Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali.
Nekem egy két dolog nem tiszta. Pl. a társaim azok haszálják a spec. képességeket maguktól (pl. Alenko a dobást)? Pénzt fog a játék dobálni késõbb, mert kb. a Citadellát végigjártam és semmit nem tudok megvenni a kereskedõktõl.
A másik az hogy csak én vagyok béna vagy tényleg neház a játék. Normal szinten kezdtem egy Adept-el, és a Citadella utáni elsõ bolygóig jutottam, de ott már annyira kemény lett, hogy kénytelen voltam újrakezdeni egy katonával. Pedig sok side missiont megcsináltam...

Köszi szépen! Nagyon sajnálom, nem szerettem volna az érdeklõdésemmel egy vitát kirobbantani. Igazából csak azért kérdeztem, mert az a tapasztalatom, hogy ha valami hiba lehet egy játéknál az nálam elõ is jön. Én már csak ilyen szerencsétlen vagyok, sajnos.
Egyszer már végigjátszottam a sima verziót, akkor nem volt gond.
Most viszont szeretném feltenni DLC-t is.
Így miután elõröl kezdem, a mentésekkel sem kell foglalkoznom.
A közhiedelmek elterjedésének megelõzése végett:
A lávatextúra házi javítása (mert ugye hivatalos nem volt) nem teszi tönkre a lifteket (a házi kutyulás pedig a shadercache kiürítését jelenti, fyi). Az alapból egy elõ-elõforduló jelenség volt. Az 1.02-es patch pedig valóban megsokszorozta néhány ember esetében az elõfordulás számát. Eredeti játékkal, szûz install esetében is. Nem az kell az én szavamnak hinni:
http://meforums.bioware.com/viewforum.html?forum=127
Mindenhol, mindenki meg van elégedve, mi?
És nem két vagy három felhasználóról beszélünk. De még csak nem is húszról. És ez csak egy fórum. Nem csak itt említettek ilyen problémákat. Mind az 1.01, mind az 1.02 esetében. Hohó, sokk! Az, hogy nálad, meg úgy általában, húsz emberbõl tizenkilencnél hibátlan, azt jelenti, hogy mindenkinél az? Nem te vagy az összes ember. Beszélhetsz mindenki nevében, attól még az állítás nem lesz igaz. Ha valaki beleesik abba az öt százalékba, nem baj, ha van egy másolata a mentéseirõl.

Azt hiszem, ha a játék kifejezetten az 1.01-es patch-el hibákat okoz, az 1.0 újratelepítése egy teljesen használható metódus.
Azt hiszem, alternatív megoldásként az újabb patch telepítése elõtt egy, a mentett állásokról való biztonsági másolat elkészítésének javaslata nem egyenlõ a pánikkeltéssel.
Összességében úgy hiszem, a figyelemfelhívás nem pánikkeltés.

Azt nem értem, kedves Grifidos, hogy ha valaki figyelmét felhívom, hogy hibák fordulhatnak vele elõ -mint ahogy fordulnak is sok esetben-, te miért feltételezed egybõl, hogy -szavaiddal élve- ez oltogatás. Ehhez azért kell egyfajta arrogancia.

Neked, krisztajo, csak annyit szeretnék mondani, továbbra is, hogy próbáld ki nyugodtan a patch-et, de azért elõtte csak csinálj egy gyors másolatot a mentéseidrõl, hátha gond akad. Ha nem, akkor meg vesztettél harminc másodpercet.
Értem, oké. Valóban van aki pánikot kelt. Én is komolynak gondoltam.
És semmiféle kutyulékot nem szeretnék használni.
Nem letolásnak szántam csak tényleg idegesítõ, hogy páran itt oltják a népet arra hogy xar a patch mikor csak mindenhol máshol mindeki meg van vele elégedve. Mea Culpa.

Aki meg a maszek barkácsolt xarokat használ annál nem nem csodálom hogy beragad a lift, mert ez volt az egyik hiba amit az 1.02-es patch javított.
A láva hiba javítása pedig mint írtam bekerült a beállításokba.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Jól van na, le ne harapd már a fejem!<#wow3>
Megérem anélkül is amit mondasz.
Pláne, hogy így legalább már tudom, hogy mit kell csinálni.
Szóval még mielõtt még jobban letolsz az mondom köszi!<#vigyor2>
Nem tudom volt-e már de angolul mûködik már a 2. DLC is a magyar változathoz. Persze a 2. DLC mindenképp angol lesz így de mivel honosítás soha nem fog készülni így vagy ez vagy semmi:
CD Projekt

Why so serious?

