218
  • NEXUS6
    Azért még eljöhet az az idő, amikor bejön az, amit írtál.

A BD lejátszó meg tényleg inkább a SONY-nak kellett, mint az ecceri játékosnak (jelenleg), a BD formátum jelenleg pont ennek köszönhetően tarol a HD-DVD-vel szemben.

De pl ha megnézted az ID legújabb enginéről készült videót, akkor ott már látsz olyan minőséget, amihez kell a nagyobb tárolókapacitás. Ott valami 20GB-nyi textúrát jelenítenek meg.

Persze ha neked a grafika nem számít akkor gyüjjön a Wii;)))
    De pl a Little Big Planet meg olyat tud amit a Wii sose, valós fizikát és pont ez adja a játék fun jellegét. Mozgásérzékelős kontroller meg a PS-ben is van!
  • cateran
    Ne sértödj meg,de az összes kommentednél az az érzés kerít hatalmába,hogy inkább magadat akarod meggyözni, hogy megérte megvenni aranyáron a Ps3-at....Dez érvelései is kicsit viccesnek tünnek,amikor a 350 vagy mennyi BR filmet emlegeti....ha összeadom a dvd filmjeimet és a letöltött avikat,akkor van vagy 100 filmem,nekem mint magánfelhasználónak! 1/4 annyi mint a teljes BR konzorciumnak! Amikor elöször láttam videokat a Ps3 gammákról,leesett az állam...nekem ilyen kell!-mondtam magamban. Aztán a Sony tökölni kezdett,csúszott,baszakodott és elment a kedvem töle....hiába vehetnék közepes hdtv-t meg Ps3-at 1 havi fizuból,nem teszem!Soher vagyok és sajnálo kiadni ennyi pénzt, MOST! Mert ahogy Morden23 is említette,max mint szobadísz használhatnám...a linuxod nem nyügözött le...ezt egy töredékáru pc is megcsinálja ÉS közben mehet egy másik konzol is,amivel épp játszom...
  • partizan182
    Nóp.

Csak írtad hogy mennyire Frankó hogy mindent egyszerre tud (nem kell külön asztali lejátszó, pc, konzol), de ennek az a hátránya, hogy egyszerre csak az egyik fícsört tudod csak használni.

Ha meg van pc-d (Tv kártyával) akkor meg a Ps3 linuxával felesleges szenvedni (tényleg támogatja a külső dvd-írót? erről még nem hallottam tapasztalatot, de jópofa lenne)
  • gforce9
    A játékokról és a gépigényekről írtam, és azért hoztam fel a gta-t mert azt mindenki ismeri, és azért hoztam fel a pc-t mert én azon játszottam vele. De kötözködj nyugodtan tovább. :)
  • partizan182
    "A San Andreas technológiailag egy hulladék, elavult motor stb..de hát mindenki ismeri. DE! Mégs az egyik legnagyobb durranás PC-n :) "

Ja, ennyire pezseg a pc-s játékipar, hogy egy megkésett, technológiailag hulladék PS2 port volt a legnagyobb durranás rá akkoriban. Remek, ezér' megéri beruházni a quad-ra meg a 8800 GTS-re...
  • NEXUS6
    A letöltött állományokat, majd valszeg USB-s DVD íróval fogom kiírni, bár annyira nem sürgős, amennyi CD-t/DVD-t én az utóbbi időben írtam. Hát a telómból töltögettem a fényképeket oda vissza, de amin van USB (manapság már a kávéfőzőn is az van) azt általában lekezeli a Linux.

"Tudod mi a gáz ezekkel a kombó készülékekkel.
    Nem tudod vele megcsinálni azt ami nálunk megy: kedvesem rajzolgat a laptopon, én tolom a Forzát míg a DVD-lejátszóról PIP-ben kis képernyőn megy a TV sarkában a Rescue Me amit mindketten nézünk."
    ;))) Hát ez jó volt, azt kifelejtetted, hogy a szomszéd pistabá közben hátul a kertikapájával előkészíti a kiskertet a petúniáknak.

