Kihagyják az LHC tesztüzemét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezaz!, lássuk a klasszikus fizika(wanek) és az Egely-féle fizika(roliika) összecsapását! 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Olyan tipusú amilyenre roliika gondolt szerintem sincs. De a repülõs esetet erre való példaként írta, tehát a sebességgel való érvelés itt nem mûködik.
Illetve ha erre hivatkozunk, akkor azzal pont roliikának adnánk igazat.
😄 Az ki van zárva mert nemtudom. 😄

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Pharaoh
Ez azért nem teljesen így van.

Ez igaz is lenne, ha lenne teleportáció. De nincs és ezért marhaság.
Szomorú, hogy roliika mellé kell állnom, de a teleportálásnak épp az a lényege, hogy valami mozgás nélkül tesz meg bizonyos távolságot. Épp ezért a sebességbõl adódó terhelés nem játszik szerepet.
"repcsi 10 perc alatt tett meg 2000Km-es utat"

Az óránként 12000km! Milyen repülõgép az amelyik a levegõben ekkora terhelést kibír? Semilyen.
Víz-égésrõl: kémia, valaki? hm? mit kapsz, ha hidrogéngázt elégetsz? Vizet, meg felszabaduló energiát. Mit kapsz, ha a vizet szétbontod? Hidrogént meg oxigént, meg villanyszámlát. Szerintem spanyol úr jobban jár, ha a csodamasináját vízzel mûködõ lángvágóként adja el 😉

Visszatérve az LHC-hoz meg a Higgs-bozonhoz: miért lesz tõle jobb nekünk? Hmmm... Szerintetek Maxwellt is megkérdezték, hogy az egyenleteinek milyen haszna lesz a napi életben?
Milyen színû a fémes szín? Mert fémes fény az van de fémes szín? Pár fém van csak aminek tényleg van színe, arany réz. Meghát a fémeknek eltérõ erõsen a fajsúlya nem könnyû ám ködöt képezni csak úgy.
Pharaoh
Meg van az a Tiltott találmányok vagy milyen magyar film a 80-as évekbõl, ahol hipi gyerek a panel lakásban szintén feltalálta a lebegtetést mások meg mindenféle örökmozgót (pl villanymotorral hajtott dinamó. LOL) De ugye, ami a TV-ben van azt azonnal el kell hinni, mert az biztos úgy van, ahogy õk mondják.

Naaa, léccilécci... miért nem? A világnak szüksége van a bölcsességedre! Tényleg kíváncsiak vagyunk rá, nem ronthatod el ezt a pompás szórakozást. Vagy technikai okai vannak, mondjuk légypapírra írtad, kézzel? Saját kezû illusztrációkkal, mint egy Blake-kötet? Látni szeretnénk!

(Nem lehetne valahogy petíciót indítani az SG-n ezügyben?)

"A fémes ködöt - vigyázat urban legend - Tesla is elõ tudta állítani"

Jó, hogy elismered, hogy urban legend, de vajon a pilótás sztori mennyivel jobban bizonyított, mint a Teslás?

"vannak videók, hogy lebegtet bármilyen tárgyat...fizikusok szerint...én nem vagyok az... ez nem meglepõ, mert kellõen nagy energiábal bármi lebegtethetõ"

A Hutchinsonos ködrõl van videód?
A lebegtetéssel kapcsolatban: Éppen ez a lényeg! A fizikusok által képtelennek tartott kisérleteit nem tudja szabadon reprodukálni, amit meg mégis, az hagyományos fizikával magyarázható.
Me0w
Hangfelvételek a teleportálásról? És mi van rajtuk "zsupsz" vagy inkább "paff"?

Adams mar megadta a valaszt:
It sounded as if a hundred thousand people had said "wop" at the same time.
😄

Together we'll fly someday...

Kezdek nem ráérni de elmegyarázom. 😄 A pilóta bele repült egy örvénylõ felhõ szerûségbe, ami fémes színû volt, és mikor kijött belõle, egy jópár kilóméterrel arrébb volt, közben be volt kapcsolva a rádiója. A felhõ egy örvénylõ alagútra hasonlított. A fémes ködöt - vigyázat urban legend - Tesla is elõ tudta állítani, ennek nincs köze a páratartalomhoz. Sõt Hutchinson szintén, bár õt ami hulladékot talált kb mindent beletet az áramkörébe...vannak videók, hogy lebegtet bármilyen tárgyat...fizikusok szerint...én nem vagyok az... ez nem meglepõ, mert kellõen nagy energiábal bármi lebegtethetõ...de hogy mi az a fémes köd, passz.

Me0w
Azt hiszem, erre egy dolgot lehet csak irni -> <#wilting>

Together we'll fly someday...

