Kalandos küldetés után tért haza az Atlantis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt te írtad, Honnan tudod hogy hülyeség?
A kipannatas: Az egyszeru foldkorul keringo valami nem tud megpattanni (bocs 😊 ) nem eleg nagy a sebessége hozzá. Az apollo urhajoknak volt egy szuk visszatero folyosoja, aminel ha laposabban erkezik a nagy sebesseg miatt pont ugy pattant volna meg a legkörön, mint a kavics a vizen. A szovjet Zond urhajok elso par peldanya egyebkent erdekes modon direkt "pattintva" erkezett vissza a legkorbe... De az egy eleg ketsegbeesett szovjet urprogram termeke volt. 😊
mutasd meg!! ha nem tudod,akkor mért irsz valotlant???, he????
kb. ennyit érsz, ember.0
nem értek hozzá, és?? azért kérdezek,
veled ellentétben aki ugyanugy nem ért hozzá,de osztod itt az észt mintha te neked fogalmad lenne valamiröl is.... röhejes vagy 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
kár, azt hittem valaki végre elmagyarázza..
de azért kösz az építõ jellegü beirásokat.
a szerelõ csarnok tetõszerkezete összeomlott!
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
EZ IS EGY HOZZÁNEMÉRTÕ FELTÉTELEZÉS! A GÉP VITORLÁZÓKÉPESSÉGE AZ ALAKJÁTÓL FÜGG! ÍRTAM IS HOGY ZÖMÖK! EZ A GÉP ARRA LETT TERVEZVE AMIT MOST CSINÁL ÉS NEM MÁSRA!
amúgy az hogy szép lassan jönne be akkor úgy siklana a gép mint egy repülõ és ezekben a rétegekben szerintem nem bírna ki sokat a gép.így szerintem gyors sebességnél hamarabb túl vannak a "gázos" részeken. csak azt nem értem amikor közvetítik a landolás van amikor meredeken "zuhan". de miért zuhan? miért nem jó szépen lassan leszálni?
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
ez a szempont?? az emberek és a hajó biztonságos visszahozatala ellen???
takarékoskodni minden áron????
de ha van itt valaki,aki ezt ki tudja számolni, annak nagyon örülnék..
véleményem szerint annyira sok nem kellhet...
Azzal épp az északi sarkon kötne ki!
Én csak kérdeztem valamit, erre te olyan szavakat adsz a számba, ameiket nem irtam le!
ekkora súlyu?? asszem sok nála nehezebb gép simán repül..
nem lehet lassan ereszkedi?? akkor hogyan száll le lassan??? ez értelmetlen érv volt amit irtál,
mit értesz az alatt hogy nem tud lassan ereszkedni?? hiszen lassan száll le..
???
Az olyan érvek, hogy leesne mint egy kö, az hülyeség, nem azt irtam hogy a földig legyen kicsi a sebessége, hanem a légkörbe való belépéskor, ott még vagy 100km
magasan van..
majd mikor bent van a légkörben, gyorsuljon fel siklási sebességre, 300km/h-500km/h-ra, és szálljon le.
kérdésem az még mindig, mért jön be többezer km/h sebességgel a légkörbe, hogy felizzon, mért nem csak 4-500-al?? azzalmég tud siklani(vitorlázni)
nos?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Képtelenség! Ilyen nem volt és nem is lehetett.
Nem értjük, mert képtelenség. Úgy hívják hogy ûrsikló. Tudod miért? Illene. Mert csak az ûrben tud közlekedni és a földre le tud siklani, mert CSAK ARRA ALKALMAS! Mert csak arra van készítve.
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Legyen az inkább 500 km/h 😊
az ok, hogy az orbitális pálya tartásához 28ekm/h seb-et kell tartani, de a leszálláskor mért nem fékezik gyakorlatilag állóra a hajót, és eresztik be finoman a légkörbe?? mért jönnek be több ezer km/h sebességgel??
ha beereszkedne a légkörbe, utána már kényelmesen landolhatna..
