104
-
knightbali #24 Én a worldwide-ra értettem, csókolom, amiben a 3. rész súlyos 100 milliókkal veri az 1. részt. A szimpla amerikai bevételt leszarom, mivel nem Amerikában élek, ezért nem is érdekel. Sokkal mérvadóbbnak tartom a worldwide-t. -
#23 A Pókember nem tartozik ide, a cikkíró sem említi mint "bukást". -
winnie #22 amúgy, ahogy kandeláber is írja, a pókember 3 nemzetközileg szanaszét veri az előző két részt. (400M vs 550M) de gondolom ez sem igaz, mert "a kör egyre szűkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsőt."
az elmélet amúgy ott hibás, hogy a mozinézőket nem saját ízlés szerint lehet lefedni. simán néz filmet az is, aki nem látta az első kettőt. hell, egy sorozatnál is sokszor a 20. részt még ismétlések nélkül is többen nézik, mint az elsőt. a house első részét 5 millióan látták az usa-ban. a 17.-et 15 millióan. de a lost-finálét is jóval többen mind a premiert az első évadban. -
winnie #21 "Ergó aki nem nézte meg az 1. és a 2. részt az ettől függetlenül kíváncsi volt a"
ergó nem volt olyan, mivel aki nem nézte meg az első két részt moziban, az pótolta máskor. az austin powers vagy a mátrix bevétele sem azért durvult be a második részre, mert az első részt nem nézők mentek el rájuk. egyszerűen nem moziban nézték és rékattantak.
"ami 200 milliós nagyságrendnél nem mérvadó..."
leírtál egy fals kijelentést, hoztam két ellnpéldát. máskor írd, hogy "kivéve azt a pár ellenpéldát". (nem két ellenpélda van, csak én írtam kettőt. ott a halálos fegyver, pl.)
a lotr-nál semmi sem utalt arra, hogy a harmadik jobban fog hozni - csak az, hogy jó lett az első rész, többen nézték meg a másodikat, az is tetszett a népnek, többen nézték meg a harmadikat. -
cateran #20 A matekkal mindig ennyire hadilábon álltál vagy csak a 3 számjegynél nagyobb számok okoznak ekkora problémát? 600000000:365=1643835.6 azaz ennyi letöltés/nap ez oszlik el 80000000 lakos közt (ha egész németországot vesszük...)azaz 1643835.6:80000000=0.0205....stb. letöltés/fő/nap.....de szvsz jobb ha csak a 600milkát osztjuk a 80milkával és kijön az évi 7.5 letöltés/fő....hogy jött ki neked az az 1 milka/fő/nap?
-
kandeláber #19 Hollywoodban elég sok közgazdász dolgozik, akik tudják nagyon jól, hogy a trilógiák harmadik része gyakran nem szerepel olyan jól, mint a megelőző, ezért nyilván nem is kalkulálják biztosra a bevételt. Szerintem mindhárom rész teljesíti az elvárást, bár azt nem, amit reméltek.
A Karib szerintem a Pókembernek, és talán a Shreknek köszönheti, hogy az első hétvégéje elmaradt a várakozásoktól.
A Pókember három bevétele csak Észak-Amerikában marad el az előzőtől, nemzetközileg alaposan elveri az elődjét. A Karib-tenger kalózainál ugyan elmarad a nemzetközi bevétel az előzőtől, de sokkal kisebb mértékben, mint az észak-amerikai. A Shrek esetén még nem lehet semmit sem mondani, mert azt nem mutatták be mindenütt egyszerre, mint a másik kettőt.
Ne feledjük, hogy idén nyáron még jön két folytatás: a Die Gard 4 és a Harry Potter 5. Kíváncsi vagyok, azok hogy szerepelnek. -
#18 A Lotr nem jó példa mivel klasszikus sztori, óriási rajongótáborral. Ergó aki nem nézte meg az 1. és a 2. részt az ettől függetlenül kíváncsi volt a gigantikus 3. részre, a végkifejletre és megadta módját, moziban megnézte. A kritikák a 3. részt tartják a legjobbnak a 3. rész kötül, ez is rájátszott azért.
Az Austin Powers 3. része "csak" 7 millióval múlta felül a 2. részt ami 200 milliós nagyságrendnél nem mérvadó... -
#17 Így van. Helyesen:
*buknak -> nem teljesítenek olyan jól az x-edik folytatások mint az eredeti részek -
winnie #16 "Persze hogy nem fogják többen megnézni mint az 1. és a 2. részt... a kör egyre szűkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsőt."
ja, mert csak moziban lehet nézni az első részt. vagy a másodikat. sz*rban is lenne hollywood, ha nem lennének csomóan, akik dvd-n hozzák be magukat. nézz utána példáknak. lotr vagy austin powers. épp ez a lényeg, hogy ha valaki sikeres, akkor hype-olják és ha van hype akkor újabb és újabb emberek nézik meg. -
#15 Jó, de mégis mire számítanak? Persze hogy nem fogják többen megnézni mint az 1. és a 2. részt... a kör egyre szűkül, nem sokan néznek úgy 3. részt hogy nem látták az elsőt.
Csodálom hogy nem akarják megcsináltatni vkivel a Titanic 2-t (az még akkor is nagy siker lenne ha pár 100 milkával elmaradna az eredeti bevételeitől) -
Mister #14 Tehát mégegyszer, ha valami 50 millából hoz 100-at, és valami 100 millával hoz 150-et, az nyilván nem egyenlő, mert az utóbbi 100 millából lehetne 2x50 millás film 2x100 bevétellel.
