65
  • smv
    Annyira unom már ezt a holokauszt témát. Nekem SEMMI DE SEMMI közöm sincs a zsidók írtásához, hagyjanak békén vele a picsába. Miért kell nekem minden évben mindig egy roh**t b**s g**inek éreznem magam azért mert ezelőtt 50 évvel írtották a zsidókat?

És ne pislogjanak a zsidók nagy ártatlan szemmel, hogy "jujj most im a bajuk izraellel?". Szerintem mi se örülnénk ha a világ másik feléről, mittomén Kína bejelentené, hogy magyarország közepén ezentúl egy mondjuk Korreai népköztársaságot hoz létre, mert a Koreaiak itt voltak ezelőtt 20.000 évvel. Bűzlik ez az egész. És visszataszítónak tartom, hogy a világnak ehhez van gyomra.
  • Ed Porter
    Szerintem aki izrael létét JOGOSnak tartja az szélsőjobboldali. --> Mert akkor az ő logikijával visszavehetnénk JOGOSAN a régi trianoni területeket... :D Háborúval vagy anélkül... Persze sántít a párhuzam, de inkább vicc volt a részemről.
    De szerintem nem azon kell vitatkozni hogy mi jogos vagy mi nem hanem hogy mi a megoldás - lásd a játék. Szerintem. Na peace! :D
  • valamit
    Te nem olvasol a sorok között. Akkor egész más dolgokról írnál. Inkább úgy mondanám, hogy te nem látsz a sorok közé, de eleve nem fogadod el a sorokat se, és kitalálsz helyettük mást. Persze nem vagy egyedül és sokan egymást erősítgetitek ezekkel a nézeteitekkel.
  • kukacos
    Látom, egész jól megy már a sorok között olvasás. Az én szövegemből is sikerült olyat kihámozni, ami nincs ott :) Annyit írtam, hogy az az elméleted, miszerint zsidó pénzemberek megzsarolták az Egyesült Államokat a háború után, kb. annyira reális, mint hogy a zsidók idegenek leszármazottai. Ennek semmi köze ahhoz, amit a számba igyekszel adni.

Szóval "szerinted" egy atomprogram nem 1-2 milliárd USD. Talán vezettél már atomprogramot, hogy tudd, mennyibe kerül? Izrael atomprogramja meglehetősen kisméretű, és már messze nincs a csúcsán. Negyven év alatt kb. 100-200 plutónium alapú bombához elegendő alapanyagot gyárthattak le az egyetlen szaporító reaktorukban, de persze mindenki csak találgat. Mindenesetre nem összevethető a Manhattan projekttel és hasonló grandiózus vállalkozásokkal. Természetesen az izraeli katonai költségvetés is tartalmaz titkos tételeket, amelyeket nem magyaráznak el. Ez minden országra igaz. az összes katonai célra költött pénzt viszont, amelyet a befolyt adóból, segélyekből vagy más civil szférából származó források fedeznek, gyakorlatilag sem lehet titkosítani. Izraelnek épp elég ellensége van ahhoz, hogy közgazdászok hada kövesse a belső pénzmozgásaikat. Ha valami irtózatos susmus lenne mögötte, az arabok már régóta világgá kürtölték volna.

Az antiszemita összekacsintásnak a céljával és állításával nagyon értek egyet, miszerint minden zsidó pénzember, és "tisztességes" munkát nem képesek végezni. Amellett, hogy nyilván csak egy bugyuta óvodás rajzról van szó (Izraelben ugyebár nincsenek faházak, így ácsok sem, nyilván mindenki bankban lakik), kicsit művelődj azügyben, hogy a zsidó diaszpóra miért nőtt össze a pénzzel kapcsolatos foglalkozásokkal. Menj el egyszer Prágában a gettóba, ahol a múzeumokban tanulságos eredeti kódexrészleteket lehet olvasni, milyen is volt zsidónak lenni a középkorban. Röviden: a keresztény országokban csak olyan munkákat engedtek nekik végezni, amelyeket a keresztény többség megvetett. Zsidónak nem lehetett földje, nem alkalmazhatott keresztényt, a törvények tiltották nekik. Természetesen egy idő után pedig már a fiúk is olyan foglalkozást választottak, amit az apa kínkeservesen megtanult, aztán sok száz év alatt egyre ügyesebbek lettek benne. Nem állítom, hogy nem éltek vissza vele, ahol tudtak, de a világ ilyen: az összetartó boldolgul.