"repcsi 10 perc alatt tett meg 2000Km-es utat, vagy"
A pilóta be volt lõve.

"a hajó vontatmánya eltût de a kötél feszes maradt"
Ez meg nem is teleportáció, hanem csak a láthatatlanná válás tipikus esete. Hiszen ha feszes maradt a kötél akkor még mindig ott volt a cucc ami feszesen tartotta. 😄

"a radarokon a repülõ úgy tûnt mintha cikkcakkban repülne"
Lehet, hogy mondjuk cikkcakkban repült?

"de vannak hangfelvételek is, aazokat nme leet semmibevenni"
Hangfelvételek a teleportálásról? És mi van rajtuk "zsupsz" vagy inkább "paff"?
Nem értem egy hangfelvétellel hogyan lehetne bizonyítani a teleportálást...
Nem.

Hát ez csak háát..valami kvantum állapot teleportáció, ez még nem az igazi...de folyamatosan iszonyat nagy pénzeket költenek a kutatásokra...fotont ténylegesen már sikerült hivatalosan, de azért az meglepõ volt számomra, hogy egy japán konferencián a fickó úgy beszélt a kvantum kriptogáfiáról, mintha ott lenne a zsebében egy ilyen cucc...szerintem már a dolog létezik 10-20 vagy több éve katonai szinten, hiszen már Einstein is az elméletét megalapozta...Bohr-nak azért annyira nem tettszett a dolog, sem Rosen-nek de az alapja megvan, és nem vét semmilyen torvény ellen....jajj de jó lenne egy topic a teleportációról. 😊 Természetbe is elõfordulhat...ez tényleg urban legend...ahol alacsony a Föld mágneses ere és egyéb speciális tényezõk is létrejönnek, ott történt már ilyesmire példa, pl hogy repcsi 10 perc alatt tett meg 2000Km-es utat, vagy, hogy a hajó vontatmánya eltût de a kötél feszes maradt, vagy, hogy a radarokon a repülõ úgy tûnt mintha cikkcakkban repülne...ez talán példa a teleportációra, talán csak legenda, talán csak mûszeres hibák véletlen sora, de vannak hangfelvételek is, aazokat nme leet semmibevenni, sem a hitelesnek mondhat beszámolókat.

Be szép lenne, ha õ is erre gondolt volna 😊 De szerintem nála a spontán teleportáció az, amikor a dolgok maguktól eltûnnek, és megjelennek máshol.

És régebben, mielõtt alkoholt tettek volna bele (mert ugye ez csak az utóbbi években van így az oktánszám növelése miatt) vajon mi hajtotta az autókat? Kismanók?

Ráadásul ha az autókat az az 5% alkohol hajtja, akkor minek teszünk bele benzint? És különben is mi értelme a gagyi vizes autónak? Hiszen ezek szerint már most is 200%-os hatásfokkal mûködnek a benzinégésû motorok.
Nem tudnád feltenni valahova a netre?

fotonkibocsátás =/= kvantumcsomag, úgy mint ahogy sumér éjjeliedény =/= kis köcsög

Államvizsga volt, nem valami szakmunkás izé...

Én sem tudom mi. Veszel 3 kvantumot, amibõl 2 entagled, mérsz egyet az egyiken, a másikon végrehajtasz egy transzformációt, és végül a másik helyen lesz ott a cucc 😊
Én ugyan még nem tanultam q-mechanikát, de ez volt már funkcionálanalízisból 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Igazából egy vizsgamunka része volt és a vizsgáztató is nagyon érdekesnek találta...a véletlen fogalmáról, meg hogy létezik-e errõl írtam egy kis 60-70 oldalas dokumentációt, és a teleportáció is bele került.

Visszatérve az LHC-ra, a technikai problémák miatt a világvége kapott egy kis haladékot 😄

Ja ezt nem is te írtad.

Pharaoh
Már kiderûlt, hogy az valahol máshol volt

Informatika szakon hagytak spontán teleportációról vizsgamunkát írni? Nyugtass meg, hogy valami társtud speci volt, különben az oktatás színvonala már alacsonyabb, mint gondoltam 😉

Nem értem mi a meglepõ a teleportáción...épp olyan természetes dolog, minthogy pl süt a Nap...

Nem nyert..ez még elõtte volt.

Pharaoh
Pécsi Tudományegyetem Természettudományi kar /Programtervezõ informatikus/

Köszönöm a féltõ aggódást. 😄

Jesszusom, hol, melyik intézményben?

