759
Pszichedelikus növények, és hatásaik
-
#318 az Erzsébet/Deák téren van, mikor anno oda tervezték a Nemzeti Szníházat, csak a mélygarás kivályásáig jutottak. Na, az a Gödör, amiből egy kortárs művészeti - zenei helyet faragtak.
a koncert 11 előtt nem fog kezdődni, mivel 21.30 a hivatalos időpont és van előzenekar is.
egy kis reklám, ha szabad:
a Chalaban is érdekes-arabos muzsika (vízipipázáshoz ideális például :)), a korairól pedig kár lemaradni! (ez de jó kis mondat lett :D) -
SoulSeeker #317 A Légyölő (vagy a Gyilkos) galóca esetében a hatásos/halálos adag alig tér el egymástól, ráadásul a mérge olyan alattomos, hogy már akkor visszafordíthatatlan változásokat okozhat a májban, mikor még nem is tűnik fel hogy baj van. Ezért nem tudnak sok esetben mit kezdeni a dokik a galócamérgezésesekkel, még azonnali ellátás esetén sem: telepumpálják őket mindenféle antidotánssal, aztán vagy megússza vagy nem...
Szóval csak óvatosan vele :) -
SoulSeeker #316 Hmmm...
Lehet, hogy elnézek? Bár a rock a fav, de nem vetem meg más stílus igényes zenéit sem.
Mikor kezdődik?
És hol van a Gödör? -
SoulSeeker #315 Érdekelt a téma, hát utánanéztem/szagoltam/ízleltem... :D -
#314 hát én úgy tudtam h LSA-t tartalmaz, de ezek szerint tévedtem, van ilyen:) amúgy légyölőt kajált már vki? -
#313 egyébként, ahogy a Gyalog-galoppban elhangzik... SoulSeeker, honnan tudsz ennyit a töketlen fecskékről? :) -
#312 natessék, ezt én is összekevertem
mentségemre, amit kipróbálok annak utána is nézek, ezt a maszlag-témát véletlenül sem. -
SoulSeeker #311
"...amúgy meg a lentebb leírt okok miatt én az LSA-t alapból ellenzem, láttam már maszlagtól elég csúnyán ki embert, nem kívánom senkinek, ezért mondtam h annál azért a gomba barátságosabb,..."
A csattanó maszlagnak SEMMI KÖZE AZ LSA-hoz!!! LSA-t a hajnalkamag tartalmaz, a csattanó maszlagnak atropin vagy szkopolamin a hatóanyaga. Nehogymár valaki LSA-trip reményében csattanó maszlagozni kezdjen, mert alaposan póruljárhat! Az LSA esetében az LSD-hez hasonlóan többezerszerese (!) a hatásos adagnak a halálos adag! Tehát amíg 100-150 mikrogramm LSA vagy LSD már jól érezhető hatásokat válthat ki az egyénből, addig néhánytízezer mikrogramm (néhányszor 10 miligramm) LSA-tól sem lesz különösebb bajod.
Ezzel szemben a csattanó maszlag hatásos és halálos (vagy méginkább maradandó változásokat okozó, pl. vakság, bénulás) adagja között alig néhányszoros (kb. 5-szörös) az eltérés!!! Tehát amíg x mennyiségtől még épphogy érzel valamit, annak a mennyiségnek az ötszörösétől meg is vakulhatsz! -
#310 hmm, ezzel az analógiával viszont nem értek egyet: más jellegű élmény mindegyik, ez rendben, de az általad leírt példa rangsort is felállít, ami szerintem sántit kicsit: a salvia intenzív, rövid idejű, de nem feltétlenül rosszabb/kellemetlenebb élmény, mint egy több órás trip. más.
hogy melyik a szimpatikusabb, valószínűleg ízlés dolga: de gustibus non est disputandum :) -
SoulSeeker #309 Hmmm :)
A psilocybinnek meg az LSD-nek a hatásai sztem csaknem megegyeznek. Az LSD valamivel tovább tart, és olyan, mintha ülés nélküli krosszmotorral motoroznál, valamint a gomba nem alakít ki 4 napos abszolút-toleranciát.
