Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én amúgy azt hittem, hogy itt sztorizgatások és saját élmények leírásai vannak, és ennek reményében kezdtem követni a topikot. Sõt azért "olvasom" (idézõjelben, mert nem olvasom) azóta is, mert ilyen témájú hsz-ket várok. De nem jönnek...

Na, ez a topic már tényleg másról szól...

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

salsoul
ja és még annyi: vajon meg tudjuk e vizsgálni a rádióhullámokat távcsõvel?
salsoul
ha érdekel elolvasod

a rádióhullámokat sem érzékeljük, és most akkor vannak vagy nincsenek?
négyezer évvel ezelõtt el sem tudták képzelni...
clio1616v
annál lustább vagyok, tessék rendesen elmagyarázni nem itt linkelgetni...

az van, hogy az ember hajlamos arra hogy ha már látott hasonlót akkor azt hiszi ugyanazt látta, ez a dejavu

na csak ennyit akartam így zárásképpen

amúgymeg teljesen egyetértek azzal, hogy attól még hogy valamit nem érzékelünk az attól még létezhet, viszont éppen azáltal lesz valami létezõ, hogy érzékeljük, a biológiánk pedig nem teszi lehetõvé, hogy újabb érzékszerveket fejlesszünk ki

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
az analógiás látásról és gondolkodásról - bár lehet szavankénti definiálásra lesz szükség...
salsoul
sajnálom, hogy nem tudsz hideg vérrel információkat szûrni és rendszerezni

az amit itt most csinálsz sok párkapcsolatban ugyan így elõjön - csak más témákon - mert a felek nem tudják megfelelõen lekezelni az ilyen szituációt: kirohannak, kivonulnak, a másikat legszívesebben megfojtanák, de azzal a problémákat nem oldják meg

Vegyél egy könyvnek ha úgy tetszik, hagyd ki fejezeteimet, ne foglalkozz vele. Könyvvel különben sem lehet sem értekezni, sem vitába szállni. Mondja a magáét. Csak elgondolkodni lehet rajta.
Amit én nyújtok az nem biztos, hogy az igazság, de biztos, hogy egy másik látószög.
Ami bárkinek bármikor jól jöhet, a sajátjával nem jut eredményre...
Nem kötelezõ használni. Egy plusz szerszám a szerszámosládában.
Veszteni senki sem veszíthet, csak nyerhet.

A fórum pedig demokratikus mûfaj, és idõnként bizony nem szívesen látott vélemények, gondolatok is elhangzanak.
Nagy egyetértéssel sehova sem lehet eljutni, semmit sem lehet megoldani.

Ha nincs igazam, akkor nem értem miért foglalkozol egy magam fajta javíthatatlan retardált barommal.
Ha meg igazam akkor... és nem tetszik, az egy másik tészta.

Alig látok pár embert aki elfogadná tõlem azt a szarban, hogy a szart saját maga zúdította a saját fejére, vagy ezen elgondolkodott volna.
Pedig az ember mindig csak saját hatáskörén belül álló feladatot tud megoldani. Így ha ki akar kerülni a szarból magának kell kiásnia magát, és a szarzúdulás valódi okát megtalálnia.
Persze mindig kényelmesebb mást okolni, és felettébb nagy kínokat tud okozni mikor az ember számára kiderül, hogy melyik személyes gyökérsége miatt nem tud elõre haladni, s leginkább az ahogy ezt nem bírja meghaladni.
Mert onnantól már nem az állam a hibás, nem a körülmények, nem az elbaszott világ lesz a hibás hanem az elbaszott jómagam...

Nagyanyám is mindig azokra megoldásokra a leginkább vevõ a szarban, amik õmagához, a szent tehénhez nem nyúlnak hozzá, mert így nem kell õ tökéletességét megkérdõjeleznie, meg esetleg az egész eddigi 74 évét esetleg alapjaiban...

Mikor véleményt mondok, sosem az hangzik el, hogy hogy az jogos, vagy nem jogos az ügyben, találó vagy nem találó, vagy használható vagy sem, hanem hogy salsoul nem vagy te tökéletes, nem vagy te isten, te senki se vagy kussolj.
Ez így van, nem vagyok tökéletes, senki vagyok, isten sem vagyok, és a kérdés sem ez volt...
clio1616v
ok-oskodni kezdett a salsoul, abból

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

norbre
ezzel korábban sem vitatkoztam😊 viszont már nem tudom összerakni hogyan lett ebbõl az "okos" vita, asszem túl fáradt vagyok már ehez 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
"Hülyeség... olyan csajt nehéz találni, aki pont annyira szeret, mint én õt."

erre gondoltam

norbre
ebben?:
"Nem olyan biztos az hogy mindennek van felelõse=oka."

