Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És ha valaki "A" lánynak elõször barátja, majd késõbb a szerelme lesz?

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Akkor hogy neveznéd az olyan embert, aki alapból visszahúzódó, magánakvaló, de ha társaságba kerül, ott jófejnek tartják, sõt egy idõ után jó és megbízható barátnak, akivel bármit meg lehet beszélni - mégis, sokszor az egyedüllétet részesíti elõnyben?

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Fantomlovag
Naja. Mindíg is tudtam, hogy túl rendes vagyok. 😄

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

#5386, #5387
Akár reméli, akár nem az ember, a temetések legalább 99%-án sírnak. A legszélhámosabb, az embereket testileg-lelkileg leginkább kihasználó, közmegvetésben részesülõ embert is megsiratja legalább egyvalaki. Bárki lehet bizonyos emberek szemében "rendes".

autoszimulator
aki megugatja a kutyákat

.: mobilize.hu :.

Dick Riddick
Egy régi szabály: Ha a pasija akarsz lenni, ne legyél a barátja.
Persze ha már a pasija vagy, akkor nem tiltja semmi.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Dick Riddick
Mi ebben a baj?
Legalább belevaló a csaj! <#eljen>

Dick Riddick
Én értem mire gondol, és egyetértek vele.
Ha nincs pénzed, az stresszt okoz, és az bizony kihat a kapcsolatodra is, akár akarod, akár nem. Stabil anyagi háttér mellett tudsz csak igazán elég idõt szakítani a partneredre.
És miért lenne baromság az, hogy csak annyi kell neki amennyire szüksége van? Én is ilyen vagyok. Nem vágyom villára, sem három hummerre a garázsban. Egy kellemes lakás, és annyi berendezés amennyit használok. Persze hogy veszek én is ezt-azt, de ettõl nem lesz senki agyatlan "nekem minden kell" robot.

salsoul
Te is... ivászat... meg hogy kivel s miként ? <#wow3><#merges2>
chhaya
Mindkettõ.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Fantomlovag
Ez nem igaz. Amikor a puszta közepén vagy nincs egy filléred sem, és nem tudod honnan lesz holnap kajád, és a csillagos ég alatt kell aludnod, akkor is mennyei békével tud eltölteni a tücsökciripelés (Tapasztalat)

salsoul
ott két leírás van... melyikbõl?
chhaya
A leírásból teljesen magamra ismertem, lol.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
ez pusztán beállítottság/hangoltság kérdése
autoszimulator
nem mondtam hogy a pénzt kell szeretni, de ha nincs pénzed, nem tudod annyira felhõtlenül és boldogan hallgatni a tücsökciripelést sem, hidd el nekem

Fantomlovag
Szintén... Én sem akarom, hogy sírjon bárki a temetésemen.

salsoul
Én remélem senki nem fog sírni a temetésemen.
Vigadalmat fogok elõírni.

Azt, hogy "alapvetõ dolog" nem én hoztam ellõ.
Egyébként egyetértek.
salsoul
A tüncsökciripelés. Az bármikor boldoggá tud tenni.

A pénznek sosem lesz salsoulja. Kizárt.
És a péznek szeretetje - nálam legalább is.
Csak fordítva.

Azt meg majd csak figyeld meg...
Fantomlovag
Azért bizonyos szinten igaz is lehet. Ha éhendöglesz, akkor nem sokat ér, hogy sokan sírnak a temetéseden.

Az "alapvetõ dolog" meg egy elég tág fogalom. Van akinek a Spártai 4 fal, és egy kis szalma a padlón esténként kenyér és víz, az alapvetõ szügséglet, van akinek egy villa antik bútorokkal baldahinnal, és a Gundel napi ajánlata.

autoszimulator
aha, szerinted...
mai világban, amikor mindenhez pénz kell, ha teljesen nullán vagy, napi megélhetésért küzdesz, kíváncsi vagyok, mi az, ami boldoggá tud tenni. semmi?

de csak hogy a stílusodhoz idomuljak:
"ahogy egyre több alapvetõ megvan ismét egyre több alavetõ fog kelleni..."
hogy ez mekkora oltári baromság

Fantomlovag
Na igen. Az olyan lányoknál mindíg eltûnõdök, hogy elõtte kit mindenkit smárolhattak, és valahogy mindíg kedvem szegi a dolog...