Amúgy amit itt követelsz egy géptől azt nyilván egy képernyőn valósítjátok meg, ;))) Amúgy Forcát azt bizti nem fogok játszani rajta, de a monitorom momentán tud PIP-et, van külső tunerem is, de a PIP-nek mi köze akármihez is??? Vagy a Boxodon van video bemenet, és arra kötöd videolejátszót?
  • gforce9
    A blue ray mára már tényleg nem előny szerintem se a ps3-ban, csak a készülék árát nyomja felfelé. Talán akkor amikor még a sony-nál azt hitték, hogy az ő gépük fog tarolni a piacon, a ps3 lesz az elterjedt, akkor még gondolhatták úgy, hogy majd a 25Gb-os kapacitást fogák a játékfejleszők alapul venni (meg a 8 processzort.. lol). Ennek egyenes következménye lett volna, hogy a konkurens konzolokon ugyanaz a játék csak 'butított' textúrákkal, rosszabb minőségben jelenhet meg. A másik, hogy a cell-ről átportolva a többi platformra ismét csak minőségromlásnak lehettünk volna tanúi. Ezzel egy idő után tényleg egyeduralkodóvá válhatott volna, lemosva az X-et... Csak hát a rajtot nagyon elk*rták, és csúsztak is vele. Így már nem arról szól a történet, hogy a PS3 az alap, meg a 25Gb kapacitás, meg a 8 processzor (ismét lol). Így jelen helyzetben tényleg csak árt a blue-ray a ps3-nak mint használ, valós érték nélkül emeli a konzol árát, hiszen a játékoknak k*rvára nem kell a blue-ray, és ahogy egyelőre látom a demókat a 8 processzor se.

Ha vennék konzolt wii-t vennék. Az tud olyat amit a pc nem :)

A grafika engem kurvára nem érdekelt sosem.. és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a sikerjátékok alapja, nem a dx28-as graf meg a 5ghz-es processzorigény, hanem egy jó alapötlet, sok kreativitás, és rengeteg beleölt idő. a GTA err pont jó példa. A San Andreas technológiailag egy hulladék, elavult motor stb..de hát mindenki ismeri. DE! Mégs az egyik legnagyobb durranás PC-n :)
  • NEXUS6
    "Nem mondom hogy ez nem így van, de pár kockát leszámítva, akik reggelente a 3dmark pontszámra verik ki, az átlagembert rohadtul nem érdeklik ezek a számok, csak az a lényeg hogy mire tudja használni a gépet. Tőlem akár 32 magos 8 petaflop számítási kapacitású is lehet a PS3 CPU, attól még ugyanúgy csak egy Pléhsztésön marad, és amíg nem tudok egy Windows XP-t vagy OSX-et vagy bármi más értelmes oprendszert elfuttatni rajta, csak annyit ér ez a "brutális" teljesítmény hogy pár FPS-el gyorsabban mennek a csillivilli grafikájú játékok, addig nem érzem úgy hogy a mostani gépem mellé bármi okom lenne PS3-at venni."

Na hát pont ez a helyzet PC-estében, megveszed ocsóért a vidkaridat PS3 árban oszt lehet mutogatni havernak a háromdémárkot.
    Viszont pl Motorstormnál azért jól jön az a kis cell, amikor 10 kocsi rohan egymásba, és kismillió alkatrész repül széjjel szana a világ 4 égtájába, égve füstölve, az egyik soför meg a motorháztetődön landol tökéletes rongybaba effektussal. OS kérdésre, meg lásd alant.
  • partizan182
    Tudod mi a gáz ezekkel a kombó készülékekkel.
    Nem tudod vele megcsinálni azt ami nálunk megy: kedvesem rajzolgat a laptopon, én tolom a Forzát míg a DVD-lejátszóról PIP-ben kis képernyőn megy a TV sarkában a Rescue Me amit mindketten nézünk.

Ha csak ps3 van akkor vagy-vagy.
  • gforce9
    Gondolom a letöltött állományokat meg ki tudod azonnal írni vele, a digitális fényképező, videokamera csatlakoztatása sem problémás.. ezek szintén általános dolgok. :)
  • partizan182
    Jujj...
    A Hdmi effektíve annyiban különbözik a DVI-tól, hogy a hangot is átviszi digitálisan... Más kérdés hogy a készülékekbe mindenféle mókás másolásvédelmet építenek. A kábel csak egy kábel a csatoló meg csak egy luk, semmi köze a más. védelemhez.

