Pánik Hollywoodban: buknak a trilógiák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
SW mint jó sorozat? Nem röhögtess...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Arra nem gondolsz hogy sok ember a kikapcsolodás miatt nézi a filmeket?
Igaz, hogy sokszor bruce olyanokat csinál ami némileg megkérdõjelezhetõ, de olyan beszólásai vannak meg az hülye vigyora hozzá hogy nekem pl a die hard az egyik kedvenc filmem.
Ellenben az hogy mari néni 100 ftból nem tud a sarki közértben venni egy liter tejet (tök reális valós alapokkal sok sok mondanivalóval 2007-rõl) k.rvára nem érdekel, én szórakozni akarok, a valóságot én is ismerem.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"mégis, felejthetetlen élményt nyújt: Mr. Bean"

a szmájliból gondolom csak poénnak írtad, de bíztam benne, kár, hogy tényleg nézhetetlen volt. bár hallom, hogy van, aki pénzt adott érte.
a pókember a világ egyik leggagyibb filmje, csodálkozom is, hogy már a harmadik folytatásánál tart és még szó sincs arról, hogy vége... ritka a 4-5-6 részes filmeposz, csak nagyon jó sagknál (pl SW) szokott elõfordulni, de könyörgöm MI A pókember? szánalom... primitív szutyok.. vagy ott van pl a die hard 4... Ki kíváncsi még erre? komolytalan, szánalmas, buta, bruce willis+koszos atléta+faszvigyor az arcén... szörnyû, hogy ilyenek még fogyaszthatóak.. én max egyszer nézném meg hbo-n, de akkor is csak azért, hogy legyen mit fikáznom+ derüljek egy jót: mozi elõzetesben, amikor nem is tom már valami helikoptert 'szed le' egy !!!autóval!!!, aztán valami kemény szöveg+bruszvulisz-féle szabadalmaztatott pöcsmosoly-hát karib3 elõtt volt, akkorát röhögtem, néztek is.. xD... nemtom ki tudja ezt még csorgó nyállal, csillogó szemmel végignézni..

a karib 3-mat megnéztem és én is nagyon szomorú lettem.. nagyon rossz a gondolkodása a mai filmkészítõknek.. nem attól lesz 1 film sikeres, hogy sok CGI jelenete van és hosszú ideig tart... egy 2.5 órás filmet akkor csináljanak, ha van annyi mondanivalójuk, történetük, hogy kitöltsék.. a karib 3 akkor lett volna sokkal pozitívabb, ha jó háromnegyed (-egy?) órát lecsípnek belõle, hagyják a színészeknek is, hogy beleszóljanak a poénokba, mint régebben és kicsit ráfexenek a történetre (+x-edszer: poénokra), ahelyett, hogy a költségvetés egy jó nagy részét animációkra költik... nem hiszem, hogy ha egy egyszerû magyar suttyó 20 évesnek ez eszébe jut, kint a 'nagy' embereknek miért nem? pedig nem ez az elsõ példa... lotr3 is azért volt jó, mert volt benne sok történés(mondanivaló), meg mert lotr, meg szereplõ+rendezõi gárda...

u.i.: nálam a nyár legjobb folytatása az a film, amelyik már TÉNYLEG nagyon sok rókabõrt megélt, mégis, felejthetetlen élményt nyújt: Mr. Bean Nyaral UTOLÉRHETETLEN<#worship><#taps>

Blackmail the Universe

PrisonMan
winnie! Az én kérdésemre még nem válaszoltál <#vigyor>

Atisz
Teljes mértékben egyetértek veled abban amiket a filmrõl írtál.

A Pókember szórakoztató volt, hozta amire számítottam.

A Karib-tenger Kalózain nem sikerült elaludnom, bár szerettem volna (nem voltam elég álmos).

A Shrek-bõl nekem már az 1. rész után elég volt, nem találtam humorosnak. Soha nem értettem azokat akik a bemutatója alatt hangos röhögésben törtek ki, azért mert fingott a fõhõs (ilyenkor mindig elgondolkozom hogy ennyire egyszerû lenne megnevettetni ma az embereket?)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

knightbali: nem. mióta tükrözi a WW bevétel a visszahozatalt? amit itthon fizetünk, az szerinted a sony zsebébe adjuk? az a moziké és a magyar forgalmazóé lesz. a gyártó amerikai stúdió a film amerikai bevételével kufárkodik elsõ sorban. (plusz, ha magas az amcsi bevétel és nincs fix szerzõdése (ritka), akkor magasabb áron tudja értékesíteni a portékát nemteközileg.)
Szerintem Hollywood csinálhatna jobb filmeket és akkor jönne a bevétel...
Ezeket a 3. részeket egyáltalán nem néztem meg, lehet, hogy a Shrek-t majd megnézem, de a többi szvsz. hulladék...
"(btw, ha nem amaerikában élsz, miért mérvadóbb a ww? miért nem a magyart nézed? ott máris borul a teória.)"