Közben itt fogadásokat kötöttem magamban, hány megszólalásból tudunk eljuttatni erre a pontra, magyarán amikor bevallod, hogy gõzöd sincs, hogy a találmány hogy mûködik, kérdezzük meg a feltalálót. 20-ra tippeltem, 31 lett belõle 😄

De ennek ellenére reklámozod. Te vagy az a típus, aki szorgalmas erõsítõ munkája nélkül az urban legend mûfaja kihalna: fogalmad sincs, mi a tény, mi a képzelet és mi az átverés, és hogy is kéne különbséget tenni közöttük. Kicsit olyan vagy, mint a Brian életében a faszi, aki követett már pár Megváltót. De az biztos, hogy vakhitû lelkesedés ilyen fokú képessége magadra is káros: valahol, valamikor nagyon át fognak verni.

Ha jobban tettszik kvantum csomag.

Foton kibocsájtást meg nem úgy kell elképzelni, hogy az atomból tömegesen jön ki, hanem hogy néha itt-ott egy-egy...és erre egyenlõre nincs magyarázat.

Gondolom szerinted atomi szinten minden rendben van és mindent tudunk nem? Atomok teleportációjától hallottál már? Spontán teleportáció...na én meg errõl írtam vizsgamunkát.

Etanolban meg van hirdogén és oxigén is..nháát...

Hát ki kell ábrándítsalak, atom nem bocsájt ki fotont "magától", kell hozzá energia neki is. Bizony. A leggyakrabban pl. más fotonokkal ütközik, aztán a magasabb energiapályára kerülõ elektronjai visszaugrásnál lead egy fotont. Nézzek utána... 😊 Mértél már, mondjuk, ESR-rel valaha? Vagy hallottál már a foszforeszcenciáról? Én vizsgáztam is belõle.

Az élõlények szöveteinek bizony magasabb az energiaszintje, mert komoly struktúrát hordoznak, funkciókat kell ellátniuk. Egyszerû molekulákból, puszta szénbõl és vízbõl nem lehet egy élõ szervezetet felépíteni. A növények is sokat kínlódnak, hogy ezt elérjék, ezért van sok szép zöld levelük, hogy kihasználják azt a forró lámpást az égen.

Nomeg ugye a benzin nem csak benzinbõl van hanem van benne 5% etanol vagy több hogy jobb legyen az ÉGÉSE és ez az ami az energiát adja vegyük már észre!

"Van benne atomos oxigén mivel szénhidrogén."

Tudod a szénhidrogén érdekes módon onnan kapta a nevét, hogy csak szénbõl és hidrogénbõl áll.
Mielõtt megdöntenéd a fizika és a kémia alapjait legalább az elemi ismereteid legyenek már rendben...
Pharaoh
Bocsát ki, mert elõtte valami gerjesztette, hõ, sugárzás, stb. Pont azért bocsát ki fotont, stb-t. hogy a fevett energiát leadja

Igen SZÉNHIDROGÉN, a nevében is benne van, hogy szénbõl és hidrogénbõl épül fel.

Nézd meg a videót wazze azért linkeltem be, nem én vagyok a feltaláló...atyaég!

Na ez fájt. Nem bocsájt ki fotont mi? Akkor ...áhh nincs is értelme folytatnom. Nézz utána. Nem világít a test de bocsájt ki fotont minden atom.

Mivan? Mert növény volt azért magasabb az energiaszintje? LOL

Az lehet hogy kézzel is felemelsz vele, nade mennyi idõ alatt?
Az OK, hogy jó a hatásfoka, de ha egy villanymotorral csináltatnád ugyanezt, és megnéznéd, hogy mennyi energiát használt fel, akkor sem kapnál valami nagy értéket.
Még jó hogy mozognak az atomok. Kicsit fáznánk, ha nem mozognának 😊 Bár akkor a tökéletes kristály állapotban nem biztos, hogy éreznénk bármit is 😊
Az tényleg elég jó dolog, hogy van hõmérsékleti sugárzás, ezt én sem látom, hogy mi akadályoz meg abban, hogy egy csak termikus energiával rendelkezõ rendszerbõl (és csak egy hõtartály van!) miért ne lehetne munkát kiszedni?

Oké, szóval a találmány egy hidegfúziós rendszer. Miért nem ezzel kezdted? Így már érthetõ, hogy honnan jön az energia. Elmagyaráznád akkor, hogy ez miért mûködik tízezer fokon, amikor minden kísérlet szerint minimum sokmillió fok kell az ilyesmihez?

Pharaoh
Atomos oxigén hogy lehetne egy vegyületben?

Pharaoh
Fúziórol szerintem még a felteláló sem bestélt. És mi lesz a szerinted a vízbõl a fúzió után? O+H=F, vagy esetleg O+2H=Ne?