Rendes láynt ismerek párat, több közülük barátom. Valahogy itt szoktam elcseszni. Összebarátkozom velük, és akkor már barát, baráttal meg nem jövünk össze. Ha meg nem barátkozni hanem egyebet próbálok, akkor meg a rendes láynok nagyrésze, mivel épp hogy nem olyanok...

Mindegy. Rájödtem, hogy jobb nem próbálkozni. Ráhagyom a dolgot a karmára, sorsra istenkre, istenre, világszellmre, természetre... Nevezze mindenhogy aki akarja. A lényeg, hogy nem keresek, csak nem zárkózom el attól, hogy megtaláljanak. 😊

salsoul
"ha nincs pénz, akkor szeretet is hiába való"
hogy ez mekkora oltári baromság - már ha nem a konzum-szeretetrõl van szó

"csak az alapvetõ dolgokat megteremteni magam körül"
ez meg még nagyobb
ahogy egyre több alapvetõ megvan ismét egyre több alavetõ fog kelleni...
autoszimulator
teljesen egyet értek, nekem sem sok barátom van, de velük úgy vagyok, mint te is.
Persze az is hozzátartozik, hogy ha nincs pénz, akkor szeretet is hiába való, akkor sem lesz jó minden, ilyen ez a világ. De van egy középút is, amit én is megpróbálok járni, nem akarok én milliárdos lenni, csak az alapvetõ dolgokat megteremteni magam körül, de azt úgy, hogy közben másra is maradjon idõ, a tanulás, s késõbb majd a munka mellett is.

Na de a témához is szólva, szerintem igen is vannak ilyen lányok, többet is ismerek, de aki normális csajt akar megismerni, az bizony ne a diszkóban kell hogy kezdje itt az elsõ az olyan lánnyal, akit már 10 perc ismeretség után smárolva búcsúztat, hogy majd holnap rád csörgök...

Fantomlovag
Valahogy ez is lenyûgöz... Sokan hajtogatják, hogy csak az számít hány barátod meg ismerõsöd van, mennyire kedvelnek. Valahol ez legalább olyan szélsõséges mint az anyagiak hajszolása... A népszerûség hajszolásza... Van aki szerint akkor vagy szar ember, ha nem keresel évi 100 millát, mások szerint akkor ha nem jön el 100 a házibulidra. Valahol ugyanannak a szélsõségnek érzem más köntösben.

Én úgy vagyok vele, hogy ismerõsöm, sõt cimborám rengeteg van. Barátom igen kevés, de értük tûzbe tenném a kezem, és többükrõl tudom hogy õk is értem. Barátomnak azt tekintem, aki amellett, hogy kedvel, stb. a fejemhez vágja mikor hülye vagyok, aki elmondja ha hülyeséget csináltam, aki leszíd ha hibázom, és aki együtt örül velem amikor valami sikerül. Viszont ha valaki megsértõdik azon, hogy elmondom neki a véleményem valamirõl, és az számára nem pozitív, és ezért nem áll lvelem többet szóba (elõfordult) akkor az sosem volt barát.

Fantomlovag
A legjobb a nem ítélkezésben, hogy kijelented, hogy aki ilyen nézeteket vall (kvázi nem érte egyet), az nem tarthatja magát tanultnak és inteligensnek. És soha ne döntsön emberek felõl, ezzel kvázi azt mondod, hogy a hatalmat, az olyan ideológiájú embereknek kell adni amilyen Te is vagy... Érdekes, érdekes.

(Persze most bizonyára kijavít valaki, hogy félreértettem...)

salsoul
Most õszintén: hol, mikor, mely mondatommal helyeztem én elõtérbe az anyagiakat?