A Salvia Divinorum már másabb picit, mert brutálisabban csap le, viszont sokkal kevesebb ideig tart. Ha ezt a három drogot egy sémára akarnám összehozni, olyan, mint a barátnőd:
Az LSD esetében kevés előjátékkal egy hosszút szeretkezni egy frissen vetett ágyban, kellemes zuhanyzás után. Ha kis füvet is szívsz közben, akkor megvan az erotikus film is a szeretkezéshez.
A gomba esetében a szeretkezés jelentős részét előjáték és utójáték teszi ki, viszont a helyszín tengerpart a nyári alkonyban, lágy, hűs szellővel, tücsökmuzsikával és a tenger hangjaival. Ha füvet is szívsz mellé, akkor megvannak az élő sztriptíztáncosnők is.
A Salvia esetében: A helyszín egy diszkó vécéje, ahol egy rockkoncert közepén, félrészegen nekiesel a baránődnek (aki szintén nagyon be van rád indulva), és 5-10 perc alatt jól megdöngeted, és egy orbitálisat élveztek mindketten a végén. Ha füvet is szívsz a Salvia mellé, akkor az aktus alatt hátulról jól seggbe is kúrnak.
Az ópium-morfium-heroin ág sztem azoknak való, akik nem akarnak néhány évnél tovább élni, de azalatt egy saját, a valóstól szinte teljesen elszeparált, totálisan öntudatlan orgazmusvilágban szeretnének pancsolni.
A kokainnal (és más pörgetőszerekkel, mint a metamfetamin, proamfetamin (vagy más amfetamin-származékok), efedrin, stb.) élők számára pedig egy felgyorsult, felpörgetett világ ad otthont ahol az alvás, pihenés, lazulás luxus, ahol nincs megállás csak pörgés és az is lehetőleg a tetőponton, hogy a legtöbbet hozhassa ki magából. Ezek olyanok, mint a kocsi számára a nitro, nagyon keményet dob a gyorsuláson, a végsebességen, de exponenciálisan kopik közben, és előbb-utóbb szétpörgi magát. -
#308 szombat este ingyenes koncert lesz a Gödörben, gyertek el ti is :)
pár számnyi ízelítő a myspace-en -
#307 fú ez most kicsit hosszú majd holnap nekiugrom, de annyit azért hozzáteszek h a korai öröm nagyon szép zenét csinál:) régen sokat hallgattam, szerencsére élőben is volt hizzájuk szerencsém -
#306 egy másik kis gondolatébresztő írás, ezúttal a Korai öröm zenekar honlapja helyett (onnan loptam a Terence McKenna-idézetet) a Narco Polo-éról:
Kis növénykalauz nem csak vegetáriánusoknak
avagy
Fű de jól érzem magam! - és egyéb zöldségek
Mielott félrészegen, a negyedik unicum után és a második hányás elott betolnánk az arcunkba a harmadik besodort zöldséges spanglit, nem árt ha tudjuk, hogy oseink vallási életében igen jelentos szerepet játszottak ezek a bizonyos zöldségek, mivel hitük szerint ezek segítségével az istenekkel kerülhettek kapcsoltba. Na persze náluk nem úgy ment, mint manapság egynémely orbitális partin, hogy nesze paraszt, itt egy dézsa fu és mindjárt jön a deja vu. A természeti népek és egyéb civilizálatlan emberfajták közös szertartások során, különleges ünnepeken fogyasztották és fogyasztják, hogy tudattágító és misztikus élményeket kiváltó hatásuk által a Világmindenség titkait kifürkésszék. Majdnem minden kultúrában szentként tisztelték ezeket a növényeket.
