22714
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Molnibalage
    Már bocs, de ez hogyan jön ide és mit bizonyít? A szart is nevezheted nuellás csokiöntetnek, de nem lesz tőleg finom a kenyér...

(Elnézést a durva példért, de az agymenés ami itt zajlik az tényleg masszív méreteket ölt...)
  • chhaya #8619
    salsoul kifejted nekem azt az érzelmi felnövés dolgot?
    nem vettem észre h írtad volna, lehet elveszett a sok hsz tengerében...
  • salsoul
    Tudta Ön, hogy?:

A filozófia szó jelentése az ógörög φιλοσοφία szóból ered, amelynek jelentése: "a bölcsesség szeretete" A sophia kifejezés, amelyet magyarra "bölcsesség"-nek fordítunk, eredeti jelentése szerint mesterségbeli tudást, ügyességet jelentett. Homérosz például az ügyes ács tudását nevezte sophiának, de későbbi irodalmi művekben is találkozhatunk olyan fordulatokkal, hogy valaki kocsihajtásban vagy hajókormányzásban bölcs – azaz jártas a tevékenységekben. Később (az i. e. 6. századtól kezdve) már azt az embert nevezik bölcsnek, aki az élet alapvető dolgaiban jártas.

A philosophos kifejezés először Hérakleitosznál fordult elő: "Nagyon sok dolgot kell saját kutatásuk alapján tudniuk a bölcsességszerető férfiaknak" (Hérakleitosz B 35)
  • salsoul
    Bocsí; csak visszaszorítjuk az elburjánzott eccerűeket' és az ő eccerűségüket'.

Nyilván mélyebb ismeretekre lenne szükség a további hozzászóláshoz...
    Ami hiánycikk azoknál, akik restek a mélyebb búvárlatra... és úgy tartják, hogy az olvasás, tanulás, kutatás káros az egészségre...
  • salsoul
  • Fbn Lx
    úgy látom idő előtt elszaporodnak itt is a filozófusok.
  • Dick Riddick
    Nem kell feltételezni, én például tudom. :)
  • Aquir
    "Van értelme annak, hogy attól leszek boldog, hogy olyat teszek, amiről azt hiszem hogy boldoggá fog tenni?"

Vagy csak átértékeled a helyzetet. Ha a helyzetük teljesen megegyezik, szerinted miért érzi mégis jobban magát az optimista a pesszimistával szemben?

Pedig semmi nem változik, csak a nézőpont. hoppá.

"Valakinek klausztrofóbiája van. Ez azt jelenti, hogy zárt helyiségben, liftben, villamoson, metrón rosszullét környékezi. Úgy érzi hányingere van, mindjárt elájul, borzasztó a közérzete stb. Szorong attól, hogy mindez bekövetkezik. Gyorsan leszáll, amikor hányinger környékezi, verejtékezik, vagy forogni kezd a világ. Ilyen esetekben könnyű azon segíteni, aki elvállalja a kockázatát annak, hogy engedélyezi magának a tünet megvalósulását, amitől szorong, rosszul érzi magát. "Ájuljon el, mi történhet a tömegben? Semmi, majd felsegítik." "Hányjon nyugodtan, majd kifizeti a pórul járt tisztító számláját, sűrű bocsánatkérések közepette." - és így tovább.

Aki meri vállalni ezt a kockázatot, annak egyetlen csapásra megszűnik a rosszulléte, elmúlnak a tünetei anélkül, hogy valóban elájult volna, vagy valóban kiadta volna magából gyomrának tartalmát. Ezt a jelenséget paradox-reakciónak hívják. A személyiség hasonlóan viselkedik, mint egy dacos kisgyerek: "Ja, ha lehet, akkor már nem is kell!" Az önmagának adott "engedély" feloldja a tünet megjelenésétől való szorongást, s a szorongás oldódása megszünteti a tünetet, rosszullétet."
  • clio1616v
    hajrá
  • ba32107
    Pontosan :)
  • gbc csabika
    Pedig biztonságos vezetéshez azt kell feltételezni, hogy rajtam kívül az összes közlekedő hülye:)
  • salsoul
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1178283819&no=8601]#8601[/URL]
  • Dick Riddick
    Aham. Oké. Te tudod.
  • clio1616v
    arra számítok hogy pont annyira tartják be a szabályokat amennyire én, és ezalapján számítok a viselkedésükre a forgalomban..
  • Dick Riddick
    Az a kérdés hogy bízol-e a többi közlekedőben.
  • ba32107
    Ez viszont tényleg butaság. Olyan, mint amikor biztonsági öv nélkül használsz légzsákot. Többet árt, mint használ...
  • salsoul
    az emberekben, a mentősökben, és a csontkovácsban:

az emberekben, hogy időben hívnak mentőt,
    a mentősökben, hogy időben odaérnek,
    a csontkovácsban, hogy össze tud rakni

