22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Fbn Lx #8615 úgy látom idő előtt elszaporodnak itt is a filozófusok. -
#8614 Nem kell feltételezni, én például tudom. :) -
#8613 "Van értelme annak, hogy attól leszek boldog, hogy olyat teszek, amiről azt hiszem hogy boldoggá fog tenni?"
Vagy csak átértékeled a helyzetet. Ha a helyzetük teljesen megegyezik, szerinted miért érzi mégis jobban magát az optimista a pesszimistával szemben?
Pedig semmi nem változik, csak a nézőpont. hoppá.
"Valakinek klausztrofóbiája van. Ez azt jelenti, hogy zárt helyiségben, liftben, villamoson, metrón rosszullét környékezi. Úgy érzi hányingere van, mindjárt elájul, borzasztó a közérzete stb. Szorong attól, hogy mindez bekövetkezik. Gyorsan leszáll, amikor hányinger környékezi, verejtékezik, vagy forogni kezd a világ. Ilyen esetekben könnyű azon segíteni, aki elvállalja a kockázatát annak, hogy engedélyezi magának a tünet megvalósulását, amitől szorong, rosszul érzi magát. "Ájuljon el, mi történhet a tömegben? Semmi, majd felsegítik." "Hányjon nyugodtan, majd kifizeti a pórul járt tisztító számláját, sűrű bocsánatkérések közepette." - és így tovább.
Aki meri vállalni ezt a kockázatot, annak egyetlen csapásra megszűnik a rosszulléte, elmúlnak a tünetei anélkül, hogy valóban elájult volna, vagy valóban kiadta volna magából gyomrának tartalmát. Ezt a jelenséget paradox-reakciónak hívják. A személyiség hasonlóan viselkedik, mint egy dacos kisgyerek: "Ja, ha lehet, akkor már nem is kell!" Az önmagának adott "engedély" feloldja a tünet megjelenésétől való szorongást, s a szorongás oldódása megszünteti a tünetet, rosszullétet." -
clio1616v #8612 hajrá -
ba32107 #8611 Pontosan :) -
#8610 Pedig biztonságos vezetéshez azt kell feltételezni, hogy rajtam kívül az összes közlekedő hülye:) -
#8609 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1178283819&no=8601]#8601[/URL] -
#8608 Aham. Oké. Te tudod.
-
clio1616v #8607 arra számítok hogy pont annyira tartják be a szabályokat amennyire én, és ezalapján számítok a viselkedésükre a forgalomban.. -
#8606 Az a kérdés hogy bízol-e a többi közlekedőben. -
ba32107 #8605 Ez viszont tényleg butaság. Olyan, mint amikor biztonsági öv nélkül használsz légzsákot. Többet árt, mint használ... -
#8604 az emberekben, a mentősökben, és a csontkovácsban:
az emberekben, hogy időben hívnak mentőt,
a mentősökben, hogy időben odaérnek,
a csontkovácsban, hogy össze tud rakni
;)
-
clio1616v #8603 még nem okoztam magamnak csalódást.. -
clio1616v #8602 elfogadom a döntéseimet, bízok magamban..
kiben bízzak? -
#8601 Az intenzíven az ember képes átértékelni a döntéseit... :)) -
ba32107 #8600 Mondasz bőven, nyugodj meg :D -
ba32107 #8599 Biztos sorban állnak a híres írók, költők, tudósok, hogy elmondhassák neked a műveiket :D -
#8598 kérdés, hogy valaki a saját gondoltai kifejezésére idéz-e?
s nem-e kirakozásra? -
#8597 Hát még mikor valaki tömeg-emberként él és úgy működik és gondolkodik mint a[z uralkodó] tömeg [áramlat], minden egyéni álláspontot nélkülözve.
Sőt mikor életét korlátoltan az iskolában magoltakra, vakon elfogadottakra építi.... -
clio1616v #8596 mondok egy példát, a motoron egy bizonyos fokú biztonsági ruházatot megengedek magamnak és hajlandó vagyok beáldozni a kényelem oltárán a biztonságos motorozásért.. de nem maximálisan, viszont szon a szinten a legjobbat..
pl a sisakom árán teljes protektoros öltözéket tudtam volna venni minden védőcuccal együtt.. nem tettem.. -
clio1616v #8595 jobb az ha a saját szavaiddal, szófordulataiddal mondod el a gondolataidat, fejezed ki őket... ettől leszel egyedi.. érdekes.. izgalmasabb másoktól..
inkább mondok hülyeséget, de az az én hülyeségem.. -
#8594 A tudás, műveltség nem az, ami [tehozzád] házhoz megy.
