65
-
AranyKéz #25 "a zsidók nem öneröböl teremtettek maguknak államot"
Ezen mondatodon gondolkodj egy kicsit többet.
-
kukacos #24 Védi a fene őket, ezt meg miből vontad le? Mert nem ellenük beszélek, hanem megpróbálom árnyalni a képet? Mi az, hogy nem önerőből teremtettek államot, szerinted valaki más lövöldözött ott 1947-ben? Mellesleg az is következik a hozzászólásodból, hogy "önerőből" kirugdosni népeket az jogos, ha valami mágikus külső segítséggel csinálod, akkor tolvajlás. Hát szállj magadba egy kicsit. -
katarzis #23 Szerintem te ne beszélj idiotizmusrol,és történelmi analfabétizmusrol,hosszászólásaid alapján csak egy zsidóbérenc vagy, aki minden lehetöséget megragad a "kiválasztott" nép védelmére.a "honfoglalás" és izrael megalapitáa között semmiféle párhuzam sincs,már csak azért sem mivel a zsidók nem öneröböl teremtettek maguknak államot. -
kukacos #22 Dúl az idiotizmus és a történelmi ananalfabétákból is van itt elég. Majd egyszer gondolkodjatok el a magyarok dicsőséges honfoglalása versus Izrael megalapítása témán, de igazából akármelyik modern vagy akár ókori államot is vehetjük példának. Angliát például először a rómaiak rohanták le, majd jöttek a szászok (akik germán törzsek voltak) valamikor 400 körül, aztán a normannok 1066-ban, akik ellen küzdöttek az elnyomott szászok, akik alig 600 éve maguk irtották az őslakos keltákat... aztán ezer év alatt a keverékükből kialakult az angol nép. A történelem népvándorlások, unfair hódító háborúk sorozata, és egyetlen nemzetnek nem lenne létjogosultsága ma, ha nem azt tekintenénk létalapnak, hogy létezik és működik, Izraelről ez pedig elmondható. Ez a kollektív "tolvaj" megbélyegzés meg aztán végképp ökörség: együtt ítéled el az ott született átlagpolgárt, kétéves kisgyerekét, a becsületben megőszült nagypapát is. Eszetek elment.
Na meg az egész világon ezernyi konfliktus, menekültkérdés van, amelyek sokkal súlyosabb. Az én összeesküvés-elméletem szerint az Izrael-palesztin vitát azok a gazdag olajbizniszben utazók fújják fel a médiában, akik milliárdokat keresnek azon, hogy az olajár szinkron liftezik a közel-keleti feszültséggel. Őket pedig nem Izraelben, hanem Szaúd-Arábiában kell keresni. Nekik bizony az a hosszú távú érdekük, hogy ez a konfliktus minél tovább elhúzódjon, és jó sokat halljunk róla. Nem a zsidóknak, sose senki sem magyarázta még el nekem értelmesen, miért lenne a zsidóknak érdeke a konfliktus fenntartása. Legfeljebb ilyen idióta magyarázatokkal jönnek, hogy mert velejéig gonoszak, azé'. Na ennél az én magyarázatom milliószor elfogadhatóbb.
-
#21 Ez amolyan tipikus bosszúvágyó hozzászólás volt. Gratula. Mit szólna a gyereked, ha azért vernék meg őt, mert te valamikor valakivel rosszat tettél, nem nagyot, de mégis... Bizti örülne neked. -
#20 Szerintem ezeken ne nagyon erölködjünk mi ezen a fórumon, hiszen ez az ő gondjuk. Ha a két nép eredetét kezdenénk el vizsgálni rájönnénk, hogy egy ősöktől száramznak, csak nem bírják elviselni egymást. Szerintem nem kellene erről filóznunk nekünk. Valaki ide- valaki oda szimpatizál, de ezt is csak a médiából döntitek el, hülység az egész, majdhogynem szimpátaia az alapja, ennyi.
De egy korábbi hozzászólásra válaszolva:
""Dehogynem. Elégszer védték már meg hülye háborúkban hogy a magukénak mondhassák."
Ezen logika mentén mienk a Don-kanyar. Hiszen több mint 100 ezer jó magyar katonát áldoztunk érte. Nem sántít ez egy kissé???"
Szerintem így működik a hábórú, elfoglalod, megéved, amíg megvéded tied. Mert szerinted hogy kell új terülteket hódítani? Diplomáciával? Vagy vásárolunk. Legutóbb mikor terültetekről vonultak ki az iraeliek arabok kedvéért, az sem volt elég nekik. tehát nem ez a megoldás...
