218
  • cateran
    Ez gúnyolódás...méghozzá azon,hogy az eladók (én ugyanis boltban vettem anno azt a 2 cd-t)nem szúrták ki a "hamis" cdket,de te természetesen,ahogy kézbe fogtad tudtad...:P:) De azért ne szívd mellre:)
    Mondjuk érdekesnek találom,hogy szerinted egy film felépítése,története,a szinészi játék,a diszletek,a rendezés,stb. mind-mind attól függ,hogy milyen körülmények közt látod a filmet...azaz moziban jó,de pl. monitoron már nem.....
    Elismerem,hogy egyrészt van egy igényszint ami alá azért nem kellene süllyedni (ezek a kamerás felvételek...édes istenem,ki a rosseb tudja ezeket megnézni?),de a látványra alapuló filmeken kivül,szerintem majdnem mindegy milyen formátumban és milyen kijelzőn látod....egy 12 dühös ember vagy egy Chaplin film (csak kiragadott példák!:))nem lesz jobb-rosszabb attól függöen, hogy mozi,avi,hd vagy dvd amiről megnézed...10 év múlva vagy amikor bejön az új formátum (mondjuk az ultra-mega-szuper hd)akkor majd azt mondod,hogy az lesz a minimum,mert csak az adja vissza a filmet? Aztán meg az azutáni formátum? És igy tovább? (mondjuk egy true 3d kivetítőn megnéznék egy filmet...bármit:)
  • Zozo76
    "Ez megváltozhat, ha kijön pár Cellre optimizált program (pl. scene demók, de más is)."

"Az lehet, de addigra ez már teljesen lényegtelen lesz. Ha a PS3-nak valami boos-ot ad, az a játék+film fronton érkezik, nem a Linux-fronton. Értsd: ha a PS3 népszerűségének növekedését a Linux esetleges popularizáló hatására építik (széles körben, a tipikus konzolvásárló miliőben), akkor a Sony nincsen eszénél - de szó nincsen ilyesmiről."

Egyetertek. Max par etelmisegi szarakodhat a linuxal a playstacon aztan csokozon. A jatek lenne a lenyeg itt a startnal meg az a rengeteg BL film. Ami nincs. Itt valami nagy dirr-durrnak kene lenni ahhoz hogy az erosen elrontott startot megmentse valami. Talan a 350db BL film? Ugye DEZ? :)))
    (magikus szam) :)))
  • Morden23
    Hozzáférhetőség: még mindig kutatni kell érte (nem neten természetesen, boltokra gondolok)
    Ellátottság: keveset rendelnek, kicsi választék, lassú árufeltöltés
    Természetesen be lehet egy-két napon belül szerezni, ha az ember hajlandó kutakodni, illetve a interneten vásárol (nálam utóbbi kiesik, kellemetlen tapasztalataim vannak vele), de azért szerintem érzed a különbséget. Ez (remélhetőleg, és leginkább nyilván) majd változni fog, a dvd-nek is kellett egy erős befutási idő (megint nem magyar szitukról beszélek, az rajtunk kívül egyébként sem számít túl sokat senkinek sem:)).

"A külső meghajtón nincs semmilyen videokimenet"

Ezt nem tudtam.
    Ettől függetlenül a többi állításomat a PS3-ra vonatkozóan tartom.
  • dez
    A külső meghajtón nincs semmilyen videokimenet, mivel nem is képes dekódolni, ami a lemezen van, csak nyers adatként átadni a gépnek.

Term. nem a Linuxra építik a dolgokat, de attól még egy rétegnek számít.

Az ellátottságon és hozzáférhetőségen mit értesz? Nem tudod beszerezni kint 1-2 napon belül?
  • Morden23
    "X360-on HD-ban nehezen, mert a Core-on és az Elite-en nincs HDMI"

Ne felejtsük már el, hogy az X360 2005Q4-ben debütált. A BluRay ugyebár szóba sem került, a HD_DVD beépítésének hiányát pedig azzal indokolta a Microsoft, hogy a meghajtók sebessége nem érte el a kívánt szintet, a DVD-olvasásuk szignifikánsan lassította volna a DVD-s játékok töltési idejét. Mellesleg külső meghajtó elérhető hozzá, ha jól tudom.

"Ez megváltozhat, ha kijön pár Cellre optimizált program (pl. scene demók, de más is)."

Az lehet, de addigra ez már teljesen lényegtelen lesz. Ha a PS3-nak valami boos-ot ad, az a játék+film fronton érkezik, nem a Linux-fronton. Értsd: ha a PS3 népszerűségének növekedését a Linux esetleges popularizáló hatására építik (széles körben, a tipikus konzolvásárló miliőben), akkor a Sony nincsen eszénél - de szó nincsen ilyesmiről.

Mellesleg a 350 + átlagosan 6/week BR-movie lista még mindig elég szerény, nem a mennyiség (bár az sem valami nagy eresztés... egyelőre), hanem az ellátottság és hozzáférhetőség miatt (és most természetesen nem valami magyarországi boltocskára gontoltam).
  • dez
    "és kompoziton" -> ez is komponenst akart lenni.
  • dez
    "x360 alap, legolcsóbb változatán nincs csak dvi. megint nagyon tájékozott vagy, egyébként a komponens is bőven elég, az is sokkal jobb mint az eddigiek (rca, svideo, stb)."