Míg Mexikó és Dél-Amerika sámánjai által használt legfontosabb növények a pejot-kaktusz, mágikus gomba, hajnalka, csattanó maszlag, addig Keleten a révülés eléréséhez foleg kendert és mákból nyert ópiumot használtak és használnak a mai napig is. Az indiai vallásos irodalom a legrégebbi idoktol fogva szent növényként magasztalja a kendert, az osi orvoslásban pedig valamennyi gyógy-szer legjobbjaként tartják számon. A hinduizmust és a buddhizmust egyaránt átható tantrikus tan szerint az ember testében hét csakra, vagyis energiaközpont található, és a szent növények, legfoképp a kender olyan hatást fejtenek ki ezekre a csakrákra, melynek során a bennük keletkezo energiafolyam a megvilágosodás felé segíti az embert. Persze nem úgy megy, hogy ész nélkül csak szívunk, mint állat, aztán majd menetrendszerint, mint a Balkán Expressz, jönni fog a megvilágosodás, másról van itt szó, tudni kell megfeleloen használni ezeket a segítoket. Mindenesetre nem véletlenül tekintik a hinduk a kendert Shiva isten szent ajándékának Egyébként Shiva, a mai hivatalos büntetojogi értelemben véve bunözo volt, a legnagyobb narkomán a Világon, egy ultra-junkie, aki naponta kb. annyi kendert füstölt el, amennyi Bob Marley-nek egy hónapig elég lett volna, pedig a reggae-guru se aprózta el a pöfékelést, mint tudjuk. Úgy látszik a raszták már csak ilyenek. (Tudniillik Shiva is raszta volt, egyem a drága lelkét!) Mellesleg régészeti kutatások során azt is felfedezték, hogy germánok és a kelták már 2500 évvel ezelott nonemu kendervirágot tettek halottaik mellé a sírokba, tehát már ok is�
De nézzük mi a helyzet az ópiummal. A mák szintén osidoktol fogva rendkívül elterjedt kultúrnövény, már az ókorban igen jól ismerték az ópium kinyerésének módját. I.e. 2500 körül már gyógyszerként is használták, az asszír gyógyászatban az öröm növényeként tartották számon. Az ókori Görög-országban nemcsak a legtöbbet használt és legjobb orvosságok közé tartozott, de kultikus célból templomok fertotleníto füstölésére és jövendomondásnál is alkalmazták, isteneknek mutatták be áldozatul, vagy különféle misztériumok során vették magukhoz. A germánok is ismerték a szorongást megszünteto, fantáziát ébreszto, és látnoki képességeket adó máklé hatását.(Persze itt is fontos mértékletesség, és a használat módja!) Késobb az indiaiaknál, törököknél, araboknál és kínaiaknál is igen elterjedt a mákból nyert ópium. Foleg vízipipából rituális füstölés útján veszik magukhoz, nem a Nyugaton divatos vénás belövés, vagy máktea fogyasztás során. Ezért is kell mindenféleképpen kijavítanom az elozo számban megjelent Karmikus Kalandok Keleten címu írásom egyik mondatát, mely sajnálatos szerkesztoi elírás során az általam leírt �szívjuk az ópiumot meg a hasist� helyett �szúrjuk az ópiumot meg a hasist� verzióban került nyomtatásba. Na most azonkívül, hogy a hasist szúrni kb. olyan, mint mondjuk 10 dkg lókolbászt vénásan beküldeni, magyarul értelmetlen baromság, szóval mindezentúl az a �szúrjuk az ópiumot� azért igencsak szíven ütött. Kérem szépen, mi nem szúrtunk semmit, én speciel már kamasz koromban kipróbáltam mindenféle anyagot mindenféle módon, hogy aztán eldönthessem, mi az aminek van értelme, és arra a személyes meggyozodésre jutottam, hogy a kábítószerek, �kiváltképp a kemikáliák, vagyis a mesterségesen eloállítottak�, szart sem érnek, mert tényleg kábítanak, én pedig látni akarok a pályán, sot mögélátni, erre pedig a legjobb segítotársak a szent növények, de persze a legideálisabb, ha ezek nélkül is tudjuk venni az adást. Fontos még megemlítenem, hogy ezen hallucinogén növények (pejot-kaktusz, mágikus gomba, kender, hajnalka, csattanó maszlag, nadragulya, beléndek stb.) egyike sem okoz függoséget, ellentétben például a mákkal, épp ezért az ópiumot nemhogy nem szúrom, de szívni is csak az ázsiai utam során volt párszor alkalmam, ahol úgy éreztem bun lenne kihagyni azokat a rituális vízipipa-szeánszokat, amikre volt szerencsém meghívást kapni.
