes, kevés csillgaggal,) nincs ok váltani. A valóságban persze...
  • hornblower
    Ami pedig a sereg-építkezés-fejlesztés arányát illeti, minden kör végén érdemes rápillantani az income next turn panelre, ami megmutatja, mekkora bevételek várhatóak a következő turnre. Ilyenkor még be lehet avatkozni. Több földrészen egyszerre harcolni nagyon macerás, legfeljebb kettőn szoktam inkább. Amerikát elcserélem valakivel általában valami szigetre (Kuba még belefér), ott felhúzok egyetemet, így a researchokat nem tudják ellopni. Aztán egy sereg megy indiába, egy a kontinensen harcol. Utóbbi helyen igyekszem szövetségeket kötni, indiába pedig támadó szellemű alakulatokat küldeni. A franciáknál egy fullos sereg mellé gyakorta odatolok 4-5 támadó lovasegységből álló csapatot, így ha valakit támadok vagy ő engem, az erősítés (ami biztos, hogy olyan helyzetben talál, amelyben erős az ütközet) gyorsan és támadó szellemben beavatkozva eldönti a csata sorsát. Van, hogy a leharcolt egységeknek kiadom a menekülés parancsot, így jöhet a friss erősítés, ami a legtöbbször elég. Gyakori az, hogy rengeteg felé kell figyelni, amikor az elején elosztod a pénzt, hogy a gazdaság is menjen, meg a sereg is harcképes maradjon. Olyan helyen viszont, ami front-terület, vagyis átjáróház az ellenségnek, nem építek, nem renoválok, kivéve, ha a saját országom fővárosa, hiszen a patchnek hála piszok drága a javítás is, ha pedig a következő körben végigmegy rajta valami noname sereg egy leharcolt egységgel, kezdheném előlről.
  • hornblower
    A saját minisztereimet kirugdosni nem mindig van értelme. Az elején mind nem túl veretes, amire képesek, de a játék közepe tájától, ha megszűnik a nagyobb hullámzás, vannak hódítások és nagyjából az adók is kezelhető mértékűek lakosságnak és az elitnek, nem lesz folyamatos kormányváltás négy évente, hanem marag a "current cabinet", és ilyenkor a kis oldalsó értesítő karikára kattintva megtekinthető, ki mennyit fejlődött (nyilván korábbi önmagához képest). Tehát a miniszterek fejleszthetőek, ha a játékos jó és kiegyensúlyozott teljesítménye miatt nem az ellenzék jut hatalomra. Ott van egyébként a nyíl a next elections (következő választűások) ikon mellett, hogy a kabinet lefelé vagy felfelé tendál a népszerűség tekintetében.
  • hornblower
    Akkor uwu, a kedvenc kommentelőm kedvéért leírok néhány diplomáciai tapasztalatot. Tényleg jobb a rendszer szerintem, mint régen, mert minden körben kapcsolatot lehet létesíteni az országokkal, mintha nagykövetséget működtetnék. Tényleg hasznos, ha az ellenségünk ellenségével szövetkezünk, de ha a szövetségesi hűség okán háborúzni hív mondjuk Hannover Anglia ellen, na azt azért nem. Ilyenkor vesszen a kapcsolat, semmint blokád alá vonjanak. Időnként az ai belemegy abba, hogy az országát, ha támadom, és rám férne néhány kör a sereg és a terület rendbe tételére, békét köt velem, ha az ő érdekei is úgy kívánják, vagyis gyenge.
  • hornblower
    Sajnos az eredeti változat is olykor lefagy. A collectors edition is produkál olykor jelentős hibákat. Az angolokkal először egy flottán lévő teljes sereget nem lehetett megmoccantani, aztán újrakezdés és teljes felépítkezés után a spanyol hadüzenet tette be a kaput, simán kilépett a program.
  • hornblower
    Ez a kedvenc hozzászólásom eddig, amit bölcselkedve írtál, hisz egy hónapja nem játszol a játékkal, "nem vagy biztos benne", mint te magad írod, hogy igazat beszélsz-e, de én, aki napi sztinten eltölt a programmal kb. 4 órát, biztos félrebeszélek.Hűha, haver...! Ez ám a hozzászólás!!!
  • Amergin
    Diplomáciázni is érdemes...ésszel szövetkezni, kereskedni és hadat üzenni.
    Óvakodni kell a nagy flottás tengeri nemzetekkel háborúba kerülni (vagy azokkal, akik mellett a kereskedelmi útjaink futnak), mert a kereskedelmünknek és így a pénzünknek és ezzel az országunknak is hamar vége lehet. Az adózásból nem lehet szinte semmit fenntartani, ez csak az elején számottevő bevétel, addig amíg a kereskedelmet csúcsra nem járatjuk.
  • uwu
    A hódítás is befektetés, méghozzá nagyon jó.
    Csak nem szabad túl sok egységet venni az elején. Két sereg még éppen fenntartható az első körökben, és kell is, hogy gyorsan mégtöbb pénzhez juss.
    Én építkezni si szoktam, de az elején csak olyat ami pénzt hoz, és olyat ami nem túl drága, abból sem szabad túlzásba esni. Építkezés nálkül nem nagyon lehet növelni a sereget, hibá van újabb tartomány.
  • uwu
    A sereg vásárlásával óvatosan kell bánni, nagyon drága lett.
    Mindíg csak annyit kell venni, amivel még könnyű győzni.
    A gyors hódítás nagyon kifizetődő, de nekem még sosem sikerült az első 10 körön belül 2-nél több sereget összeállítani.
    Ha az elején minden körben építesz valamit ami pénzt hoz, elég jól lehet terjeszkedni, és növelni a hadsereget.
    Ha van valahol aranybánya, az a legjobb, mert olcsó, és sokat hoz, de a többi bánya is jó szokott lenni.

