Az Univerzum eredete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
honnan tudod hogy az anyagnak nem jobb ha osszeáll?
lehet hogy így több energiat tud leadni/felvenni vagy valami hasonlo, mintha csak ugy lenne a semmiben összevissza.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Tevedes. Az elet kialakulasa egy kemiai folyamat. Ez mar nem altalanos iskolai tananyag. 😉

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Lattam egy modellt ami szerint fraktalba rendezodnek az univerzumok eszerint minden univerzum mellett egy masik univerzum van. Erdekes elgondolas. 😊

Jajj a semmi fogalmat nehogy megprobaljuk magyarazni ugyanolyan ertelmetlen mint a vegtelen fogalma, vagy a -mikike!- veletlen fogalma. 😄

wantonly
Szerintem a tudományos elképzelések és a vallás is több sebbõl vérzik..

Az viszont biztos, hogy élet MAGÁTÓL nem jöhet létre. Élet csak életbõl keletkezhet. Nem?
Truck Driver001
Épp ezt akartam írni.Nagyon tetszik a topik.Bár nem nagyon értek én ehez,de mindenképpen jó és érdekes kérdés!Engem csak az érdekelne,hogy az univerzumon túl,mivan.Sokak gondolkodása szerint a semmi.De bármi lehet.De a semmi is vlmi.És az mi?Ezt talán egy nálunk fejletebb lény tudná megválaszolni!😛

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

A "divatkonyvet" szot kivennem, de kb enis igy latom. 😊

mikike:
1) Se a telefonod se a tvd nem lett TEREMTVE. Keszitve lett kulonbozo anyagok osszessegebol.

2) Most mondjam hogy altalanos iskola 5-8. osztaly? Kemia, fizika, matematika, biologia.

#212: Egy ilyen kiserletet is lattam pszicho oran még 2eve. Egy csavot betettek ingerszegeny kornyezetbe. (nincs hang, sotet van stb) Es ebbe bele is lehet halni. Eleg durva volt. :S

Gerbill
Ezt a semmire gondolást már próbáltam. Pár másodpercig sikerült, de nem vagyok benne biztos, mivel ha nem gondolok semmire, akkor nem tudom figyelni, hogy most gondoltam e valamire vagy nem😄

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

"Schrödinger macskája
ez az elmélet nagyjából arról szól, ha nincs egy megfigyelõ, akkor nem létezik a megfigyelt dolog sem
vagyis ha nincs isten/te, akkor nincs világ sem
hiszen nem tudod megtapasztalni, tehát számodra nincs"

AAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHH

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

sz4bolcs
miért, amikor csak a számosságuk dönti el, a kialakuló anyag tulajdonságát??

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Gerbill
Ez jó nagy baromság. Minden ami körbevesz? Mutasd már meg nekem a levegõt ki teremtette oda neked. Biztos isten oda fin... lehelte az orrod alá. ez logikus

sz4bolcs
Te miért gondolod azt, ha az agyad hozná létre a gondolataid, akkor lenne felettük kontrollod?
Azt hiszed, hogy az agyad ura vagy?
Hogy irányítod? Hogy a tested irányítod?
Hogy benne vagy, és Te vagy benne?

Elég megpróbálni 5 percet úgy ülni, hogy ne gondolj semmire, meglátod, hogy pont fordítva van.

Gerbill
Elolvasott egy divatkönyvet és most mindent amit abban leírtak szent írásnak veszi. Ez logikus<#banplz>

mikike
összefoglalom, aztán megyek fürdeni:

1. minden ami körbevesz, ami tudom hogy jött létre, az úgy lett teremtve valaki által
a TV, a mobiltelefon, a számítógép, a programok

2. ha nem létezik Isten, csak az "anyag", akkor mi kényszeríti ezt a dolgot arra, hogy kupacokba, esetenként értelmes dolgokká álljon össze? miért nem csak lebeg a semmiben és szarik az egészre? neki úgyis mind1.

mégsem így van
(hirtelen ennyi)

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Micsoda logikus?

Gerbill
Nincs megfigyelõ nincs megfigyelt tárgy->helyes megállapítás. de attól még ugyan úgy ott van a macska a dobozban, csak nem mint megfigyelt tárgy, hanem mint macska a dobozban.

Ezaz latod!
Szerk: Szerintem csak marhulsz. Jo szokasom nekemis. 😛

Még mindig nem hallottuk a te elképzelésed.

Amúgy szerinted volt egy teremtõ, mert semmi nem jöhet létre magától. Tételezzük fel, hogy volt/van egy teremtõ, aki létrehozott mindent. De õt ki teremtette? Nem jöhet létre semmi magától.

mikike
mert ez a "logikus"

Gerbill
Mi lenne, ha nem mindig a hülye TV-dhez mint teremtett tárgyhoz térnél vissza. Nagyon összevissza beszélsz, és mindenre válaszolsz, csak éppen semmit nem mondasz.

mikike
én???
mikor mondtam utoljára?