Tévedés, ami nincs a Core-on, az éppen a komponens, DVI meg egyiken sincs, csak HDMI a Premiumon: lásd táblázat.

1080p-ben (1920x1080@60Hz) már kezd kevés lenni a komponens... Plusz lásd #170.
  • kukacos
    Az Alaszka nem az akcentus miatt nehéz, hanem mert irodalmi szöveg, félig kimondott utalásokkal, nehezen követhető gondolatmenetekkel, magyarán jó film érdekes szöveggel. Egy imdb-s beszólás szerint ők is csak szótárral értik. Azok a filmek, ahol a középfokú szókincsre szorítkoznak, ritkán érdekesek.
  • dez
    "Azért a legtöbb embernek a játék és a filmnézés"
    X360-on HD-ban nehezen, mert a Core-on és az Elite-en nincs HDMI, és kompoziton legálisan csak csökkentett felbontásban mehet ki. Nem véletlenül tették rá a HDMI-t a Premiumra.

"és magasról tesz rá, hogy tehet-e rá Linuxot"
    Ez megváltozhat, ha kijön pár Cellre optimizált program (pl. scene demók, de más is).
  • Sanyix
    hdmi kábel annyiban is különbözik a dvi-től, hogy borzalmasan, nevetségesen drága, ezért baromság előnyként említeni azt, mert inkább hátrány.

"Alap boxon sosem volt DVI"

Igen ezt írtam le, abban a hozzászólásban amire válaszoltál...
  • dez
    "Nem is gondoltam, hogy máshogy lesz;) Kár, hogy a bolti eladók nem voltak olyan szemfülesek mint te..."
    Nos akkor ez mi?
    Nézz sznobnak, vagy akárminek, én igenis legszivesebben moziban néznék minden filmet. Még egy Blöfföt is.
    Ha meg kizárólag a történetre vagyok kíváncsi, inkább olvasok (a többit meg elintézi a fantáziám).
    Egy ideig töltögettem az avikat, de aztán teljesen ráúntam erre.
  • Morden23
    "sokkal többet ad egyéb szórakoztató eszközként, mint a versenytársak: Wii, X360, vagy akár a PC. "

Kérdés az, hogy kinek mi az elvárása egy konzoltól. Azért a legtöbb embernek a játék és a filmnézés, és magasról tesz rá, hogy tehet-e rá Linuxot (vagy Windows-t, vagy OSX-et, vagy akármit). Mint mondtam, a >legtöbb< ember. Biztos vagyok benne, hogy egy inszignifikáns százalék pont ezért sztárol (túl) egy időben totálisan elpozicionált konzolt. Megint elmondom: a PS3 szerintem is egy remek dolog... LESZ.

Hogy a versenytársaknál mennyivel ad többet, az vitatható - nem technikai, hanem piaci szempontból, és bizony ezutóbbit nézte be a Sony. Nem azt, hogy mi kell a népnek, nem is azt, hogy mennyiért (!), hanem hogy mikor.
  • NEXUS6
    Jaaaa!!!;)))) Megmondom engem csak másodsorban izgat, hogy a Sony keres-e egy árva vasat is az üzleten, elég önző érdekek vezérelnek. De igazából egy ilyen cég pénzügyi helyzete mindíg is elég átláthatatlan. Ha nagy gáz van ott vannak a hitelezők, ha mégnagyobb akkor az állam (a Sony legalább akkora jelkép mint az IBM vagy az M$, szal a japók vigyázni is fognak rá).