Jaj, de fárasztó 😊 .
Azért nézem a ww-t mert az tükrözi egy film valós pénz visszahozatalát, vagy nem?

HappyBoy
Azért nem mennek az emberek a moziba mert megnézték premier elõtt divx -be otthon! 😉
"a folytatások utolsó darabjai (nagyon kevés kivételtõl eltekintve) "

ja, csak ugye nem tudhatod, hogy melyik az utolsó darab, mert az nem mond sokat, hogy a pókember 7 lesz a leggyengébb.

"
+1. nem hiszem hogy bármelyik fenti film producere is nagyon siránkozna."

a producer nem siránkozik, õ megkapja a pénzét, a gyártó stúdió szívta meg.
koschwarz
a folytatások utolsó darabjai (nagyon kevés kivételtõl eltekintve)

1. mindig gyengébb minõségûek
2. mindig többe kerülnek mint a korábbi részek
3. mindig kevesebbe hoznak a költségükhöz viszonyítva

akkor most nem értem, hogy ebben a cikken mi az újdonság

+1. nem hiszem hogy bármelyik fenti film producere is nagyon siránkozna.

++1. mindegyik sorozat elõzõ két részét láttam, a 3. részek meg viszont engem is teljesen hidegen hagynak.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Miért is nem csodálkozom, hogy a három film tetszési indexe közül a pókemberé a legmagasabb Ámerikában.

Pl. a Shrek 1 és 3 gyártási költsége közt van 100 millió dollár! (60 illetve 160 milka) Azért az nem mindegy....
Én csak azt tudom,hogy láttam mind a 3 filmet és az életben többet nem akarom öket látni...nálam totál bukta mind a 3,bevételtõl függetlenül...😄😛
Amúgy jó lenne ha nem összegeket, hanem arányokat néznének az igen tisztelt kommentelõk,azaz mekkora gyártási költséggel,azonos idõ alatt, melyik rész kaszált jobban..,.aztán lehet mondani,hogy melyik a sikeresebb....
Az igaz, hogy a Karib tenger kalózai 3 kevesebbet hoz mint a 2 (eddig) de ha jól emlékszem akkor nem voltak ilyen nagy nevek, amelyekkel meg kellett "küzdenie", most nyáron kb minden héten bemutatnak vmi nagyobb folytatást, akkor meg csak vmi Superman film volt...
Atisz
Vigyázz, mert elõhúzom a marketing kártyámat és akkor baj lesz ;P
A sokadik folytatás reklámjaira ha többet áldoznak nyilván az egyszeri zombit is be tudják csalni a moziba, de ekkor már megint ott vagyunk hogy nagyobb gyártási ktsg-gel érik el a közel azonos bevételt és ez meglátszódik az évvégi eredményeken (te írtad 😛)

Szeretem, hogy a vitáink végére azért csak eljutunk mindig az elsõ hsz-om lényegi tartalmához <#vigyor3>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Hát jah, rejtélyes, de ezen már ne vesszünk össze! 😊

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

PrisonMan
Te mit dolgozol, hogy ilyenkor is húzod az igát? <#zavart2>
Bocs az indiszkrét kérdésért <#wink>

PrisonMan
"Bevételek csökkenése(a fennt említett esetekben) egyértelmûen a filmek minõségével arányosan csökken."

Nézõpont kérdése <#hehe><#hehe>
A Shrek 3 a Shrek 1-hez képest többet hoz, a Shrek 2-tõl pedig kevesset.
Azért azt nehéz lenne túlszárnyalnia, de még ALIG JÖTT HOZZÁ A KÜLFÖLDI BEVÉTEL!!
Az min. + 400-500 millió dollár
300 millió (USA) + 400/500 millió = 700/800 millió dollár
Nincs mirõl beszélnünk...

inkább válaszolj a mailre amit írtam 😊

valamivel ki kell kapcsolódni meló közben 😮
winnie: milyen kitartó ember vagy te 😊

"Hát van egy hírem az elsõ részre azok mennek be nagyjából akik kíváncsiak milyen film a további részekre pedig akinek nagyon bejött az 1 szinte élbõl megy megnézni + arra is vannak kíváncsiak így élbõl több nép gyûlik be"

ezzel magyarázod, hogy a második részek általában kevesebbet hoznak, mint az elsõk?
Kurva jó cikk, egyetértek vele.

