Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Figyuzd meg, hogy milyen mondatvégi irásjelet használtam! <#kuss>
honnan veszed, hogy nem az?

salsoul
Lehet önkritikát kéne gyakorolni?

Mitõl látod te magad rendesnek?
😞

(😄)

SuperCharger
Sajnos nem. Pedig igazán mûködhetne így.

minigirl
Változnak a dolgok. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

minigirl
Mondtam én olyat, hogy akarom, hogy bárki is megtaláljon? 😄 Nekem most jó így, ne is keressetek. 😄

SuperCharger
Nekem úgy rémlik, az alapján, amit írtál, hogy már megtaláltak.

klart
ja csak ez nem úgy mükõdik hogy akkor most itt valaki bemondja hogy õ meg rendes pasi,és akkor találkoztok és ennyi.ez kicsit bonyolultabb ennél. :|
nem is értem miért megy még a vita ezen

minigirl
Rendes lány vagyok, mégsem talál senki. 😊

salsoul
Azért = Az
salsoul
Azért hogy valamirõl nem tudsz, hogy valamit nem látsz az nem jelenti azt, hogy az nincs.

Én is éltem már párszor a háttérbõl hatás módszerével, és gyakorlatilag kimutathatatlan ha tudatosan nem figyelnek rá oda.
norbre
az hogy magától történt-e vagy sem csak sejteni lehet 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

SuperCharger
Hasonlítani hasonlít, de a cikk tudatos ilyenné formálásról beszél, ami a valóságban történt, az meg magától történt. Kivéve a születésszabályozást, amire sajnálatos módon az emberek a mai napig nem tudták rávenni magukat.
Egyébként vége lehetne az OFF-nak, lassan visszatérhetnétek rá, hogy miért nem lehet rendes lányt találni. Pontosabban, hogy miért van belõlük kevesebb, mint amekkora a kereslet.

salsoul
Tönkre megy mindenki aki nem él tudatos életet.

Hogy a cikk mennyire OK vagy nem OK - nem tudom, nem is ennek eldöntésre linkeltem ide.

Minden esetre én korrelációt vélek felfedezni aközött ami napjainkban történik és a között ami abban az irományban van.
Persze ez alkalmi nehzézdrog és folyamatos könnyû fogyasztását jelenti. Aki folyamatosan speeddel kokainnal és heroinnal tömi magát az naná hogy tönkremegy.

Legalábbis a környezetemben épphogy a drogfogyasztók az erõsek. Nekik van csomó pénzük szabadidejük szép életük.

Hát csak a kábitószeres részt olvastam el. Az egy faszság...

Dick Riddick
😊

\"Heroes never die. They just reload.\"

chhaya
Nem csodálom, hogy anno azt akarta az elõadó, hogy ennek a beszédnek ne maradjon nyoma.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Azt hitte, hogy te is vedelsz és pletykálsz, tehát pont olyan vagy akiket õ megvet

salsoul
nemérdekes, hagyjuk
chhaya
Akkor mi volt a meglepõdés tárgya? Valahol lemaradtam.

lemaradtam

Fantomlovag
Ezt én mázlinak hívnám...

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

Biztos van. Ha el akar menni, bezárja egy ketrecbe <#idiota>

Fantomlovag
Nem. Én hiszek a polihisztorokban is... Sõt... Csak aki semminek nem szentli az életét, az viszont az.

TOvábbá, aki valminek szentelte az életét, azt becsülni kell. Ennyi.

minigirl
értem én, de van-e neki olyanja, hogy saját akarat?

norbre
fel van háborodva ha valahová el akarsz menni?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dick Riddick
Kicsit olyan mintha nem bízna benned.

Nekem van legászabb csajom. Egésznap dolgozik mint egy robot. Sehova se kell vinni sõt még azon van felháborodva ha már én akarok menni. Semmire nem hagyja magát meghivni. Életemet simán rá merném bizni és még jól is néz ki és okos.

norbre
értem én mindazt amit az utolsó hsz-ban idéztél és egyet is értek vele teljes mértékben..
viszont a magam részérõl nem ezzel vitatkoztam..

had idézzem már az ominózus mondatot és akkor talán te is megérted:
"Én a közkönytárakban rohadtam, míg mások buliztak... Vagy van életed, vagy agyra gyúrsz. Persze lehetsz valamiféle korcs hybrid, de akkor egyikben sem leszel jó"

nem azt állította hoyg a munkája lesz korcs vagy hybrid, hanem maga az ember lesz az, akkor ha nem a tanulás vagy az élet közül választja az egyiket.. persze lehet csak én érzem a korcsot és a hybridet pejoratív jelzõnek ilyen aspektusban, de nekem az emberek iyletén minõsítésével volt bajom.. miközben az emberiség nagy része nem pusztán "könyvmoly", hanem mondjuk gyereket is nevel ésvagy szórakozik is.. hmm vagyis mindenki korcs hybrid lenne csak azon kevesek nem akik ezt állítják?.. érdekes..

