22714
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Egyik esetben miért olcsó bizsu, és másik esetben miért nem? -
De előfeltevések nélkül nem jelentenek semmit, ez volt a lényeg. Ezt hogyan vonatkoztatod a kapcsolatra? Ezek szerint ott is kellenek előfeltevések. -
és okkal tervezte ilyennek ezeket a műszereket
ha nem olyanok lennének akkor az technikai/műszaki világban is olyan káosz uralkodna mint amilyen az emberi kapcsolatok világában -
úgy néz ki olyan esetben, hogy nem egy olcsó bóvli bizsu lesz -
Az azért nem teljesen úgy van, amiket a műszerekről írtál. Az még rendben is van, hogy a műszer nem képzel el semmit, de a műszert ember alkotta, neki vannak előfeltevései a műszerrel kapcsolatban amikor éppen mutat valamit, vagy épp nem mutat semmit, különben semmit nem jelentene. -
És ha valakiben mindez rendben van (önismeret, emberismeret, odafigyelés), akkor nem lehet szerelmes? Vagy ha igen, akkor ilyen esetben hogy néz ki a szerelem? -
Ők soha! :D
-
nem fogadom el
én megértem őket -
clio1616v #9172 ha nekem megtetszik valakinek a reagálása az én vagy mások közeledésére, akkor vonzani fog -
clio1616v #9171 akkor azt értsd meg hogy vannak dolgok amik ellen nem tudsz mit tenni, ezeket el kell fogadnod :) -
clio1616v #9170 hülye :DDD
az kom ^^ promise ;)
a pé az igaz hogy van ahol nyomás de itt nem :D pláne nem kompresszor ^^
-
Diego85 #9169 megtaláltam az igazit.. rendes, gyönyörű, okos... és szeret! remélem mindenki talál magának ilyen lányt! ;) -
És ha még angolozunk:
compromise:
- when you agree to something which is not exactly what you want
- to agree to something that is not exactly what you want
- compromise yourself to do something dishonest or embarrassing that makes people stop admiring you
- to do something that does not agree with what you believe in
- to have a harmful effect on something
- an agreement in an argument in which the people involved reduce their demands or change their opinion in order to agree
És itt a compromising is amit asszem nem kell magyarázni. -
Nézd, keress egy csajt akitől elsőre nem vagy elragdtatva, majd ennek ellenére ülj le és kezdj el benne számodra vonzó, szerelmet indukáló tulajdonságokat keresni, találni, és azokat nagyítsd fel... ezt csináld egy hétig minden nap egy negyed, fél órát.
A negatívumokkal most ne foglalkozz, azokat ne keresd, ne vizsgáld. Csak a pozitívumot, és a pro érveket.
És ha ezt komolyan végigcsinálod azt fogod észrevenni, hogy szerelmes vagy belé
Így működik a szerelem, csak van amikor nem kell egy hét, vagy van mikor több kell míg két egymás mellet lévő ember elkezd felfigyelni egymásra, egymás vonzó tulajdonságaira -
de benne van az is, hogy comp így ilyen-olyan nyomás alatt történik az igéret
én semmit sem vagyok hajlandó elfogadni, csak megérteni
a megértés tudja mi miért van, az elfogadás csak lenyel -
clio1616v #9165 és igaz nem mindenki van rád azonos hatással a tőle kapott ingerek által... ezért van olyan ember akit tudsz szerelemmel szeretni, de olyan nincs aki felé ne kellene hajlandóságot mutatnod hogy a hibái ellenére is vele szeretnél lenni -
clio1616v #9164 a promise az ígéret kölcsönös ígéretet jelent, összességében egy szándék tehát nem tényleges cselekvés, de a szándékosság benne van, tehát hajlandóság arra hogy együttélj valakivel..
hajlandó vagy elfogadni a másikat olyannak amilyen olyannak szereted amilyen... és mindez kölcsönös... ez a lényeg.. -
cucma #9163 nem unjátok még? -
itt szó elfojtás >>> itt szó elfojtásról -
nem, te belémlátod azt amit belém gondolsz az írásaimból az jelenlegi ismereteid alapján -
igen, de hogy mit reagálsz az önmagában se nem jó se nem rossz ingerre az ismét attól függ, ami a fejedben van: előítéletektől, elvárásoktól, követelményektől, önsuggestio-tól, múlttól sat.
nincs itt szó elfojtás, hanem szó arról van, hogy egész egyszerűen nem vált ki belőled semmit, vagy másképp értelmezed, reagálod le
nem képzelem el, mert semmire sem megyek az elképzeléssel
egy műszer sem képzel el x értéket mérés előtt, s még ha el is képzel, köze nem lesz a valósághoz. Ezért is mutatnak alapban nullát, semmit.
És megint nem kompromisszum kell, hanem megértés, felfogás.
A kompromisszum szó nagyon hasonlít a komprimál szóra, ami annyit tesz, hogy sűrít összenyom, és az emberek is pont ezt csinálják kompromisszum alatt. Egyébként felcsaptam a szótáramat a kompromisszumnál és tudod mi áll benne?: megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában
az istenem annyira jó hozzám, megbocsátó velem mint pl a 220 a konnektorban...
ha hülyeséget csinálok akkor szembesít vele, s ha úgy adódik agyonvág -
clio1616v #9159 igen mert én megfigyellek téged, te nem láthatod ugyanazt amit én...
ez olyan mint amikor magadat simogatod... honnan is tudnád mit érez az aki téged simogat -
nincs itt semmi ellentmondás, max a te fejedben
a megismerés a megismerőtől függ
az istenemről leszállhatsz
nem azért mert őt, vagy engem zavar, hogy rajta vagy
hanem azért mert totális tévúton jársz az én álláspontomhoz képest -
clio1616v #9157 ez így van, de sajnos a valóságos emberekről érnek ingerek amik valóságos érzéseket indukálnak bennem...