Az nem érdekel, hogy mennyire vagyok népszerû az emberek körében, s kinek mennyire sértem a hiúságát.
Üldözök minden humanista hazugságot, õszintétlenséget, gerinctelenséget.

"Az igazi barátság szent kötelessége hízelkedéssel soha nem él; a meg nem romlott magyar pedig az egyenes bátor szót becsülni tudja."
hát még mien ritka 2 rendes lányt megszeretgetni,1xre<#buck>
közben az élet nagy kérdéseit vitatva hogy a tyúk volt elõbb vagy a tojás

pffffff😄

autoszimulator
hm, eléggé elõtérbe helyezed az anyagiakat, de aztán ha belegondolsz, a pénz önmagában micsoda? mit ér a pénz? vehetsz mercit, plazmatévét, amit csak meglátsz, de ha mindezt egyedül kell használnod, barátok, család nélkül, akkor bizony annyit sem érnek mint egy crt vagy egy kispolski...

Azt meg tipikusan azok az emberek hajtják, hogy az emberi kapcsolatok feleslegesek, csak tanulni kell, és dolgozni, akiknek nem sikerül kiépíteni épkézláb kapcsolatokat.

De ha már emberi kapcsolatok, az internetes közösségekben is alakulnak ki kapcsolatok, bár azok mások, mint a való életben, mert sokan megjátsszák magukat, mert az internet mögé bújva könnyû arcoskodni, okoskodni google-val a jobb oldaladon, stb.. Például ha most ezt a fórumot nézzük, és a hozzászólásokat, akkor nekem rólad az jön le, hogy egy kiállhatatlan, kötekedõ ember vagy, aki megpróbálja a fellengzõs szövegével, a másikat lenézve hajtani az igazát. Ettõl függetlenül lehet, hogy a valóságban meg tök hétköznapi ember vagy, jó munkával, sok ismerõssel.

salsoul
A munkahely nem jótékonysági intézet, mint ahogy te sem vagy jótékonysági intézet a munkahely számára.
Ergo mikor a dolog úgy hozza: teljesen szabadon vagy a cég küld el téged, vagy te hagyod ott a céget.

Az említett elbocsátás okát nem tudom.
De ha nekem kellene valamiért elbocsátani, kérdés nélkül azokat az embereket bocsátanám el akik a legkevesebb hasznot/legtöbb deficitet termelik a cégnek, s nagyjából csak melegedni járnak be.
És nem érdekelne, hogy közülük ki hat gyerekes családapa pl...

Az hogy ki hogy finanszírozza a családját mindenkinek egyszemélyes magánügye.

Csajt én is ismerek aki belém szerelmes, de én nem vagyok belé.
Ergó nem lesz semmi köztünk. De mi ebben az érdekes?

Minden ember ember, s minden ember maga dönt arról, hogy mit kezd magával, életével.
Hasznossá teszi e magát valami/valaki számára / valamiban vagy szór-a-kozva elherdálja az életét.

Mikor arról szóltam, hogy ha sok dologgal foglalkozik vki akkor kozépszerû lesz, akkor az nem az ember minõsítése volt hanem a munkáé amit csinál.

Megpróbálom másképp megvilágítani, hogy mirõl van szó, hogy megértsd:
inkább nem próbálom meg... nem érdekes...

Ami engem illet köszönöm, hogy állandóan mûvelt bölcs embernek véltek, ám nem vagyok az. De ezt is hiába pofázom...
Hát még milyen ritka rendes lányt megdugni 😄

norbre
részben egyetértek,de lehet hogy én különleges emberfajta vagyok mert én a saját életemmel kapcsolatban sem szeretem az igazságtalanságokat, nyilván amit az én értékrendem szerint annak tartok, pl amikor a cégünknél nemrég leépítés volt meglepõdtem hoyg nem engem, a kvázi új embert rúgták ki, hanem egy régebbi tagot, egy családos apát aki sztem jól végezte a dolgát.. szóvá tettem hogy ez miért van és hogy biztos átgondolták-e ezt.. megtudtam az okát és így már megértettem de nem tudtam volna annyiban hagyni.. vagy pl ismerek egy csajt akit bármikor megkaphatnék ha akarnék mert tudom hogy szerelmes belém, biztos jó is lenne, de tudom hogy nem mûködne a kapcsolatunk, elõbb utóbb végetérne és neki ez szar lenne.. nem vagyok szentde látszik megint ellenpélda vagyok az általánosításaid ellen..