és mégegyszer mondanám.. ehez a mondatnak így semmi köze nem volt a szaktudáshoz.. élet vs agyragyúrás.. szerintem a szaktudás nem zárja ki azt hogy az embernek élete is legyen..

viszont tényleg nem akarnám már tovább megtölteni a fórumot ezzel a vitával és nincs is kedvem ezen tovább lovagolni de ha mégis késztetést érzel a válaszra akkor inkább már privátban, vagy könyvelj el segghülyénél kevesebbnek ahogy jónak látod..

Dick Riddick
Az még sosem biztos! <#awink>

salsoul
Arról, igen.
chhaya
Bocs, hogy csalódást okoztam.<#vigyor>

chhaya
Hühh nem arról volt szó, hogy ezeknél a témáknál magadra maradsz? Én is, ezt akartam kifejezni.

salsoul
"Nem tudom" >>> "Nem tudod"
salsoul
Nem tudom ezt meg érteni nem akarod vagy?
Én egy segg hülye ember vagyok és értem...
Elsõre megértettem mikor ez tanította több írás is, és kétség nélkül igazat adtam neki.

Itt az egyik. Talán neked is segít belátni, hogy nem maga az ember középszerû, korcs, hybrid ettõl, hanem az a MUNKA lesz az amit végez.

"Nem a sok kéz, de az ügyes kéz festi az évrajzi képet, készíti az órát, erõmûvet sat. De még kapálni s kivált kaszálni se tud száz ügyetlen kéz annyit s úgy, mint ötven gyakorlott. S ebbûl az következik: hogy a munkafelosztás, mint ki-ki tudja már, emeli az emberi fõ tehetségit lehetõ legmagasb tökéletességre. Természetes, hogy az, ki mindég eggyel foglalatos, azt ügyesebben tudja vinni, mint az, ki húsz tárgyban munkás. Ha húsz embert képzelünk, hol mindegyik mindennap félcipõt varrni, félívnyit leírni, két beretvát élesítni, egy táncleckét adni, félóráig vashámorban dolgozni, két beteg után látni s több effélét tudna, képzelhetni-e józanon azt, hogy ezen húsz ember, ily módon annyit s oly tökéletesen tudjon végbevinni, mintha egyike óramûves, másika hámoros, táncmester sat. lenne kirekesztõleg? S ezen progresszió szoros tudományi igazsággal még nagyobb osztalékra vitethetik, mint minden manufaktúrában vitetik is – s ezek tökéletessége a munka lehetõ legnagyobb felosztásán alapul. Azon ideális árkádiai életmód, hogy minden a háznál készüljön, nem századunkra illõ többé, s az, ki mindenhez tud egy kicsinyt, jól közönségesen semmihez sem ért.

A háztartás igen kicsinyben országláshoz hasonlítható. Ha az elsõben a vadásznak fõzni, kocsisnak fagyaltat készítni, szakácsnak nyargalni, cukrásznak vasalni, szobatisztítónak beretválni sat. kellene, mily következést lehetne várni? S mindennek sarkalatja, a morale pondus, mily hasztalanul volna rakva? S országlásban nagyobb-kisebb mértékben szinte mindég így vesz el a nemzet legfõbb ereje. S vizsgálja szeme s esze szerint ki-ki õszintén ezt vitatásomban, igazam van-e vagy sem.

Mennyivel számosb jó és tökéletes építõmester, fegyvergyártó, ács, tímár, asztalos sat. van egy országban, annál rövidebb idõ alatt s így kevésb idõveszteséggel fognak erõs építvények, jó fegyverek s bútorok sat. elõállíttatni, s azon mestereknek öszveleg ügyessége vagy inkább azon lelki mennyiség, mely mindezen tárgyak körül úgyszólván a teremtõ erõ, határozza el egy nemzetnek a többiek közt ebbéli feljebb vagy alantabb létét. A gazdák kisebb vagy mélyebb tudománya mérlege az ország földmûvelési erejének. A vezérek több, kevésb józan tanultsága s ügyessége pedig a nemzet támadó vagy védõ erejének skálája. Végre a kormányozó, birtokosak s így lefelé minden lakos, a magok álláspontjokra alkalmas tulajdonok könnyebb vagy nehezebb súlya, az egész valódi erejének vagy várható kifejlõdhetésének staterája,* szóval: a közintelligentia – értelmesség – azon jel, melynél fogvást a bölcs a nemzeteket mázsálja. S az mennél nagyobb, annál kevesebbet szorul másokra, s így annál függetlenebb, szabadabb s erõsb a nemzet."
(Széchenyi István: Hitel - részlet)
salsoul
Jó hát igen, ezzel a látásmóddal így élik át a dolgot - ez tény.