ezeket képzeleti szinten hiába is próbálod elfojtani magadban, de felesleges is...
akivel nem vagy közvetlen kapcsolatban csak elképzeled milyen lehet, azzal nincsen lehetőséged kialakítani egy esetleges konfliktust amit kompromisszumok útján oldasz fel
az istennel való viszonyod olyan, hogy ő mindig jó hozzád és mindent megbocsát bármit is teszel, ez az optimális kapcsolat, ezért megértelek, hogy ez az út a kényelmesebb, mint emberekkel közös nevezőre jutni és akár elfogani őket olyannak amilyenek... -
clio1616v #9156 ezzel azt mondod, hogy bárkibe képes vagy szerelmes lenni ha a valódi őt látod és mindent tudsz róla...
soha nem ismerheted meg minden gondolatát érzését a párodnak, és ennek természetes magától értetődő korlátai vannak
itt az ellentmondás az elméletedben
mint az ideális gázmodell nincs két egyforma gáz atom, semmi nem tökéletes
ezért látsz mindent rossznak a világban, csak az istened tökéletes mert azt másképpen nem tapasztalod, csak elképzelni tudod valódi ingerek nem érnek vele kapcsolatban -
egyébként ha az emberekre úgy tekintesz mint istenre akkor ők máris "pont olyan(ok) aki(ik) soha nem okozhat(nak) csalódást" 
Ha nincsenek a másik emberrel szemben elvárásaid és követelményeid, és nyitott, megértő (nem elfogadó!, megértő!) vagy a való tényszerű helyzetre - nem akarod azt kiküszöbölni pl önámítással, hamisítással, feltételekkel, követelményekkel, szortírozással - akkor máris nem fog csalódás, bánat, fájdalom érni.
Ilyenkor már vagy nincs kalkuláció, vagy már minden be van kalkulálva, még a kalkuláció dinamikussága is. -
nem csalódok ha őt veszem figyelembe és nem a fejemben róla kialakított, belevetített képet
és ez megint nem kompromisszum hanem önismereti, emberismereti, megértési, nyitott odafigyelési kérdés
olyan dolog ez, mint a (z általad belém vetített) viszonyom istennel a te fejedben... ami még csak közelében sem jár az igazságnak -
clio1616v #9153 nem feltétlen lesz az...
és a szerelem az tényleg a benned kialakult érzések összessége ami a szerelemmel szeretett ember hatására alakulnak
a barátodat szüleidet testvéredet rokonaidat is szeretheted, de nem akarsz velük élni az életedet, nem velük akarod megosztani... hanem a szerelmeddel
egyre inkább érzem azt hogy ez neked az istened, nincs is ezzel gond, mert benne soha nem fogsz csalódni mivel te találod ki hogy milyen jó és hibátlan.. pont olyan aki soha nem okozhat csalódást... mivel nem is létezik a valóságban, csak elképzeléseidben
egy valódi nő pedig akár tetszik akár nem ilyen soha nem lesz hibázhat bármikor, és máris csalódsz benne, hacsak nem vagy képes kompromisszumra.. -
nyilván a vak nem láthatja meg
főleg az aki maga is kényszerből üzemel -
a szerelem kitüntett szeretet valaki iránt
na ez az igaz utópia meg önámítás...
Legtöbben azt sem tudják kit szeretnek.
A saját elképzeléseiket vetítik bele a másik emberbe, és azt szeretik a másikban. Nem a másik embert, hanem amit belé vetítenek, azt az embert aki fejükben él, és nem azt amelyik a valóságban van. Aztán jönnek a csalódások, hogy a másik nem olyan mint amilyennek a fejemben elképzeltem. A színházról meg ne is beszéljünk, amiben senki sem a vlódi őszinte arcát mutatja, hanem a "legjobb formáját", azt a formáját ami nem az alapjárati formája, valódi jelleme.
És mi lesz ebből a kitüntetett "szeretetből":
közöny, undorodás, gyűlölködés mint ahogyan ezt a válóperek meg a gyerek-elhelyezési küzdelmek, a vagyonmegosztás gusztustalan harcai bizonyítják -
clio1616v #9150 jaj nemár, ez a minden embert szeretni kell duma nagyon utópia.. és most szerelemről beszélünk mindenkibe nem lehetsz szerelmes :) a szerelem egy kitüntetett szeretet valaki iránt -
Rundstedt17 #9149 majd előjön vagy fél év múlva mint múltkor:D -
Rundstedt17 #9148 hárem? 

-
clio1616v #9147 nem erőszak és nem birtokba vétel... sőt amint meglátom, hogy valamiféle kényszer folytán van velem félelemből, nem kell...
remélem nem azért szereted az istenedet, mert istenfélő vagy -
cucma #9146 kezdek aggódni Tarajos Sül kollégánkért :/ -
egyébként ehhez miért csak pont egy adott birtokba vette ember jó - miért nem lehet szabadon mindenkivel megosztani? -
ja, szívesen ráerőszkolnád valakira -
clio1616v #9143 a jeligém ez: elégedett és boldog vagyok (megosztanám valakivel) ^^ -
persze, ha a a jeligém ez: "Meglévő szenvedélyekhez tárgy kerestetik!" -
1. ne mossuk össze a szerelmet és a szeretet - a különbség köztük mint Kossuth és vasút között, vagy mint vak és látó között.
2. a kompromisszumból - meg mint általában a (puszta) szerelemből végül - csak egymás melletti vergődés lesz, és legbelül mindenkiben ott fog halkan, nagyon halkan üvölteni a hang, hogy elkúrtad: ennek nem ilyennek kéne lennie