Alap boxon sosem volt DVI, a legjobb minőség a komponens/VGA csati (ízlés kérdése kinek melyik a szebb.)
  • partizan182
    480 dodó vs 600 dodó.
    Valóban ugyanannyi.
    Egyébként egyetértek az Elite rohadtul nem éri meg ennyiért.
  • Sanyix
    Rosszul tudod, kicsivel még az is olcsóbb, európában meg sokkal.
  • Sanyix
    "A HDMI a HD szabványa, innentől kezdve felesleges arról vitatkozni, hogy mennyivel jobb a minősége a DVI-nél, amikor az x360 dvi-re sem képes csak vmi alap komponens kábeles megoldásra."
    A hdmi pár elmebeteg balfasz jogvédő szabványa, és persze hogy felesleges vitatkozni melyiknek jobb a minősége, mert ugyanaz(főleg mert digitális, így nincs "minőség" hanem inkább felbontás, és mert mind2 tudja az 1080p-t is, dvi még többet is)...
    x360 alap, legolcsóbb változatán nincs csak dvi, megint nagyon tájékozott vagy, egyébként a komponens is bőven elég, az is sokkal jobb mint az eddigiek (rca, svideo, stb).
  • scorpeeon
    Tudtommal a 120gigás ára kb megegyezik a PS3 árával, aki meg ugyanannyiért amennyiért PS3-at vehetne, x360at vesz, azt nem kommentálnám.
  • NEXUS6
    "Ez úgy ahogy van hülyeség. Ha veszek konzolt és pécét külön, meg egy asztali blu-ray lejátszót, lehet hogy félmillióból sem úszom meg, viszont a PS3 nem számítógép, sosem lesz az, még csak meg sem közelíti. Szóval a "3 gépet kapok egy áráért" ez rohadt jól hangzik, csak sajnos nagyon nem igaz."

Hát ahhoz képest, hogy nem számítógép, gyak az összes nagyobb Linux disztribúció feltelepül rá. Az enyémen pl a Fedora 7-van. Kb mindarra jó, amire a PS3 alapszoftverét nem tudom használni, netezés, torrentezés, avi/mov/wma lejátszás, offiszozás, rajzolás stb.

• Match
    "Egyes változatokban igen. Azokban is 20gigás."

Van 120 gigás is, 80 dolcsi a különbség.
  • cateran
    A Ps2 memory cardok supportjával hogy áll a Ps3? használható vagy sem?
  • Morden23
    ""bluray nem előny" ... ..... ...... ömm.. ezt nem kommentálnám"

BluRay jelenleg nem előny. Ha pedig jelenleg nem előny, akkor minek vegyen az egyszeri ember PS3-at + HDTV-t?

A limitált számú PS3 játék miatt?
    A limitált számú BR anyag miatt?
    A limitált számú HD adás miatt?

Amikor kijött a PS2 (2000Q4), a dvd hozzáférhetőbb és elterjedtebb volt, mint jelenleg a BR. Ergo mi értelme MOST PS3-at vennem? Hogy kifizessek másfélszázezer HUF-ot (+HDTV, ha még nincs), és a egy, vagy két játékkal vacakolva VÁRAKOZZAK? Egyetértek veled, néhány év múlva ez teljesen máshogy lesz... de addig a PS3 nem sokkal több egy drága szobadísznél.
  • scorpeeon
    Egyes változatokban igen. Azokban is 20gigás.
    "bluray nem előny" ... ..... ...... ömm.. ezt nem kommentálnám, ez kb olyan, mintha a PS2 megjelenésekor mondanád azt, hogy DVD nem előny, felesleges, semmi a világon nem foglal annyit. ezt amit írtál majd olvasd vissza 3-4 év múlva. a Rockstar már most panaszkodik a sima DVD miatt. "Író drága, lemez drága"... Nézd meg, hogy milyen áron volt a CD vagy DVD a megjelenésükkor. És hogy akkor minek kellett ekkora kapacítás (egy CD-n annó elfért 10 db a legújabb játékokból). És nézd meg, hogy most mennyien használják őket.
    A HDMI a HD szabványa, innentől kezdve felesleges arról vitatkozni, hogy mennyivel jobb a minősége a DVI-nél, amikor az x360 dvi-re sem képes csak vmi alap komponens kábeles megoldásra.
  • cateran
    A Sony adathordozókat inkább nem minősíteném.....nemhogy a közép,de az überszar szintet sem érik el....persze lehet hogy csak peches voltam,de 2-ből 2 szar,az nálam eléggé rossz arány (irható cdről van szó)
  • Gerygrey
    Memória sávszélesség: Cell: 25 GB/s, PC: 8-10 GB/s.
    Mat. szám. telj.: Cell: 200 Gflops, C2D: 20 Gflops.

