22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • sz4bolcs
    Nem a kérdés marad ott, hanem a válaszod.

Ha valaki nem vár a másiktól semmit, akkor nem mindegy, hogy mit vetít a másikra, hogy mennyire ismeri a másikat?
  • clio1616v
    de ez mindenre igaz :)
    hogy jön ide a heroin?

viszont istent hogy "próbálod" ki?
  • clio1616v
    mit az érzéseidet, azt amit közölni akarsz?
  • clio1616v
    üzleti kapcsolatnál csapd már fel a CDmellékletes szótáradat :)

mindegy... ha én nem csalom meg a páromat, akkor ő se csaljon meg, ha ez valakitől nem várható el akkor nekem nem muszáj vele párkapcsolatban lennem

vagy például ha nekem ő mindennél fontosabb akkor én is legyek neki az

apróbb dolgokban pedig toleráns vagyok és kompromisszumra hajlandó
  • salsoul
    a heroint is csak kipróbálni/átélni lehet
    szavakkal nem lehet megfogni, leírni, visszaadni
    még a közelébe sem lehet érni
  • salsoul
    én meg nem akarom szavakba erőszakolni - és ezáltal tönkretenni - azt amit nem lehet
  • clio1616v
    én érzéseket társítok, nem a nyers jelentésre gondoltam

amikor valakivel beszélek érzéseket adok át a saját tapasztalt érzéseimet, így hozom a tudtára hogy nekem mi mit jelent, vagy hogy milyen érzéseim voltak akkor amit elmesélek hogy velem történtek...

megkönnyítve elmélyítve ezzel az átadott információ lényegét

ha te azt mondod jó volt a zene tetszett...

én azt mondom libabőrös lettem tőle és az arcom bizsergett miközben hallgattam
  • salsoul
    akkor ennyit az emberi kapcsolataidról...
    amik valójában üzleti kapcsolatok
  • salsoul
    Magyar értelmező kéziszótár CD-vel

• 75 000 címszó
    • 150 000 kifejezés
    • az MTA Nyelvtudományi Intézete és az Akadémiai Kiadó közös kiadványa
    • új kiadás
    • a magyar nyelv egyetlen akadémiai szintű referenciaműve
    • a kiadvány 2007-ben elnyerte az MTA Szótári Munkabizottsága által odaítélt "Kiváló magyar szótár" díjat
    • a magyar irodalmi és köznyelv szókincse
    • bőséges, modern szóanyag
    • új szókapcsolatok, kifejezések, szólások, minősítések, értelmezések és etimológiák
    • a szavak gyakoriságát jelző számok a Magyar Nemzeti Szövegtár adatai alapján
    • ízelítő a határon túli magyar nyelv szókészletéből, sajátos jelentéseiből
    • az MTA érvényes helyesírási szabályzatán alapul
    • mindenkinek szóló, könnyen kezelhető, átfogó kézikönyv
  • clio1616v
    magamból indultam ki.. azt várom el másoktól amit én is teszek értük
  • salsoul
    állítottam én olyat, hogy nem teszek semmit másokért?
  • clio1616v
    neked a szex mást jelent mint nekem, én biztos vagyok benne hogy másfajta szexuális élményeid vannak mint nekem ezért nem is jelentheti ugyan azt, ezért az olyan szavakat kérlek mondd el hogy neked mit jelentenek, mert különben feleslegesen mondunk A-t vagy B-t
  • clio1616v
    itt van az elbeszélés egymás mellett, amikor két szó mást jelent nekem és neked
  • clio1616v
    melyik szóra gondolsz és te akkor azt hogyan értelmezed
  • clio1616v
    ha te nem teszel másokért akkor ezt el sem várod, ilyenkor nem beszélünk emberi kapcsolatról

de ha szerinted igen, akkor egy példát mondj
  • salsoul
    oh, bocsi én nem egyéni értelmezésben használom a szavakat...
  • salsoul
    miért, emberi kapcsolatokban miért nem működik?
  • clio1616v
    elbeszélünk egymás mellett...

-a megértés az a tapasztalás(összegzés) utáni lépés nálam...

