89
  • magyarszurke
    1:csak "blizzlike" szerveren játszottam,vagyis ugyanolyan az XP,meg minden,mint a rendes játékban.
    2:a COD 2-vel neten játszok,emberi ellenfelek ellen,a single-t is végignyomtam,de azt azért ,mert nagyon tetszett,amikor filmessé próbálták tenni egy-egy scripttel a játékot.
    3:nem akarok fikázni,csak kimondom a véleményem.
  • Komolytalan
    "nem próbálom ki eredetin,tudom mliyen." "Már kipróbáltam tört szervereken"
    Engem nem zavar hogy kipróbálod-e official szerveren vagy sem, de a tört szerver az Hello Kitty, ahogy te is leírod. 10-es XP szorzó, 10-es loot szorzó, 10-es damage szorzó - így persze hogy bekapcsolja az ember az autoattackot, és közben olvas sg-t. Ha mondjuk COD2-ben 1/10 pontossága, sebessége volna a gépi ellenfeleknek, akkor az az élvezetes lenne? Vagy egy stratégiában a gépi ellenfél nem támadna, csak védekezne?
    Officalon meg van 10 napos ingyenes próba, szóval nem igazán éri meg tört szervert használni kipróbálásra sem. Max akkor, ha az a cél, hogy nyugodt szívvel fikázhasson valaki, hogy ő már próbálta, és mindent tud a wowról, merthogy tört szerveren ésatöbbi. Húzz fel 70-re egy karit (vagy vegyél e-bayen egyet, ászoknak vásárolt karival is megy a játék:-P, nyomd végig Karát, utána mondhatod, hogy tudod milyen, de akkor is csak kb 70%-ban lesz igaz, mert a 30%-át még mindig nem láttad a játéknak.
  • n0k0m

Micsoda ember lehetsz te, fel karomat odaadnam, hogy megismerhesselek...

Mi ez az ego-zas, hogy ki mennyit jatszik? Mindenki azt jatszik, meg annyit amennyit akar. Nekem mar regrol megmaradt BF, CS, COD, mellette singleRPG, szimulator, strategiai jatekok ..., + MMO-k fele probalok nyitni (majd Age of Conan). Wow-ot probaltam, elmegy, nem jatszok vele, mert van mas.
  • magyarszurke
    nem próbálom ki eredetin,tudom mliyen.Elég nekem az ogame,meg a COD 2(egyikkel sem járszok sokat,az ogame egy browser-game,elég,ha az MSN,meg az ECDL-vzsgagyakorlat mellet meg van nyitva,a COD-dal meg csak heti(!)3-4 órát játszok
  • n0k0m
    Valoszinuleg a videojatekos gyilkolaszas hattereben se az adott videojatek all ... De ezt lehet elegszer mondani. Persze faszaul mutat a hiradoba bemutatni hogyan is vegezte ki valaki az aldozatat, aztan vmi videjatekbol egy hasonlo jelenetet bevagni... Ha hirados lennek en is igy vagnam ossze az fix ....
  • Komolytalan
    "Egyszóval a "gyógyítsuk meg a sok internetes szenvedélybeteget" keresztes háború itt fog elbukni az első körben."
    Ami valójában helyes is. Rejtő azt mondta hogy tisztelni kell barátaink őrültségét, és nagyon igaza volt. Egy szenvedélybeteggel, függővel abszolúte semmi gond sincs, amíg másnak nem árt. Addig nem is kell vele foglalkozni. Az, hogy egy játékfüggő csak annyit dolgozik (termel a multinak), ami elég a létfentartáshoz (aminek persze legfontosabb része a net meg a havidíj), az nem kérhető számon rajta. Még akkor se, ha a multi jobban örülne neki, ha a 8 órára még ráhúzna 2-3 órát, persze túlórapénz nélkül, csak hogy magasabb pozícióba kerüljön. Neki a szabadideje a fontosabb, nem a karrierje (családja, stb). Ha ez nem tetszik a függő RL-hez való hozzáállása, akkor az RL-ben ki lehet az illetőt rúgni, akár munkahelyről, akár párkapcsolatból, akár suliból. Oszt jónapot. Nem kell kímélni, nem kell magyarázni neki, nem kell megpróbálni megváltani, mert nincs rá szüksége. Amelyik függő meg tudja hogy hol az a határ az RL hanyagolásában, ami nem vezet még kirúgáshoz, az eléldegélhet így élete végéig _boldogan_.
    Sokkal nagyobb gáz pl egy alkesz, mivel az nem tudja hol a határ. Akkor nincs is baj, ha berúg mint a csacsi, majd eldől az asztal alá és kialussza másnapra. A gond az, hogy az alkohol sokkal gyakrabban teszi agresszívvá az embereket, mint mondjuk egy számítógépes játék (mittomén alkohol 30%, játék 1 ezrelék). A droggal is az a baj, hogy ha pl drogozás után beül a gyerek a fater verdájába, és kinyír magán kívül még 4 embert + a szembejövőket (esetleg egy fél buszmegállót), az gáz, és nem ritka eset (gyakorlatilag hétvégente 1-2 ilyen eset szokott történni Magyarországon, WoWos vérengzés meg nem).
    Szóval kezdjük azokon a megváltást, aki gondot okoz nekünk. Az hogy RLből egy játékbuzinak elég annyi amennyi feltétlenül muszáj, utána pedig elvonul jól érezni magát, az ne fájjon már senkinek sem.
  • n0k0m
    Szerintem is az addikcio a szorakozassal van kapcsolatba. Nem azert jatszod, mert haldokolsz a gep elott, szenvedsz ... Hanem azert mert elvezed. Gondoljon mindenki bele, hogy napjaban hanyszor fordul meg a fejeben valamely szorakoztatoipari termek (+lanyok, fiuk .. mas teszta, de ezert Isten tehet).