A háborúkról alkotott képed is egy üveggolyó komplexitását közelíti. Nem csak azért harcolhatsz egy területért, mert neked kell, hanem azért is, hogy az ellenfeled ne tegye rá a kezét. A britek nem is akartak feltétlenül kivonulni, de a világpolitikai helyzet megkövetelte: a brit gyarmatbirodalom széthullóban volt, az ország nem tudta tovább finanszírozni, hogy egy tízszer akkora lélekszámú birodalmat próbáltak kormányozni kontinenseken át, miközben a nacionalista-szeparatista törekvések mindenhol tetőfokára hágtak. Gandhi mond neked valamit? India 1947-ben lett független. A britek tudták, hogy képtelenek tovább egyben tartani a területeiket, megszervezték hát a kivonulást. Cserébe azóta is jó kapcsolatokat ápolnak velük.

A wiki valóban az egyik legalaposabb forrás, amit interneten találni lehet, háttéranyagokkal, akadémiai szintű linkekkel, és ami különösen jó, hogy sokan olvassák és sokan visítanak, ha a cikk pontatlanságot tartalmaz. Nem szentírás, de én legalább a wikiből linkelek, te viszont semmilyen forrást nem adsz az állításaidra. Ha cáfolod, amit ott olvashatunk, tessék hivatkozni legalább annyira referált anyagokra, amelyek ezt megteszik. A "szerintem" nem alap.

A holokausztra emlékezni szokás, nem "felemlegetni", mint ahogy mi emlékezünk a szabadságharcra. Csak egy mementó, hogy hova vezet, amikor az (általad is szépen mutatott) általánosító emberi irracionalitás kollektív őrületig jut. Nem a zsidók miatt, őket aligha fogják még egyszer gázkamrába zavarni, hanem például a menekültek miatt Ruandában, Palesztínában, akárhol. Én mindig rájuk is gondolok a holokauszt kapcsán, mert a holokauszt csak egyetlen az emberiséggel összenőtt mészárlásokból. Mégis, a különlegessége abban van, hogy egy modern, civilizált államgépezet követte el, hideg fejjel, és nem habzó szájú barbár hordák. Valahogy kétségbeejtő történet, ha a jövőre gondolunk. Megéri emlékezni és sokat töprengeni rajta.
  • Komolytalan
    Szóval szerined:
    - Nagyobb a realitása annak, hogy a zsidők idegenek leszármazottai, minthogy XIX. század óta ők a pénzemberek
    - Az izraeli költségvetés üvegzseb rendszerű, teljesen átlátható. Ellenben Izraelnek nincs atomfegyvere, holott ezt az Izralei államfő sem cáfolja kb 1 éve. Szerintem egy atomprogram azért nem 1-2 milliárd USD évente, amit el lehet számolni 5000 USD-s kalapácsokra meg 200USD-s szögekre, de ez nyilvánvaló hülyeség ugyebár.
    - Úgy általában ne hagyjuk magunkat megzavarni a tényektől, mert ha találunk a neten, vagyis a wikin egy linket, akkor az a szentírás. Ez még akár igaz is lehet, mert a szentírás hitelessége háááát... Én akkor kezdtem el gyanakodni, amikor leírták hogy Jézus nevelőapja (zsidó) ács volt. Namost azóta én nem hallottam hogy egyetlen zsidó is választotta volna az ács szakmát, szóval gyanús:-)
    - 2.vhban azért halt meg afrikában párszázezer brit katona, mert előre eltervezték hogy ha vége lesz akkor szépen kivonulnak, hadd jöjjenek létre a fekete, arab ill. zsidó államok. Ez aztán a komoly háborús cél, se előtte, se utána nem volt ilyen szamaritánus lelkű háborús fél senki se. De tuti ez az igaz, merthát wiki cikk van róla (ami nagyon korrekt forrás, komoly háttéranyaggal, akadémiai szintű elfogadottsággal, stb:-P
    - 50 évvel ez előtti attrocitásokat ne emlegessünk fel, de 60 évvel ezelőttit (holocaust) azt persze igen, mert kibaszott nagy esélye van, hogy valaki holnap vesz néhány ezer tonnak Zyclon-B-t, és zsidó zuhanyzókba azt vezeti be víz helyett.
    Innek kezdve nem túl sok értelmét látom a vita folytatásának, mert úgy néz ki hogy enyhén szólva más világban élünk. Szerintem az lesz a legjobb, ha te szépen nézed tovább a TV2ben Batizt esetleg az ATV-t, én meg továbbra is olvasok a sorok között.
  • Tetsuo
    Kit érdekel a játék?! :D
  • Pochok
    Visszatérve a játékra:
    A játék csak nekem nem csinál semmit, mert nem a teljes hanem csak a demo? :):)
  • kukacos
    Mellesleg ötven évvel ezelőtt elkövetett atrocitásokból erkölcstelennek nevezni Izrael jelenlegi külpolitikáját, hát kb. az a szint, mint megkérdőjelezni Magyarország euro-atlanti integrációját a kalandozások miatt.
  • kukacos
    Hát, az én forrásaim mást mondanak. A britek a zsidó bevándorlást támogatták a helyi arab lakosság ellenében, sőt, felfegyverezték őket, míg az araboktól próbálták begyűjteni a fegyvereket, akik a bevándorlók mellett a brit fennhatóság ellen is lázadtak. Nyilván sok embert felkoncoltak mindkét oldalon.

