22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Aquir
    és aki azért akar neked rosszat hogy jó legyen (neked)?
  • clio1616v
    én csak annak hiszek aki nekem jót akar.. :)
  • salsoul
    Olcsó húsnak mindig híg a leve...
  • salsoul
    Látod elérkeztél gondolkodásod korlátaihoz.
  • clio1616v
    előre elnézést kérek.. :)

bazmeg tudod mit láttam a tévében hétfő este?
    barátnőmmel néztük a budapest tv online adásán a távgyógyítást :)

szellemes volt nagyon, sírva röhögtük végig a sok buta ember..

epéje van? van sajnos.. látom nagy a mája is.. igen.. jó akkor majd kicsinyítünk rajta :))

meg a végén ahogy adja át az energiát... de csak annak aki smssel vagy hívással kinyitotta az energiakaput :DDDDD

elmennek a szellemtudományukkal a jó kurva anyjukba, a szegény buta emberek pénzét el tudják szedni ilyen faszsággal... mondjuk egyszer el lehet rajta szórakozni, de azért jóhiszemű buta emberekből így kiszedni az amúgy is kevés keresetüket aztán a gyerekeiknek meg enni nem tudnak adni...
  • Molnibalage
    Szellemtudományi... Én ilyesmit nem tudok komolyan venni. Biztos bennem van a hiba...
  • clio1616v
    mondok egy példát..

ha neked azt mondják, hogy - kutya.. akkor te mire gondolsz?

tuti hogy nem arra amire én... neked másfajta a kutyának mint szónak a létezése az agyadban...

és ez minden más szóval ugyanígy van...
  • salsoul
    csak így tovább Clio, csak így
  • clio1616v
    szellemtudomány... ^^
  • clio1616v
    ez így nem igaz.. amiről nem tudok az nem létezik, így már igaz...

amit más tud az lehet számára létezik, de számomra ha tőle megtudom, lehet nem ugyanúgy fog létezni mint az ő számára..
  • salsoul
    Tudtad, hogy szellemtudományi kérdéseket nem lehet természettudománnyal vizsgálni?
  • salsoul
    Azt is tudjuk, metafizikából nem vagy jó...

Ha nem meséltek róla akkor nyilván tévedek.
    Ők ott a BME-n nyilván úgyis minden dolgok tudói.
    Amiről nem beszélnek, az nyilván nincs.
  • Molnibalage
    Azt tudjuk, hogy természettudományokból nem vagy jó ezért nem itt fogok kiselőadást tartani arról, hogy ez miért baromság.

Esetleg több linktet is betehetnél arról amit állítasz, mert a BME-n egy tanár és villamosmérnök sem mesélt nekem erről 8 év alatt, pedig ott szeretnek sztorizgatni.
  • salsoul
    a saját utam
  • salsoul
    Valamiből meg lehet, csak kérdés az, hogy az ember mire fordítja az erőforrásait.
    Milyen arányban, milyen [fényűző] módon áldozza erőforrásait a különböző oltárokon: világi és szórakozós élet oltárán, a párkapcsolat oltárán, a harcművészet oltárán sat.
    Amelyiken [állhatatosan] a legtöbbet áldoz, abban fog a legtovább jutni az összes többi rovására.

Szerintem a kelet nem bölcsebb mint a nyugat.
    A lényeg, hogy itt sem, ott sem a csőcseléket kell alapul venni.

A keleti filozófia meg aztán nem kicsit "unatkozó emberek faszsága"...
  • salsoul
    Nyilván amiről te nem hallottál az nem is létezik.
    Nyilván amit nem tudsz felfogni, megérteni, amihez nincs türelmed [amihez kevés vagy] az már [csak] faszság [lehet].
  • Molnibalage
    1. Soha az életben nem halottam erről.

2. És?
  • ba32107
    Én is mások szemében hasonlóan lehetetlen dologra tettem fel életem.

És mi lenne az?
  • Fbn Lx
    az a baj, hogy valamiből meg kell mellette élni... :] úgy, hogy még legyen elég szabadideje is rá az embernek.
    A keleti filozófia meg meditáció érdekelt mindig.
    Alapvetően sokkal bölcsebbnek tartom a keleti embereket a nyugatiaknál.
    Egyébként nagyjából tudom, hogy mi a helyzet nálunk a különböző keleti stílusok esetében. Vannak, amik szinte teljesen autentikusak itt is, és vannak, amik a nyomába sem érnek az eredeti elgondolásnak (pl. tai chi, shaolin iskolák, aikido...)
  • salsoul
    Akkor tedd azt, szenteld magad a harcművészeteknek.
    Én is mások szemében hasonlóan lehetetlen dologra tettem fel életem.