Ám ha valakinek másmilyen van, még ha ezt elképzelni is nehéz, akkor annak másmilyen van s azzal teljesen más eredményre jut.

És én nyilván olyan barátnõt keresek akinek hasonló van.
Nõknél az ilyen különben sem egy rossz tulajdonság, mert nekik aztán különösen hajlamuk van az aggodalmaskodásra, sopánkodásra.

"Pascal mondja: élvezet a vihartól hányt sajkán ülni, ha tudjuk, hogy az elveszni nem fog; s nem ilyen-e annak élete, ki vészei között teljes bizodalommal emeli tekintetét ég felé? Ki a gondviselésben nem kételkedik, az elõtt minden egyéb kétely elveszti kínzó fontosságát."
(Eötvös József)
Dick Riddick
A pénztelenség mindig stresszfaktor. Mindenkinél. Az más dolog hogy mennyire kompenzálja.
A partnerrel is folyamatos súrlódáshoz vezet, és ez elkerülhetetlen. A stabil anyagi háttér a kapcsolaton is meg fog látszódni.
Nem félek hogy "vadshoppingos" lesz belõlem. De egyáltalán.
Majka... Ki azaz ember? 😊

Dick Riddick
Az nem éppen egy mûködõ út. Persze kivételek mindig vannak.

minigirl
Legalábbis úgy biztos nem, mint a valódi barátaim.

minigirl
Olyan nincs. Aki a barátom, az a barátom. Aki meg egyszer a szerelmem volt, de megbántott, soha nem lesz a barátom.

norbre
ok.. rendben.. kicsit elvetettem a sulykot és a hangnemet sem kellett volna.. elnézést mindenkitõl..

tényleg nem a vitát folytatandó, egy kérdés mindösszesen, igérem nem fogok ezzel többet foglalkozni, csak azt gondolom kicsit eltávolodtunk a kezdeti kérdéstõl

tényleg helyénvalónak tartjátok azt a kijelentést pusztán az alapán ha valaki nem egy területnek szenteli az életét, hogy akkor már korcs hybrid?

Fantomlovag
Az valahogy másodlagos. Akkor pl nem szoktak zokogni az emberek, ha valaki elköltözik külföldre. Akkor gratulálni szoktak. Max közlik hogy hiányozni fog az illetõ. PEdig bizonyos szempontból ugyanaz. Nem látják többet valseg. Jó, van e-mail, de az hosszú távon sosem mûködik, tehát nagyjából ugyanaz mintha meghallna az illetõ... CSak nem emlékeztet a halandóságra...

salsoul
plusz, hogy a másik nélkül mi lesz most velük...
Fantomlovag
Az eberek magukat siratják a temetéseken, mert eszükbe jut saját halandóságuk. Aki tényleg engem siratna, az ismert életemben, és tudja hogy nem ezt akarnám, ezért max némán elbúcsúzik.

salsoul
Meg a romantikus filmeken is...
Mert olyan megható... vagy mi a szösz.
salsoul
#5395:
Bennem ilyen - már - nem okoz stresszt mert sokszor volt, hogy nem volt aztán mindig lett mire igazán kellett.
Tapasztalatom, hogy ha szarba is kerül az ember, az max nyakig ér, és mindig van kiút.

Nevezhetjük ezt isteni gondviselésnek is - sokak szerint baromság, szerintem/nekem mûkõdik.
Minden esetre ha délibáb, ha nem: nyugodt életet biztosít minden körülmény közt.

Másrészrõl rájöttem arra, hogy a stressz nem hogy megoldani nem segíti a problémát, még keményen hátráltat is benne, ennél fogva semmi szükség nincsen rá... hess...

"Stabil anyagi háttér mellett tudsz csak igazán elég idõt szakítani a partneredre"
Akkor sem, mert akkor meg annak fenntartásán történõ munkálkodástól nem lesz rá idõ... Ez a huszonkettes.
Vagy van rá valakinek ideje mindentõl független, vagy nincs.
Mint a tücsökdal élvezése...

Majd lesz egy kellemes lakásod, annyi berendezésed amennyit használasz, aztán majd még ez kellene még, meg az is jó lenne, meg amaz is ha már...
Ez nem törvényszerû, de statisztika szerint gyakori.

#5396:
Ám legyen. Izlések és...
Nem a majkának volt/van vmi hasonló mûsora a kúltévén?