Nem mondom hogy ez nem így van, de pár kockát leszámítva, akik reggelente a 3dmark pontszámra verik ki, az átlagembert rohadtul nem érdeklik ezek a számok, csak az a lényeg hogy mire tudja használni a gépet. Tőlem akár 32 magos 8 petaflop számítási kapacitású is lehet a PS3 CPU, attól még ugyanúgy csak egy Pléhsztésön marad, és amíg nem tudok egy Windows XP-t vagy OSX-et vagy bármi más értelmes oprendszert elfuttatni rajta, csak annyit ér ez a "brutális" teljesítmény hogy pár FPS-el gyorsabban mennek a csillivilli grafikájú játékok, addig nem érzem úgy hogy a mostani gépem mellé bármi okom lenne PS3-at venni.
  • Morden23
    Rockstar nem azért mondja, mert unatkozik... mozgasd kicsit a fantáziád.

"És a GTA-k teljesen szabadon bejárható városban játszódnak."

Ergo 1 dvd az egyik fele, másik dvd a másik fele, ha már feltétlenül erőltetni akarod ezt az irányvonalat. Nyilván nem random módon dobálnak adatokat a korongokra, egyik utca Disc1, másik utca Disc2. Ha meg egy játék alatt néha cserélgetni kell a lemezt, hát istenem.

"És nem is kell meglepődni, ha egy DVD9-re felfér majd a játék, mer amilyen pénzeket kap a Rockstar a microsofttól, képesek rá, hogy az eredetileg tervezett játékot teljesen átbuherálják, hogy felférjen egy DVD9-re."

Nem erre értettem. Simán el tudom képzelni, hogy maga a játék nincsen meg 10 giga. Amennyire a Microsoft akarhatja, hogy DVD-9re ráférjen, annyira nyomakodhat a Sony, hogy csak BR bírja el. Gondolod, a Sony "aranyosabb" cég, vagy mi?

"a Sony-nak nincs képe ekkora minőségtelen sz@rt a piacra dobni"

A "Sony minőség a '80-as, '90-es években volt legendás. Mára közel sem olyan nagy sztár, hogy ennyire sztárolnod kéne (igen, még az én családomnak is olt egy soksokéves Sony TV, ami a mai napig húzza az igát... de ugyanez elmondható egy hasonlóan koros JVC videóra, illetve egy Pioneer hifi-re - ellenben az utóbbi időben nem keveset hallottam szidni őket... például közvetlen főnököm, akinek a b*szottnagy HD tévéjének két hónap után elszállt a memóriája, a csere meg eltartott vagy 4 hétig; amúgy nyilván lehet jót és rosszat is mondani, de a "csúcs" gyártók között egyáltalán nem kiemelkedő már a Sony... minőségben sem)
  • scorpeeon
    A középszintet viszont legalább eléri mindenhol. És lemezkarcolós, elfüstölős, zajos, melegedős, tönkkremenős x360 nem éppen mondható középszintűnek, kevés ilyen rossz minőségű dolog létezik a világon, néhány noname termékről hallottam csak ilyeneket.
  • scorpeeon
    HDDVD nincsen alapból x360-ban, ezért erre nem alapozhatnak...
  • Sanyix
    "És nem csak a minőségben veri oda, hanem olyan apróságokban is, mint beépített winchester, beépített Blu-Ray (emiatt már önmagában megéri a pénzét), HDMI (ami nem éppen hátrány, mivel elméletileg nextgen konzolokról beszélünk)"

