398
Mitől rocker egy rocker?
  • minigirl
    Jah, a paradicsomra azt hinnék, h véres húscafat, és mivel megtudtam, h az ilyenek vegák, hát arra következtetek, hogy halomra ájulnának.
  • King of Roads
    kicsit túlzásba viszed a dolgot..elég oda néhány kézigránát is!
  • Black Hawk
    tokiohotel koncert jegy 1500 forint mastercardal. egy kilo paradicsom 90 forint mastercardal, megdobálni őket FELBECSÜLHETETLEN!!!
  • light00
    Ez nagyon igaz (habár a sört nem szeretem :D)! Sajnos, mint ahogy lentebb már irták, tényleg egy nagy vallásháboru lett ebböl az egész zenestilus-hovatartozásbol. És ez az ami igazán sajnálatos.
  • minigirl
    Szívemből szóltál! :)
  • Panzerfaust
    Haverkodj velünk. Mi a multkor még egy komcsit, emg egy pedofilt sem vertünk össze végül, pedig azokat utáljuk. Én pölö lazán elemhetnék diszkóba, ollyanyira semlegesen öltözködöm, pedig inkább pogozok, de bevallom, és nem azért mert kemény vagyok, max túrázáshoz húzok bakancsot, nem kötelező az még a pogóhoz se. De te valami nagyon ostoba emberekkel találkoztál, én büszke vagyok rá, hogy még kurva részegen is, bölcs vagyok, sőt akkor vagyok bölcs igazán. Valaki írta, hogy benne annyi a rockeres, hogy hosszú a haja. Teljesen jogos, bennem annyi, hogy folyton iszom.:) És még egy pár haveromról, akikkel mondjuk koncertre járunk, se vágnád le egyből, hogy trú metál arc. Szóval aki igazán tudni akarja mitől rocker a rocker, az igyon sört, sokat.
  • minigirl
  • xerdi
    "Rocker vagyok, vállalom.
    Jót és rosszat elbírom.
    A lármát, a fényt,
    a zajt és a bajt,
    azt ami űz és fogva tart."
    óóóóójeeeeeeeeeee
  • Brolly
    Neeem, isten ments, dehogy utállak:D
  • minigirl
    Megnyugodtam, mert már azt hittem, h megint utálnak. :P :D
  • Brolly
    Értem mire akarsz kilyukadni:) amúgy semmi baj:)
  • minigirl
    Igazából szándékos irónia volt a szavaim mögött, mert én nagyon jól elvagyok pl a DnBvel is. Na, jó, a goától és a technotól falra mászok, de minden mást szivesen meghallgatok. Nem határolódok el semmitől, és csak azután fikázom a dolgokat, miután megismertem őket.
    Ha fájt, ahogy írtam, sorry. De ha jobban belegondolsz, a rockereket fikáztam a #302ben is azzal, hogy ha vki nemúgy néz ki, ahogy ők, akkor az "csakis köccccsög diszkós vagy repper lehet". És nem téged akarlak bántani ezzel, hanem bizonyos rockereket idézek (nehogy félreértse vki: nem innen, de ismerek ilyet).
    És tényleg nem attól rocker, discós vagy rapper vki, hogy hogyan öltözik, hanem attól, hogy átérzi-e annak a dolognak a világát, amit hallgat. Hát ennyi.
  • Brolly
    amúgy bírom hogy mindenki aki nem szereti discot vagy a rappet akkor már így írja le hogy "diszkós" "repper", ez majdnem olyan mint amikor a mu topicba cselszinek írják a chelseat, és azért büntipontot is kaptak egy páran, deezzel nem azt akarom mondani hogy kapjon az is aki így írja le ezeket a stílusokat, hanem hogy nem értem hogy miért nem lehet kiírni normálisan, hamár mindenki kiírja hogy rock, akkor nem értem hog ya többit miértnem lehet, nah mind1, leeht hülyeség de engem zavar:S
  • Brolly
    Ez vhogy ellentmond a 297es hszal, akkor most hogy is van ez?
  • Burzsoáá Béla
    gondolom attól hogy tankcsapdát, fürgerókalábakat, vagy egyéb igénytelen fost hallgat
  • minigirl
    Hát, nem tudom, ki hogy van vele, de én a punk&rock&roll zenét szeretem, de ritkán nézek ki úgy, mint egy vérbeli punk. Inkább néznek engem "diszkósnak" , "reppernek" , és mindenféle ufonak, szimplán az öltözködés miatt.
    De mi van akkor, ha én nem akarok úgy kinézni mint egy utolsó csöves a metróaluljáróban? Hát, kedveseim az, hogy Alvin és Junkies koncerten kinéznek a zpből ésatöbbi. Volt már rá példa, h meg is akartak verni. Pedig én is ugyanúgy (talán jobban is) ismerem a fent említett zenekarokat, mint akik ki akarnak nyírni azért, mert igényes vagyok. Hát, ez van: ha rocker vagy, de nem úgy öltözöl, ne menj a közelükbe, mert megölnek. Ennyi. :S
  • n3whous3
    "Ergo a logikai menetük szerint, a rövid hajúak, nem hazafiak!"