Sztarok, filmek, Tv, Videojatek, Ital, Drog, Edessegek stb. Mind egyre megy.

Mivel az emberi eletnek nincs celja, nem tudsz semmi olyat alkotni ami gyakorlatilag barmin valtoztatna, igy csinald azt amit szeretsz. A lelkiismereted ugyis rosszerzest fog kelteni, ha tul messzire mesz. Olyankor kicsit hanyagolod es korbenezel a vilagban. Ha nem akkor nem vagy eletre valo, vagy kinyirod magad, vagy bortonbe kerulsz.

Tovabbi szep napot...
    Ui. Nem jatszok wow-al, csak gondoltam hozzaszolok.

• knightbali
    Vagy vesszen az összes fikás fikázó tajtirpák, mint te.
  • Komolytalan
    Tört szerver alapján megítélni a WoWot olyan, mintha kipróbáltad volt a Hello Kittyt, és az alapján ítélnéd meg a CS-t.
  • Komolytalan
    Beperelte, de nem a működésük miatt, hanem hogy in-game reklámozták magukat. Vagyis ha felhagynak a whisperes gold-spameléssel, akkor a Blizt onnan kezdve nem érdekli a dolog. Mondjuk ez elég szomorú, de így van.
  • azirafael
    Az egész MMORPG-zés a Chat-elésre vezethető vissza. Az összes MMO tulajdonképpen egy olyan chat program, amibe alapban beleépítették a játékot, és adtak egy témát/célt a játékosoknak ami köré szerveződik a community. Ennyi.

Éppen a hétvégén volt egy kis vitám családon belül erről a "mindenki törödjön a maga dolgával szarja le, hogy más hogyan teszi tönkre az életét" vs "igenis szóljunk bele a másik dolgaiba ha látjuk szarul csinál valamit" szociális érzékenységről. Magyarországon a "szarjuk le a másikat" hozzáállás dominál inkább, ami meg is látszik az országon. De ha meg segíteni akarunk a másikon akkor meg jön a "mit szólsz bele, semmi közöd hozzá" válasz.

Egyszóval a "gyógyítsuk meg a sok internetes szenvedélybeteget" keresztes háború itt fog elbukni az első körben.
  • radical@work
    Próbáld ki nem tört szerveren is aztán csodálkozz el ezen a sok sületlenségen amit ide írtál. De tényleg pénzkidobás hosszú távon, és kellő kontroll hiányában az RL interperszonális kapcsolatokat is leépítheti.
  • magyarszurke
    Az én véleményem az,hogy fölösleges pénzkidobás.Már kipróbáltam tört szervereken,többféle karakter is indítottam,de nem adott semmi újat,mindig csak a mész'n'ölsz volt a hngsúly.Az a másik bajom vele,ohgy nem fejleszt semmilyen képességet(jön a szörny,katt<atack>elmegyek slozira,mire visszérek csak vissza kell töltenem a HP-t,meg lootolni.Egyébként meg szocializálódás szempontjából bejönne
  • Loverman
    amúgy nem érdemes a nyomikkal vitatkozni, ami népszerű azt mindig divat fikázni, főleg irigységből ,bár ezt persze egyik sem vallja be. ennyi
  • Loverman
    Nem azért de a Blizzard már beperetle a peons4hire.com-ot, de nem baj................
  • WGL
    jönnek a trollok...
  • Picizöldfül
    Semmi értelme itt vitatkozni..Vesszen a sok wowos féreg...
  • Komolytalan
    "Ezeknek a játékoknak sosincs vége, az lenne az igazi, ha lenne a karaktereknek "életútja" és egy idő múlva meghalna a karakter."
    Írj ilyet, előtted a lehetőség. Aztán majd nézzük a statisztikákat, hogy melyikkel hány ember játszik.