Visszatérve a szent növényekre, én nem tartom oket kábítószernek, noha a kedélyállapotot valóban módosítják, és nemegyszer gyökeresen megváltoztatják az érzékelést is, viszont ezáltal egy olyan tartományba vezetnek el minket, ami már jóformán ismeretlen a mai hétköznapi ember számára. Tehát ebben a vonatkozásban a hallucinogén növények használata nem egy álomvilágba menekülést jelent, hanem egy olyan látomáskeresést szolgál, amibol tanulni, kozmikusan látni, lélekben gazdagodni lehet. Alkalmazásukat kulturális szempontból mégis különbözoen értékelik. A keresztény kultúrájú országokban ezeknek a növényeknek a használatát elvetendonek gondolják, sot szankciókkal sújtják. (lsd. új magyar drogtörvény), viszont Ázsiában és általában a civilizálatlanabb területeken igen nagy becsben tartják, ugyanis a legtöbb természeti nép számára magától értetodo ezen mágikus, tudatot megváltoztató növények használata. Ebben a kultúrkörben az, aki saját lelkének szárnyakat ad, nem bunösnek számít, hanem még arra is képessé válik hogy az istenek sorába emelkedjék. De persze mi, felvilágosult, civilizált nyugatiak nem törodünk ilyen misztikus, primitív keleti baromságokkal, ugyan már, ne kábítsanak minket, fonököm, még egy kör unicumot és sört mindenkinek, egészségükre barátaim!
Boli -
#305 hát nemtom, nálam egy kutya az összes, igazából értelmét sem látom kipróbálni, de mondjuk ez az én véleményem -
#304 de nem véletlen, hogy - bár ugyanaz a hatóanyag - a maszlagtól minden netes forrásban óva intenek, pl hajnitól meg nem. szerintem ez olyan dolog, mint a különféle nemesített cannabis-fajták, azoknak is különbözik a hatása. pedig sima THC... mégsem lehet egy kalap alá venni. -
#303 hát nemtom, sztem azért az embernek meg kell ismernie pár dolgot h tudja kezelni az egyre nagyobb és dúrvább élményeket....értem ez alatt azt h nem kell egyből a falnak ugrani mert könnyen baj lehet belőle ha nem fogja fel h mi is zajlik vele! hallottam ismerősömtől olyat h srác 2gram bombát betolt úgy h még kb szívni sem szívott és eléggé kilett, úgy érezte egy darabig h nem kap levegőt hasonlók! amúgy meg a lentebb leírt okok miatt én az LSA-t alapból ellenzem, láttam már maszlagtól elég csúnyán ki embert, nem kívánom senkinek, ezért mondtam h annál azért a gomba barátságosabb, és míg azért papírtól volt néha kicsit rossz érzésem lelkileg, gombával soha nem volt, 6-7 élményem volt összesen az évek során de mindig pozitív volt az egész estém, és lejönni sem rossz róla, papírt azért utáltam meg mert sztem borzalmas a lejövetel... -
#302 nah ilyen kemény eszmecserékre terveztem én ezt a témát! tanulságos.... hajrá:)
közbe azért fedezhetnénk fel pár uj dolgot=) havonta 2-3 ezer növényfajt fedeznek fel, nehogy ne legyen már köztük pszichoaktív -
#301 ezen nem veszünk össze.
szerintem azért alapvető különbségek vannak a fű-salvia-gomba-stb és a heroin-ópium-kokain vonal között, addikció, romboló hatás, akármi tekintetében. utóbbi csoportba sorolom az LSD-t is. -
SoulSeeker #300 Akkor mi a véleményed az ópiumról? Természetben is előfordul, és sztem az egyik legrombolóbb pszichoaktív szer. -
SoulSeeker #299 Szerbusz Kulesz!