Egy 20éves teknika már nem fiatal így már csak arra kell hogy az ISS-t megépítsék.
régebben még mûholdakat is vittek fel vele,vagy kisérleteztek a hajón. amúgy a NASA akar építeni még egy silkót. csak azt már az orion tervében.
amúgy a siklóra azt mondják hogy egy repülõ tégla mert ahogy beér a légtérbe,számítógép nélkül lehetetlen irányítani.
amúgy szerintem azt hogy a raktérbe rakjanak egy üzemanyagtankot kicsit veszélyes
és honnan tudod hogy a raktér üres? néha van bent valami!
Mondjuk ha ilyen lassan halad az ûrkutatás akkor lehet hogy még 50év múlva se érünk ki a mars-ra 😄
Sivatagban szall le. A penz nagy resze a homok kipucolasa a rendszerekbol. Ezert is utaljak a nasa-s mernokok es technikusok a tartalek leszallohelyet.
"Földi repülõgépként is el kellene neki mennie."
Eltekintve attol, hogy nincs benne inditorendszer, azt ugyanis a kilovoallasba epitettek, amit floridaban hagyott. Mindezeken kivul csak egyszer lehet beinditani a hajtomuveket egy-egy karbantartas elott, tehat elobb szet kell szedni oket a floridai bazison. A hajtomu pedig siman tulmelegszik ha par percnel hosszabb ideig hasznaljak, tehat foldi repulokent max. 15 percet birna ki. Ha ez alatt az ido alatt nem er oda a celhoz (es segedraketak nelkul nem fog), akkor mar csak siklani tud. A kormanyozhatosaga pedig egy repulo teglara hasonlit. A siklo ugyanis egy raktetahajtomuvel ellatott siklorepulo, tehat maximum vitorlazni tudna, arra viszont csak 300 km/h folott kepes amit csak visszatereskor kepes a legkorben elerni.
A siklot sajnos elmereteztek, tul draga lett es nem elegge ujrahasznosithato. Viszont az orion kapszula es az ares rendszer mar kepes a kivatasara. Az egyik ares raketa a szemelyzetet, a masik a szervizmodult es/vagy a holdi leszalloegyseget viszi. Ezt hasznalta annak idejen az apollo/saturn rendszer is. A marsra pedig erdemes inkabb egy egesz urallomast kuldeni, amire elhelyeznek egy par leszallo/felszallo egyseget es hajtomuvet is. Ertelmes ember tobbnyire nem akar egy egesz urhajoval leszallni ha utanna vissza is akar jonni. Szerintem a jo utiterv: urallomas, holdbazis, bolygokozi urhajo, marsi urallomas, marsi leszallas, marsi kolonia. Igy mindig lenne a kozelben egy korabbi bejaratott pont ahova vissza lehetne terni ha valami nem mukodik.
Lehet hogy a Boeing 1.5-ször hosszabb, de a törzsszélessége alig több mint a fele az ûrsiklóénak.
Én azt nem igazán értem, hogy ha az ûrsiklónak van egy erõs hajtómûve,
ami ugye a második fokozatban gyorsítja az egészet a piros tartályból táplálkozva,
akkor az üres rakterébe egy kisebb hidrogén-oxigén tartályt lehetne tenni, és magától fel tudna szállni, és elrepülni a Kennedy ûrközpontba.
Az világos, hogy ilyen módon az ûrbe nem tudna, mert ahhoz legalább 3 rakétafokozat kell.
De értitek? Földi repülõgépként is el kellene neki mennie.
a landoláskor mikor repült le ez+az? nekem az egész küldetés megvan!gyüjtöm õket. és jó hogy vistát használok mert az oldalsávba lelehet tölteni a nasatv-t!
Addig is ajánlom, hogy lapozgasd a magyar helyesírási kéziszótárt, szakmai témákban pedig ne a blikkbõl tájékozódj.