Bazz!
Nincs melyik patch.
A BDTS elött az 1.01-es a kötelezõ különben nem mûködik a dlc, utána meg az 1.02.
Egyszerûen nevetséges megint azt a marhaságot olvasni hogy "jujj nem merem felrakni a hibajavítást mert elront valamit"
Ha meg bajod van a hanggal akkor vagy veszel egy hangkártyát vagy a játékban nem kapcsolod hardwares üzemmódba.

Ez így viszont akkor biztató!<#smile> Te melyik patch-et tetted fel a DLC elõtt?
Atkamon
Nekem is olyan alaplapom van...

Hát jó neked! Nekem gigabyte alaplapom van, beépített realtek hangkártyával. Úgyhogy már csak a hang problémától is tartok, nem beszélve a többi textúra eltûnõs lefagyós dologról! <#wow3>
koschwarz
újrajátszom a cuccot, ezúttal tiszta katonával. a játék elején megvolt a kaszálás képességem, amit betettem gyorsgombra, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy ez a képesség eltûnt, és a gyorsgombon helyette a pisztolyok vannak. ez normális? tiszta adeptusnál nem emlékszem, hogy ilyesmi lett volna.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

balee4
Sztem minimum grafikán egy magos gépen is lehet próbálkozni vele.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Atkamon
krisztajo: Nekem pl semmi bajom nem volt a DLC-vel... rákattintottam az .exe-jére, feltettem, és tökéletesen ment...

Szathy: CanYouRunIt.com

Optimus Prime
Azt hittem a VGA-mmal van a gond az eltûnt lávamezõ miatt. Mert az 1.01-nél meg megvolt, ám többször befagytam a liftben. 😞 Viszont a patch javítot rajta. Viszont a leggoláson és egyes párbeszédek lefagyásán nem. Sokak szerint a 3 Ghz-es Celeron és a másfél GB memória az oka. Szerintem a Realtek integrált hangkártya, bár jobb, mint az elõzõ alaplapi C-Media.

Másnak van olyan problémája telepítésnél, hogy nem engedi a Program Files mappába telepíteni?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Szathy
Sziasztok!

A gépigénynél a processzorok mind a minimumnál, mind az ajánlottnál kétmagos procik akarnak lenni, ugye?

Ja a láva, arra ott van a beállításokban egy helyreállítás opció és a delete local shader cache files.

Az 1.02-es patchet pedig szerintem kötelezõ felrakni, rengeteg hibát kijavít. Szinte tökéletes a játék utánna.
1.02 patch innen

No, az 1.02-es verzió nekem történetesen rosszabb volt, mint az 1.01, ott csak Therum-on lévõ lávatextúrák tûntek el, de azon kevesek közé tartoztam, akinél a házilag kiötlött fix orvosolta a problémát (annak ellenére, hogy többen eskü alatt vallották, hogy az bizony kizárt, hogy az itthon is értékesített verzióval mûködjön 😊 ). Az 1.02 nálam kinyírta a Noveria-n található lifteket, háromból kétszer belefagyott a karakter, biztos az alacsony hõmérséklet miatt 😊
Ez utóbbinak egyébként a linkje:
ftp://ftp4.cdprojekt.com/pub/hun/mass_effect/patch/me_102_czhuen.exe
Aki mégis tenne vele egy próbát, a semminél végül is jobb.
Mindenesetre én úgy találtam, hogy a patch-ek telepítése nélkül a legstabilabb a program, bár így a BTDS kiesik, de evvan.

hangok

Ez általában Realtek-nél jön elõ, ahogy hallom, én nem azzal ügyködök, így biztosat nem tudok mondani. Mindenesetre volt egy házilag kiötlött megoldás arra is, az ini-ben játszottak valamit a maximálisan használható csatornák számával.
És az esetleges hangproblémákat hogyan lehet megoldani?
Nem mintha hajtanék rá, hogy legyen.
De amilyen szerencsétlen vagyok tuti nálam majd ez is elõjön!
Az 1.02 patch-rõl eddig nem is tudtam.
Ebbõl is van a magyar verzióhoz is, vagy az mindegy?
Végül is, ha nem oldja meg a stabilitási gondokat, akkor igen.
Mindenesetre elgondolkodtató, amit írtok!
Ezek után nem is tudom, hogy egyáltalán érdemes-e feltenni???!!!
<#fejvakaras>
balee4
Szal az 1.02-vel is vannak gondok?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