Neked kell alázattal az ö házához menned, ha szükséged van rá. -
Fbn Lx #8593 A könyvekből, meg úgy egyébként mások műveiből való idézgetés nekem se jön be.
Valamiért azt az érzetet kelti, mintha az illetőnek nem lenne saját gondolatvilága, a minden művektől elvonatkoztatott tapasztalat.
Nem is tudom, miért... :] -
clio1616v #8592 más embernek a gondolatait meghallgatom, de nekem ne egy könyvön keresztül akarja átadni, ha ő lusta, hogy idejöjjön hozzám, akkor én nem fogom a sz...s könyvét elolvasni.. -
#8591 büszke lehetsz rá -
clio1616v #8590 ja és nem olvasok.. :) -
clio1616v #8589 római katólikus.. azthiszem így mondják -
#8588 De melyik vallásban? Forrás? Vagy valami?
Lehet azt sem 10 perc alatt átlapozva kellett volna elolvasni... -
clio1616v #8587 abban arról volt szó, hogy a kissrác képében Isten szólt a paphoz azthiszem.. hogy ne gondolkodjon higyjen inkább helyette.. mert a kisgyerek előbb átmeri a tengert a pici gödörbe, mintsem ő megértse amin gondolkodik.. -
clio1616v #8586 esetleg lehet így helyes: ..nem félem az Urat.. -
clio1616v #8585 én nem félek az Úrtól sem... neharagudj -
clio1616v #8584 Olvasni? ^^ te hol élsz? én amit 10 percnél tovább kell olvasni, azt már felejtsd el hogy elolvasom..
Nekem, aki a Pál utcai fiúknak is minden második oldalát olvastam csak el ^^ ez szenvedés lenne, szóval neem.. én ilyet nem csinálok.. -
#8583 Nem tudom Clio, hogy te milyen vallásból merítettél és hogy azt [merítés előtt] mennyire értetted meg... szóval
Olvastad már a Példabeszédek könyvét?, azt ami így kezdődik:
"Salamonnak, Dávid fiának, Izrael királyának mondásai, hogy bölcsességet, fegyelmet tanuljunk, és megértsük az értelmes beszédet; hogy világos útmutatást kapjunk, igazságosságra, jogra, becsületre; hogy a tapasztalatlan okosságra tegyen szert, az ifjú meg tudásra és körültekintésre. Ha bölcs hallgatja őket, gyarapítja tudását, az értelmes megtudja, hogyan kormányozzon. Hogy megértsük a mondást és a hasonlatot, a bölcsek szavait s fogós kérdéseit. A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, ám a balgák megvetik a bölcsességet és az intést."
-
clio1616v #8582 nem olvasnád el mégegyszer? :) feleslegesebb!!!! ;) -
clio1616v #8581 örülök neki, hogy én sem a színekről, hanem a jelentésükről írtam... -
ba32107 #8580 Miért lenne az a gondolkodás felesleges? Ennyi erővel nem csináljunk semmit életünkben, mert egyszer úgyis meghalunk -.- -
ba32107 #8579 Kár, hogy nem magáról a színekről volt szó, hanem a hozzájuk kapcsolt jelentésről -
clio1616v #8578 neked van egy valamilyen képed arról, hogy miért élsz, nevezhetjük hitnek is.. elhiszed, hogy neked azért kell élned..
szerintem az életünknek nincsen oka.. de érteni se akarom.. :) érted? ^^
na van amit viszont a vallásból kicsit elferdítve az eredeti szándéktól de átvettem magamnak az pedig egy történet..
amikor az ember sétál a tengerparton és azon töpreng miért is élünk a Földön, mi is lehet az oka.. erre majdnem keresztülesik egy kissrácon, aki egy picike gödörbe amit ásott elkezdi belelapátolni a tenger vizét.. erre a fickó megkérdezi hogy te meg mit csinálsz?.. a kisgyerek meg hát merem át a tenger vizét a gödrömbe és a fickó elcsodálkozik, hogy lehet ilyen felesleges dolgot csinálni.. pedig az ő gondolkodása még feleslegesebb..
Példabeszédek könyve (clio1616v) ^^ -
#8577 Az első pont két emberre nagyon igaz itt. Külön öröm, hogy most éppen egymást osztják. Komolyan mondom sátáni vigyor van most az arcomon. -
akkor ennyit rólad...