"Nem érezne kényszert az ember, hogy csak játszon a végtelenségig, és nem lenne hátrányban az ember, aki csak keveset játszik olyanok ellen, akik napi rengeteg órán át tápolják a karaktereiket."
    Most sem igazán van a casual hátrányban, max később jut el ugyanoda, ahová a kocka. De simán eljuthat ő is. Ez eléggé fáj is a kockáknak, de hát nem ők fizetik az előfizetési díj oroszlánrészét.
  • Komolytalan
    "őszintén szólva nem teljesen értem, hogy miért pont az MMORPG-k ellen akarnak egyesek keresztes háborút folytatni. érdekes, hogy ha alkoholról van szó, akkor szinte senkiben nem merül fel, hogy "mindenki, aki valaha felemelt egy pohár sört mocskos alkoholista, és dögöljön meg", ráadásul "ugye te sem akarod, hogy a gyerekednek tönkremenjen a mája az alkoholtól" stb"
    Ehhez még annyit, hogy a kocka wowos ritkábban veri az asszonyt mint az alkoholista, meg nem késeli meg a sógort. Ráadásul a kocka wowos egy hónapban költ annyit a szenvedélyére (13 euro), amitől egy valamire való alkoholista 1x sem tud berúgni.
  • Komolytalan
    "hát oké akkor indítsunk egy mozgalmat le test mozgással és a sportokkal és irány a szoba"
    Nem, ne indítsunk, ne legyünk olyanok mint a Norbi, csak negatívban. Aki sportolni akar az sportoljon, de szarja le azt aki nem akar. A másik fél is így tesz.
    "én most nem azoktól irigylem a wowos függőséget akik leülnek és játszanak egy kcisit hanem a tipikus függőktől tudok a falra mászni"
    Miért mászol a falra tőlük? Nem is találkozol velük.
    "gondolom te sem úgy akarod majd látni a srácaidat h egész nap benn lógnak a gép előtt"
    Valszínűleg inkább ezt, minthogy kurvázzanak (lásd #24).
  • QuippeR
    őszintén szólva nem teljesen értem, hogy miért pont az MMORPG-k ellen akarnak egyesek keresztes háborút folytatni. érdekes, hogy ha alkoholról van szó, akkor szinte senkiben nem merül fel, hogy "mindenki, aki valaha felemelt egy pohár sört mocskos alkoholista, és dögöljön meg", ráadásul "ugye te sem akarod, hogy a gyerekednek tönkremenjen a mája az alkoholtól" stb.

