759
Pszichedelikus növények, és hatásaik
-
SoulSeeker #358 Melyikre nem lehet rászokni?... :)
"nagyon sok topicba vágó szernek nincs erre vonatkozó kutatási alapja"
Ezt hogy érted? -
#357 hát a fő szempont szerintem mindenképp az hogy rá lehet-e szokni és mennyire (fizikai v pszichés függés) illetve a romboló hatás szempontjából. nyilván nincs olyan ami használna, a gond ott van hogy nagyon sok topicba vágó szernek nincs erre vonatkozó kutatási alapja. -
#356 ez nehéz kérdés nagyon... -
SoulSeeker #355 Télleg... Illetve az eleje Neked ment, csak a vége nem :D
Szal 400 valóban sok egy korsó sörért, de nem szórakozóhelyen, és főleg nem Pesten. Télleg szinte mindenhol ennyi... WW-ben, Rádayban legalábbis közel ennyi volt, és ott még 1E-3E beugrót is legombolnak rólad.
De hogy témánál maradjunk: Ti melyik drogot milyen csoportba sorolnátok "keménység" szerint, és mi alapján szortíroznátok? -
#354 na ezt nem nekem címezted de sebaj:)
amúgy jah 400 a sör, 600 a whiskey, nem annyira vészes amúgy, sajna pesten már kb mindenhol ennyi az ára, én az emberek miatt nem szeretem, de ez már egy másik kérdés, meg amúgy sincs nekem olyan zene amit szeretek ott:( -
SoulSeeker #353 Röhögni fogsz: Még nem voltam ott :D Szal véleményem csak a hallottak alapján van róla. Eddig mindenki másképp vélekedett, de tény, hogy drága a pia (dehát valamiből fizetni kell a fellépőket :)) Azt írták, 400 a korsó sör. Az nem olyan vészes azért.
A Júli 7-et megbeszéhetjük (bár melóban leszek, így 9 előtt semmiképp sem érek oda).
A két szám amit írtál egész kellemes volt, kíváncsi lettem egy előadásukra. -
#352 hát ZP sztem is egy elég gáz hely:) -
#351 ugyanígy korai öröm:
2007.07.07 Zöld Pardon
erre nem biztos hogy jövök, mivel VOLT feszt lesz akkortájt, még meglátjuk. a ZP-t nem szeretem, mert oké hogy százé' be lehet menni, de valahogy a legtöbb zenekar "lightos" koncertet ad (ld még bármelyik nagyszínpados fesztiválkoncertet), no meg drága a sör :)
ja, és most pénteken, Gödör: Titusz and the Carbonfools, ColorStar, Tündérground (Ro). ez is erős programnak hangzik... -
SoulSeeker #350 Opeth - Damnation
Ez az album nagyon veszélyes, érdemes meghallgatni. Nekem itt kezdődik a pszichedelikus rock (vagy metal, édesmindegy). Ismeri valaki? -
SoulSeeker #349 Sorry, tervbe került haverokkal a Balcsi szombat estére, motorostalálkozó, TCS, miegymás... Aztán este fél7-kor lett lesztornózva
Mikor lesz valami hasonló rendezvény hasonló stílust produkáló előadó(k) közbenjárása által fogyasztható? :) Mármint pszichedelikus zene kategóriában.
Holnap este (kedden) Kalapács koncert lesz a ZP-ben. Érdekel valakit? Még nem 100%, hogy megyek (nem tőlem függ), de igyexem ottlenni.
-
#348 az IS, maradjunk annyiban -
#347 egyértelműen goa a pszichedelikus zene:)
tegnap nagyon nagy party volt... -
1488 #346 zsííír meghallgatok majd néhány ilyet x) -
#345 anélkül is jó :)
"akusztikus drog" ahogy colorstarék definiálják magukat. vagy az a navrang? nemtom :) -
1488 #344 ééértem... gondolom ezt beállva kéne hallgatni -
#343 308-as post.