http://en.wikipedia.org/wiki/1936%E2%80%931939_Arab_revolt_in_Palestine

Nagy-Britannia a második világháború után az egész közel-keleti térségből kivonult, Irakból, Egyiptomból, persze a szokásos idióta határokat és báburalkodókat hagyva maga után, brit nemzeti érdekeket elősegítendő. Az, ami pl. ma Afrikában folyik, az ennek az általános gyarmati eljárásnak a következménye: a jó öreg Európa szokása, hogy először begyűjti a rabszolgákat, utána dolgoztatja őket az ültetvényeken, majd kivonul és úgy húzza meg a határokat, hogy a kirobbanó konfliktusokban jó sok fegyvert el lehessen adni. A papírformát hozták Palesztinában is.

Szóval pontosítanék, nem sok köze volt a brit kivonulásnak a zsidók által elkövetett terrorcselekményekhez.
  • kukacos
    Tehát Izrael azért jöhetett létre, mert a gazdag zsidók megzsarolták az Egyesült Államokat Hát öregem, ez még összeesküvés-elméletnek is nagyon gyenge... Ha megtámogatod egy linkkel, bizonyítékokkal, akkor hajlandó leszek megfontolni, addig azonban mondok egy jobbat: szerintem a zsidók idegenek leszármazottjai, akik technológiáért cserébe zsarolják az usákokat. Az enyim izgalmasabb, a tiedből nem lesz X-akták rész.
  • kukacos
    A hadi költségvetés nem titkos egy államban sem, Izraelben is el kell számolnia a kormánynak a Parlament előtt. De értem a mondandódat, a realitás tehát nem a statisztika és a hivatalos kimutatás, hanem számoljam össze a tévében kilőtt rakéták számát, és magam is rájövök, hogy több pénzről van szó :D