Bevételek csökkenése(a fennt említett esetekben) egyértelmûen a filmek minõségével arányosan csökken.

Mindhárom filmet moziba láttam, élmény, dolby, popcorn a köbön és ezek alapján:
A pókember 3 nekem nem tetszett mint akciófilm, de legalább jó vígjáték volt(igen, vígjáték), a karib tenger kalózai-n elaludtam(év csalódása), a shrek 3-ra pedig már egyszerûen nem is vagyok hajlandó beülni a moziba, de még letölteni se fogom.

Pedig a 3 film közül egyedül a Shrek-nél érezni a rókabõr szagot, én legalábbis nem látom értelmét annak hogy tovább feszítsék a történetet.

Nekem egy kicsit túlságosan mûanyag és csillogó volt a Pókember és a Karib-tenger kalózai is. Próbáltak lenyûgõzni engem itt a CGI csatákkal, de az utoljára a Star Wars-nak sikerült.

Utóbbi idõben 2x jöttem ki elégedetten moziból: Faterok motoron és a 300 esetében.
Skynet
Amúgy aki meg irogat hogy az elsõ rész gyengébben teljesített blabla....Hát van egy hírem az elsõ részre azok mennek be nagyjából akik kíváncsiak milyen film a további részekre pedig akinek nagyon bejött az 1 szinte élbõl megy megnézni + arra is vannak kíváncsiak így élbõl több nép gyûlik be fõleg ha eltalált folytatás...😊
Skynet
Hát,én nemtom mia bukás a pókember 3-at monnyuk még nemláttam...A shrek 3 nagyonkomoly,bejött,a karib 3 pedig háááát szoszo...A film vége eléggé elvan baxva (számomra elég mókás amikor a két kishajó a max 20-20 ágyuval közrefogja a vagy 50/60 ágyu/oldal-as csatahajót és szarik kiadni a tûzparancsot a kapitány mert megszeppen...Egy tûzparancs és szétszedte volna mindkét hajót szal okosabban kellett volna...) meg a poénok is elég gyenguszok voltak de azért tetszett,bár nekem továbbra is az elsõ rész jön be a legjobban...
PrisonMan
Ember! Te tudod egyáltalán, hogy mit írsz vagy csak koptatod a billentyûzeted??
Buknak? Shrek már most meghaladta az elsõ részének a worldwide bevételét, úgy hogy alig mutatták még be külföldön!!

"A Pókember nem tartozik ide, a cikkíró sem említi mint "bukást"."

milyen cikk? te írtad, hogy " Persze hogy nem fogják többen megnézni mint az 1. és a 2. részt... ". vagy úgy értetted, hogy "persze, hogy a shrek 3-at és a kalóz 3-at nem fogják megnézni, mint az 1. és 2. részt, de a pókembert, az austin powerst, a lotr-ot, a halálos fegyvert meg igen?"
knightbali: olvass figyelmesen. az amerikai bevétel is magasabb, mint az elsõ résznél. a ww bevétel, mint lejjebb írtam mindhárom résznél magasabb lesz. mi nem érthetõ? (btw, ha nem amaerikában élsz, miért mérvadóbb a ww? miért nem a magyart nézed? ott máris borul a teória.)
Én a worldwide-ra értettem, csókolom, amiben a 3. rész súlyos 100 milliókkal veri az 1. részt. A szimpla amerikai bevételt leszarom, mivel nem Amerikában élek, ezért nem is érdekel. Sokkal mérvadóbbnak tartom a worldwide-t.

Atisz
A Pókember nem tartozik ide, a cikkíró sem említi mint "bukást".

amúgy, ahogy kandeláber is írja, a pókember 3 nemzetközileg szanaszét veri az elõzõ két részt. (400M vs 550M) de gondolom ez sem igaz, mert "a kör egyre szûkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsõt."

az elmélet amúgy ott hibás, hogy a mozinézõket nem saját ízlés szerint lehet lefedni. simán néz filmet az is, aki nem látta az elsõ kettõt. hell, egy sorozatnál is sokszor a 20. részt még ismétlések nélkül is többen nézik, mint az elsõt. a house elsõ részét 5 millióan látták az usa-ban. a 17.-et 15 millióan. de a lost-finálét is jóval többen mind a premiert az elsõ évadban.
"Ergó aki nem nézte meg az 1. és a 2. részt az ettõl függetlenül kíváncsi volt a"

ergó nem volt olyan, mivel aki nem nézte meg az elsõ két részt moziban, az pótolta máskor. az austin powers vagy a mátrix bevétele sem azért durvult be a második részre, mert az elsõ részt nem nézõk mentek el rájuk. egyszerûen nem moziban nézték és rékattantak.