Sztem majdnem mindegy, hogy melyik szerrel kezdi "pályafutását" (leszámítva persze az "aljadrogokat" (technokol-rapid, sebbenzin és társai) néhány kuriózumot, és legfőképp az ópiátokat). Mindegyiknek megvan a maga varázsa, mindegyiknek megvan a saját "setje" és "settingje", és mindenkinek megvan valamely drog iránti "hajlama" (értem ezalatt, hogy amelyik a leginkább passzol az egyéniségéhez).
Van aki pörögni szeret, van aki lazulni, van aki színes álmokat látni, vagy egyszerűen csak önkívületben lenni...
1488: Hajni tud alkotni (rokonvegyület az LSD-vel, etilgyökkel van több az LSD-ben),a hatásuk csaknem azonos, az LSA gyengébb kicsit! Szóval csak óvatosan vele :) -
#298 köszi a javítást, bár nem én írtam, hanem McKenna bácsi műve.
azért másoltam be, mert szerintem sok jó gondolatot ír le: mértékkel, természetest.
Ahogy Te is írtad, a kokacserje fogyasztása nem úgy történt történelmileg, mint napjainkban, tehát az előbb vázolt elmélet nem dől meg miatta.
a DMT 20 percnél nem tart tovább akármekkora mennyiségben sem, én úgy hallottam/olvastam. meg hogy az emberi agy is termeli, egyesek szerint ez okozza az álmokat, tehát ha lehet ilyet mondani, a legtermészetesebb anyag, amivel találkozhatunk. mondjuk nem lenne bátorságom kipróbálni, de elgondolkodtató... -
SoulSeeker #297 Hello!
Kicsit javítanék a hozzászólásodon:
"Meszkalinból nyolcszáz milligramm a heroikus adag. Ezt nem annyira kedvelem, mert amfetamin származék és megviseli a szervezetet."
Ez egy baromság. Semmi köze az amfetaminhoz, a meszkalin nevet viselő anyag a Mexikóban őshonos Peyote kaktusz egyik hatóanyaga (ezért a hatóanyagáért fogyasztják). Az amfetaminok tisztán molekulavegyületek, amelyek természetben nem fordulnak elő (az emberi szervezet által termelt adrenalinhoz és noradrenalinhoz hasonló vegyületek, ezekről koppintották őket).
Másrészt meglátásom szerint minden drog (értek ez alatt minden olyan anyagot, amely nem létszükséglet a szervezet számára az életbenmaradáshoz és a megfelelő működéshez) igénybeveszi a szervezetet, legyen az koffein, alkohol, fű, amfetamin, LSA, vagy bármi más pszichoaktív vegyület.
Más:
A gombában kétféle vegyület van, amelyek főként a hatását okozzák: az egyik a psilocybin, a másik a psilocyn. Ez utóbbi hamar elbomlik ha a gombát leszedik, gyakorlatilag órákon belül, míg a psilocybin hetekig, esetleg - megfelelő tárolás mellett - hónapokig is eláll. Bár a psilocybin sokkal pszichoaktívabb, mint a psilocyn, ettől azért másabb a "friss gomba-trip", mint a szárítmány fogyasztásának élménye. Szóval az 5 gramm az nagyjából helytálló, ha jó minőségű gombát szárítanak, és azt hozzáértően tárolják (nedvesség, hő, fény hatására felgyorsul a bomlási folyamat).
DMT: A legtöbb pszichoaktív anyagot rövid idő alatt elbontja a szervezet (egy órán belül), legfeljebb a bevitt mennyiség miatt nő az érzet hossza. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor két hatjegyű számot kell papíron összeszoroznod (ez egy molekula elbomlási ideje), de kapsz ötven darab összeszorzandó számpárt feladatként (a szervezetbe bevitt mennyiség).
Ismét más:
A természet pl. évmilliók óta neveli a kokacserjét délamerikában. Mégis a kokain tudja az egyik legerősebb pszichikai függőséget kialakítani a szervezetben, és talán a leginkább eltorzítani a használója gondolkodását, pszichéjét (megjegyzem, természetes állapotában a kokacserje levele alig néhány százalékban tartalmazza a kokain hatóanyagot).
