50%-hoz közelít a napcellák hatásfoka

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már megint tudnak fordítani az SG-nél, a solar cell magyarul napelem és nem napcella.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Vannak otthon Verbatim floppyjaim, asszem 100 ev garanciaval. Minden relativ. 😊
30 év garancia van rá szoval annyira szar biztos nincs...

"A hároméves szakaszra 100 millió dollárt kapott a konzorcium, az eddigi eredményeket 13 millióból hozták tetõ alá"

Azért sztem ez a nem semmi.. még a költségvetés ötödét sem használták fel és ilyen eredményeket mutattak fel.. kiváncsi leszek mi lesz a vége. Nem kicsit lenne jó ha az ár/teljesítmény/költség aránya jó lenne 😄 pár és valóban érdemes lenne rá cserélni, persze ha az élettartama is jó lenne.
amit kirakhat bárki a háztetõre, azok kb 12-16%os hatékonyságúak. a 20-30% hatékonyság körüliek pedig kinn vannak fõként a világûrben és mûholdakat hajtanak, ezek sokkalta drágábbak per pill, mintsemhogy megérné felpakolni õket a háztetõre

\"The voices are back... Excellent.\"

NEXUS6
Szerintem csak olyan szert szed, mint amit a másik cikkben is írnak.😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A képrõl annyit, hogy a lány ilyen fiatalon biztos nem professzor, PhD gyanús...
Csak nehogy addigra késõ legyen!
Már ideje lesz megszabadulni a villamosmûvektõl 😊 Se szénerõmûvek, se atomerõmûvek, egy szép új tiszta jövõ elé nézünk 😊
NEXUS6
Ezen a területen tényleg jelentõs elõrelépésnek tûnik.

Ha az élettartam is OK, meg exrém gyártástechnológiája sincs (pl mérgezõ anyagok stb.), illetve a feldolgozása/újrahasznosítása is rendben, akkor konnyen lehet akár forradalmi fejlesztés is!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Olvasd el figyelmesebben.. ez a cucc 1 cm vastag és nem kell mindíg pont a nap felé irányítani se.. + alkalmas lesz tömeggyártásra és nem kell egy m2-ért a fél ország költségvetését kifizetned...

szvsz ha minden jól megy 3 - 5 éven belül lehet cserélni a cserepeket a háztetõn napcellára...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Engem par dolog mindig piszkalni szokott, ha szoba kerulnek a napcellak.
Az egyik az, hogy kitermelik-e valaha is az eloallitasukba fektetett energiat? (Az otthoni megterules kerdese nyilvanvaloan negativ, csakugy mint egy modern napkollektor vagy mondjuk egy elektromos robogo eseteben.)
A masik pedig az, hogy a tudomanyos marketing hirekben sosem emlitik az elettartamot. Tudtommal a napcellak hatasfoka eleg hamar felezodik.
Olvasva az etanolos cikket ez bíztatóbbnak tûnik.
te már most is kapható 20% hatásfoku csak jó pénzért ugy 220E ft/220W
Nem értem ez mitõl ujdonság, ezeket már teszt laborokba több helyen is elõállították, közel azonos hatásfokkal. (már 3-4 éve tanították az egyetemen is)
Itt max a tömeggyártásra való felkészülés az ami lényeges lehet.

mikloss
Egy mostani átlagos napcellának mekkora a hatékonysága ha ennek 42,8%?

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Jah egy 10-20 év múlva biztos kapható lesz a közönséges emberek számára is.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

norbre
szerintem is jobb ha vársz, valszeg még tovább tökéletesítik majd a dolgot..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Tervezek othonra 5KW napcella telepitését a tetöre akkor lehet hogy várok még egy kicsit. mondjuk 5 év mulva már remélem kapható lesz.
← ElőzőOldal 2 / 2