Kalandos küldetés után tért haza az Atlantis

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te tényleg tök láma vagy...
Nos, én élõben néztem végig a landolást, hát akkor is repült le a géprõl ez+az.
Felvételrõl pedig láthattam a ,,javítést''. Valóban egy fehér rész volt meglazulva, amely 500 °C-nál nem meglegszik fel jobban.
Ez nem csempékbõl állt, hanem egy kb. 8 centi vastag habrétegbõl. Talán üveggyapot.
Azok a ,,tûk'', amivel rögzítették, hát nem igazán néztek ki tûknek. Inkább valami horgos végû szegecsre.
Azért jó hogy megjavították, mert a zuhanás alatt belekaphat a szél a habréteg repedésébe,
és szerencsétlen esetben akár le is téphet onnan egy jó nagy darabot. Mint amikor a lufit egy tûheggyel kiszúrod...

Ja, és a ,,repülõ'' tárgyak...
A rakétát valamivel rögzíteni kell a kilövés pillanatáig valami erõs híddal,
de ezt a hidat nem lehet csak úgy ,,lekapcsolni'' az eltávolodáskor.
Ráadásul induláskor a rakéta sem megy tök egyenesen felfelé, akár 3-4 métereket is kilenghet a vízszintes irányokban.
Na most képzeld el hogy egy autópályán 3-4 métereket kilengsz jobbra-balra, nos ott is repülnek a dolgok...
Olyan dolgot nem lehet készíteni ami nem hibásodik meg.
hát ez igaz de amikor elkészült pl.a discovery akkor azt mondták hogy minõségét megõrzi 20év szóval 2006! amúgy a NASA már csak azért üzemelteti a siklókat hogy megépüljön az ISS. és lessz jövõre ehy Hubble szervíz járat.2010-ben végleg kivonnyák õket a forgalomból. amúgy az Endeavor-t nem igazán szereti a NASA.fura pedig az a legfiatalabb gép.az Endeavor-t már 2008-2009-ben kivonnyák a forgalomból és a cuccait a Discovery-hez használják fel! aztán 2010 és 2014közt vélhetõleg nem fog menni senki az ûrbe a NASA-tól! 2014ben készül el az új Orbiter az Orion! Csak nemértem ha kell majd megint szállítani fel cuccot akkor mivel fogják? mert a rakéta sokkal drágább mint a silkó! amit akartak építeni mint teherszállítóként annak a tervét visszadobták.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Sanyix
Nem igazán. Eredetileg 100 repülésre tervezték DARABJÁT. És 4 orbiter volt a cél(Atlantis, Discovery, Challenger, Columbia), tehát összesen 400-ra. És az STS akárhány jelzés nem igazán árulja el, hogy hanyadik repülés, ugyanis pl az STS-121 repülés már tavaly nyáron megtörtént, és csak most a 117, aztán meg voltak kimaradt/elvetett repülések, és egy szám alatt volt több repülés, pl sts-51-bõl volt A,C,D,B,G,F,I,J, és a mentõ küldetések (ha javíthatatlanul megsérülne egy ûrsiklónak a hõpajzsa), meg 300 fölötti számoszásúak.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
A hõvédõ csempéknek a hõt kell kibírniuk, nem azt hogy egy pár kilós valami nekicsapódik. És ami most sérült meg, az nem melegszik fel több ezer fokra (amúgy a hõvédõ pajzs is csak ~1500 fokra melegszik).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

De azt nézd hogy ezek hányevesek!! ezeket eredetileg 100repülésre tervezték és ez a 117dik volt. a kilövésnél meg a nagyterheléstõl kilazulhatnak dolgok. a legelsõ repülés 86-ban annál is peregtek le csempék!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

"Kalandos küldetés után tért haza az Atlantis"

Visszaverték a klingonok, a jaffák, meg az anyámkínja támadását, megmentették a Földet, meg pár ûrhajótöröttet. <#worship><#idiota>

Ott nem hiányoznak csempék! az direkt olyan. ott csatlakozik az indítás elõtt a rögzítõ kapcsok és a landolás után az ott lévõ kör alakú izékbe nyomják bele a hûtõ csöveket.ja és ott tankolják meg a gépet az indulás elõtt. az alja meg hát amikor több mint 1000fokos akkor hát nem néz ki jól.de ha lehül akkor már normális szine.

ehhez én tök láma vagyok, de könyörgöm hogy lehet úgy kilõni ezeket, hogy valami ráesik, leválik, letörik vagy akármi? hogy lehet úgy javítani, hogy egy tûvel odacsinálom? a szabó csinálja ezt mikor fércel, hogy "kb így kéne állnia a dolognak".. hogy lehet egyáltalán, hogy egy ûrjármû felületén csak úgy meglazulnak dolgok? ki kell bírnia több ezer fokot és már kifelé megsérül?
azok a vackok kerámia csempék valami hõszigetelõ kötõanyagban, nemde? azoknak szerintem többet kéne kibírnia.

\"The voices are back... Excellent.\"

hehe... én azért bíztam benne hogy a helyén marad... eleve azt mondták, olyan helyen van, hogy ha semmit nem csinálnak vele akkor sincs baj, csak utólag drága meg idõigényes lett volna a javítás... itt nem a fekete hõvédõ elemrõl volt szó, hanem egy fehér részrõl ami "csak" 3- 400C -re melegszik...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

A hajtómû tövénél hiányzanak csempék, nem? Direkt mutatták a TV-ben közelrõl. A gép alja is eléggé viharvert volt.
"majd visszanyomva a levált szigetelõ takarót, amit sebészi tûzõvel és rozsdamentes acélból készült tûkkel rögzített."

csak én nem bíztam volna abban hogy így az ott is marad?
← ElőzőOldal 3 / 3