engem például zavarnak az alkoholisták, mégsem vagyok akkora bunkó, hogy minden borászattal foglalkozó oldalon elkezdem őket szidni. egy kis mértékletességet gyakorolhatnának az MMORPG-függőket utálók is, és észrevehetnék már, hogy a normális játékosok szemében nevetségessé teszik magukat, a függőket meg úgysem érdeklik a sirámaik.
  • LCO
    Ezeknek a játékoknak sosincs vége, az lenne az igazi, ha lenne a karaktereknek "életútja" és egy idő múlva meghalna a karakter. Nem érezne kényszert az ember, hogy csak játszon a végtelenségig, és nem lenne hátrányban az ember, aki csak keveset játszik olyanok ellen, akik napi rengeteg órán át tápolják a karaktereiket. (Csak kivülállóként írtam, nem játszok neten.)
  • Rocko
    oké korea csak mi európában vagyunk és teljesen más kultúr kör ahogy egy koreai sem lehet soha európai úgy ez fordítva sem lehetséges. "haladnak a korral" ??? hát oké akkor indítsunk egy mozgalmat le test mozgással és a sportokkal és irány a szoba és mint az araboknál állampolgári jogon mindenki kapjon egy gépet nettel accal és fejlődhetünk...
    szabadidő oké tény hogy el kell ütni valamivel de nem hiszem h a gép nyomatása állandóan jót tenne főleg akkor ha mondjuk valaki a munkájából kifolyóan amúgy is ott ul a gép előtt
    én most nem azoktól irigylem a wowos függőséget akik leülnek és játszanak egy kcisit hanem a tipikus függőktől tudok a falra mászni
    és akkor most lehet azzal jönni örüljönk h nekik legalább van valmi elfoglaltságuk és hisznek valmiben...
    gondolom te sem úgy akarod majd látni a srácaidat h egész nap benn lógnak a gép előtt
    érdemes megnézni a south park wowos epizódját nem lett rossz:
    "do you have an account?"
    "no i don't... I HAVE A LIFE!"
  • Komolytalan
    Csodálatos program, nagyszerű távlatokkal.
  • Komolytalan
    Azért szétnézhetsz mondjuk Koreában, ahol kicsit nagyobb hagyománya van az E-sportnak mint hazánkban. Ott pl van TV csatorna, ami csak e-sportot közvetít. Lehet nem az ő hibájuk hogy haladnak a korral.
    Az persze tény, hogy a WoW addiktív játék, de könyörgöm: a játéknak, meg úgy bármi szabadidős tevékenységnek az a lényege, hogy addiktív legyen. Az hogy WoW-ot meg a RL-ot hogyan tudja egyeztetni, az már egyéni probléma, nem a játék hibája. Arról mindig szólnak a hírek, hogy wowos meghalt, meg kiirtotta a fél várost arcane explosion-nel, stb. Arról meg nem szól a fáma, hogy a feleségemmel (meg a babánkkal aki még pocaklakó) hétvégén találkoztunk egy WoWban megismert párral, meg a gyerekeikkel (és nem öltünk meg senkit se, de csomód dumáltunk wowról, mert a kölyköket is érdekli a téma:-). Arról se, hogy olyan kiegyensúlyozott életünk és karrierünk van mind négyünknek, amiért az sg fórumozók 90 százaléka a fél karját odaadná. Merthogy ez nem hírértékű, nem szenzáció, hanem mindennapi. Hát igen, 99 normális casualra jut kb 1 kocka.
  • Rocko
    járj kúrvázni de ez csak egy tipp
  • Rocko
    hát akkor nem tom mindek nevezzem azokat akik 24/7 nyomatnak egy olyan addiktív játékot amitől hízik a seggük satnyulnak az izmaik és betokosodnak a szobába... láttam már nem 1-2 embert így sőt még van pár haverom is akik függnek mint paraszt oktatási intézmény közelébe is csak néha sikerül bejutniuk -egyetem-
    monnyuk nekem végülis 8 mivel mi alapján itélkezek de engem csak az b@asz fel h ezekkel nem lehet mit kezdeni mer ha elmegy velükl az ember sörözni nagyrészt csak a wowos dolgokat lehet hallani ami nekem meg tök kínai ugyanakkor régen normálisak is voltak... de ha valaki ilyen környezetben van és senkit sem zavar akkor oké...
  • peetking
    pont ez járt az én agyamban is.... de ezek nem állatok, sértés lenne az állatvilágra, szimpla kockoid idióták akik már asszimilálták a monitort a fejükbe... inkább fogj egy nőt magadnak mint h gépet b@szkuráld álló nap...
  • Komolytalan
    Igazándiból wownál is kíváncsi lennék, hogy hány évesek játsszák. Én egy olyan szerveren játszom ahol ali oldalon 1 db magyar guild van, kb 25 aktív taggal. Ebből 20 év alatt van asszem 2 fő összesen (egyik 19, másik 13), többi nagyrészt 20-30 közötti, de van pár 30+-os arc is (én is meg a párom is). Szóval azért eléggé meredek, hogy a wowot csak a 12 évesek szertik, mert az olyan egyszerű. Elég sokan kikapcsolódásként játsszák, ahhoz meg egy atomerőmű szimulátor szintű játék (eve online) nem biztos hogy olyan jó, mint egy egyszerűbb.
  • TommyGun
    Mé jobb ha vki egésznap barátok köztet meg mónika sót néz ? énmeg wowozok a haverokkal császkálunk egy fantazivilágban és jól érezzük magunkat...
  • Rocko
    Állatok...
  • Alien_AM
    Nem tom ezen mit vitaztok a wownal van sokkal betegebb jatek, az eve-online ami joval osszetettebb es nem tizeneveseknek valo jatek, es sokkal tobb pezt lehet beleolni a megvasarolhato targyakba es jatekbeli penzbe, en mar kb. 200 rugonal jarok 2 év alatt :), wowoztam is de az lofityma ehez kepest, mert wowba fel lehet fejlodni gyorsan de az eve-be lehetetlen, igy ez a tokeletes drog.
  • knightbali
    "Szerintem a WoW a függők játéka..."