Ez mind oké, ezt az óvodás is tudja, nincs is ezzel gond, csak a szenzációhajhász cikkekkel. -
Mister #13 Értem én a cikket, csak a cikk címével nem értek egyet. :) -
winnie #12 hollywoodban tesznek a nyereségre. a nyereség nagysága a lényeg. és az, hogy milyen hamar térül meg a befektetés, hiszen annál gyorsabban tudják a likvid tőkét visszaforgatni.
minden film nyereséges. na jó, majdnem minden film. és lehet, hogy te ilyen lazán kezeled a millkat, de nagyon nem mindegy, hogy valami 100 vagy 150 millió nyereséget hoz. (50 millió dollár difi!) ez nem úgy működik, hogy van egy ember, aki elteszi a pénzt és gazdag lett. a cégek évvégi eredményét negatívból pozitívba tudja lendíteni egy elmaradt 50 milliós nyereség. és az, hogy negatív vagy pozitív a mérleg, a részvényesek, tulajdonosok szempontjából pláne nem mindegy. -
assdf #11 Igazából ez egy baromság. Mondjuk egy átlagos film hoz mitomén 30 millió dolláros nyereséget (hasraütött szám). Ezután a shrek 1 hozott 150 milliós nyereséget, a shrek 3 meg csak 100 milliós nyereséget és akkor ez bukás... (hasraütött számok, csak az arányokat akartam tisztázni)
Mondjuk én már nem lepődök meg a számokon mióta a 80 milliós németországban kihozták hogy évi 600 millió illegális letöltés van (kb 1 millió letöltés/fő/nap....) vagy hogy az illegális másolatok magyarországon 1000 milliárd forint kárt okoznak...
Bakker szeretnék én ilyeneket bukni... (de legalább vagy 5x :D ) -
winnie #10 ráadásul mivel nagyobb sikerrel számoltak, így csak a hűlt helyét nézhetik annak a sok tízmilliónak, aminek már megtervezték a helyét - hogy mibe fektetik be. -
Cat #9 Lefordítom neked a hosszú cikk lényegét :)
A harmadik részek már jóval több pénzből készültek, mint az első és a második, több volt a marketingbüdzsé is, mégis kevesebb pénzt hoztak be. Mivel ez mindhárom nagy költségvetésű filmnél így volt, lehet hogy nem éri meg ilyen sokat fektetni a harmadik részekbe, mert nem hoz annyival többet. -
Mister #8 2007 Amerikai bevételek: ( www.boxofficemojo.com )
1 Spider-Man 3: $330,021,137
2 Shrek the Third: $297,245,100
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $274,145,510
4 300: $210,234,156
5 Wild Hogs: $165,788,226
6 Blades of Glory: $117,191,718
7 Ghost Rider: $115,802,596
8 Meet the Robinsons: $96,287,733
9 Norbit: $95,360,247
10 Knocked Up: $90,016,695
Még a 4. helyezett 300 c. film van épphogy 200 milla dodó felett, szóval mi is a kérdés?
De ideírom az összbevételt is, az amerikai bevételi lista sorrendjében:
1, Spider-Man 3: $873,775,301
2 Shrek the Third: $405,510,797
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $821,145,510
4 300: $445,934,156
5 Wild Hogs: $244,963,226
6 Blades of Glory: $134,667,764
7 Ghost Rider: $227,396,603
8 Meet the Robinsons: $149,022,733
9 Norbit: $158,480,786
10 Knocked Up: $90,016,695
Miért lenne már pánik?
Megint csak a 300 tudta épphogy megközelíteni ( Shrek3-at előzi is még kb 1 hétig, de aztán lemarad ) a három darab harmadik részt, a többi film sehol sincs...
Jahogy kevés a 3 harmadik rész által eddig elért 2.1 milliárd dollár a 3 második rész 2,8 millárd dollárjához képest?
Hát így valóban irgalmatlan bukás/pánik... ;) bár szerintem még jön pár száz milla, lévén mind a 3 mostani rész még naponta hozza a milliókat.
Szeretnék én ilyen pánikban lévő producer lenni :D
-
#7 Karib 3 mint bukta? Ez új... A film iszonyat tré volt, nálam a Bloodrayne alatt van, azon legalább lehetett kacagni (remélem sikerült érzékeltetnem hogy mennyire nem tetszett).
De ettől függetlenül boldog-boldogtalan látta :/ -
winnie #6 "Maradjunk annyiban hogy a Pirate 3 jobban teljesített mint az egy,"
naná, majd nem. az 1. rész 46 milliós kezdéssel ért el 300 milliót. -
winnie #5 "A pókember már képregényben is unalmas volt "
keverheted valamivel. 40 év, több száz rész, számtalan spinoff.
" És csodálkoznak, hogy nem érdekel senkit?!"
nooormális? amikor volt pókember, akkor a legnézettebb film az évben. najó, egyszer második lett. tuti, hogy kevered. -
knightbali #4 Maradjunk annyiban hogy a Pirate 3 jobban teljesített mint az egy, talán a 2-től nem hoz több pénzt, de még bőven van ideje megközelíteni. -
L3zl13 #3 Még ilyet! Csak két bőrt lehet lehúzni ugyanarról a medvéről, és nem hármat?
Biztos a globális felmelegedés tehet róla. :D -
JL666 #2 A pókember már képregényben is unalmas volt erre csináltak egy vállalhatatlan sorozatot meg még egy teljesen érdektelen trilogiát. És csodálkoznak, hogy nem érdekel senkit?! -
egyember1 #1 hál' Istennek az embereknek még van ízlésük...