Hmm mintha egyes xbox változatokban is lenne beépített vinyó...(és ezek is sokkal olcsóbbak mint egy ps3)
    bluray nem előny. Író drága, lemez drága, pedig csak tuningdvd (a hddvd is, de legalább nem olyan drága), és igazából nincs is szükség a kapacitására.
    HDMI, meg olyan semmiféle, hiszen csak egy dvi-vel egybeépített spdif kábel, másolásvédelemmel. Ugyanezt 2 külön kábellel helyettesíteni(amelyek együtt is sokkal olcsóbbak mint egy szaros hdmi kábel) lehet, és még a hülye fos másolásvédelem is kimarad.
  • cateran
    Mondjuk a Sony akkor fuccsolt be nálam teljesen,amikor jópár éve a méregdrágán megvett dvd lejátszó nem vitte az írott lemezeket...ellentétben a noname márkájú lejátszóval....haverom noname lejátszója meg CSAK másoltat játszott le..:DD
  • Match
    #104-re ment.
  • Match
    De a hd dvd-nek 30.
  • cateran
    "Sony-nak nincs képe ekkora minőségtelen sz@rt a piacra dobni,"
    :DDDD ez ütött.....:DD öregem, ekkora fanatizmust.....A Sony középszintü cég...néhány dologban eléri a high-endet,de amúgy közép-jó kategoria (pl. tvben,audioban B&O simán veri...mondjuk drágább is,az tény...)
  • scorpeeon
    Ahogy te is írtad az x360 is egy kalap sz@r, minőslge nulla, rövid időn megdöglik, lehet cserélgetni párhavonta stb. Igen, ezért már önmagában megéri közel 2szer annyiért csak azért PS3-at venni, mert az Sony, és tudhatod, hogy a Sony-nak nincs képe ekkora minőségtelen sz@rt a piacra dobni, és ha olyat veszel az tényleg el is áll jópár évig. És nem csak a minőségben veri oda, hanem olyan apróságokban is, mint beépített winchester, beépített Blu-Ray (emiatt már önmagában megéri a pénzét), HDMI (ami nem éppen hátrány, mivel elméletileg nextgen konzolokról beszélünk) Cell. Egyébként meg szó nincs róla, hogy egy fillért is kiadnék a 3 konzol közül bármelyikre, szépen megvagyok én a PC-mel és a PSP-mel, több nem is kell.
  • Sanyix
    Hát igen, nem akarják kivárni amíg tömörítik a játék dolgait, de mégis meg kell várniuk, mert nincs más :) max blurayre tömörítetlenül raknak mindent, mert az úgyis tökjó hogy elbasszák a kapacitást fölösleges dologra, mint általában.

"vagy butítják a játékot azért, hogy x360-on is jó legyen (ezzel vagy sz@rabb lesz az x360 változat az összes többinél vagy az összes többi platform megszívja és ugyanolyan butított sz@rt kell kiadni mindenhova, mert a microfos keményen lepénzeli a Rockstar-t)"

Mintha ez a sony, és a ps2 részéről már megtörtént volna. Volt is a nagy hőbörgés a gta3-nál, mert a ps2 szuper grafikus képességei miatt nézett ki az összes platformot a játék, ahogy kinézett (nemjól), és ugyanez a vc, és sa-nál(bár itt legalább pc-s verzió nagyobb felbontású textúrákat kapott) is, csak ott már mindenki beletörődött. Fordítva megtörténve már nem olyan jó? Fanboy-e vagy?

Ráfér minden játék dvd9-re, ha jól tömörítenek, ha azt mondják hogy nem, az csak a sima lustaság, nemtörődömség miatt van, vagy mert teleakarják szarni hülye prerenderelt videokkal.