Minél gyorsabban érdemes terjeszkedni, hogy mindíg új, olcsón felépíthető pénzforráshodz juss. Ha így csinálod, nagyon gyorsan nagyon gazdag leszel. Ha begubózol és nem hódítasz, hosszú és nehéz lesz a játék. Így viszont a csaták lesznek nehezebbek, de azt meg lehet oldani, és bőségesen megtérül.
  • sakkay
    HALI. Srácok szólt valaki ,hogy játszunk többen magyarok multiban. A streamon keresztül, vagy csak natúr. Nem nagyon értek a multi témákhoz.
  • gallardo
    a franciákkal úgy érdemes játszani hogy fellázítod a népet és a köztársaságban mindenki boldog lesz és tudod emelni az adókat.
  • obe
    értem, köszi..én kezdtem az agresszorkodást, kis védetlen hercegségek, gondoltam befalom őket..azt vártam mint a medieval 2-ben, befoglalok egy várost/tartományt, a csata végén gondoltam 5-10 ezer pénz sarc itt is becsurog, legalább a katonák feltöltésére, ostromkárok rendbehozatalára elegendőt..úgy is csak próbaként indítottam a franciákkal
  • ugribugri
    "elfoglaltam wüttemberget, savoyt" gondolom nem ők támadtak, és háborúban állsz az összes szövetségesükkel. nézz rá a kereskedelmedre. megérte-e elfoglalni őket és megszabadulni a tőlük és szövetségeseiktől jövő kereskedelmi bevételtől. Próbálj még több kereskedelmi egyezményt összehozni, és békülni.
    nézz rá mennyi a kereskedelemből befolyó pénzed, és látod mennyit ér egy országgal kereskedni.
    1706-ra még max. a gazdaságodat lehetne rendbe tenni, nem hódítani.

Ha csak egy kisebb sereged lenne, azzal, és pár hajóval a kalózok összes szigetét elfoglalhatod, így már ellenőrzöd is az Amerikai vizeket.
    Van egy rengeteg pénzt hozó tartományod az amerikai térkép bal alsó sarkán, csak gondolom a Kalózok miatt nem jön onnan a pénz. a másik két kisebb seteg árán (persze helyőrségek maradjanak) pedig fejlesztheted a gazdaságodat, épületeidet, és rögtön emelheted az adókat, és már is van pénz seregre....