(Csodálom a képességeid. Gondolom leülsz lótuszülésbe, hunyorítasz, és elképzeled a rohadt nagy izraeli hadigépezetet, ide is festesz egy kis tankot, oda is egy rakétát, felidézed a híradókat, Maverickek, hasadóanyagok és gulyáságyúk árlistái pörögnek a fejedben, koncentrálsz, aztán egyszer csak kibököd, hogy a végösszeg 5913 csillió dollár, tehát a mocskos zsidók megint hazudnak.)
  • Komolytalan
    "Háát, amennyire én tudom az USA 1941-ben, a Pearl Harbori támadás miatt szállt be a 2. világháborúba, addig a kongresszus erősen ellenezte az aktiv részvételt."
    Na persze, aktív részvétel, az hogy az össz amcsi szállítóhajó hadianyagot hordott a britteknek meg az oroszoknak, az valóban nem aktív. Németország ott bukta el a háborút, hogy megtámadta az oroszokat, ezt mindenki tudta már akkor is, a német hadseregben is. Szóval 41-ben a látszatsikerek ellenére már elég rosszul álltak.
  • Komolytalan
    "Milyen terrorcselekményekre gondolsz? Általában a palesztin menekülttáborok lövetését és bombázását szokták annak nevezni."
    Javaslom Izrael története böngészését, de még az államalapítás előtti időkből. Angol fennhatóság alatt állt, és éppen a terrorcselekményik miatt vonultak ki Izraelből a brittek.
  • Komolytalan
    "Mi az az "államalkotó képesség" és ha van ilyen, Izrael miért ne rendelkezne vele? Próbálom kitalálni, mire gondolhatsz, de legalábbis úgy tippelek, definíció szerint az biztosan rendelkezik államalkotó képességgel, aki államot alkotott. Ez a zsidókról elmondható."
    Bár nem én írtam, de erre tök egyszerű a válasz. A 19. században a bankok kb 100%-a zsidóké volt. Azért voltak az övék a bankok, mert előtte ők voltak az adószedők. Azért lettek ők adószedők, mert idegenekként nem okozott nekik lelki törést az adók bármi áron történő behajtása. Bármi ár jelentése kínzás, kivégzéssel példa statuálás, stb (nyilván nem ők, hanem a melléjük adott zsoldosok tették ezt). Szóval némi ellenérzés kialakult a zsidókkal szemben, nem is alaptalanul. Lehet csűrni csavarni, meg szegények, holocaust, stb, de az tény, hogy a zsidók jobban szúrták akkoriban mindenkinek a szemét, mint mondjuk a tótok, akik nem bankárok meg uzsorások voltak, hanem "drótostót"-ok, ergo 2 kezi munkások. Más kérdés hogy én spec ezért még nem küldtem volna gázkamrába őket, de az is igaz hogy nemigen rohamoztam volna kivont szuronnyal a zsidók kiszabadítása érdekében. Maguknak csinálták a szart, egyék meg maguk.
    Szóval zsidókéi voltak a bankok. A bankok már a 19. században is nem csak 1-1 (európai) épületet takartak, hanem bármi kicsi bank is volt, valszínűleg volt pl New Yorki fiókja. Vagyis elég keményen benne voltak az USA gazdasági életben is. Annyira keményen, hogy 2. vh után (meg azóta is) felajánlották az USAnak a választás lehetőségét: vagy szétvágják a gazdaságát 2 nap alatt 3 db tranzakcióval, vagy támogatja Izraelt teljes mellszélességgel, és akkor csepegtetnek is neki a haszonból (merthogy üzletet kötni azért zsidóknál jobban nem tud senki sem). Szóval ez volt az Izraeli államalapítás. Erre lehet mondani hogy szép és jó és követendő példa, de aki azt mondja annak van némi defekt az erkölcsi érzékével. Szerintem.
  • Komolytalan
    Ki is mondta azt, hogy fegyvert úgy adnak kölcsön mint rágógumit - nem kérik vissza? Ismerte a dörgést jobban mint te, az biztos.
    Wiki nem valószínű hogy korrekt adatokat szolgáltat, ha nyilvánosság elől titkolt adatokról van szó. Azért el lehet gondolkodni, hogy ha 1 házba belelőnek pár 100 ezer dollár értékű rakétát napjában 3x, mert lehet van benne egy terrorista, akkor az nemigen fog kijönni 200Ft-os éves költségvetésből. Ha csak azt összeszámolod, hogy egy év alatt mennyi hadianyagot fogyaszt az izraeli hadsereg amiről híradóban látsz képet, az többszöröse lesz a bevallott izraeli hadi kiadásoknak. És ebben nincs benne a kiképzése meg az ellátása a katonáknak plusz a nem gyenge felszerlés sem. Másrészről izrael már nem is nagyon titkolja, hogy van atomfegyvere (mivel kb 20 éve van neki, és már qrvára senki se hiszi el hogy nincs). Egy atomfegyver előállítása az szintén nem 2Ft, hogy 18. helyen szerénykedhessen a hadi kiadások listáján. Merthogy nem vette, hanem gyártotta, ugyebár USA senkinek sem ad el/ajándékoz atomfegyvert (elvileg). Pláne hogy X éve folyamatos háborúban áll, vagyis nem csak felhalmozza a hadianyagot hogy 20 éves korában mikor lejár a szavatossága megsemmisítse, hanem rendesen fogyasztja is.
    Szóval realitásból egyes.
  • lerboy
    A vita pont ezen megy az arabok és a zsidók között. Mégpedig, hogy kinek van joga a területre.

Nagyon bonyolult ez a téma. Mert pl. a keresztény vallás a Biblián és a Jézus-hiten alapul. Sok nem vallásos történész a Bibliára is egyfajta "történelemkönyv"-ként tekint. Márpedig Jézus idején zsidó terület volt az akkori Palesztina, ami ugye zsidó állam volt, nem úgy mint ma.
    Ugyanakkor a zsidók a különböző hódítók elől menekülve elhagyták, feladták a mai Izrael területét.
  • lammaer
    de ettől függetlenül minden háborúba amibe csak lehetett beszáltak, amikor már tuti volt a győztes. Kivétel vietnam, az rossz üzlet volt, de pl 2. vh-ban nem ám emberiség elleni bűntettei miatt nem támogatták Hitlert, hanem mert vereségre állt.

Háát, amennyire én tudom az USA 1941-ben, a Pearl Harbori támadás miatt szállt be a 2. világháborúba, addig a kongresszus erősen ellenezte az aktiv részvételt. Ráadásul akkor az USA csak Japánnak üzent hadat, rá pár nappal később pedig a németek üzentek hadat az USÁnak.

Tehát: 1 - nem az USA döntötte el mikor száll be a háborúba. 2 - 1941-ben még messze nem álltak a németek vesztésre (alig fél év alatt elgyalogoltak pl Moszkváig), majdhogynem azt mondanám, a csúcson voltak akkoriban.