És amit nem tudsz, azt miért állítod?? Mert ezt rágták a szádba gyerekkorod óta??? És akkor miért téped itt kilómétereken át ???
amit "nem tudsz"
???

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

mikike
(viszont eszembe jutott valami, amit itt még nem vetettem fel
Schrödinger macskája
ez az elmélet nagyjából arról szól, ha nincs egy megfigyelõ, akkor nem létezik a megfigyelt dolog sem
vagyis ha nincs isten/te, akkor nincs világ sem
hiszen nem tudod megtapasztalni, tehát számodra nincs)

Gerbill
Lehet, hogy soha nincs vége, vagy egy idõ után visszaérsz oda ahonnan indultál. Amúgy ezt többen is leírták, hogy a végtelent képtelenek vagyunk felfogni. Mármint tudod mit jelent, de azt egyszerûen nem lehet elképzelni, mert nincs vége.

Koszonom szepen a bizalmat! Igyekezni fogok!
De nagyon orulnek ha vegre mondanal is valami ertelmeset...

mikike
nem lehetne, hogy világosan fogalmazol?
mondjuk ahhoz egy világos világkép elengedhetetlen lenne

The Garrett
veletlen folyamat csak tovabbi veletleneket eredmenyezhet?

nem feltetlenul komplett vilagkep, nem is celom vele mindent megmagyarazni, valoszinuleg nem is lehetne. de nekem ennyi elég az élethez... 😛

mikike
honnan tudjam?

Mielõtt bejösz egy ilyen topicba javaslom, hogy tanulj meg értelmezni olyan mondatokat amik kettõnél több szóból állnak, vagy ha már elsajátítottad ezt a hihetetlen képességet, akkor nemértem, hogy miért forgatod ki mások szavát...

mikike
pedig egy idõben azt mondták körülöttünk kering minden
és tudósok voltak!
most akkor kinek higyjek?

És mikike Isten honnan van???
Ezt modd meg nekem, de ne gyere nekem struccpolitikával hogy van mert úgy kell lennie, jó? :p

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

wantonly
És ezt így, hogy? Tegyük fel, x ponton vége van az univerzumnak és ott kezdõdik a semmi? 😄 Ez kicsit sántít. 😛
Mikike te csak azt nem tudod elfogadni hogy mi is anyagból vasgyunk, miránk is ugyanazok a törvények érvényesek mint BÁRMIRE. Nem vagyunk természetfelettiek, nem vagyunk a világ közepe 😛

mikike
...már a borítójáról
irigyellek:
el sem kell olvasnod egy könyvet és tudod mi van benne
még sokra viszed

mikike
értem
tehát a dolog a véletlentõl indult, de a TVktõl kezdve már minden teremtõdött
világos világkép

mikike
viccelõdjetek még:
mondjátok, hogy robotok vagyunk és a robotfáról szálltunk le
olyan jót nevettem
(a nevetésnek is mi értelme...?)

Ja igen, persze. A zsidó papokat irtotta. De ez a többit valamiért egy cseppet sem zavarta.

Gerbill
Miért ne volna? Ha meg is ölné magát azért az emberért, akkor nagyon vágyik rá, és nagyon jó érzéssel töltené el a barátodat, hogyha összejönne vele. Biztos nem jött össze nekik, ezért mondják, hogy semmi értelme(csalódás)

Pont eleg "lovesem" van hozza hogy felismerjem "mekkora" murol van szo. <#idiota>

The Garrett
miert ne lehetne? lehet hogy egy véletlennel indult az élet a földön vagy akárhol, de onnantol vannak reszletes elmeletek mindenféle kémiai meg fizikai kölcsönhatásokkal, amiket vegig lehet vezetni egeszen a te eletedig.

Kaszi46
Köszi, akkor ezt messzirõl elkerülöm!<#ravasz1><#eplus2>

*Posse*T.W.D*

sz4bolcs
(valószínûleg többeknek nagy csalódás lesz 😛)

Pszichologiat tanultal egy kevesket? Abban minden kerdesedre valaszt talalhatsz. 😊

Nem irtotta. Ami azt illeti, puszipajtások voltak és áldását is adták a tevékenységére. Merthogy õ azt vallotta magáról hogy "isten munkáját csinálja", isten bízta meg õt a zsidók kiirtásával.

mikike
tehát lövésed nincs a dologról
o.k.

Olyat is hallottam hogy nemis Einstein volt a koponya hanem a felesege. Brrr 😊

mikike
pedig úgy hallottam, hogy sokak szerint a szerelemnek semmi értelme
de biztos ezt is meg tudod magyarázni
de egyesek szerint, olyankor nem épelméjû valaki
van aki még magát is feláldozná

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1175789409

sz4bolcs
Ha valakit érdekel Einstein hitvallása
Szerintem érdemes elolvasni, nagyon kifinomult világképe volt.

mikike
talán olvastad?
vagy már láttad a borítóját messzirõl?