Skinheadek is nagggyon szeretik a hazát. Ha érted mire gondolok
  • Shiwo
    nah igen..van aki számára a rock = metál és metál = halálhörgös ricsaj...
    innentől kezdve már érdekes dolgokat kihoznak a dologból..
  • light00
    Hát barátom ezzel a kettö hszel lealáztad a topikot. Kész. Sajnos tényleg abban gyökerezik a probléma, hogy a punkok ugymond a rockerekböl nöttek ki, és egy átlagpolgárnak tökre ugyanaz a zene, a különbséget nagyon nem érzik.
    Föleg az uj irányvonalas rockon. Igy öket ugyanugy rockereknek nézik. Söt, mondhatni ugyanilyen zenét hallgatnak a darkosok, a black metalosok (kéretik nem belekötni, teljesen más a stilus, csak egy átlag irodai megasztárral-etetett-okosokrol beszélek), ami az öltözködésükkel igen csak kivivják magukra az emberek megkülönböztetését (é.:jaj, ott egy sátánista!). És az egészet, hogy könnyebb legyen értelmezni, egy kalap alá vezsik, mint rock.
    A rock egészen az '50-es '60-as évektöl létezik, ami már nagy respectet kölcsönöz az egésznek. Akkoris belekötöttek mindenféle ilyen-olyan indokkal a rockba, igy ennek a stilusnak igencsak hányattatott sorsa van. Föleg mert minden uj "tombolos" irányvonalat egynek néznek vele.
  • Bandew
    Én mindenféle zenét meghallgatok, ami tetszik, habár a rock (ezt most jó tág fogalomként értem) stílusból több minden tetszik. Elég régóta hallgatok rockzenét, meg volt hosszú hajam is, de nem a zene miatt és soha nem is tartottam magam "rockernek". Vannak rocker haverjaim, de vannak más barátaim is. Inkább foglalkozom azzal, hogy milyen az az ember, mint hogy mit hallgat, max húzzuk egymást, meg elökörködünk ezzel.

Hogy őszinte legyek már kifordul a gálám ettől a hülye besorolástól, hogy "Milyen a stílusod?" meg "Milyen zenét hallgatsz? Rockot? Discot? Utállak!" és hogy ezek a baromságok holt felesleges konfliktusokat szülnek, embereket vernek agyon, barátságok, kapcsolatok mennek tönkre. Ez már komolyan felér a vallási hovatartozással!

Nekem is egy rakat ismerősöm van, akik azért nem haverkodnak egy egyébként tök normális meg jó fej emberrel, mert az szokott dizsibe járni. Most ez normális?