Egyébként én feleannyiba kerülő gépen inkább elviselem az insert disc-et... amúgy is kva nehéz megnyomni egy gombot, és betenni egy lemezt, nehogy belefáradjál már...
  • scorpeeon
    Mért mondaná a Rockstar ha nem igaz? Mert unatkozik? Kétlem. És a GTA-k teljesen szabadon bejárható városban játszódnak. Más az, ha egy RPG játékban kell lemezt cserélni, mint pl FF7 esetében PS1-en, ha eljutsz egy bizonyos pontra, minthogy a város különböző részein lemezt cserélgess 10 percente akár. És nem is kell meglepődni, ha egy DVD9-re felfér majd a játék, mer amilyen pénzeket kap a Rockstar a microsofttól, képesek rá, hogy az eredetileg tervezett játékot teljesen átbuherálják, hogy felférjen egy DVD9-re.
  • scorpeeon
    80 helyett 30at akartam írni természetesen
  • scorpeeon
    A DVD9 kapacítása nem 80giga, hanem kb 8,5 giga.
  • cateran
    Affene tudja....én pl. CSAK azért vettem Ps2-t,mert Gran Turismo CSAK PS-re van.....és az a játék nekem nagyágyú,mégse multiplatformos......
  • oasis UK
    Magyarorszagon bementem az egyik sony boltba kerdem br filmjuk van?
    Megnyikkan nincs..
    Es mikor lesz?
    Nem tudja.. Sot szerinte meg nincs is Mo-on hoppa...
    Erre bementem torokbalinti coraba es br filmeket lehet kapni igaz 3 cimet full magyarul es csak 5.1 nem 7.1 buuuu
    furesz 3,gyoker james bondot lehetett kapni szaros 8990huf hmm...
    a lejatszo meg 200000e huf es meg olcsobb lesz rovid idon belul buuuu...
    Van 1 sanda gyanum h az asztali lejatszo hamarabb 100k ala megy mint a ps3..
    es akkor meg inkabb nem kell majd senkinek az a rakas szar..
    amugy+ scorpeeon te idiota..te kepes v dupla annyi penzt kiadni egy konzolert csak mert sony???
    Szinte minden nagyagyu game ma mar multiplatform,ki az a marha aki dupla gazsit perkal egy gepert ha uazt felaron megveheti buuu
    igaz nem ide tartozik,de van itt par amcsibol jott kollega es ok egyaltalan nem akarnak PS3at hanem xboxot mondjuk most johetsz az elvakult xbox tipikus amcsi cucc szindromaval,de ha kicsit logikusabban gondolkozol te is igy valasztanal..
    igaz az x is 1 rakas fos 1o0k kivax es agep megdoglik rovid idon belul:S
    Johet az orokos csere garancia stb faszolas..
    Mi maradt meg?
    Ott a Wii/DS/PSP/PS2..oldschool konzolok rulez:P

• Morden23
    *akarom mondani dual layer
  • Morden23
    "Ezt nem én mondtam, hanem a Rockstar. Hogy miért kevés hozzá? Mert egy DVD9-re egészen egyszerűen nem fér rá."

Attól, hogy a Rockstar ezt mondta, még nem feltétlenül kell igaznak lennie.

Az meg, hogy "nem fér rá egy darabra", nem zavarta anno a Wing Commander III-IV-V, illetve még sok játék készítőit. Legtragikusabb esetben néha cserélgetsz lemezt (nem azt mondom, hogy az jó dolog, de nem a világvége).

""please insert disc 2". Ennél szánalmasabb már nincs is. "

Az adatlapod szerint 18-25 vagy. Ezek szerint kihagytál egy óriási szakaszt a PC-s játékok világában? Mitől szánalmas, fel kell állni? Tényleg nem valami oltári praktikus dolog, de ez van. Nem lehet mindenkinek BR-es konzolja, he:)

Vagy esetleg akinek cserélgetni kell, az ne is játsszon vele, hanem menjen a k*rva anyjába, és sírjon? Egyébként arra is kíváncsi leszek majd, hogy a nagykemény valóságban mekkora lesz a játék... nem lepődöm meg, ha egy Doublelayer DVD-re el fog férni.
  • Match
    Hát ha nem férnek el 30 gigán, akkor valszeg a PS4 megjelenéséig fog tartani kb a játékidő...legalább is így illene, ekkora mérettel.