Ezek alapján úgy érzem, elég erőteljesen összeesküvés elméletekben gondolkodsz.
  • kukacos
    Az lehetséges, az összeg vitatható, a felhasználás módja is (a hozzánk beáramló működőtőke beruházásokat sem ésszerű elszámolni a költségvetés részeként), de ő nem ezt állította, hanem hogy "USA éves szinten a magyar költségvetés többszörösével támogatja Izraelt", ami szimplán nem igaz.
  • Tetsuo
    Izraelbe ennek a $3Mrd-nak a soxorosa áramlik be évente, adományok és nem hivatalos vonalak útján; amit a kinti zsidók biztosítanak.
  • kukacos
    Történelmi analfabétizmus. Izrael a Golán-fennsíkot, a Sinai-félszigetet és Ciszjordániát 1967-ben egy győztes háború után foglalta el, amelyet megelőző csapással indított Egyiptom, Szíria és Jordánia ellen. Egyiptom a háború előtti hónapokban kizavarta az ENSZ-megfigyelőket a Sinai-félszigetről, és elkezdett hadsereget összpontosítani az izraeli határon, miközben a többi arab állam is mozgósított. Izrael ezt követően döntött egy megelőző támadás mellett, ami fényesen sikerült. Olvasgass egy kicsit többet a nemzetközi feszültségekről és az előzményekről: http://en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War

Ha Izrael hódító háborút vívott volna, akkor ha akar, 1967-ben meg se áll Kairóig és Damaszkuszig. Ehelyett a Golán-fennsíknak csak közvetlenül a határ menti részeit szállta meg, amelyek Izrael védelme szempontjából fontosak (egy végtelenül kietlen és kopár hegyvidéki területről van szó). 1973-tól kezdődően béke és demilitarizálás fejében pedig visszaadta a Sinai-félszigetet az egyiptomiaknak, amely teljes területe vagy kétszer-háromszor nagyobb, mint Izrael összesen. Ha ez neked "hódító háború", akkor valami nagyob hibádzik nálad...
  • kukacos
    Tudatlan vagy a legalapvetőbb dolgokban is, vagy csak simán hazudsz. Az izraeli támogatás összege jelenleg évi kb. 3 milliárd dollár, mint ahogy előző postban is leírtam. Nézz utána pl. itt:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

Ez az izraeli állami büdzsé kb. 6%-a, a teljes GDP 1-2%-a. Izrael gazdag ország, és nem a külföldi támogatások miatt.

Ez a cikk amerikai belső szempontból bírálja az USA Izraelt támogató politikáját Harvardos tudósok tollából, és hatalmas vihart kavart, talán még el is hiheted neki. Mellesleg úgy tudom, a palesztin hatóságok hasonló nagyságrendű támogatást kapnak az USA-tól.

de azért egy Francia vagy német éves hadi kiadást többszörösen meghalad

Legalább arra vennéd a fáradtságot, hogy utánanézz:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

Izrael a 18. a listán, a német kiadásoknak kb. 1/6-oda.
  • kukacos
    Becsülöm, hogy leírtad a véleményed, amivel egyáltalán lehet érdemben foglalkozni.

Izrael megalakulásának ezer oka volt, a cionista mozgalmon kívül talán a Holokausztot lehet kiemelni, nem tudom, mire gondoltál.

Másodszor amig ezek a népek,nemzetek öneröböl háboruk sorozatával,majd államalkoto képességük révén teremtettek maguknak hazát,izraelröl ugyanez már nehezen mondhato el.az igaz ,hogy megalakulása után folytonos háborukat vivott,de ez nem csoda ha az arab tenger kellös közepén alakult meg.

Mi az az "államalkotó képesség" és ha van ilyen, Izrael miért ne rendelkezne vele? Próbálom kitalálni, mire gondolhatsz, de legalábbis úgy tippelek, definíció szerint az biztosan rendelkezik államalkotó képességgel, aki államot alkotott. Ez a zsidókról elmondható. A "háborúk sorozata" kritériumodat Izrael is azt hiszem, bőven teljesíti, mint ahogy le is írod. Nem értem, miért vonna le ebből az, hogy az arab tenger közepén alakult meg: ismét a magyar párhuzamot nézve mi pedig a germán-szláv tenger közepén alakultunk meg. Nyilaztunk is emiatt eleget. A legtöbb állam azért vívott háborúkat keletkezése környékén, mert az őshonos lakosságnak nem tetszett a bevándorlás vagy a hódító háború, Izrael sem kivétel.

A te felfogásodban természetesen a gonosz arabok támadták szegény békeszeretö zsidókat ami megint egy hatalmas csusztatás.

Pedig épp erről magyarázok, hogy a történelem nem fekete-fehér. Szó nincs róla: épp elég pogrom, direkt lakosságáthelyezés volt a palesztin lakosság ellen, akik azóta is rengeteget szenvednek Izrael létrejötte óta. Más kérdés, hogy az elmúlt ötven év palesztin nyomorúsága már mennyiben Izrael, és mennyiben a saját illetve a befolyásos arab országok sara. Ez nem egy képregény, itt nincsenek jó fiúk és gonoszok.

