Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Tudom kikröl beszélsz ök azok akiknek viszont a Bioshock meg már rpg.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ebben egyetértünk, én arról beszélek amikor van aki fogja és kijelenti, hogy "ME az nem RPG". Tehát egyáltalán nem. És van ilyen, találkoztam már többel is, az ilyen idióták meg bosszantanak. Játszon akkor a Baldur's Gate-el 2010ben.

Why so serious?

böröczk
Így van, mindenki látja, csak nem megkérdõjelezhetõ a Mass Effect rpg titulusa, persze, akció rpg, az helyénvaló.

Kumiho #2179

böröczk
Mindjárt 2010 <#idiota>

És még mielõtt nekem támadnának, nem azt mondom, hogy ratyi játék, csak azt, hogy nem az egyenlõ az RPG fogalommal..

Kumiho #2179

wedge31
Szerintem az ME akció rpg a BG meg nagybetüs oldschool rpg ,szeintem te is látod a különbséget a két játék között de lehet hogy tévedek.

Ott a pont csak sokan leragadtak a Baldur's Gate-nél... 😊

Why so serious?

De mitõl nem RPG a Mass Effect? Mert nincs benne 600 óra párbeszéd? Vagy mert neked kell benne lõni? Karaktert kreálsz, párbeszédeket folytatsz, küldetéseket oldasz meg. Ez bizony RPG. Nem annyira mint a Dragon Age de attól még RPG és nem TPS vagy akármi.

Why so serious?

böröczk
Nem tudom, ki volt az az elsõ hülye, aki elkezdte terjeszteni.
Úristen, hiszen ott van a nevében: role-playing game.. Nem azt jelenti, hogy milyen überhardgigahipernightmare fokozaton tudsz egy bosst 2 órán át ölni, hanem hogy el tudsz játszani egy neked tetszõ szerepet. Tolvaj, bérgyilkos, varázsló, harcos, stb.. Fejlesztési rendszer oké, lootolás oké, és így tovább.

Kumiho #2179

balee4
Szép akciók, nekem mondjuk a megjelenés óta megvan, szal nem izgat. De akinek nincs annak most érdemes beszerezni. 😊 Mondjuk CDG-ben is csak 2k most.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

wedge31
Például velem ,és tartom is kivéve hogy levagy nézve ezt már te képzeled bele.

Én meg attól kapok agybajt, hogy bejön egy die-hard RPG-s és nagyképû stílusban "ez nem is RPG, az igazi RPG az a..." és itt mond valamit, és érezni, hogy én meg le vagyok nézve mert nekem a Mass Effect is RPG. Nem rólad beszélek de sok ilyennel találkoztam már.

Why so serious?

Optimus Prime
Jól van, nem vagyok a játék ellen meg hasonlók. Csak sok régi die-hard RPG-s agybajt kap tõle, ha a mai játékokra azt mondják - fõleg ilyen akció orientáltra - hogy RPG. Meg manapság tényleg bármire ráaggatják az RPG titulust, amiben van level up vagy fejleszthetõ cucc. Sokan a Dungeon Siege-t se veszik RPG-nek és nem étik egy hack'n'slash-t hogy lehet annak nevezni. Vagy annak sci-fi változatát a Space Siege-t.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

JethroHUN
Igen 😄 Pont most akartam megvenni de ez így fain 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Gamestar is, jól összehozták 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

De értetek a játéktípusokhoz, atyagatya <#wilting> A házi közben kész lett legalább? <#vigyor>

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

wedge31
Nekem most jobb vételnek tünik lecserélni 2k-ért a régi witcherem az új bövitett gyémánt kiadásra a ME-böl is az van meg szép kivitelezésü sorozat.

Én meg elajándékozom, elég nekem egy példány is belõle. 😊

Why so serious?

robotnyk
WUT?! ráadásul dobozos?
A jövõ heti Pc Guru teljes játéka a Mass Effect.Link

Legalább lesz egy tartalék példányom is.