Nem akarlak letörni, de [azoknak] a [keleti] harcművészeteknek [amiket én ismerek és amikről én - járulékosan - hallottam] nagyob százaléka filozófia, és meditáció mint tényleges harc...

Nálunk itt nyugaton csak a "hadonászás" van meg belőle, mint ahogy a jógából is...
  • Fbn Lx
    nálam az mindig nagy kérdés volt, hogy mivel foglalkozzak, mi az ami érdekel.
    soha nem tudtam megmondani.
    Mert igazából a harcművészeteken kívül soha nem érdekelt semmi komolyabban.
    Úgy érzem tanulnom kéne, meg úgy is érzem, képtelen vagyok azt tanulni, ami nem nekem való.
  • salsoul
  • salsoul
    Kívánom, hogy egyszer valahogy kipróbálhasd úgy a világot, hogy kihúzzák alólad az összes "unatkozó fasz" munkájának eredményét, és mindazt ami arra épül, és amit az inspirált...

#8629:
    És mivel foglalkoznál szívesen?
  • Molnibalage
    Ezek nem filozófusok eredményei és nem is a görögöké. Másegyéb?
  • Fbn Lx
    nem
  • salsoul
    Tudtad, hogy Goethe Faust-ja inspirálta a váltóáramot?
  • Fbn Lx
    én nem tudom, még csak a muszájolós szakasznál tartok.
    de jelenleg sem azt muszájolom, ami érdekel.
    Sőt, nem is tudom mi érdekelne azok közül, amivel foglalkozni lehet.
  • Fbn Lx
    "és nem kapcsolódott a tudományhoz"
    azaz ami arról szól, hogy vannak az aranylelkű félisten filozófusok akik alapból faszák, meg a szar vaslelkű parasztok.
  • salsoul
    Most komolyra fordítva a szót.
    Elvégzitek az iskolát, gimnáziumot, egyetemet sat. - ott "megtanuljátok" azt amit belétek muszájolnak'.

És után aztán tanultok még valaha valami pluszt, foglalkoztok még valaha valami plusszal? Ha igen, konkrétan mivel?
  • salsoul
    Unatkozó emberek faszsága pl az elektromosság is, a félvezető is, az orvosotudmány is, a röntgen is...
  • Fbn Lx
    ja
    amit az ókori filozófusokról tanultam és nem kapcsolódott a tudományhoz, az mind unatkozó emberek faszsága volt.
  • Fbn Lx
    hát ez valóban gecijó :aSDA:sd
  • salsoul
    Tudod mi jutott eszembe?

???

>>> egy régi klasszikus <<<
  • salsoul
    Az én szemszögemből meg az agy-állás...
    (Neked egyébként semmit)
  • salsoul
    Hopsz - tényleg, ezzel még adós vagyok. Hamarosan...
  • Molnibalage
    Már bocs, de ez hogyan jön ide és mit bizonyít? A szart is nevezheted nuellás csokiöntetnek, de nem lesz tőleg finom a kenyér...

(Elnézést a durva példért, de az agymenés ami itt zajlik az tényleg masszív méreteket ölt...)
  • chhaya #8619
    salsoul kifejted nekem azt az érzelmi felnövés dolgot?
    nem vettem észre h írtad volna, lehet elveszett a sok hsz tengerében...
  • salsoul
    Tudta Ön, hogy?:

A filozófia szó jelentése az ógörög φιλοσοφία szóból ered, amelynek jelentése: "a bölcsesség szeretete" A sophia kifejezés, amelyet magyarra "bölcsesség"-nek fordítunk, eredeti jelentése szerint mesterségbeli tudást, ügyességet jelentett. Homérosz például az ügyes ács tudását nevezte sophiának, de későbbi irodalmi művekben is találkozhatunk olyan fordulatokkal, hogy valaki kocsihajtásban vagy hajókormányzásban bölcs – azaz jártas a tevékenységekben. Később (az i. e. 6. századtól kezdve) már azt az embert nevezik bölcsnek, aki az élet alapvető dolgaiban jártas.

A philosophos kifejezés először Hérakleitosznál fordult elő: "Nagyon sok dolgot kell saját kutatásuk alapján tudniuk a bölcsességszerető férfiaknak" (Hérakleitosz B 35)
  • salsoul
    Bocsí; csak visszaszorítjuk az elburjánzott eccerűeket' és az ő eccerűségüket'.

Nyilván mélyebb ismeretekre lenne szükség a további hozzászóláshoz...
    Ami hiánycikk azoknál, akik restek a mélyebb búvárlatra... és úgy tartják, hogy az olvasás, tanulás, kutatás káros az egészségre...
  • salsoul