amúgy pszichedelikus zene kb a kései Beatles-szel, a Pink Floyd, Jimi Hendrix, vagy épp a Beach Boys-szerző Brian Wilson Smile c. albuma környékén kezdődik, azóta nagyon sok ilyesmi zenekar létezik, itthon és külföldön is: magyarok közül colorStar, Korai öröm, Sonar, Zagar, Yonderboi játszik ilyesmi kategóriában - bár nem nagyon lehet "megbélyegezni" senkit, mert elég tág keretei vannak. külföldieket annyira nem ismerem, de pl a Hawkwind vagy az Ozric tentacles, esetleg Thievery Corporation jó kiindulási alap, ill a legtöbb goa-zene is, csak az nem a rock hanem a techno felől közelíti a dolgot. :)
a köznyelv amúgy "drogoszenének" nevezi ezeket, ebből is látszik h mennyire nem értik az egészet :) -
1488 #342 pszichedelikus muzsika? az milyen? -
#341 no, ma este egy kis pszichedelikus muzsika, valaki? :) -
1488 #340 hétfőn és csütörtökön adják át a szállítónak a cuccot, ha most megrendeled, max. szerdára meglesz. -
1488 #339 de van, de legutóbb nem láttam semmi ilyesmit, de majd megkérdezem. -
pokróc #338 SoulSeeker sokmindenben 1et kell értsek veled(#323). Tényleg valahogy így van csak marha nehéz róla beszélni, talán épp a magas falak, vagy a területre sem kevés arcméretek miatt.
Megtudná nekem vki irni, kb. mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelt cucc a barabonctól (ha pl. most rendelem meg)? -
#337 Mért kell szerencsére várnod?:) Tesco-s virágnövény boltba asszem 60 forint körül van egy 30 darabos hajni mag:D Vagy nálatok közelbe nincs Tesco? -
1488 #336 háát mivel a pépből elég keveset ettem, leginkább csak counter-strike közben volt egy-két halum. nem láttam terroristát guggolni a doboz mögött amikor odanéztem, ezért nyugodt szívvel mondtam a túszoknak hogy kövessenek... aztán csodálkoztam hogy hogy került a doboz mögé és hogyan lőtt le...
meg rengeteget tk-ztam :D
viszont ha szerencsém lesz, és kapok még hajnimagot, két hét múlva megismétlem, nagyobb adag pépevéssel. x) aztán majd mesélek. -
1488 #335 igen... sajnos csak egy fél kiskanályni magot ettem :/ -
#334 1488-Milyen haluid voltak? Mesélj! -
#333 hajni úgy a legütősebb ha három csomag magot szétpaszírozol, kiáztatod citromlében 16 óráig, majd leszűröd és megiszod a cuccot és 15perc után, megeszed a pépet de úgy hogy közben egy zöld cigivel felturbózod a szádat. A kettő cucc segíti egymást, és elég ütős hatás alakul ki, ráadásul a csár segít rendbetenni a gyomrodat, mega szédülést is helyreteszi, tehát marad a puszta érzet meg a halu -
#332 tanács: igyatok másfél liter whiskeyt, és nem marad el a hatás:D múlthéten bejött xD -
1488 #331 le volt darálva... hát igen. tanulópénz. :) -
#330 egészben áztattátok a magokat? utána tényleg hiba volt kidobni, mivel a belsejében van a hatóanyag! ledarálva kell áztatni, után lehet eldobni a fölösleges pépet. a haverodnak azért nem ütött be, mert nem evett magot, az áztatás után maradó lé max a magokon levő növényvédő szert áztatta le, azt itta meg, persze hogy nem érezte jól magát.
tanács: a ledarőlt magokat egy pohár joghurtba, aztán szépen megenni, VAGY a darálékot áztatni fél napot és utána leszűrve meginni.
csak egyéni tapasztalat, de ha igazán jött volna a flash, akkor nem CS-oztatok volna, hanem néztek ki a fejetekből, max beszélgettek :) -
1488 #329 hú...
túlestem a találkozáson Hajnival :)
Kb. mostanra lecsengett, bár picit még szédülök.
Egy óra felé megittuk a koktélt, eléggé savanyú volt meg barnás színű, nadehát... :)
A magokat (amik jól meg voltak dagadva a 20 órás áztatás után) leszűrtük, és kidobtuk (ez hiba volt). Utána egy hirtelen ötlettől vezérelve kikukáztam egy fél kiskanál magot és megettem, és bár Töki is kérte hogy kukázzak neki, nem tettem mert lusta voltam. Öreg hiba... x)
T (a fogyasztás ideje) +1 óra: Rosszul vagyunk mint állat, bár kisróka szerencsénkre nem jött.
T+2 óra: Én bepörgök mint állat, a lábaimban iszonyat energiát érzek, olyan mintha csavarná-tekerné össze-vissza, mennek maguktól, nem tudok nekik megállást parancsolni, életre keltek. Folyamatosan járkálnom kell és közben vigyorgok mint a töklámpás és valami iszonyat izgatott vagyok, és örülök mint aki most nyert az ötösön. Töki szarul van, csak fekszik és hányingere van. Meg röhög rajtam. x)
T+4 óra: kimondom minden gondolatomat, néha cs:s közbe haluzok, a gondolatmenetet ami végigfut az agyamon ki is mondom. Meg mindent háromszor megkérdezek. Már nem vagyo annyira hepi, visszaáll a normál állapot. Töki szánalmasnak érzi magát.