A vlémenyémem továbbra is az, hogy ez nem a mi dolgunk, az országban nem oldjuk meg a bajokat, minek kell sok-sok kilóméterrel odébbi konfliktussal törődni? -
Jötün #19 "Nem, ez olyan mintha egy embert azért ítélnének el mert az apja közismert tolvaj volt."
Aha, csak ha azóta is jól él, az apja által, rablással, gyilkosságal megszerzett vagyonból, akkor érezze a káros következményeit is! -
Jötün #18 "körülbelül olyan mintha most büntetnénk meg a németeket a 2. világháborúért és a népirtásért. "
A németek, folyamatosan fizetnek a zsidóknak azóta is, de persze a szent zsidókra nem vonatkozik eme logika.
Ja és mi is fizetünk a zsidóknak azóta is, pedig esküszöm én egyet sem küldtem gázkamrába! -
Morden23 #17 "Utóbbi szempontból pedig Izrael a jófiú, szinte csak a másik oldaltól hallani fenyegetéseket."
Válaszd meg a médiumot, és megválasztod a híreket, amiket kapni fogsz.
Bár még megközelítőleg sem szeretnék állást foglalni a témában (mert közelről sem vagyok annyira tájékozott), de azért az izraelieket sem kell félteni. Legalább olyan széles a repertoárjuk, mint a szemben álló félnek. -
AranyKéz #16 Nem, ez olyan mintha egy embert azért ítélnének el mert az apja közismert tolvaj volt.
-
#15 Nyilvánvaló, hogy nem Izrael fenyegetőzik , enyhén pofátlanság lenne már részükről. Ez kb olyan lenne mintha egy tolvaj a biróságon pattogna a jogaiért miközben ő volt aki bűnt követett él és ezt mindenki tudja . Elég röhej lenne. -
#14 HEhe, még mindig üldözik a volt náci tiszteket, akik élnek :) Nem olyan sok az a 60 év. -
AranyKéz #13 Valaki belinkelhetne valami megbízható anyagot Izrael megalapításának körülményeiről, sajnos ebben a témában elég hiányosak az ismereteim.
Egyébként, 2007-et írunk, egy 1948-ban alakult országot szétszedni körülbelül olyan mintha most büntetnénk meg a németeket a 2. világháborúért és a népirtásért. Izrael még ha "illegálisan" is jött létre, akkor sincs joga egy országnak se baszogatni az ott élőket, a jelenlegi generáció nem tehet semmilyen akkori eseményről, egyik oldalról sem. Viszont ha most elkezdik egymást irtani, fenyegetni, gyakorlatilag mondvacsinált indokokkal, arról már igenis tehetnek. Utóbbi szempontból pedig Izrael a jófiú, szinte csak a másik oldaltól hallani fenyegetéseket. -
Jötün #12 Jaja!
Nekem sem Meinl bácsival, meg Weiss nénivel van bajom, hanem mondjuk tasnádival, görényivel, meg a többi féreggel. -
Jötün #11 "Dehogynem. Elégszer védték már meg hülye háborúkban hogy a magukénak mondhassák."
Ezen logika mentén mienk a Don-kanyar. Hiszen több mint 100 ezer jó magyar katonát áldoztunk érte. Nem sántít ez egy kissé???
"A szomszédai meg békés kedves államok akik ilyesmit soha nem csinálnának."
Amilyen az adjonisten...
Nekem az is terrorizmus, mikor vadászgépekről (amit az USA-tól ingyen kapnak), szétlőnek egy egész lakónegyedet, hogy lelőjjenek egyetlen állítólagos Hamasz tagot. Végülis én is Magnummal vadászok a legyekre otthon.
Vagy, mert lerombolnak egy dózerrel egy házat, mert egy Hamasz tag ismerősének, barátjának, szobatársának, unokahuga lakott benne.
-
assdf #10 Hát sokat mi nem nyertünk izraellel, ha jól megnézed oda szinte csak az egyszerü halandó zsidók mentek, a gazemberek továbbra is itt csücsülnek a nyakunkon és nem is nagyon akaródzik nekik tovább élni, végülis kiskirályként nem is olyan rossz élni...