;)
  • clio1616v
    még nem okoztam magamnak csalódást..
  • clio1616v
    elfogadom a döntéseimet, bízok magamban..
    kiben bízzak?
  • Dick Riddick
    Az intenzíven az ember képes átértékelni a döntéseit... :))
  • ba32107
    Mondasz bőven, nyugodj meg :D
  • ba32107
    Biztos sorban állnak a híres írók, költők, tudósok, hogy elmondhassák neked a műveiket :D
  • salsoul
    kérdés, hogy valaki a saját gondoltai kifejezésére idéz-e?
    s nem-e kirakozásra?
  • salsoul
    Hát még mikor valaki tömeg-emberként él és úgy működik és gondolkodik mint a[z uralkodó] tömeg [áramlat], minden egyéni álláspontot nélkülözve.

Sőt mikor életét korlátoltan az iskolában magoltakra, vakon elfogadottakra építi....
  • clio1616v
    mondok egy példát, a motoron egy bizonyos fokú biztonsági ruházatot megengedek magamnak és hajlandó vagyok beáldozni a kényelem oltárán a biztonságos motorozásért.. de nem maximálisan, viszont szon a szinten a legjobbat..

pl a sisakom árán teljes protektoros öltözéket tudtam volna venni minden védőcuccal együtt.. nem tettem..
  • clio1616v
    jobb az ha a saját szavaiddal, szófordulataiddal mondod el a gondolataidat, fejezed ki őket... ettől leszel egyedi.. érdekes.. izgalmasabb másoktól..

inkább mondok hülyeséget, de az az én hülyeségem..
  • salsoul
    A tudás, műveltség nem az, ami [tehozzád] házhoz megy.
    Neked kell alázattal az ö házához menned, ha szükséged van rá.
  • Fbn Lx
    A könyvekből, meg úgy egyébként mások műveiből való idézgetés nekem se jön be.
    Valamiért azt az érzetet kelti, mintha az illetőnek nem lenne saját gondolatvilága, a minden művektől elvonatkoztatott tapasztalat.
    Nem is tudom, miért... :]
  • clio1616v
    más embernek a gondolatait meghallgatom, de nekem ne egy könyvön keresztül akarja átadni, ha ő lusta, hogy idejöjjön hozzám, akkor én nem fogom a sz...s könyvét elolvasni..
  • salsoul
    büszke lehetsz rá
  • clio1616v
    ja és nem olvasok.. :)
  • clio1616v
    római katólikus.. azthiszem így mondják
  • salsoul
    De melyik vallásban? Forrás? Vagy valami?

Lehet azt sem 10 perc alatt átlapozva kellett volna elolvasni...
  • clio1616v
    abban arról volt szó, hogy a kissrác képében Isten szólt a paphoz azthiszem.. hogy ne gondolkodjon higyjen inkább helyette.. mert a kisgyerek előbb átmeri a tengert a pici gödörbe, mintsem ő megértse amin gondolkodik..
  • clio1616v
    esetleg lehet így helyes: ..nem félem az Urat..
  • clio1616v
    én nem félek az Úrtól sem... neharagudj
  • clio1616v
    Olvasni? ^^ te hol élsz? én amit 10 percnél tovább kell olvasni, azt már felejtsd el hogy elolvasom..

Nekem, aki a Pál utcai fiúknak is minden második oldalát olvastam csak el ^^ ez szenvedés lenne, szóval neem.. én ilyet nem csinálok..
  • salsoul
    Nem tudom Clio, hogy te milyen vallásból merítettél és hogy azt [merítés előtt] mennyire értetted meg... szóval

Olvastad már a Példabeszédek könyvét?, azt ami így kezdődik:

"Salamonnak, Dávid fiának, Izrael királyának mondásai, hogy bölcsességet, fegyelmet tanuljunk, és megértsük az értelmes beszédet; hogy világos útmutatást kapjunk, igazságosságra, jogra, becsületre; hogy a tapasztalatlan okosságra tegyen szert, az ifjú meg tudásra és körültekintésre. Ha bölcs hallgatja őket, gyarapítja tudását, az értelmes megtudja, hogyan kormányozzon. Hogy megértsük a mondást és a hasonlatot, a bölcsek szavait s fogós kérdéseit. A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, ám a balgák megvetik a bölcsességet és az intést."
  • clio1616v
    nem olvasnád el mégegyszer? :) feleslegesebb!!!! ;)
  • clio1616v
    örülök neki, hogy én sem a színekről, hanem a jelentésükről írtam...