Az pedig még egy elég nagy folt a makulátlan izrael történetében ,hogy terror cselekmények sorozatával kivánta elérni céljait a "kiválasztott" nép

Milyen terrorcselekményekre gondolsz? Általában a palesztin menekülttáborok lövetését és bombázását szokták annak nevezni. Azért valljuk be, reguláris hadsereg gerillák ellen nem sok mást tett még eddig a történelemben, egyszerűen mert nincs más lehetősége, csak követi a szemet szemért elvet. A civilizáció mintaképének tekintett britek 1900 környékén a teljes búr lakosságot koncentrációs táborokba zárták és kitelepítették emiatt. Az indián falvakat felperzselték, az oroszok Csecsenföldön szétlőtték Groznijt, csak hogy néhány ismert állam többnyire pozitívan megítélt időszakából idézzek.

ami ellen ma szent háborut visel válvetve ámerikával a "szabadság" és "demokrácia" lovagjaiként.hát nem ironikus ez egy kicsit?

Ironikus, de a mai világpolitika egy más téma.

Egyébként a másik oldala, hogy ugy könnyü háborusdit játszani ha van valaki aki a háttérböl fedezi azt.

Így van, könnyebb. De érdekel ez valakit? Ebben a játékban nem osztanak fair play díjat. Most fikázzuk le a Szovjetuniót, mert amerikai segítséggel győzte le a náci Németországot? "Ja, úgy könnyű"? Mellesleg az amerikai támogatás valóban rendkívül erős, de azért Izrael is elkölti a GDP-je 9%-át a hadseregre, a nők is katonáskodnak, satöbbi - bezony rohadt sok erőfeszítésükbe kerül az, hogy fenntartsák a katonai készenlétet és mellette egy működő országot is csináljanak. Márpedig az ország működne külső segítség nélkül is: az amerikai 3 milliárd dolláros éves segély az ötven milliárdos büdzséjüknek csak 6%-át teszi ki. Ekkora államháztartási hiányt nálunk bármelyik Gyurcsány-kormány produkál, aztán mégse omlottunk össze.
  • Komolytalan
    "Legutóbb mikor terültetekről vonultak ki az iraeliek arabok kedvéért, az sem volt elég nekik. tehát nem ez a megoldás..."
    Milyen területekről? _Megszállt_ területekről. Ez elég fontos kulcsszó, mert ENSZ nem fogadta el évtizedek óta, hogy Izrael jogot formál a Golan fensíkra meg mittomén még mikre, ahová területszerzés céljából bevonult. Rájöttek hogy ha az ENSZ nem fogadja ezt el, akkor vagy ki kell onnan irtani az összes arabot (ezt szívesen megtették volna, de tömegpusztító fegyvert nem vethetnek be, mert akkor megszűnik a látszat hogy ők a jófiúk, és ezzel az USA támogatása is), vagy soha a büdös életben nem szűnik meg velük szemben az ellenállás, ezért inkább otthagyták a területet, ami kb macska farkán égő dinamit hasznosságú volt Izrael számára.
  • Komolytalan
    ""a zsidók nem öneröböl teremtettek maguknak államot"
    Ezen mondatodon gondolkodj egy kicsit többet."
    Elgondolkodtam helyette, és arra jutottam, hogy az, hogy USA éves szinten a magyar költségvetés többszörösével támogatja Izraelt, az kimeríti a külső segítség fogalmát. Ebből ha az ember oszt-szoroz az jön ki, hogy a magyar hadi kiadások (amiben benne van Afganisztáni misszió, Irak, árvízvédelem, stb) többszázszorosát kapja USAtól éves szinten Izrael hadi kiadásra. Ez azért nem kis pénz, persze mondjuk USA hadi kiadásoknak csak töredéke, de azért egy Francia vagy német éves hadi kiadást többszörösen meghalad. Nem véletlen a technológia fejlettségük, ahogy az sem, hogy Izrael nem vet be nukleáris fegyvert akkor se ha kényelmes volna, mert tudja, hogy akkor az USA kénytelen lenne beszüntetni a támogatást, és ennek következtében Izrael összeomlana, mert a híres rakétavédelmi rendszerének a villanyszámláját se tudná fizetni saját forrásokból.
  • Komolytalan
    Egyébként annak se ártana utánanézni, hogy pl az előző Izraeli államfő bizonyítottan népirtást követett el, amely folyományaként jópár nyugat-európai országba nem jöhetett, merthogy elfogták és lecsukták volna hogy rárohad a műanyag lakat is. Szóval hozzá képest a feltételezhetően ÁVH-s Horn meg az ügynök Medgyessy elsőáldozók voltak, mert ellenük nincs bizonyíték, hogy embereket öltek volna.
  • Komolytalan
    Lehet csodálni a zsidókat, hogy milyen kemények mint a vídia, de ha megnézed, azokban az időszakokban amikor önálló államuk volt(van) jóformán folyamatosan háborúztak (melynek célja az önálló állam megtartása + terjeszkedés, nem utolsó sorban), mikor meg nem volt akkor meg folyamatos terrorcselekményeket hajtottak végre (amely célja mindig az önálló állam volt). Szóval aki így viselkedik, azt nagyon szeretni sosem fogják. Szóval hadd ne legyünk már mi ilyenek, maradjuk a békés rendezés mellett, ha probléma van valamely szomszédunkkal.
    Ennyi erővel az amcsikat is lehetne csodálni, merthogy milyen erősek, és relative új államként szuperhatalom lettek. Más kérdés, hogy USA területén megalakulása óta nem volt háború (kivétel mikor unalmukban saját magukat ölték), de ettől függetlenül minden háborúba amibe csak lehetett beszáltak, amikor már tuti volt a győztes. Kivétel vietnam, az rossz üzlet volt, de pl 2. vh-ban nem ám emberiség elleni bűntettei miatt nem támogatták Hitlert, hanem mert vereségre állt. Ez igen jó üzletnek bizonyult, mert a győztes bármennyi is a vesztesége azt sokszorosan kifizetteti a vesztes féllel. Ergo a győztes háború - másba amcsi nem nem száll be, nincs hozzá bátorsága - elég jól pörgeti a gazdaságukat. Akkor ez alapján mi is csináljunk sokszázezres sereget, és menjünk mindenhová háborúzni, mikor már nagyjából eldőlt hogy ki fog győzni, csak meg kell gyorsítani az ellenfél bukását?
    Vannak országok (Izrael, USA), akikről bármilyen sikeresek is, jobb ha nem veszünk példát.
  • lammaer
    Igazság szerint az II. vh után a zsidó "köznépnek" beadott "miénk volt Izrael ezért igenis jogunk van azt visszafoglalni" elvvel abszolút nem értek egyet. Igaz, az időszámitás előtti időszakban létezett önálló Izrael, de aztán szépen Róma részévé vált és az önálló állam megszűnt, úgyhogy ilyen alapon a zsidóknak semmi közük és jogalapjuk nem volt a terület megszerzésére (ahogy az angoloknak se volt sokkal több).