Sőt! Egyszer ez a szűklátókörűség mentett meg attól, hogy 5 nagydarab skinhead összeverjen. Kb 5 perc kötözködés után megállapították, hogy hosszú a hajam, ebből kifolyólag én már 100%, hogy rocker vagyok, innentől pedig magától értetődő, hogy mélységesen szeretem a hazámat. Ezután békén hagytak. Ergo a logikai menetük szerint, a rövid hajúak, nem hazafiak! Slussz, passz!

Na én most itt minden szarságot leírtam má'....

Szal az a lényeg, hogy legyél rocker, ha akarsz, hallgasd a rockot, szeresd, zúzzál rá, de legyél nyitott másra is, ne zárkozz el a többi zenei stílustól, mert őszintén szólva csak magaddal szúrsz ki.

A Rock suli meg tök jó példa arra, hogy nem az igénytelenségtől leszel rocker!
    "Ezek nem rockerek, hanem pozőrök!"
  • Dacid
    Minden rapper, rocker, discós nem attól diszkós hoyg ugyanolyan ruhákba járnak, mint a "fajtársai". Példának okádék, tavaly voltam Macskanadrág koncerten (amúgy zsír volt) és a tömeg közepén ott "őrjöngött" a zenére egy lány akiről sütött hogy inkább a diszkós szekcióhoz tartozna mint a punk/rocker ekhez. Annyi a különbség, hogy a rockerek öltözködés alapján nem nézik le a szórakozó helyen az embert nemúgy mint pl ha este elmennél valami rap vagy diszkó parádéra akkoor ha már szar a rucid (szal kamu örülsz hogy van mert nicns pénzed jobbra) lehet hogy tövbben lefognak nézni mint egy rock koncerten.

Az Edda énekeséről annyit, lehet kicsit sejpít, de még midnig jobb hangja van mint bármelyik megaszarosnak.

Én is rockernek tartom magam 1950 évek rock n' roll-ját is hallgatom egészen a metálig. Szintúgy 1 fekete pólóm van nem iszok és nem is bagózok a zenét preferálom nem pedig a rokkos életérzést. (Szélesterpesz rákkenról)

Itt egy jó példa a Rock suli, ha megnézed talán meglátod hogy mi is az igazi rock :) mind zeneileg és mind öltözködésileg.

jah és hoyg mitől Mitől rocker egy rocker? szereti a zenét semmi mástól :) szerintem
  • TS Zolly
    Azért mert az Edda más stilusu mint a szinte halgathatatlan Morgoth, azért mindkét zenekar a rock valamilyen válfaját képviselik. Csak az egyik már több mint 25 éve a szinpadon, a másik meg ....

Edda legelső nagylemeze óta vagyok Edda rajongó. Ált iskola elsőben jöbban tudtam a minden sarkon áltam már dalt kivülről, mint a süs fel napot. Bár akkor még bluzt játszottak. Közben, az idő haladtával elkezdtem mást is halgatni. Ma már kimondottan csak a 80-as évek és 90-es évek elei rock zenét halgatom. Eddátol kezdve, Maiden át pl a Slayerig. És minden zenét ami ebbe tartozik, és egy kicsit igényes.Persze a nagy öregek mostani nagylemezeik nem képeznek kivételt, mert szinte mindig azt kapom, amit elvárok tőlük. Magyarán nekem az Edda egy alap ahová mindig vissza térek, mint zene halgatás, mind koncertre járás terén.
  • Voltan
    Totál igazad van.
  • feamatar
    a metal meg a komolyzene nagyon jól megfér egymással; max neked nem jön be. nekem meg a black metal bandák unalmasak általában vontatott témáikkal, csak kevés van amelyik megfog...
  • feamatar
    tök mindegy hogy hogy öltözködik valaki; csak a zenét szeresse; inkább felhúz az hogy valaki számára a metal a 90es évektől kezdődik mint az hogy hogy öltözködik... az egyik általam legutáltabb szlogen az volt hogy : **** csak mai sláger megy... mert aki csak új zenét hallgat az csak divatból teszi. De a metal az a zenéről szól és amit megírtak 37 éve ugyanolyan jól szól ma is mint akkor .
  • Shiwo
    pl. mint én.. rockot és metált hallgatok állandó jelleggel, járok is koncertekre, ehhez képest nem dohányzom, ritkán iszom és mértékkel, nincs szegecsekkel kivert ruhám, bőrkabátom, a surranót sose bírtam, fekete pulcsim van 1 darab..szokásom rendszeresen tisztálkodni is...egyedüli "árulkodó" dolog, hogy hosszú a hajam..
    ellehet dönteni, hogy akkor én most rocker vagyok, vagy nem..
  • Match
    Attól hogy te 1990 után születtél, még nem kell lenézni a 80-as éveket. Szegény jó anyád, illetve jó apád mit szólna ha látná miket írsz?