Tehasut
találtam egy leírást, hogy miként kell életet lehelni a második dlc-be, ami nem jelent meg magyarul. (én még nem próbáltam, mert nincs meg a kieg)

"1. Telepítsd fel a játékot magyarul.
2. Rakd fel a Bring Down The Sky DLC-t.
3. A DefaultEngine.ini (C:\Program Files\Mass Effect\BioGame\Config\) és a BIOEngine.ini (C:\Documents and Settings\profilnév\Dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\) fájlokban a Language=HU sorokat módosítsd Language=INT-re.
4. Installáld fel a Pinnacle Station DLC-t.
5. Írd vissza a 2 ini fájlban az INT-et HU-ra.
6. Telepítsd fel az 1.2-es patchet (természetesen magyarul).
7. Játsz. A Pinnacle Station szövegei mind angolul lesznek, de legalább játszató.
Aki angolul telepíti fel a játékot, annak természetesen nem kel írogatni iniket, simán felmegy a Pinnacle Station."
Én is de sokan nem, és a régi játékosokban megmaradt ez. Egymilliószor hallottam, hogy ME nem RPG mert, Fallout 3 nem RPG mert... Akció RPG, igen, abba már nem lehet belekötni. 😊

Why so serious?

böröczk
Akkor akció rpg. A többire meg mind más jelzõt lehetne ráaggatni, de mind rpg, oszt ott a pont. : D

Kumiho #2179

böröczk
TPS RPG miért ne létezhetne, ugyan már, a jelentése szerepjáték, vagyis szerepet játszani, nem pedig körökre osztott harcrendszerben játszatni, izometrikus nézetben pl.
Nem tudom, miért ez rögzült az elvetemült hárdkór játékosokban, nekem ugyanúgy tetszik a dragon age, mint a mass effect vagy a fallout3, oblivion, érzem a játékok közti különbséget, de mindet rpg-nek mondom.

Kumiho #2179

Lényegében így van, habár mondjuk összevetve a Dragon Age-el akkor az közelebb áll a hagyományos értelemben vett RPG-hez mint a Mass Effect, ettõl függetlenül ME-re is simán lehet mondani, hogy RPG csak egy kicsit akció orientáltabb változat. De sokkal közelebb áll az ME is egy RPG-hez mint egy TPS-hez így nevezhetjük nyugodtan RPG-nek.

Why so serious?

Tehasut
jaja, én már meg is vettem. mivel a bolt nyitásakor már kisebb sor volt, ezért szerintem hamar elkapkodják a készletet...
böröczk
<#eljen>
Eleve, ha adott a lehetõség, hogy valaki szerepébe beleéld magad, ergo role-playing ugyebár, az már kapásból rpg. Nem a harcrendszerétõl válik valami rpg-vé. -.-" És igenis, több real time RPG-t(!rpg, igen!), ilyen csudás kivitelezésben, mint a Mass Effect, és a második része is lesz..

Kumiho #2179

aricsi
Egyébként holnaptól kapható akciósan dec.31-ig cdgalaxisban 1990Ft.

AMDPhenom II X4 945|4GBDDR2 1066Mhz|XFXHD5870 1gb|Chieftec550W|PioneerDVR-216D|Samsung250GB|RazerDiamondback3G|Windows7 Prof.64bit|Xbox 360| steam:gunnerx87 BF3: GdP-GuNn3r

aricsi
Akkor mégis mi a francnak neveznéd ha nem rpg-nek? Felfedezés,párbeszédek,inventory buherálás,szintlépegetés. Azért mer real-time a harc,nemcsak nézni lehet ahogy bután ütik egymást az orkok?

AMDPhenom II X4 945|4GBDDR2 1066Mhz|XFXHD5870 1gb|Chieftec550W|PioneerDVR-216D|Samsung250GB|RazerDiamondback3G|Windows7 Prof.64bit|Xbox 360| steam:gunnerx87 BF3: GdP-GuNn3r

Atreus
Win7 alatt más a mentési útvonal. Úgy a legkönnyebb megtalálni ha kezdesz egy új játékot és elmented. Megkeresed hogy hova mentett és mellérakod a régi XP-s mentéseket.

a régi mentéseim mikor még XP-m volt most Win7en nem mûködnek. nem tudja valaki mi lehet a baj? (a Dokumentumok\Bioware\Mass Effect-bõl szedtem ki õket) próbáltam azt is hogy egy azonos nevû karaktert hozok létre és felülírom majd õket vele de nemjó.
Optimus Prime
Az is egy megoldás, csak zavaró más játéknál, ha nem állítod vissza. Bár nálam nem oszt, nem szoroz. Nekem is Realtek van, de elõbb-utóbb lecserélem valami rendesre, mert nem ez az egy játék vacakol vele.
Errõl jut eszembe másnak átlag milyen hangkártyája van?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

IMYke2.0.0.0
Mindenre kihat, igen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

igen integrált Realtek van, viszont most eljutottam odáig h a keresõben: dxdiag, és a hangot lehuzom nullára mármint h ne legyen gyorsitás, akkor jó, viszont ez a többi játékra kihat?
Mert akkor lehet, frissíteni kéne a driverét. De megpróbálhatod átállítani játékon belül a hangot hardveresrõl szoftveresre. De ME hivatalos fórumán írnak olyat is, hogy lehet, manuálisan kell berhelni a beállításokat a BIOEngine.ini-ben.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Integrált Realtek hangkártyád van?

koschwarz
kezdjük ott, hogy
1. engem az rpg-k eddig összesen az oblivion "szintjén" érdekeltek, bár ott nagyon. értsd, soha nem játszottam még más rpg-vel (talán a dark messiah of might and magic nem számít...).