-az elfogadás pedig a megértés utáni lépés amikor a megértett dologra nincsen ráhatásod, megváltoztató képességed, a lényegen nem tudsz változtatni

-az elfogadással párhuzamos lépés a szándék arra hogy tenni akarsz a megváltoztatásért és meg is változtatod amit meg tudsz
  • clio1616v
    ha nem akarsz emberi kapcsolatot akkor valóban ez így működik is :)

ja és neked is mint oly sok embernek a környezetemben az időbeniséggel vannak képzavaraid a van meg a lesz mint olyan nincs a jelenről és a múltról már ne mondjál véleményt mert az megváltozhatatlan megtörtént dologarról meg hogy a jövőben mit teszel az majd akkor fog eldőlni hogyan döntesz és a körülmények még nem adottak hogy tudd előre hogyan fogsz reagálni az adott helyzetben
  • salsoul
    tudod a megértésben egyéni beLátás van, mig az elfogadásban vak lenyelés

a megértésnek egyébként van egy olyan aspektusa is, hogy:
    beleilleszkedni valakinek az érzelem- és gondolatvilágába
    és ez nem ugyan az mint
    elfogadni valakinek az érzelem- és gondolatvilágát
  • salsoul
    akkor van csalódás ha van miben csalódnom, és abban tudok csalódni amivel szemben elvárásaim, követeléseim, illúzióim vannak

én egyébként nem is akarom, hogy bárki bármit is tegyen értem
    tesz amit tesz és ennyi
  • clio1616v
    mert tudni kell hasznosítani a megértést, mert az oké hogy megérted hogy 3+4 az hét, de azt használnod is tudni kell a gyakorlatban, és ha szembesülsz vele a valódi világban akkor fel is kell ismerned és elfogadni hogy az úgy van, nem újra elkezdeni megérteni amit már egyszer megértettél
  • clio1616v
    ezt viszont értsd meg, az hogy egy kapcsolatod csalódáshoz vezet az nem tőled függ ha te mindent amit csak tudsz el is követsz a másik féltől nem tudod kierőszakolni, hogy bármit megtegyen érted... érted?
  • salsoul
    miért?
  • clio1616v
    ez nem elég hogy megérted...
  • salsoul
    oké clio, oké nekem okés, hogy neked oké
    csak a boldogsághoz vezessen és ne csalódások, kiábrándulások sorozatához
  • salsoul
    számodra ez a kérdés most az értetlenség sötétségében marad
    talán majd egyszer felkapcsolod a villanyt...
  • clio1616v
    a fejében elképzelte már mit akar és hogyan festeni
  • salsoul
    meg kell vizsgálni eddig milyen eredményeket hozott, és hogy ezek az eredmények kívánatos eredmények-e

aztán a vizsgálat eredményétől függően vagy be kell ezt fejezni, vagy folytatni kell

(én a részemről a befejezésre voksolok)
  • sz4bolcs
    Én tudom, hogy csak a szerelemről kérdeztem. De mégis miben különbözik a kettő? Az nemesebbiknél többet kell mozizni, meg vetíteni minden nap negyed és fél órát?
  • sz4bolcs
    Mindenki ugyanúgy megfesti a saját képét a másikról, és mozizik.
    Amikor még csak készül a mozizásra, akkor még nem előmozizik. A festő is csak úgy indul, hogy látja a tájat, vagy bármit.
    Aztán van, mikor lesznek belőle Napraforgók...
  • salsoul
    nos, ha megtekinted kérdésed előzményeit (4-5 kapcsolódó hsz visszamenőleg) akkor rájöhetsz
  • sz4bolcs
    Te most megint a szeretetet és a szerelmet állítottad egymás mellé, vagy csak a szerelemről írtál?
  • salsoul
    mert egyik eset fingért-hugyért occsóért'/ingyért' rászakad minden boldog-boldogtalan ágrólszakadt jött-mentre, míg a másik esetért keményen meg kell izzadni
  • salsoul
    úgy kapcsolódik, hogy aki meg akarta érteni azt amire utalni szerettem volna a példázattal, az megértette

de hogy másik példázattal éljek: mikor a festő lefesteni készül egy tájat, akkor tiszta lappal indul, és nem előfestménnyel'
  • sz4bolcs
    Egyik esetben miért olcsó bizsu, és másik esetben miért nem?
  • sz4bolcs
    De előfeltevések nélkül nem jelentenek semmit, ez volt a lényeg. Ezt hogyan vonatkoztatod a kapcsolatra? Ezek szerint ott is kellenek előfeltevések.
  • salsoul
    és okkal tervezte ilyennek ezeket a műszereket

ha nem olyanok lennének akkor az technikai/műszaki világban is olyan káosz uralkodna mint amilyen az emberi kapcsolatok világában
  • salsoul
    úgy néz ki olyan esetben, hogy nem egy olcsó bóvli bizsu lesz
  • sz4bolcs
    Az azért nem teljesen úgy van, amiket a műszerekről írtál. Az még rendben is van, hogy a műszer nem képzel el semmit, de a műszert ember alkotta, neki vannak előfeltevései a műszerrel kapcsolatban amikor éppen mutat valamit, vagy épp nem mutat semmit, különben semmit nem jelentene.