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
mert én kvázi ezt mondtam a kezdõ hozzászólásomban ^^

norbre
ezzel nem is vitatkoztam 😊

clio1616v
igen

csak nem elég hogy neked ez az okod, hogy vele vagy
továbbvive a gondolatot, nem tehetsz érte semmit

hacsak nem éppen ugyanúgy érez a másik mint te, vagy az egyik fél kompromisszumot köt(igaz általában mindkettõ köt, de az egyik fél mindig nagyobbat)

norbre
igen lehet 😊
akkor másképpen..
az az oka hogy valakivel együtt vagyok mert mindketten ebben leljük a boldogságunkat, ebben látjuk a jövõnket

az az oka hogy nem vagyok együtt valakivel hogy nem egymással látjuk a boldogságunkat megvalósulni

norbre
ha kicsit bárki visszaolvas akkor már rég minden választ megkapott a topik témájával kapcsolatos kérdésekre..

clio1616v
kevered még mindig, amirõl te beszélsz az következmény, nem ok 😉

klart
kicsit olvass vissza és rájössz

norbre
csak egy kérdés.. miért nem arról szól?

dettó

klart
asszem kiveszem kedvencekbõl,nem is arról szól már topik mint kellene:|

rajtad kívül ki akar itt elemezgetni?
ez nem trón!
csak te hiszed azt...h mindent tudsz...és minden rólad szól

norbre
persze, de ezt nem is állítottam 😊 viszont az hogy valakivel együtt vagyok annak az az oka hogy énis meg õis így döntöttünk

az hogy nem vagyok együtt vele annak az az oka hogy én akarom õ meg nem 😊

clio1616v
persze, de nem tehetsz minden ellen vagy mindenért, sõt 😊 nagyon kevés dolgot tudsz befolyásolni úgy hogy az úgy történjen a cselekedeted hatására ahogy szeretnéd...

hogy vissza is kanyarodjunk egyúttal a témához, a párkapcsolatokra ez hatványozottan érvényes, nem tudod befolyásolni akarattal, hiába van rá okod hogy egy lánnyal együttlegyél, ha egyszer õ nem akarja a fejedre is állhatsz lehet rá akármilyen nyomós okod, NEM FOG SIKERÜLNI 😉

salsoul
köszönöm, s megtisztelõ hogy ismét trónra emelsz, és mindent tudónak gondolsz <#finom>

ám ez max csak fejekben van így, s nem a valóságban

egyébként megint a személyem elemzésénél tartunk, és sunyin átsiklunk a felmerült kérdések vizsgálata felett
norbre
vigyázz Mini eltérsz a témától, ez a normális lány keresõ topik <#idiota><#beka2>

norbre
szerintem ott van a kutya elásva hogy az hogy "okkal" én cselekvésre értem.. te pedig történésekre (is)..
én azt hogy mindennek oka van alapesetben úgy értem hogy minden cselekedetünknek, döntésünknek..

Hát igen, nektek "rendes lányoknak" nincs szerencsétek 😄 Ezekbõl sajna nem nagyon ismertem magamra :/

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

na jah

clio1616v
az a baj, hogy te csak arról akarsz meggyõzni másokat hogy "Rosszul gondoljátok, az nem úgy van."

én elmondom én hogy gondolom, az hogy te mit kezdesz az infóval rajtad múlik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
a gyalogos családtagjai felteszik a kérdést miért kellett meghalnia?

szerinted a válasz okkal halt meg, mert elgondolkozott a problémáin, szerintem meg ok nélküli volt a halála, senki nem akarta megölni és semmilyen áldozatot nem hozott ezáltal.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

norbre
"ja, de akkor mielõtt mondasz valamit definiáld mit értesz alatta, mert másnak esetleg mást jelenthet"

utólag korrigáltam az állításomat (és ha meggyõzöl azt is ki fogom jelenteni hogy igazad van..)

szerintem pár dolgot szét kell választani a szándékosságot, az okot és a következményt

a példa a gyorshajtással..

a gyorshajtásra azért volt okom, mert siettem.. ennek következménye hogy figyelmetlen vagyok és nem tudok idõben megállni
a gyalogosnak oka volt mondjuk elgondolkozni a problémáin és ebbõl következett a felelõtlen úttestre lépés..

az én és a gyalogos "okának" együttes következménye a baleset ami nem volt szándékos, de következetes okok állnak mögötte

nem gondolom...veled ellentétben
ezért nem osztom itt mindenkinek az észt 😄
csak te nem veszed észre magad

norbre
bocs ez nem neked ment hanem általában

norbre
az hogy van akinek nem gyerebe a téma amirõl egy bármely adott topikban vita folyik az egy dolog, de ha nincs más téma, akkor miért ne vitázhatna bárki bárhol bármirõl? bármirõl lehet beszélgetni és bárki kezdeményezheti ezt.. ha meg nincs valakinek hozzáfûznivalója hát ne tegye meg..
hogy nem errõl szól a topik? az hogy kinek mi a normális már jópárszor kitárgyaltuk, nem tudom ki mi újat tudna még hozzátenni..

szerintem

salsoul
s ki vagy te hogy kérdõre végy?
mibõl gondolod rád nagyob szükség van-e földtekén?