DE: bár a zsidóság alapvetően vallás (mint ahogy ezt más is emlitette) ők hiába vannak szétszórva a világban, mindenhol összetartanak mintha ténylegesen egy nemzet tagjai lennének. Ebből kifolyólag viszont érthető az igényük egy saját országra, pláne a a 2. vh után, ahol sokan nem találták a helyüket.
    Az, hogy ki tudak vivni maguknak egy helyet vérrel és vassal, szerintem példaértékű szervezést, erőforrásokat és összetartást igényel. Mondjuk a hely nem a legszerencsésebb (mindenütt ellenség), de hogy képesek voltak megalakitani és megtartani egy országot egy ilyen környéken (függetlenül attól, ki segit nekik - a segitséget is meg kell tudni szerezni), az mindenképpen nagy dolog.
    Igazság szerint én kimondottan örülnék, ha a magyar nemzetben és államban is lenne ennyi szufla, hogy ki tudjon állni azért, ami ráadásul még jogosan is megillenté. De amig az osztrákok szemétégetőt épithetnek a határunkra, a németek ideszállithatják a szemetüket és csak a felét kell visszavinniük vagy amig egy cég szarrá szennyezheti egyik nagy folyónkat majd megússza a retorziót, addig nekem csak marad a csodálkozás, hogy létezik olyan nép, aki képes kiállni magáért. Nekem tetszik ahogy el tudják picsázni az a sok hőzöngő arabot, akik alkotni nemigen tudnak, de szájuk az van....
  • katarzis
    Na hadd válaszoljak kicsit helyette.Érvelésedben van valami kis logika természetesen,de a 20. században történtek már teljesen eltér pl Anglia megalakulásátol,vagy egyéb ókori állam létrejöttétöl.Elöször is tisztázzd miért jött létre Izrael a cionista célokon tul volt ott más ok is.Másodszor amig ezek a népek,nemzetek öneröböl háboruk sorozatával,majd államalkoto képességük révén teremtettek maguknak hazát,izraelröl ugyanez már nehezen mondhato el.az igaz ,hogy megalakulása után folytonos háborukat vivott,de ez nem csoda ha az arab tenger kellös közepén alakult meg.A te felfogásodban természetesen a gonosz arabok támadták szegény békeszeretö zsidókat ami megint egy hatalmas csusztatás.Az pedig még egy elég nagy folt a makulátlan izrael történetében ,hogy terror cselekmények sorozatával kivánta elérni céljait a "kiválasztott" nép,ami ellen ma szent háborut visel válvetve ámerikával a "szabadság" és "demokrácia" lovagjaiként.hát nem ironikus ez egy kicsit?,pláne ugy ,hogy az akkori terroristák utána szerepet kaptak a késöbbi izraeli kormányban.Egyébként a másik oldala, hogy ugy könnyü háborusdit játszani ha van valaki aki a háttérböl fedezi azt.
  • kukacos
    Én kérek elnézést, abszolúte megértelek: már kezdted otthon érezni magad a formálódó Mocskos Izrael Baráti Közösség akolmelegében, aztán jön valaki, aki kényelmetlen alternatív véleményt fejt ki, mi több, láthatólag meg se tudod érdemben válaszolni, elküldöd hát a fenébe. Csak gratulálni tudok bravúrosan primitív érveléstechnikádhoz, egyszer akár még politikus is lehet belőled kis hazánkban... :)