2. nem vagyok oda különösebben a sci-fi témákért sem, bár egy dead space vagy a half life azért tetszett.

viszont szeretem a jó sztorikat. és ami még tetszett (sõt, amiért elsõsorban megvettem ezt a játékot), az az általam más játékokban nem még ilyen szinten látott megoldása, ahogy érzelmek megjelennek az arcokon.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Valakinek volt olyan problémája, hogy a háttérzaj baromi hangos? és hiába veszem le a hangerõt nem "veszi" az adást... ugyanolyan hangos. Idegesít 😞

megoldás van?
köszi
az igazság az hogy milyen is a jó játék/rpg nehéz eldönteni. nem feltétlenül rossz az hogy mész oszt lõssz, és haladsz a történettel. sok játék jelenik meg, sok jó sztori, kár õket kihagyni úgy mint a csinos csajokat is. amelyiket sikerül (megvenni, letölteni) azt végig is kell/érdemes nyomni. feltéve hogy az embernek van rá ideje. mert nekem nem nagyon van már játszani. ezért szeretek leírással játszani, mert ahol elakadok ott nem tököléssel akarom tölteni kis zsabadidõmet, hanem játékkal, és nem bosszankodással hanem a játék élvezetével.

annak idején a wizardry 8-at is azért hagytam abba, mert bár nagyon tetszet és akkor még sokkal fiatalabb ovltam sok szabadidõvel, akkor is feldühítettek a gondolkodtató feladatok, és ahol elakadtam. nem a szellemi képességeimmel van baj, hanem hogy a pörgõsebb játékot szeretem. és a legtöbben így vannak ezzel. ha vki nagy gondolkodtatásra vágyik, inkább sakkozzon vagy legyen ön is milliomosozzon.

szóval sztem ha egy játék jól ki van találva, pörgõs, jó sztori jó videobetétek, jó harcok, akkor ne kelljen már bele mindenféle nagy agatha christis csavar.... legyen benne kétféle befejezés jó és rossz oldallal való végigvihetõség, így 2x is neki lehet menni oszt slussz...

Tomato, segits pls, neked hogy sikerült magyarositanod? nekem a párbeszéd nem magyar, pls segits, én is steamen vettem meg
a-a sikerült megoldani 😄 szal magyarosítani az alapot.. feltenni a magyar dlc-t aztán felpatchelni 1.02-re és úgy mûködik
Optimus Prime
Ez szerintem az ördögi kör. Vagy DLC vagy magyar nyelv. Talán, ha az új DLC-hez is lesz magyarítás.

nah egy újab hülye kérdés.... steam-en vettem meg a játékot.. ezért angol.. az angol nyelvû dlc mûködött rajt.. nem vagyok jó angolos ezért lemagyarosítottam.. így az angol dlc eltûnt ha felrakom a magyart akkor meg kéri az eredeti lemezt.. erre valaki tud megoldást?
Optimus Prime
Hát RPG-nek én se nevezném a Mass Effect-et, más ma RPG-nek titulált játékot se. Azért annyira nem durva a butítás, mint a Space Siege-nál. Bár lehet, csak jobb és monumentálisabb a tálalás. De engem nem is azért érdekel, mert RPG, hanem mert egy jobb sci-fi PC-s játék. Persze ugyanezt FPsS/TPS-ként nem lehetett volna ilyen jól megoldani, ezért kersztelték el RPG-nek.

engem lehet.. mibe fájna? 😊
Hát, el kell ismerni, az elsõ két játék (a DA: Origins-t még nem ismerem) egy RPG-játékos szempontjából tulajdonképpen a régi tényleges szerepjátékok egyszerûsített változatai.

Atreus
Az nem a fõmenüben szól.
Inkább ez: Jack Wall and Sam Hulick: Vigil

blackcalibra
Witcherben rossz a harcrendszer? <#wilting>
Mass Effect legjobb, Dragon sem rossz.
böröczk
Mondatot, szavakat, betûket nem mertem írni, mert félõ, hogy nem sikerülne a dekódolása.

Kumiho #2179

böröczk

Kumiho #2179

ollie
A Witcher a harcrendszere miatt rossz, a Dragon Age meg tök ugyanolyan mint a Mass Effect, csak felülnézetben. Mindhárom nagy csalódás.