Vagy a másik megoldás itt sokan szeretik támadás, és körönként foglalj el egy tartományt. ne építkezz. ha valaki betámad azt nyomd le, és nem tud betámadni:)
  • obe
    srácok...nem rég kezdtem a játékot a franciákkal, 1706-ban vagyok, már elfoglaltam wüttemberget, savoyt, es a michigan tartományokat, de állandó pénzhiányban vagyok:((..3 kisebb seregem van (fejenként 5-8 egységgel, ezekből már végképp nem tudok oszlatni, így is állandó túlerő ellen csatázom), az adók elég alacsonyak, de minden pénzt a javítások visznek el, iszonyat drága minden, elég sok ellenfelem van már az elején, hajóutakat blokkolják valahol, sajnos nem látom hol, a gyengus tengeri flottám pedig minden erejével egzotikus kikötőkben kereskedik, különben ennyi pénzem sem lenne...fejlesztés csak katonai vonalon...pát jó tipp hadvezér urak?
  • Prince23
    ill. töltöm le
    még nincs meg
  • Prince23
    Ha felülírom az új zenecsomagot az eredetivel, akkor a multi kompatibiliis lesz vele? tehát az új zenékkel? hiv. fórumon töltöttem le. 852 MB
  • tombadillo
    csakszólok, hogy megy a Windows 7-tek.
    Mondjuk azért ez várható volt persze.
  • a.carkey
    Azért nézd meg a Harold és Kumar Escape from Guantanamo Bay-t, és Bush a jófej kategóriába kerülhet! :D
  • adios
    Nekem is produkált kifagyásokat amíg tört verzióm volt, de miután megvettem eredetiben semmi bajom vele. Több mint 2 hónapja eredeti és azóta egyszer sem fagyott ki,nincsenek hanghibák sem.
  • SZU
    Veled egyszer már megbeszéltem, hogy nem vitázok. Nem mondom senkinek, hogy rossz játék és ne játsszon vele.
  • [Jakuza]
    Ki kell mentenem, mivel en a hivatalos forumokon olvastam ilyen fagyasokrol azoknal, akiknel eredeti a jatek.
    Rengeteg fagyas, hanghibak, a korok utani anomaliak, amikor nem lehet tovabblepni a jatekkal,beragado egysegek vagy seregek es sorolhatnam, amik miatt rendesen anyazzak a keszitoket,
  • TDantes
    Keress nyugodtan más Napoleonos játékot, mert nem az, ugyanis nem szerepel benne, és pont a Napóleoni kor előtt ér véget egyébként végig vittem az angolokkal, végig a franciákkal és nem fagy ki.

Talán ha megvennéd, mert úgy látom nem vetted meg...akkor nem fagyna ki.
  • SZU
    Na jó, egyenlőre abbahagyom ezt a játékot. Tiszta gáz. Most nagy nehezen levertem a hollandok fő seregeit. Erre az egyik városát bárhogy akarom elfoglalni, bármilyen sereggel azonnal kifagy.

Tiszteltetem a készítőket, ha a gyári is a sokadik patch után is ilyeneket fog produkálni...
    Pedig meg akartam venni... Asszem keresek valami játszhatóbb Napoleonos játékot. Pl.: Cossacks2, Fields of Glory, Medieval2-re Napoleonic mod...
  • [Jakuza]
    Na elolvastam egy csomo forumot es meg mindig rengetegen panaszkodnak a hibakra, tehat meg varok par patch-t mig megveszem a jatekot.
  • rexsimus
    Mivel az USA val vagy, ezért kevés támogatód akad, csak Anglia ellenlábasai vesznek valamibe, pl.: Franciaország.
  • Cowek
    Eddig ez a legreálisabb része a játéknak
    Csak hát ugye, nem sok sikerrel állnak szóba az emberrel a többi országból -5-ös diplomáciával, és -2-es presztizzsel...
    Lehet ez olyan Bush-os volt hogy kiírtottam az indiánokat teljesen?
  • Amergin
    Nem kell meglepődni, a játék tökéletesen szimulálja a valóságot. A miniszterelnök leválthatatlan.
    Az új választással jöhet egy új miniszterelnök az ellenzék részéről, de ez sem biztos recept, mert ha a nép azt szereti ha hülyék kormányozzák, akkor ugyanazokat fogja megválasztani ismét...
  • uwu
    Nam a miniszterekkel van baja, hanem az elnökkel.