"Hiába ütös gép technikailag a Ps3,ha ez a lőtéri döglött kutyát nem érdekli,viszont az ára horribilis és a jelenlegi ár/érték aránya egy kalap kaki..."
    1. a 20 legjobban várt konzolos címből 10 biztos PS3-as! Tehát azért odafigyelnek az emberek a cuccosra. Csak várnak.
    2. az ára annyi amennyi, ahhoz képest drága, hogy mivel az ütős címek még nem jöttek ki, felesleges ilyen konzolt venni, ha van más gépre is az a multiplatform játék.
    3. "ár/érték arány egy kalap kaki"
    Hát ez kiba jó!
    Csak és kizárólag konzolként talán, de mint arról már 8X oda vissza átmentünk, sokkal többet ad egyéb szórakoztató eszközként, mint a versenytársak: Wii, X360, vagy akár a PC.
  • cateran
    errm mikor mondtalak hazugnak? Csak példák voltak,nem tudom hogy vannak-e és nem is érdekel:) Akkor te eddig nem is néztél, csak moziban filmet? Nekem aztán mesélheted,hogy a Blöff jobb moziban,meg hd felbontásban....de feleslegesen koptatnád a billentyüzetet,szóval inkább ne fáradj:)
  • dez
    Vagy inkább: gyere el érte! De csak ha vállalod a távozáskori seggberúgást is, amiért hazugnak titulálsz.
  • dez
    Add meg a címed, elküldöm mindkettőt, oké?
  • dez
    Ez totál álszent duma, nagyon is számít bármilyen filmnél a mozis élmény.
  • cateran
    Nem is gondoltam, hogy máshogy lesz;) Kár, hogy a bolti eladók nem voltak olyan szemfülesek mint te...
  • dez
    Nem olyan rossz a Sixaxis sem:
  • dez
    Igen, akkoriban. Nekem is jutott belőle. De volt eredeti is, jót nevettem a különbségeken. :) Mármint elég tré hamisítvány volt, a külsőségeket nézve is.
  • cateran
    Miért is ne? Az akció és természetfilmeken kivül pontosan mely filmeknél domborodik még a nagyobb részletesség? Csak egy példa: A blöff van már BR-en? Szinkronosan? Jobb a Blöff ha nagyobb a felbontás és a részletesség? Vagy pl a Harcosok klubja? Vagy akármelyik thriller? Nem is tudtam,hogy csóróság kérdése,hogy milyen filmeket akar nézni valaki...érdekes hozzáállás...
  • dez
    LOL, ne hasonlítgasd már az aviaidat a Blu-ray filmekhez! :D
    A 350-et is arra írtam, hogy egyesek szerint nincs film.
    Hetente jön ki 4-5 új, többnyire nézhetőek, szal ha valamki nem csóró, van mit nézni.
  • gforce9
    Ha megéri a ps3, akkor meglátjuk.
  • dez
    "(tényleg támogatja a külső dvd-írót? erről még nem hallottam tapasztalatot, de jópofa lenne)" - Linux alól miért ne menne?
  • cateran
    Csakhogy ezt a játékot (a cégek szemszögéből) nem grafikára játsszák,hanem profitra...és tetszik vagy sem,a Sony le van maradva mint a borravaló! Hiába ütös gép technikailag a Ps3,ha ez a lőtéri döglött kutyát nem érdekli,viszont az ára horribilis és a jelenlegi ár/érték aránya egy kalap kaki...
  • dez
    1-2 éven belül ki fog jönni a lemezkapacitás és a "8 processzor" (LOL) értelme.
  • NEXUS6
    "Hát arra a sok textúrára szeritem úgyis csak egy hdd sávszélessége lesz elég, szerintem azt optikáról töltögetni nehéz lenne :) Ha meg már installos a játék, akkor már mindegy milyen az adathordozó :)"

Nem feltétlenül, a vincsin is lehet cachelni az adatokat anélkül hogy fullra installálni kéne. Persze ehhez nem árt ha van vincsi a gépben!;)
  • dez
    Értsd már meg, hogy x360-on (Core és Elite) DVI sincs. A Premiumon meg ugyancsak HDMI van (csak épp 1.2-es, miközben a PS3-on 1.3-as).
  • NEXUS6
    Én csak téged akarlak meggyőzni, ha nem is arról hogy vegyél PS3-at, hanem hogy értelmetlen a FUDolás.

De abban igazad van, hogy a SONY csúsztat, és úgy tűnik a SONY sajnos még egy évet hagy elúszni és igazából már a karácsonyi szezonra koncentrál. De az már igaz, hogy most a nyár elején nem igazán érdemes bármibe is beruházni, jó lesz az a pénz másra is;)))
  • cateran
    Ez jópár éve volt...olyan 7-8!:S
  • dez
    Pár éve bejött az országba egy nem kicsi hamis Sony CD-R szállítmány.
  • dez
    HD_DVD-n nem lesz kiadva játék.
  • dez
    A CPU-s szám. telj. nem éppen csak fps növelésre jó.
  • dez
    Azért, mert volt egy játék, aminél nem tömörítettek, és így foglalt többet, mint ami ráfért volna DVD9-re, még nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz.
  • dez
    A HDMI-nek semmi köze az SPDIF-hez! Teljesen más formátumban viszi át a hangot, keverve a kép-csomagokkal. SPDIF-en csak erősen tömörítve tudsz 5.1-et küldeni.
  • NEXUS6
    A DVD írást még nem próbáltam, de lehet ilyet csinálni, ha lehet hinni a netes forrásoknak.
  • gforce9
    Hát arra a sok textúrára szeritem úgyis csak egy hdd sávszélessége lesz elég, szerintem azt optikáról töltögetni nehéz lenne :) Ha meg már installos a játék, akkor már mindegy milyen az adathordozó :)
  • dez
    Csak mert Sony... Aha, persze, csakis ezért.
  • partizan182
    Valós fizika már az első havok demóban is volt 8 éve, pláne a LBP-ben 2 D-ben kell csak számolni, nem egy ultranagy technológiai áttörés. Más kérdés hogy ennek ellenére az LBP elragadó, szerintem is hatalmas játék lesz.

A Sixaxist meg a Wiimote-hoz hasonlítani elég bátor válallkozás...
  • dez
    Én nem dobálóztam a számokkal, csak válaszoltam valamkinek.
    És akkor meg is fordíthatjuk: attól nem lesz PC-n sokkal jobb egy játék pár év múlva, hogy lekőrözi a PS3-at.