-
Ronny #9 *Európába
*palesztínok
*kihagyott vessző -
Ronny #8 Én azt mondom, hogy addig jó amíg a zsidók ott vannak egy kicsi és behatárolható területen. Én is sajnálom a Palesztínokat, de remélem nincs még bennünk annyi szuicid ösztön, hogy visszatelepítsük őket a nyakunkra. Mert hova mehetnének? Persze, hogy vissza európába. -
#7 Szerintem eleve butaság volt Izraelt mnt zsidó államot létrehozni. Nem hiszem el, hogy amikor ezt kitalálták nem számitottak arra, hogy ez lesz belőle. Ha bárhova a világ bármely területére betelepitenének egy népcsoportot majd teljes támogatással létrehoznának egy államot a területen, katonasággal mindennel akkor elég valószinű hogy az ott élőknek ez nem fog épp tetszeni. A zsidók élhettek volna ugyanugy mint bármely más vallásu népcsoport szétszórva a világban. Amugy is a származásuk valószinüleg nem azonos mert az egyforma vallás nem azonos a származással. -
assdf #6 Ezt bizosra veheted, viszont akkor legalább el lennének egymással. Most viszont másról sem lehet hallani mint hogy szegény zsidókat mindig bántják a gonosz csúnya arabok...
-
Carbine #5 Ellenségem ellensége, a barátom!?
Emberi jellem, hogy mindig akarunk harcolni valamiért.
Ha az Izraeliek valami csoda folytán elhagynák ezt a területetet, akkor a többi arab, szír, muszlim és egyéb helybéli kezdené egymást írtani, mert jogot formálnak a területre. -
assdf #4 Némileg rosszul emlékszel. Tényleg angol terület volt, azonba a zsidók egyszercsak elkezdtek oda betelepedni (korábban nem voltak ott), ezt azonban az angolok nem nézték jó szemmel. Erre a zsidók különféle terrorcselekményeket követtek el (ugye milyen fura, amit ma elitél egy nép azt önmaga is simán gyakorolta 50 éve...) az angolok ellen, erre az angolok különféle "táborokat" csináltak a zsidóknak.
Ezen a területen még az angol időkben végig arab lakosság élt, akik viszont nem alkottak egységes népet, nem is egy törzs volt. De ettől még ott mindenki arab volt. Később az angolok kivonultak és megalakult izrael, ami igaz hogy ensz részvétellel volt, azonban az is tény, hogy senki de senki nem kérdezte meg erről az ott élő népeket.
Dióhéjban ennyi a történelem, a többit meg ismerjük, pár arab-zsidó háború, és az azóta is tartó folyamatos terrorizmus.
És ez az egész soha nem történt volna meg ebben a formában, ha a zsidók maradnak a seggükön vagy legalábbis nem egy ilyen egyébként is puskaporos térbe telepitik őket. A dolog hasonlatos ahhoz, mintha most a régi jugoszlávia területére valaki létrehozna még egy teljesen idegen országot. Eddig is irtották egymást, mos tmeg még lenne egy közös ellenség is. -
AranyKéz #3 Fura, én úgy emlékszem hogy Nagy-Britannia tulajdonában volt a terület, az ENSZ alakította a határokat, az arabok meg gyakorlatilag azonnal megtámadták az új államot, nem is egyszer.
"Az a terület ugyanis ne az övék, mármint az izraelitáké."
Dehogynem. Elégszer védték már meg hülye háborúkban hogy a magukénak mondhassák.
"Terrorizmussal, zsarolással, népírtással tettek rá szert"
Aha. A szomszédai meg békés kedves államok akik ilyesmit soha nem csinálnának.
-
Morden23 #2 "Minden attól függ, hogy pszichológiailag hogyan közelítik meg az emberek a játékot, és milyen ideológiai puttonyt cipelnek."
Ja, naná. Meg attól, hogy akik kitalálták a koncepciót, azok milyen puttonyt cipelnek. -
Jötün #1 :)
Ezt a játékot kb. 10 perc alatt megnyerném! Az összes zsidót kiköltöztetném, New-Yorkba és környékére, és máris béke lenne. S nem csak a palesztinokkal....
Az a terület ugyanis ne az övék, mármint az izraelitáké.
Terrorizmussal, zsarolással, népírtással tettek rá szert, ezért ott soha nem lesz béke, amíg ott vannak.
Ugyanis ott nem olyan nyuszik az emberek, mint itthon, hogy a rablót, a saját otthonukban ajnározzák, a tolerancia jegyében.
Hajrá Hamasz!