Na azért ne általánosíts, nem csak kockák játszanak vele. Én is játszok vele, és nem tartom magam kockának.Játszok vele napi 2, max 3 órát(jobb hílyán, mivel nem olyan nagy gamma szerintem, de az időt eltöltöm vele).
  • Komolytalan
    Hát hogyne lehetne. A thottbot, allakhazam, wowhead látogatottsága többszöröse mint az sg-é, indexé, origóé, meg úgy általában a magyar neté. Szóval van benne pénz, nem egy kis pöcs rajongói oldalról van szó, amit a freeweben hostoltak. Több 10/100 gépből álló rendeszer, bazinagy adatbázissal, amelyekben keresve lehet megtalálni hogy melyik quest célpontja merre van. Gyakorlatilag ezek nélkül nem nagyon lehet hatékonyan questelni, csak bóklászni meg keresgélni (persze van aki ezt szereti, de mint írtam, wowban nem a leveling a lényeg).
  • Komolytalan
    WoWban nem a leveling a kihívás. 20-as szintre 1 nap alatt, 60-ra 2 hét alatt fel lehet vinni, ha mondjuk napi 8-12 órában nyomja valaki. Nekem mondjuk eltartott a 60 kb fél évig, mivel jóval kevesebbet játszottam vele. 60-ról 70 legrövidebb valami 28 óra volt, igaz ott a teljes guild segített az illetőnek (mage területsebzett, mindenki manát töltött neki/gyógyította kívülről). Ez a szupergyors 70-es az esemény után abbahagyta, indított egy másik karit, hát no comment:-D A reális 60-70 "kockatempó" olyan 1-2 hét, a casual meg inkább 2-3 hónap.
    De ez tényleg "csak" a szintezés része a játéknak. Szintezés alatt nem érdemes különleges felszerelést gyűjteni, mivel ahogy emelkedik a szinted úgyis lecseréled. A legmagasabb (70-es) szinten kezdődik az egyre jobb cuccok begyűjtése, amelyek farmolással (pl. epik repülő hátas) illetve csapatjátékkal elérhetőek. Eleinte 5, majd 10, végül 25 fős helyeken. Ezek persze egyre nehezebbek, egyre több felkészülést kívánnak mind felszerelés, mind taktika területén, a kivitelezés minősége pedig egyre magasabb skillt. Taktika - wowwiki, instance guideok. Felszerelés - mesterségek. Skill - gyakorlat. Ezek miatt a 10+ fős contentekre már általában fix csapattal (guilddel) készül fel az ember. Ez a felkészülés régebben többszöröse időráfordítást igényelte, mint maga a harc, ezért vásároltak a kockák aranyat valós pénzért, hogy a felkészülés részt megspórolják. Most már jóval kevesebb idő/gold szükséges a felkészülésre, ezért kicsit le is áldozott a goldsellereknek. Kb ennyi a wow. Ja, meg a pvp rész, azt kifelejtettem :-D
  • HJPOWER
    Így kell pénzt csinálni. Mindenből lehet, csak... gartula!
  • mikloss
    ÁÁÁ dehogyis gáz 11óra/nap... az lenne gáz ha 25óra/nap lenneAmúgy remélem odamentél hozzá és körbeálltad és ujjal mutogatva kiröhögted, hogy ott bassza el a fél életét!
  • Csurika
    Az gáz, ha egyik ismerősöm nyáron heti 77 órát játszott vagyis 11 órát naponta ?:D
    Szerintem a WoW a függők játéka...
  • Sir Quno Jedi
    Ez a beetetés. Jónéhány MMO-ban simán el lehet menni level 20-ig (lásd. SRO), akár egy nap alatt is, ha nekifexik az ember, aztán utána jönnek a többhónapos szenvedések pár ezreléknyi szint exp-ért. Mint a drog, azt is kis dózisokban, ingyen tolják a képedbe, aztán mikor már függő vagy, jöhet a feketeleves.
  • Sir Quno Jedi
    Na, ezé legális az illegális kereskedelem a játékjavakkal, mert a cégek a profitért inkább szemet húnynak. Aztán ha tényleg meg lesznek adóztatva a játékosok, akkor majd rinyál mindenki! Szvsz. megérdemlik...