Ennek ellenére én is egyetértek azzal, hogy amit a természet ad (természetes állapotában!), azt meg kell köszönni, becsülni, értékelni, és ésszerűen élni (DE nem visszaélni!!) vele. -
#296 Arról szólva, hogy miből, mennyit, milyen gyakran érdemes fogyasztani: Nem túl sokszor. Azt hiszem, ha megfelelő módon fogyasztunk pszichedelikumokat, akkor épp elég gondolkoznivalót nyújtana. Elterjedt gyakorlat és nagyon ellenzem, hogy sokan játszadoznak az enteogénekkel. Ha nem ettél annyit, hogy belesüllyedvén nem félsz hogy egy kicsit túl sokat ettél, akkor nem ettél eleget. Nem azért vannak ezek a vegyületek, hogy betépve moziba menjünk vagy strandra. Nem. Heroikus, elkötelezett adagokról beszélek. Ha elkötelezett adagokat eszünk, akkor minden egyes trip számítani fog. Nem kell többször használni, mint mondjuk évente háromszor- négyszer, ahhoz, hogy teljességgel pszichedelikusnak érezzük magunkat. Ez gombánál öt szárított grammot jelent -- öt gramm kilapítja a legellenállóbb egót is. Meszkalinból nyolcszáz milligramm a heroikus adag. Ezt nem annyira kedvelem, mert amfetamin származék és megviseli a szervezetet.
Hogy mit fogyasszunk? Itt van nektek dióhéjban, szalaggal átkötve:
Három kérdést kell magunknak feltenni bármilyen drogról, amit fogyasztani készülünk: először: előfordul-e a természetben, növényi vagy állati közegben? Mivel a természet évmilliók alatt kitesztelte ezeket a vegyületeket. Laboratóriumi termékekről ki tudja? Másodszor: van-e emberi fogyasztására vonatkozóan történelmi hagyomány? A gombának van. A meszkalinnak van. Az LSD-nek nincs. Az ecstasy-nek nincs. Harmadszor, és ez a legfontosabb kritérium: kell, hogy valami affinitása legyen az agy vegyi összetételével. Nem az a cél, hogy olyan legyen, mint a landolás a Holdon, hanem, hogy a mindennapi tudat hajtóerőivel legyen valami közös benne. Ez a legszigorúbb szűrő. Ezen már a meszkalin se jut át.
Az LSD se jut át. Azt gondolom, hogy a pszichedelikumnak a legkisebb mértékben szabad csak invázió-szerűnek lennie és onnan tudom, hogy jó nyomon járok, hogy a legerősebb pszichedelikumok tartanak a legrövidebb ideig. Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy az agy felismeri a vegyületet, és percek alatt semlegesíti. A DMT a legerősebb létező pszichedélikus vegyület; öt perc alatt elbomlik. Húsz perc után olyan, mintha sohase ettél volna belőle.
A természet csodálatos kalauzunk. Az agy természetes kémiája. A bolygó természeti története. Kis embercsoportok természetesen kialakult sámáni intézményei: olyan embereké, akik még kapcsolatban állnak ésszerű társadalmi értékekkel.
(Terence McKenna - archaikus reneszánsz)
az utolsó bekezdés akár banner is lehetne :) -
#295 ne is beszéljünk ilyenről, szintetikus dolgok - -
1488 #294 amerikában megjelent egyébként egy új drog. szintetikus, olyan állítólag mint a heroin, talán vmi sajtszerűség. mindegy, a lényeg hogy olcsó és már 17 (!!!) áldozata van.
Azért komoly. ingyen lenne se kéne. -
1488 #293 csak drága... :S -
#292 hát te tudod, én inkább a gombát ajánlom az tuti barátságosabb elsőre -
1488 #291 valószínű ketten leszünk.
Mindketten behajnalkázva xD
Lényeg a lényeg, annyira nem félek tőle sztem ezt is elbaszom majd. :S
Meglátjuk. Anyámnak úgyis feltűnik majd ha kiabálunk vagy valami x))
Nem tud róla, de lent lesz a földszinten.