Még csak annyit, hogy ha már történelemórák helyett horogkeresztet mázoltál az aluljáróban, legalább a nyelvtanórákat pótold és tanulj meg először helyesen írni, mert így nagyon hamisan hangzik ám a nagybetűs honfoglalás.
  • katarzis
    Nevess csak amíg még teheted.
  • AranyKéz
    "a zsidók terrorizmussal fenntartott látszatállamát (amely külső ellenség nélkül, darabokra tépné önmagát)"

HA HA
    HA HA HA
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH HA HAH HA HHA HAH HHAHAHAHHAHA HAH HAH AHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
  • Jötün
    Aki össze meri vetni, a Honfoglalásunkat, és a zsidók terrorizmussal fenntartott látszatállamát (amely külső ellenség nélkül, darabokra tépné önmagát), az legyenszíves fojtassa a kukacoskodást Izrael, vagy Nagy Izrael (USA) területén.
    Mi, nagyon jól megleszünk, a minden alapot nélkülöző, megmondásai nélkül is.
    Előre is köszönöm.
  • Molnibalage
    He? Az atomfegyver nem fegyver, nem vethető be, csupán arra szolgál, hogy a másik felet elrettentse a bevetésől. Ha Iárn beveti azt az 1-2-őt amit összedobhatnak, akkor neki annyi. Mellesleg Izrael TELJES területe le van fedve rakétavédelmi rendszerrel és igen nagy hatásfokkal működik. REpülőgéppel meg esélytelen Izraelre támadni..
  • Tetsuo
    2-3 év és az iráni atom már mehet is :D
  • Molnibalage
    "jóval erősebb harmadik fél"

Aha. Jelenleg Izrael olyan tápos, hogy egy összeurópai haderő sem bírna vele, Izreal bedarálná őket, mint a szél. Ilyen vézna Európa... Igazából az USA-t, Oroszországot és Kína kivéve nincs igazán összemérhatő katonai potenciálú ország, ami hozzá hosonló lenne, de még Kína sem nagyon, mer inkább nagy, de nem túl modernek.
  • Torrent911
    az hasonló helyzetek pl: néhány 100 évvel korábban hamar megoldódtak , jönne egy jóval erősebb harmadik fél, aki kihasználva a helyezetett , kiírtaná minkét részt becsatolná a saját országához a területet és vollá már is béke lenne :), sajnos ma már égő lenne az ilyesmi
  • katarzis
    Szerinted a zsidók öneröböl harcolnak?
  • maestro85
    Szerintem te is támazd alá a sajátodat. Vagy neked higgyünk el mindent? Ennek így biztosan volt értelme. LoL
  • Molnibalage
    Miért a palesztínok "önerőből"colnak. Arab hittestvéerik veszik nekik a cuccokat. Honnan is van kínai RPG-je Ali-nak? Hm? Azért te is viszavehetnél egy kicsit.

Egyébként az ENSZ határozat azt mondja ki, hogy függelen Palesztína és független Izraelnek kell lennie. Miután a kedves arab testvérek lerohanták izrael és a háború után ők szállták meg Palesztína egy részét, akkor kinek is köszönhető, hogy nincs független Palesztína? Hát nem Izraelnek az biztos. Szerinted mennyi lett volna annak a realtiása, hogy az újonnan megalakult zsidó állam ELSŐ dolga egy háború legyen? Ne légy barom..
  • katarzis
    Oks légyszives cáfold meg a mondatot.