"ami 200 milliós nagyságrendnél nem mérvadó..."

leírtál egy fals kijelentést, hoztam két ellnpéldát. máskor írd, hogy "kivéve azt a pár ellenpéldát". (nem két ellenpélda van, csak én írtam kettõt. ott a halálos fegyver, pl.)

a lotr-nál semmi sem utalt arra, hogy a harmadik jobban fog hozni - csak az, hogy jó lett az elsõ rész, többen nézték meg a másodikat, az is tetszett a népnek, többen nézték meg a harmadikat.
A matekkal mindig ennyire hadilábon álltál vagy csak a 3 számjegynél nagyobb számok okoznak ekkora problémát? 600000000:365=1643835.6 azaz ennyi letöltés/nap ez oszlik el 80000000 lakos közt (ha egész németországot vesszük...)azaz 1643835.6:80000000=0.0205....stb. letöltés/fõ/nap.....de szvsz jobb ha csak a 600milkát osztjuk a 80milkával és kijön az évi 7.5 letöltés/fõ....hogy jött ki neked az az 1 milka/fõ/nap?
Hollywoodban elég sok közgazdász dolgozik, akik tudják nagyon jól, hogy a trilógiák harmadik része gyakran nem szerepel olyan jól, mint a megelõzõ, ezért nyilván nem is kalkulálják biztosra a bevételt. Szerintem mindhárom rész teljesíti az elvárást, bár azt nem, amit reméltek.

A Karib szerintem a Pókembernek, és talán a Shreknek köszönheti, hogy az elsõ hétvégéje elmaradt a várakozásoktól.

A Pókember három bevétele csak Észak-Amerikában marad el az elõzõtõl, nemzetközileg alaposan elveri az elõdjét. A Karib-tenger kalózainál ugyan elmarad a nemzetközi bevétel az elõzõtõl, de sokkal kisebb mértékben, mint az észak-amerikai. A Shrek esetén még nem lehet semmit sem mondani, mert azt nem mutatták be mindenütt egyszerre, mint a másik kettõt.

Ne feledjük, hogy idén nyáron még jön két folytatás: a Die Gard 4 és a Harry Potter 5. Kíváncsi vagyok, azok hogy szerepelnek.
Atisz
A Lotr nem jó példa mivel klasszikus sztori, óriási rajongótáborral. Ergó aki nem nézte meg az 1. és a 2. részt az ettõl függetlenül kíváncsi volt a gigantikus 3. részre, a végkifejletre és megadta módját, moziban megnézte. A kritikák a 3. részt tartják a legjobbnak a 3. rész kötül, ez is rájátszott azért.

Az Austin Powers 3. része "csak" 7 millióval múlta felül a 2. részt ami 200 milliós nagyságrendnél nem mérvadó...

Atisz
Így van. Helyesen:

*buknak -> nem teljesítenek olyan jól az x-edik folytatások mint az eredeti részek

"Persze hogy nem fogják többen megnézni mint az 1. és a 2. részt... a kör egyre szûkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsõt."

ja, mert csak moziban lehet nézni az elsõ részt. vagy a másodikat. sz*rban is lenne hollywood, ha nem lennének csomóan, akik dvd-n hozzák be magukat. nézz utána példáknak. lotr vagy austin powers. épp ez a lényeg, hogy ha valaki sikeres, akkor hype-olják és ha van hype akkor újabb és újabb emberek nézik meg.
Atisz
Jó, de mégis mire számítanak? Persze hogy nem fogják többen megnézni mint az 1. és a 2. részt... a kör egyre szûkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsõt.
Csodálom hogy nem akarják megcsináltatni vkivel a Titanic 2-t <#buck> (az még akkor is nagy siker lenne ha pár 100 milkával elmaradna az eredeti bevételeitõl)

Tehát mégegyszer, ha valami 50 millából hoz 100-at, és valami 100 millával hoz 150-et, az nyilván nem egyenlõ, mert az utóbbi 100 millából lehetne 2x50 millás film 2x100 bevétellel.
Ez mind oké, ezt az óvodás is tudja, nincs is ezzel gond, csak a szenzációhajhász cikkekkel.
Értem én a cikket, csak a cikk címével nem értek egyet. 😊
hollywoodban tesznek a nyereségre. a nyereség nagysága a lényeg. és az, hogy milyen hamar térül meg a befektetés, hiszen annál gyorsabban tudják a likvid tõkét visszaforgatni.