ja, esetleg felrakod az 1.02-es patch-et, de ne örülj elõre, elég instabil a drága...
(bocs a double post-ért)
Nem fogsz örülni.
Ha a patch ennyire tönkrevágja a játékot, akkor a jelenlegi egyetlen megoldás, hogy nem telepíted fel.
Tehasut
felinstallálod a Bring Down the Sky-t (ami tartalmazza az 1.01a-s patchet). aztán telepíted az 1.02-es patchet. és játszol
A 8552-es hsz-re tudnátok válaszolni???
A DLC-t letöltöttem, azt írták abban benne van a hozzá szükséges patch is.
Szóval hogyan kell hibamentesen felrakni?<#help><#worship>
robotnyk
ha befejezted a fõszálat, nem folytathatod a mellékküldetésekkel sehogy.
Soska87
Kiválasztom én a profilt, de csak újrajátszás lehetõségem van.
Betöltöm én az xy. szintû emberemet, de az elsõ küldetéssel indítok akkor is.

Új játék, és azt a profilt választod amivel már végignyomtad.

Soska87
Hy emberek.

Kérdésem az lenne, hogyha voltam olyan botor ,és nem nagyon mentettem a gémet, és kb az utolsó fõküldetés 2. felétõl van csak mentett játékmenetem, akkor hogy tudom továbbcsinálni a mellékküldetéseket, ha egyszer végigtoltam az utolsó pályát?

Az nem vigasztal, hogy a cuccaim megmaradnak új játék indításakor, én azt a 10-en valahány el nem kezdett mellékbaromkodást szeretném csinálni.

Lehet hülye vagyok és csak nem találom a folytatás gombot, de így az utolsó pálya után kissé zavart, hogy a gép elrepül a vérbe és vége a gémnek.

Na pá

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azért kell editálni mert valami nem smackol azzal amit kitesz eredetileg. Legegyszerübb total commanderrel F4 és törölni ami benne van.
Majd be pastezni amit írtam azzal mûködik hibaüzenet nélkül és a letölthetõ tartalom mappában is megjelenik

Akit érdekel a pinnacle station dlc:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://thepiratebay.org/torrent/5182853/Mass_Effect__Pinnacle_Station

Egyszerûen csomagold ki a DLC mappába, a vegas mappában található AutoLoad.ini-t editáld erre:

2DA1=BIOG_2DA_Vegas_GalaxyMap_X
2DA2=BIOG_2DA_Vegas_Merge_X
2DA3=BIOG_2DA_Vegas_AreaMap_X
2DA4=BIOG_2DA_Vegas_UI_X
2DA5=BIOG_2DA_Vegas_TreasureTables_X

DotU1=PlotManagerDLC_Vegas
PlotManagerConditionals1=PlotManagerDLC_Vegas.BioAutoConditionals
PlotManagerStateTransitionMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.StateTransitionMap
PlotManagerConsequenceMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.ConsequenceMap
PlotManagerOutcomeMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.OutcomeMap
PlotManagerQuestMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.QuestMap
PlotManagerCodexMap1=PlotManagerAutoDLC_Vegas.DataCodexMap
GlobalTalkTable1=DLC_Vegas_GlobalTlk.GlobalTlk_tlk
GlobalTalkTable1_ES=DLC_Vegas_GlobalTlk_ES.GlobalTlk_tlk

NameStrRef=182170
DescriptionStrRef=182171
ImagePackage="GUI_SF_PRC2_SaveLoad.Images_PRC2"
ImageFrame="shotOne"
CreditsFile="BIOCredits_DLC_Vegas.ini"

Enjoy!
Remélem a sortörések jók lesznek. 😊

IMYke2.0.0.0
Köszönöm. És örülök, hogy tévedtem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tehasut
rosszul tudod, a Pinnacle Station létezik PC-re is.
Bizonyíték
Elõtte azért ments le szépen mindent, néhány embernek tönkrevágta a második patch a játékot. 😊
IMYke2.0.0.0
Végül is, érthetõ. Mostanság meg már amúgy sem gyártanak olyan gyönyörû dobozkákat... vagy ha igen, prémium áron adják azt, ami régen természetes volt 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