fantomlovag meg semmit nem mondott azzal amit kijelentett, mert pontosan tudjátok hogy nem errõl volt szó.. arról volt szó hogy aki nem egy területnek szenteli az életét az már hybrid korcs vagy középszerû, nem pedig arról hogy egy megbecsült ember egyenlõ e vagy sem egy gyilkossal.. és félreértés ne essék nem azért bonyolódtam ebbe a vitába mert esetleg valami sérelmet éreznék magammal kapcsolatban, nem vettem magamra mert tisztában vagyok a hibáimmal is és az értékeimmel is, csak általában nehezen térek napirendre a fölött hogy vannak emberek akik mûveltnek és tanultnak gondolják magukat ilyen nézetek mellett..

a magam részérõl kiszállok ebbõl a vitából, igazából nincs kedvem errõl többet vitázni, gondolj az emberekrõl bátran amit gondolsz, hangoztasd is bátran legalább megismerünk.. egyedül azt remélem hoyg ilyen a felfogással soha nem jutnak emberek olyan irányító pozícióba ahol emberek sorsa felõl dönthetnének..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dick Riddick
Ezért kell eljárni pókerezni. A legjobb hely. <#awink>

Dick Riddick
Legalább nem vagyok egyedül. 😊

salsoul
Ezt én is benéztem 😊
Sné Zsuzsa
ne mar 😄

sztem ez vissza is igaz...tok mind1, minden ember mas es mas..minden ember, tehat no es ferfi egyarant

latom felkapott a tema..akinek ennyi ideje van agyalni ilyeneken meg jo, h nem talal maganak csajt 😉

Canon 450 D

Dick Riddick
Most éppen komoly ellentétek feszülnek egymásnak.
Vegyél fel védõszemüveget belépés elõtt. <#nevetes1>

Dick Riddick
Hogy minden otthonülõ embernek elviselhetetlen a modora, és magánakvaló el*aszott ember.
Csak te nem ezt írtad.

Sné Zsuzsa
ritka rendes...

Canon 450 D

Herr Lehrer
melyik? 😄

Your suffers will be legendary even in hell!

Sné Zsuzsa
ne mar...most ez komoly ez a tema? 😊

Canon 450 D

Herr Lehrer
miért? hogy értetted? 😄

salsoul
Céges karácsonyi újévi egybevont vacsorára/partyra voltam hivatalos.

S gondoltam teszek valamit a részemrõl, hogy ne legyek folyton otthonülõs...

Igazi barátom?
Egy van. S õ érte bármikor bármit.
Dick Riddick
Sorry, még egyszer elolvastam, én értettem félre.
Amit leírtál, az igaz, fordítva már nem.

Herr Lehrer
persze ahhoz hogy fejlõdjön a világ, szükség van ilyen emberekre, de azért ne köpködjük már le azokat akik inkább élni szeretnének.

Herr Lehrer
de, minden normális ember akar barátokat, haverokat. aki kijelenti hogy "nekem nem kellenek barátok", ott valami gáz van.persze lehet közben nagyonokos, és érthet nagyon dolgokhoz, de akkor se teljesen egészséges

Herr Lehrer
ha nem a barátaid, akkor miért jársz velük társaságba?
esetleg azért mert igazi barátaid nincsenek?
akkor ugyanott tartunk megint csak.

salsoul
huhh... errõl kérdeztem volna?
nézd már meg ki postjára ment a válasz -.-

Dick Riddick
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? <#nevetes1>