Gyurkity Péter

Egymillió dollár egy WoW rajongói lapért

A játékosok által birtokolt javak, a nem játékos karakterek, varázslatok és küldetések keresését megkönnyítő Wowhead a hírek szerint egymillió dollárért kelt el. Az új tulajdonos meglehetősen jól ismert ezekben a körökben.

Az állítólagos felvásárlásról elsőként egy blogbejegyzés tudósított, amelyben rögtön a valószínű árat is megnevezte a szerző: ez értesülései szerint 1 és 1,5 millió (!) dollár között volt, amely ha nem is rekord a rajongói oldalak történetében, de mindenképpen figyelemreméltó összeg és jól jelzi a WoW-ban rejlő lehetőségeket és az érdeklődés méreteit. A tranzakciót azóta az oldalon is megerősítették, a felvásárló pedig az Affinity Media, amely már több hasonló portálra is rátette a kezét.

A Wowhead elsősorban annak köszönhette népszerűségét, hogy a riválisokhoz hasonlóan lehetővé tette a játékban fellelhető tárgyak, küldetések, varázslatok,nem játékos karakterek és egyéb finomságok közötti kereséseket és mindezt egyszerűen, letisztult kezelőfelülettel. Jóval később indult, mint a nagy riválisok - így például a Thottbot és az Allakhazam - ám rögtön óriási népszerűségre tett szert, amit kitűnően jelzett az óriási látogatottság. Nem mellékesen teljesen ingyenes volt, ellentétben például az Allakhazammal, amely a népszerű szolgáltatásokért már tagdíjat igényelt.


A jövőben azonban szinte testvéroldalként működik majd a három portál, közös tulajdonosuk ugyanis az Affinity Media, amely többek között a játékban található tárgyak kereskedelmére, értékesítésére szakosodott IGE anyacége is. Ez utóbbi ugyan némi vita tárgya, egyesek szerint ugyanis a kapcsolat már nem olyan szoros a két cég között, mások viszont úgy vélekednek, hogy a felvásárlásokhoz szükséges tőkét az Affinity biztosítja, így kétségbevonhatatlan a szoros együttműködés.

Az biztos, hogy a portál megszerzésével a legnépszerűbb szolgáltatások mind egy kézben egyesültek. Azt, hogy ez mekkora üzlet, jól példázza a felvásárlás összege, illetve az a tény, hogy az oldalakon - elsősorban persze az értékesítéssel foglalkozókon - nagyobb összegek cserélnek gazdát, mint a Second Life-ban, amely pedig szinte egyedüliként teszi lehetővé a pénznemek konvertálását. A játékokat kiadó cégek pedig nem perlik be őket, főként azért, mert ez számukra is komoly veszteséget jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #89
    angolul mi?:D mint pl. lol,wtf,omg,zomg,imho,tbh,afk,roflol,drood,boss time,nuke it,mb,brb és hasonlók?:D
  • Komolytalan #88
    Ja-ja, a divatfikázás mindig is nagyon menő.
  • aDannyBoy #87
    ezt minden wow témájú hírben eljátszátok? :)
    szánik vagytok ilyenkor :)
    mégha valaki mondana vmi újat, de lassan a T- és a Microsoft mögé simán befér a WoW is default hatred kategóriába :)
  • Komolytalan #86
    Amit ők csinálnak az nem játék, hanem pénzkeresés (powerleveling, gold farming, vagy nevezd ahogy akard.
  • irkab1rka #85
    majd ha a wow annyit árt, mint az alkohol, akkor gondolkozzunk el, hogy most ne kéne-e tiltani, vagy nem.

    Addikt meg mindig volt. Most hogy van wow, wow addikt. Előtte cs addikt volt, előtte meg pacman, azelőtt meg teheneket burogattunk a mezőn, és volt, hogy nyomtuk a raidet sztálingrádnál, mert nem birtunk a seggünkön maradni.

    holnap is lesz. az ember már csak ilyen repetitiv sikerélményekre koncentrál.
  • sathinel #84
    ok van extrém kivitel: srác barátnővel nem 2 accountal játszik:D

    de pl én itt a wow-on tanultam meg angolul úgy hogy írva is megértsenek normálisan angolul. eleinte annál több hogy hi nem igazán ment, mivel utálok tanulni. Manapság meg szinte folyamatosan dumcsizunk angolul. Ha valamire jó volt nyelvtanulásra nagyon.
    A másik része hogy amikor különböző nemzetek gyermekei játszanak együtt, és nincs probléma köztük az miatt hogy hová tartoznak(nemzetiség) akkor hiába mondja nekem valki hogy ezek, vagy azok marhák mikor én találkoztam beszéltem normális emberekkel.

    Láttátok az Ú[email protected] filmet? Asszimilálódni kell!!!
  • magyarszurke #83
    amúgy ez igaz,egyszer-kétdzer én is voltam,ittam két sört,mást nem ,de közben meg olyanokkal lehetett beszélgetni,hülyéskedni,akik az iskolatársaim de amúgy nem beszélgetnénk(még idősebbekkel is)
  • Devvo #82
    Szoktam zpbe menni annak ellenere hogy utalom, de nem muszaly bebaszni mer anelkul is jol erezheti magat az illeto.
  • AZTA #81
    *fekszik :D
  • AZTA #80
    ja én legyek kreatív míg a többi fekszek a fűbe mi? :D:D