T+5 óra: Lecsengett a trip, jönnek a sűrű bocsánatkérések Tökinek, amiért nem kukáztam neki magot. ÉS a sok "köszönöm" amiért végigszenvedte velem a tripet.
Összegezve: Qrwa jó, az elejei rosszullétet követően.
És hogy mi a tanulság? Kukázzátok ki a magokat, legalább egy kiskanálynit x) -
#328 nem mondta hogy nincs :) -
#327 Fellendült a topic:D -
#326 ehh aszittem túl is vagy már pár élményen... -
SoulSeeker #325 Oks, rendben!
A kutyásat majd megnézem, most dolgom van. Később leszek, lehet csak estefelé.
További jó napot! -
#324 www.akutyavacsoraja.hu, hang menüpont, "hazudsz kutya" és "találj rám" c. számok.
így hajnalban ez jutott eszembe arról, amit írtál :)
koraiörömös találkozóról lehet szó, bár még nem tudom hogy alakul az aznap esti programom. privátban lezsírozzuk! -
SoulSeeker #323 Érdekes írás. Valóban, itt, a "fejlett" nyugaton sokkal kevésbé hódít a miszticizmus, mint a távoli keleten. De itt minálunk előnyben részesül az, aki egyvalamiben profi, minden máshoz viszont alig konyít valamit. Tehát egyvalamire nagyon rá kell feküdni, és akkor érvényesülsz. Ez nemcsak a pénzszerzés terén aktuális, hanem természetesen rányomja a bélyegét az egész életünkre, életvitelünkre is. Talán ezért van az, hogy ha valaki elkezd valamit, akkor mértéktelenül csinálja ameddig csak bírja, és ugye ez a drogfogyasztás (akár legális akár illegális) terén is kőkeményen megmutatkozik. Nálunk az öregek nem bölcsek, hanem púpok az ember hátán, nálunk aki mindenhez ért az semmihez se ért, nálunk nem megbecsülnek, hanem kihasználnak, nálunk az ér valamit, amit tudsz, és nem az, amit nem tudsz... Talán ezért vagyunk olyan nagyképűek, lenézőek, elhatárolódóak, mert nem hidakat, hanem jó magas falakat építünk. Olyannak látjuk a másikat, amilyennek látni akarjuk, és nem olyannak, amilyen valójában, és ezért azt az oldalunkat mutatjuk a külvilág felé, amilyennek az látni akar minket. -
SoulSeeker #322 Felőlem azt tömsz magadba ami jólesik, én legfeljebb elmondom, hogy legrosszabb esetben mit várhatsz :) A legjobb esetet nem tudom, mert még én sem ettem galócát (bár én sem szándékozom)
Gomba bejönne, meg meszkát is bepróbálnám. Hajnit próbáltam néhányszor, de sztem ilyen célból rossz minőségű magokat kajáltam, mert semmi hatás (fel is hagytam vele). Salviát is vettem egyszer, de annak is nulla hatása volt (illetve annyi igen, hogy én cigibe tekertem be, 2:1 arányban dohánnyal, és fél órán át krákogtam tőle, mert egyrészt szétmarta a torkomat, másrészt annyira apróra volt zúzva, hogy a csigán át telement a pofám meg a torkom vele)
Az Ayahuasca érdekelne még. Két napig fexel tőle, hatása alatt minden perc egy évnek tűnik, aztán meg mintha a két nap két perc lett volna... Érdekes lehet :) -
SoulSeeker #321 Hehe, bírom ezt a tipikus mai magyar hozzáállást: kitalálunk valamit, elkezdjük csinálni, aztán felébe-harmadába otthagyjuk. Itt is túrtak egy nagy lyukat, aztán már bactak ráépíteni a tervezettet... :D De így se rossz, legalább mi pórnép is beléphetünk a sznob számára épült(volna) színházba :))
Elmennék szívesen, de egyelőre úgy tűnik nincs kivel. Nem röffenünk előtte össze valami közeli kocsmában? -
#320 szívesen lenéznék, de goa nálam a fav és arra megyek szombaton:) -
#319 csak egy kérdés volt, nem akartam zabállni azért:)