Köszi egyébként :) -
#290 hát azért elég komoly h még a füvet sem élted át igazán, de hajnalkázni akarsz...nagyon vigyázz mert azért nehéz kezelni az ilyeneket, ha elfelejted pár másodpercre is akár h eny bizonyos anyag dolgozik benned és ez nem a "valóság" akkor komoly problémák adóthatnak! ezzel nem megilyeszteni akarlak, csak figyelmeztetni, mert pl én még most sem nagyon mernék hajnalkázni, meg ilyeneket csinállni, pedig pár trippet már átéltem...első trippemet kb 2-3 év spanglizás után vállaltam csak be elöször! szal vki legyen veletek aki nem csinál semmit, az nagyon fontos! -
1488 #289 ójaj. hajnalkától pedig holnap megváltást várok, eddig egy pszichedellikum sem jött be (fű volt meg salvia :D na jó a fű azért nem jött be mert vagy gyomorba küldtem a füstjét vagy szimplán nem tüdőztm le. egyszerűen nem bírtam. most meg nincs rá pénzem.) úgyhogy nagyon remélem hogy Hajni alkot valamit majd.
Köszi egyébként a megnyugtatást, akkor sztem rendelek majd zsályapalántát. -
#288 ha utánaolvasol, sokan írják hogy elsőre nem jött be nekik a salvia, csak később. és persze nagyon sok múlik azon, hogy meddig tartod lenn, épp hogyan ülsz(!), a társaságon, stb.
nem átverés, nyugi, nekem pl a hajnalka sem "ütött be" elsőre. -
1488 #287 komoly...
nah kb 15 perce megismerkedtem Salvia kisasszonnyal, bár elég durván kosarat kaptam. Egy szót nem szólt hozzám. :S
Lényegre térve, szereztem pipát, Salviát, megtömtem fentebb említett tárgyat fentebb említett növénnyel, öngyújtóval elkezdtem égetni majd egy naaaagyot és hooooosszút szívtam belőle, kb 10 mp-ig lenn tartottam. füstje elég durva, köpnöm kellett pedig nem szoktam, parasztságnak tartom.
lényeg a lényeg, egy kis izzadáson és enyhe szédülésen kívül semmit nem éreztem.
gondolom három helyen rontottam el:
1, velem volt haverom
2, nem volt elég nagy a slukk
3, nem tartottam lent elég ideig.
+1? Egyáltalán van benne hatóanyag? Tudom érdekes kérdés de elég csalódott vagyok persze van még, próbálkozhatom. Csak felmerült bennem hogy mi van ha a Barabonc direkt olyan növényeket termel amiben nincs hatóanyag? Vagy korlátozzák valahogy vagy minimálisra csökkentik, vagy nem tudom... :S
Átbaszás lenne? Passz.
Meglátjuk később.
Meg vettem kb 280 hajnalkamagot is, kéket (bár tricolor volt a zacskóra írva) és szép almamag szerűek, az a jó. valamilyen szinten ledaráltam és 1:1 arányú citromosvízbe tettem, holnap délben kipróbálom. -
#286 egy kis ráadás -
#285 szerintem faq helyett elég lenne egy-egy link a daath-ra és az erowidra, oszt jónapot :) -
1488 #284 az addig oké de nem örülnék ha engem beidéznének :S -
1488 #283 hát igen. gombát én is termesztenék ha nem lenne illegál. de sajnos... :S -
#282 hmmm akkor nemtom, amúgy annyira szaroka jogszabályok h sztem maguk az alkotóik sem tudják h most mi is van, minden évben változik vmi, összevisszaság az egész, kb csak a bírón múlik h miért ítélnek el és miért nem.... -
1488 #281 jó ötlet. a gyik lehetne a Daath.hu, sztem nagyon jó oldal.
bannert tudna valaki kreálni? én nem vagyok nagy művész :d
-
#280 az szar ügy... -
#279 gomba.... hmmm