Egyébként mindenki akkora hülyeségekről beszél itt, hogy az fájdalmas.

Arról vitatkoztok hogy a köcsög rocker büdöset szarik, bezzeg mások...
    Minden stílusban van mindenféle ember, nem szabad általánosítani.
    Tudjátok, az általánosítást azoknak találták ki, akik nem tudják átgondolni a dolgokat (ezeknek üzenném, hogy ők is megértség: a hülyéknek, thnx).

Zenei irányzatok alapján szubkultúrákba sorolni az embereket alapvetően nem hülyeség...
    Most mondja nekem azt akármelyik trú arc hogy a rockerek nem szeretik a bőrkabátot...Szeretik, és kész, de nem mindegyik...És ha nem mindegyik, akkor nem jellemezhetjük úgy az embereket hogy "a bőrkabátos az köcsög rocker, a nem bőrkabátos meg nem köcsög rocker".

Azt veszem észre hogy a legtöbb tizenéves itt harcol hogy "az én apukám az erősebb".
  • rvn
    Én nem szeretem a rockot...söt...de abban egyet értek h vannak együttesek akik tényleg igényes zenét jácottak...a Tokio hoteltöl meg társaiktól a hányinger kerülget..mind megjelenés mind zene
  • BIZ0906
    Bár akkor is részeg volt hát jellemző
  • BIZ0906
    A rocker attól rocker, hogy igénytelen és ebbe minden bele tartozik. Ezt egy rocker mondta nekem eskü
  • Bucser
    A dúrva, hogy valaki nagyon elkúrta a fogsorát, mert mióta megcsinálta nem szabad vele S betűs mondatot mondatni, mert hihehetetlenül dúrva élmény:D ÉS nem veszi észre:)
  • barnie1990
    Az ne nevezze magát rockernek,aki Eddát hallgat.Szánalom az az együttes,akkor pont ez kellett a népnek (igénytelen 80as,90es évek),azért lettek sikeresek.Ma minden fiatal röhögne azon,ha valaki ilyen zenével rockernek nevezné magát.
  • bakvarnyu
    eddaugye csak viccelsz
    na még ezek a "true metalt házasítsuk össze a komolyzenével" próbálkozások
    a legnevetségesebbek,mekkora műanyag már, szegény Liszték sírnának
  • Bucser
    Ja a sejpítős Patakival:) (egyszerűen falramászok attól a csávótól:) régen jó volt de mostanra se hangja se stílusa...)
  • Dying Soul
    jajjdeszáni, close plz
  • TS Zolly
    És ez miért oly nagy szám? Edda a hatodik lemezén sokkal jobban feldolgozta. Lisztrapszodia a cime.
  • csgery
    A BUX Index-et nézi a hiradóban-.-
  • f2d
    Mitől Bróker????
  • bakvarnyu
    Na végre, te már kapisgálod mi az ábra.Lényeg egy öltözködési séma összeállítása viszonylag tág keretek között de úgy, hogy bármikor felismerhető legyen a topic nyitó rockersége.
  • zvaragabor
    Ha már rock és komolyzene, akkor Metallica -
    -No Leaf Clover
    -The Thing That Should Not Be
    :DD