/extramagascsaj után szabadon/
minigirl
Najó, vissza a témához, a legkedvencebb írónõmmel: "Ha olyan férfit keresel, aki vonzó, jó humorú, eszes, határozott, érzékeny, remek szeretõ, ugyanakkor ragaszkodó és romantikus - válts mozijegyet." 😄

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

miért? ki vagy te?
és honnan veszed,h nekünk erre szükségünk van?vagy h nélküled nem látjuk amit kell?

nyirog
Hûha, látom itt már a Káosz elméletet firtatják <#vigyor4> , amúgy abszolút passzol a téma címéhez.

salsoul
én csak rávilágítok a dolgoknak azon oldalára ami egyébként sötétben maradna

hogy te mit kezdesz a látottakkal: rajtad áll
a közülünk szted nem vonatkozik rád? szted te nem vagy ember? te mindent tudsz? vagy mi?

salsoul
Az direkt arra van, hogy káoszt keltsek az emberekben, s arra ösztönözzem õket, hogy mindennek maguk járjanak utána.
S hogy csak miattam, csak nekem ne higgyenek el semmit.
"Senki közülünk nem tud semmit, még csak azt sem, hogy tud-e valamit vagy sem, azt sem, hogy létezik-e valami vagy sem"
Megcáfolod magad?

salsoul
A gyilkos vonza az áldozatát és az áldozat a gyilkosát.
Mindkettõ okkal azt amelyiket.
Betegségre ugyan ez igaz.

A példádban pedig okkal került az az autós is és az a gyalogosis is abba a kapcsolatba egymással amibe.
Tudattalan folyamatok ezek, de nem kifürkészhetetlenek.

"ja, de akkor mielõtt mondasz valamit definiáld mit értesz alatta, mert másnak esetleg mást jelenthet, nem mindenki gondolkodik egyformán, de mondok neked egy példát."

Ezt sajnos nem állok neki most neked definiálni, mert aztán definálhatom még a definálásának a definiálását vagy még annak a definiálásának a definiálását is sõt...

Teljesen idegen ez még a mai gondolkodás számára, és a megértése rengeteg erõfeszítést, utánajárást és tanulmányozást igényel.

Ki nem hiszi, járjon utána 😉
talán azért,mert egyesek állandóan csak kötözködnek,h aztán filozófiai eszmefuttatásokba kezdhessenek,ami mindenki mást fáraszt?

Fingom sincs minek van favban ez a topik, amikor sose olvasok el semmit <#idiota>

istenostora03
ti még mindig itt ragadtatok le?<#wilting><#szomoru1>

clio1616v
ja, de akkor mielõtt mondasz valamit definiáld mit értesz alatta, mert másnak esetleg mást jelenthet, nem mindenki gondolkodik egyformán, de mondok neked egy példát.

Ha te gyorsan vezetsz és elütsz egy gyalogost azt nem okkal tetted, mert nem azért mentél gyorsan, hogy így a felelõtlenül úttestre lépõ gyalogosokat nagyobb valószínûséggel ütsd el, hanem hogy hamarabb érj a célodhoz.

Az más kérdés, hogy a gyalogos sem azért volt felelõtlen, mert mindenáron meg akart volna halni.

Ennyit az okságról, tehát a példámban lévõ cselekvéseknek nem az oka a megtörtént esemény, hanem szükségszerû következménye.

Nem mondható, hogy a felelõtlen ember szándékosan okkal cselekszik.
Mivel nem terjedhet ki mindenre a figyelmed, nem tudsz okkal cselekedni.
Csak úgytehetsz mindha...

norbre
egyébként meg a Napra visszatérve még egy gondolat erejéig.. a dolgokkal kapcsolatban sztem nincs értelme olyan kérdést feltenni hogy "mi okból?".. ugyanis az okság elõremutató, és feltételezi ezesetben hogy valamilyen döntés az alapja..

mivel a Nap nem élõlény, így nem dönt, vagyis nem értelmezhetõ az okság.. ha meg élõlény akkor nyilván van rá válasza de azt én nem tudhatom ugye 😊

az én korábbi kijelentésem meg igazából úgy lenne helyes hogy az általunk leírható és megérthetõ világban nem tudok olyan cselekedetrõl amely ne okkal történne..

SuperCharger
Azt nem is kell keresni, a filozófusunk már megvan.