SZEG007
van Guild Warsom mindenféle kartondobozal, 3 éve nem is láttam csak a kod miatt kellett, Dragon Aget gyüjtöibe rendeltem mert azt hittem csak ugy lesz ingyenes Stone Prisoner, de végül alap változatt lett dvd tokba mert ahoz is járt engem a külsöségek nem érdekelnek inkább a tartalom legyen meg a játékba😛

IMYke2.0.0.0

Daell Drow
koszi a valaszt.
van valami masodik DLC ami nincs még magyarul. Vagy az a 60mb-os patcben van?
IMYke2.0.0.0
Hát, ha fogtál már a kezedben igényes kiadványt, valódi dobozban, benne minden széppel-jóval , akkor a kérdésed eléggé furcsa...
De, ezek szerint, nem fogtál ilyet, és otthonodban sincs.

IMYke2.0.0.0
Tökéletesen elég.

Daell Drow
En meg premierkor megvettem a mass effectet es elvitem egy darabig aztan elfelejtettem. a ME2 kozeledtevel most ujra elovettem es kikene vinnem. A kerdesem mien patchek es DLC-k kellenek nekem a magyar verziohoz?

1 me_101a_bdts_czhuen (300mb)
2 me_102_czhuen (60mb)

ezeket toltom most, kell valami meg?
Daell Drow
eleg regota 😄
SZEG007
miota van feelingje egy szines kartondoboznak?<#idiota>

IMYke2.0.0.0
Elõször is, nem lövöm tökön magam, mert a GYK-ban ott a DLC , mert nekem az eredeti dobozos verzió van: a "feeling" sokkal jobb annak a kézben tartásával, mint egy utólag összedobott kiadvány esetében.
S ha figyelmesen olvasol, én nem azt írtam, hogy nem tartalmaz, éppen ellenkezõleg: azt írtam, hogy "Mindegyikben ott a plusz kisregény is és a tartalom.

Már megint direkt félre akarnak érteni...

Sziasztok! Egyszer már végigjátszottam az alapverziót de most szeretném felrakni a Bring Down The Sky DLC-t is.
Viszont rengeteg rémhírrel találkoztam ezzel kapcsolatban.
Tönkreteszi a hangot, instabil lesz tõle a játék, kifagy, kidobál.
Tudnátok adni egy leírást arra, hogy hogyan kell a DLC-t jól felrakni?
Szeretném ezeket a hibákat elkerülni!
De ha nem lehet, legalább arra adjatok valamiféle leírást hogyan lehet õket kijavítani! Köszi a segítséget elõre is!<#worship>
tototto
köszönöm szépen mindkettõtöknek akkor marad a gyémánt, majdnem ugyanazért az árért 2gst is lehet kapni, és mivel egyik ujságot se veszem két régebbi gs dupla annyi olvasás mint egy guru 😊

wedge31
Elöbb tájékozodj mielött tanácsokat adsz a gyémánt verzioban külön cd-én benne van az elsö dlc magyarul plusz egy lényegesen igényesebb boritó és természetesen a füzet és a novella is.
Sokkal jobban megéri mint az alap kiadás.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

IMYke2.0.0.0
Azonban, jobban jársz az eredeti dobozos verzióval. Az 100%, hogy tartalmaz mindent.

IMYke2.0.0.0
Mindegyikben ott a plusz kisregény is és a tartalom.
A Gyémánt Kiadás nem egyenlõ a papírtokos kiadványokkal...

tototto
azt megtudja valaki mondani hogy a gyémánt és a sima kiadás között felszerelésben mi a különbség, mert a borító engem rohadtul nem érdekel ha ugyanaz van benne
mert ma megyek fear2ért gshez és ha ugyanaz a felszerelés egy masseffectre is beruházok, de ha szegényesebb a belsõ tartalom a gyémántban akkor inkább az uj guruval venném meg az eredeti kiadást?
ha valaki tudja a különbségeket a borítón kívül megköszönném ha megírná

Na azért ilyennel még nem találkoztam. Bioshock egy szimpla FPS semmi több (az más kérdés, hogy annak kurva jó). Még ha a Borderlands-re mondja valaki, hogy RPG még azt megértem (bár inkább FPS Diablo) de Bioshock-ra azért durva lenne. 😊

Why so serious?