minden film nyereséges. na jó, majdnem minden film. és lehet, hogy te ilyen lazán kezeled a millkat, de nagyon nem mindegy, hogy valami 100 vagy 150 millió nyereséget hoz. (50 millió dollár difi!) ez nem úgy mûködik, hogy van egy ember, aki elteszi a pénzt és gazdag lett. a cégek évvégi eredményét negatívból pozitívba tudja lendíteni egy elmaradt 50 milliós nyereség. és az, hogy negatív vagy pozitív a mérleg, a részvényesek, tulajdonosok szempontjából pláne nem mindegy.
Igazából ez egy baromság. Mondjuk egy átlagos film hoz mitomén 30 millió dolláros nyereséget (hasraütött szám). Ezután a shrek 1 hozott 150 milliós nyereséget, a shrek 3 meg csak 100 milliós nyereséget és akkor ez bukás... (hasraütött számok, csak az arányokat akartam tisztázni)
Mondjuk én már nem lepõdök meg a számokon mióta a 80 milliós németországban kihozták hogy évi 600 millió illegális letöltés van (kb 1 millió letöltés/fõ/nap....) vagy hogy az illegális másolatok magyarországon 1000 milliárd forint kárt okoznak...
Bakker szeretnék én ilyeneket bukni... (de legalább vagy 5x 😄 )

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

ráadásul mivel nagyobb sikerrel számoltak, így csak a hûlt helyét nézhetik annak a sok tízmilliónak, aminek már megtervezték a helyét - hogy mibe fektetik be.
Lefordítom neked a hosszú cikk lényegét 😊
A harmadik részek már jóval több pénzbõl készültek, mint az elsõ és a második, több volt a marketingbüdzsé is, mégis kevesebb pénzt hoztak be. Mivel ez mindhárom nagy költségvetésû filmnél így volt, lehet hogy nem éri meg ilyen sokat fektetni a harmadik részekbe, mert nem hoz annyival többet.

2007 Amerikai bevételek: ( www.boxofficemojo.com )

1 Spider-Man 3: $330,021,137
2 Shrek the Third: $297,245,100
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $274,145,510
4 300: $210,234,156
5 Wild Hogs: $165,788,226
6 Blades of Glory: $117,191,718
7 Ghost Rider: $115,802,596
8 Meet the Robinsons: $96,287,733
9 Norbit: $95,360,247
10 Knocked Up: $90,016,695

Még a 4. helyezett 300 c. film van épphogy 200 milla dodó felett, szóval mi is a kérdés?

De ideírom az összbevételt is, az amerikai bevételi lista sorrendjében:

1, Spider-Man 3: $873,775,301
2 Shrek the Third: $405,510,797
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $821,145,510
4 300: $445,934,156
5 Wild Hogs: $244,963,226
6 Blades of Glory: $134,667,764
7 Ghost Rider: $227,396,603
8 Meet the Robinsons: $149,022,733
9 Norbit: $158,480,786
10 Knocked Up: $90,016,695

Miért lenne már pánik?
Megint csak a 300 tudta épphogy megközelíteni ( Shrek3-at elõzi is még kb 1 hétig, de aztán lemarad ) a három darab harmadik részt, a többi film sehol sincs...
Jahogy kevés a 3 harmadik rész által eddig elért 2.1 milliárd dollár a 3 második rész 2,8 millárd dollárjához képest?
Hát így valóban irgalmatlan bukás/pánik... 😉 bár szerintem még jön pár száz milla, lévén mind a 3 mostani rész még naponta hozza a milliókat.

Szeretnék én ilyen pánikban lévõ producer lenni 😄
Atisz
Karib 3 mint bukta? Ez új... A film iszonyat tré volt, nálam a Bloodrayne alatt van, azon legalább lehetett kacagni (remélem sikerült érzékeltetnem hogy mennyire nem tetszett).
De ettõl függetlenül boldog-boldogtalan látta :/

"Maradjunk annyiban hogy a Pirate 3 jobban teljesített mint az egy,"

naná, majd nem. az 1. rész 46 milliós kezdéssel ért el 300 milliót.
"A pókember már képregényben is unalmas volt "

keverheted valamivel. 40 év, több száz rész, számtalan spinoff.

" És csodálkoznak, hogy nem érdekel senkit?!"

nooormális? amikor volt pókember, akkor a legnézettebb film az évben. najó, egyszer második lett. tuti, hogy kevered.