Kihagyják az LHC tesztüzemét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kár, mert gondolom a folyékony nitrogén használata folyékony hélium helyett jóval olcsóbbá tenné a mûködtetést.
type 1: unsuitable for high field
type 2: good for high field - but must work hard to get current density
HTS: good for high field & temperature - but current density still a problem
(hts: high temperature superconductor)
es a Nb-Ti, amit hasznalnak, kettes tipusu. Vagyis bar nem mennek tonkre nagy magyneses ter eseten, de a nagy aramsuruseget csak trukkozve (gondolom a 2 kelvines, 80 bar-os heliumra utal) lehet elerni.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
namerikantatikumbájjáá
namerikantatikumbájjáá
Annak a hûtése sokkal egyszerûbb, és gondolom ezért olcsóbb is volna.
méréseket, kísérleteket elõzetes mérések,kísérletek alapján terveznek meg.
A dolog nem úgy mûködik, hogy van az LHC-n Higgs bozon meg neutralínó meg sötét anyag lámpa, és amikor ezek felvillannak akkor találtak valamit.
Részecskeütköztetéseknél már az is probléma, hogy a keletkezõ adatot kezelhetõ méretûvé kell redukálni, kiszûrni mi a hasznos információ. De még így is sok gigabyte lesz ez másodpercenként.
A CERN folyamatosan sokkal több adatot termel, mint amit az emberek ott fel tudnak dolgozni.
Szóval biztosan nincs semmi tennivalója senkinek..
Gyanítom nem ilyesmivel foglalkozol. De vajon miért hiszed magad kompetensnek a témában?
Evans szerint a Higgs bozon után kutató tudósokat ez egyáltalán nem zavarja, sõt így kicsit még lazíthatnak is szoros idõrendjükön.
Mondja már el nekem valaki, hogy a nem bizonyított bozonokat nem létezõ eszközzel kezelõ atomfizikusnak milyen feszített idõrendje van, amin most hásistennek lazíthat????
namerikantatikumbájjáá
Heh ez igen... ezentúl lezárt kérdésenk tekinthetjük mirõl szól az univerzum.
namerikantatikumbájjáá
jaj hát ilyen szép okosakat én is tudok mondani de hogy aztán mennyi az igazságalapjuk az megint más kérdés. Az univerzum különben is nem az életrõl szól hanem az anyagról.
Rövid példa:
A pozitív egész számok halmaza is végtelen sok elembõl áll, mégsincs benne a -1, avagy a PI, mi több, végtelenül sok számot lehet találni, ami nincs a pozitív egész számok halmazában.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Persze mindenki hisz néha ezt meg azt, de általában 1 normális ember megkérdezi h miért? és körüljárja a kérdést, bizonyítékokat, magyarázatot keresve..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
1 másik téridõben viszont felveheti ugyanazokat a paramétereket, amivel az eseményt jellemeztük.
Max Tegmark (a fizika mai állása szerint) ökörséget állított.
Viszont van több olyan lehetséges elmélet, miszerint a Világegyetem idõben véges, pl a többszörösen felfúvódó Világegyetem v a simán (1x) összeroskadó Világegyetem, ami spontán keletkezik az örökkévalóságban, tehát a legkisebb valószínûségû világegyetem (más törvényekkel más események) is lérejön.
Vagyis többször (végtelen soxor) létrejön ugyanaz az Univerzum is, ugyanazokkal a törvényekkel és eseményekkel (az összes nüansznyi eltérésekkel is különkülön végtelen számmal)!
Persze más inerciarendszer, sõt még annál is nagyobb elkülönülés. 😊
Vagyis az eseményeknek a klónjai létezhetnek, amik 1enértékûek, hiszen nincsen eredeti.
De ez teljesen mind1, természettudományos szempontból.. hiszen SOHA nem lehet mégcsak közvetetten megfigyelni sem (a tudomány mai állása szerint).
Viszont filozófikus szempontból érdekes, szerintem.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Egyébkánt ha eltekintünk attól, hogy a makroszkópikus testek kvantummechanikáját nem ismerjük olyan jól mint pl a visszatevés nélküli mintahúzást, akkor is mondhatom, hogy én ugyan lottóztam már, de mégsem volt ötösöm, pedig a játékszabályok és a valszám ezt elvileg megengedi.
Egy adott esemény pontosan egyszer következhet be.
Különben adós vagy az esemény,tér,idõ szavak értelmezésével.
ha nem végtelen, akkor így jártam 😄
na de én nem vitatkozom tovább, mindenki hisz vmiben vagy gondol vmit
Ha pedig nem az, akkor a véges mennyiségû anyag csak véges variációban fordulhat elõ. -> Semmi garancia arra, hogy minden elképzelhetõ dolognak léteznie kell.
Jelenleg tudtommal semmi jele annak, hogy az anyag/energia mennyisége is végtelen lenne az univerzumban.
Nyilván egy kisebb anyagmennyiséget könnyebb felmelegíteni mint egy nagyobbat !
És ha nem végtelen?
De még ha az is, azok a bizonyos ufók olyan irdatlan messze lennének tõlünk, hogy semmie esélyük nem lenne idejönni. Vagy még ha a távolság nem is gond, egy elképzelhetetlen nagy üres térben kellene emgtalálniuk egy porszemnyi bolygót.
sry
Végtelen a tér.
Elvileg léteznek véletlenek.
Ha valahol, bárhol pontosan ugyan azok a véletlenek játtszódnak le mint most itt akkor te is létezel végtelen sokszor.
Ez majdnem igaz is,csak az a bibi, hogy véletlenek nem léteznek. Maximum olyan események ami még képtelenek vagyunk elõrejelezni, de attól az még nem véletlen.
Véleményem szerint egy adott esemény maximum véges sokszor következhet be, tehát a véletlen igen behatárolt keretek között mozoghat csak...gondoljunk arra, hogy egy poharat nem tudunk úgy leejteni hogy átmenjen a padlón, noha a kvatumfizika megengedné.
Ez nem fizikus hanem hülye. Avégtelenségnek semmi köze ahhoz hogy ugyanaz a személy kétszer nem fordul elõ, ez elég egyszerû elemi igazság. Még feltételezni is hülyeség.
méghozzá azért, mert egy végtelen világban a legkisebb valószínûségû esemény is bekövetkezik (persze a fizika határain belül).
itt az idézet a könyvbõl:
--------------------------------------------------------------------
A fizikus Max Tegmark egy cikkében azt állítja, hogy miután tudjuk, hogy a tér végtelen, és
miután a végtelen térben még a legvalószínûtlenebb eseménynek is be kell következnie (méghozzá
végtelenül sokszor), ezért léteznek olyan, másik Földek, ahol az Ön tökéletesen identikus
hasonmása pontosan ugyanazokat a szavakat olvassa, mint Ön is most, és pontosan
ugyanazt gondolja közben, mint Ön
-----------------------------------------------------------------------
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Anyag távolságot idáig még nem tett meg soha, csak egyes emberek agyában.Csak milyen agy ez?
GW2: Dragonknight.5302