90029
-
#11824 ááá, nem hiszem h bevállalna még egy atit
kirk milyen cserekártyát kaptál? -
#11823 Na és nem próbálnád ki úgy hogy rajta van mindkettő?? A 450 VX nem egy bóvli táp, a teljes rendszered meg terhelés alatt kb 300-330W körül alakul.. -
KirkHammett #11822 A bolt már nem akarja az újabb kártyát berakni. Azt mondják gyári hibás a kártya, túlemelegedik meg hasonlók. Ti hallottatok már ilyesmi hibáról? Félő hogy nem értenek hozzá. Milyen tápot érdemes lenne mellé venni? -
#11820 Vagy 67.000-ért 4850 CF-et, ami lenyomja... -
#11819 94.000-ért vehetsz gigabyte 280 gtx-et -
#11818 "Jó" bolt... Igen, nem ártana, mint ahogy a #11815-ban írtam.. -
#11817 mind a 2őt rá kell kötni a 6-ost és a 8-ast is -
KirkHammett #11816 Szia!
Nekünk ezt a fajtát adta a bolt: http://images.anandtech.com/reviews/video/ati/3870x2/card.jpg és ők rakták össze. A géphez adott tápon a 6-pines kábel van és a kártyára is azt tették. Szerinted a 6-os és a 8-ast is egyszere kéne használni? -
#11815 Hello.
"Bő két hét után küldtek egy újat és azt mondták hogy azért ment tönkre mert a 8-as tápcsati helyett a régi 6-os tápcsatit használtuk."
Ezt most nem értem; Van rajta 6-pines és 8-pines is, mindkettőt kell használni: link -
#11814 Crysis benchmark:
minfps:9
maxfps:25
átlagfps:18.32
30percig játszottam közben pedig ment a fraps benchmarkja és szépen mentette az fpst, azon a részen készült mikor be kell menni egy iskolához kiszabadítani egy csajt és kinyírni 2 tankot utánna -
KirkHammett #11813 Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Most vásároltam egy Ati Radeon PCX HD3870X2 (1 GB) kártyát.
Rendszerkörnyezet:
- Intel Core 2 DUO E8400 - proci
- Gigabyte GA EP35 IP35 DS3 775 (DDR2) PCX - alaplap
- 2x 2GB DDR-2 1066 Mhz - ram
- Corsair 450Vx 450W - táp
- NEC - dvd író
- WD 500 GB Sata - vinyó
A boltban ajánlották a 450 W tápot amit én már akkor keveseltem. Hazavitel után a kártya a rendszer felhuzását (XP Professional) és 3 óra Crysis tesztet élt meg. Egyszerűen elment a kép. A ventilátora pörgött de semmi képet sem adott (még a BIOS sem jött be). Másnap a boltban visszavették a kártyát és elküldték a gyártónak. Bő két hét után küldtek egy újat és azt mondták hogy azért ment tönkre mert a 8-as tápcsati helyett a régi 6-os tápcsatit használtuk. Nemtanulva a figyelmeztetésből az új kártyát is a 6-os tápcsatival tesztelte a bolt, ami bő fél óra alatt megint tönkrement (állításuk szerint!!!) Most ott tartunk hogy egy ideiglenes (de jóval gyengébb) kölcsön kártyával megy a gép. Állításuk szerint a kártya gyári hibás, mert túlmelegszik. Nem akarnak újabb kártyát lehozni javasoltak egy másikat, de egyben drágább kártya cseréjét.
Kérdezném hogy ez a bő 90 ezer forintos kártya tényleg ilyen szar lenne, vagy csak nem értenek hozzá? Elég sokat utána olvastam és semmiféle hibájával nem találkoztam. Esetleg a hozzá vásárolt alkatrészek nem jönnek ki vele? Vagy a táp lenne tényleg kevés neki? A gyári dobozán 550 W feltüntetve.... de a bolt lebeszélt róla, azért is került be a 450-es.
Mindenféle ötletet szivesen várnék, teljesen el vagyok keseredve, márcsak azért is mert a bolt 3 hete húzza a dolgot mindenféle hülye indokra hivatkozva....
Ha szerintetek is rossz a kártya légyszi ajánljatok már valamit helyette olyan 90 ezer ft környékéig.
Előre is köszönöm a választ. -
#11812 nem tudom van e köze a te problémádhoz, de néha amikor a CCC elinditom "8.6 drivernél", elég sokára jönn be mindha gondolkodna, kb egy percig is eltart mire bejönn az a szar program, lehet hogy valami driver probléma ál fent -
barmi #11811 Én ilyet még nem tapasztaltam soha. Pedig a vpu recover be van pipálva a catalystban de nem szokott nyavajogni soha sem. 8.5 driver van telepítve. Csak 1 5let:Monitorod fel van telepítve? Catalystban be van állítva mi lehet a max felbontás és a max MHz amit a monitor még tud kezelni? -
#11810 CrossFire über alles:
-
Sz@rjáték. -
#11808 2x-es élsimítással nekem is folyik, szal tedd csak nagyobbra a simit -
#11807 igy néz ki a Tévén a windows kép
Remélem lesz olyan okos ember aki tud segiteni :) -
Bircsike #11806 Kipróbáltam a Crysis dx10-ben 1280*1024 Very high beállításokkal. Továbbra sem észleltem semmiféle lassulást, igaz nem volt rajta 4x-es élsímítás de iszonyat szép és látványos volt. -
#11805 Radeon HD 4870 a GTX-ek ellen:
link
-
#11804 Na erre en is kivancsi vagyok mert nalom is ez a gond foleg a Grid-nel -
#11803 Hello! Nektek nem szok olyan elofordulni, hogy Win XP alatt egyszercsak meghal a gep, es kis ido mulva a Catalyst elkezd pofazni, hogy a VPU recover rendbe rakta a grafkartyat? Mindez 3870 alatt. Semmi tulmelegedes, jatekok alatt kivaloan fut. 8.5 -os Catalystel es 8.6-ossal is elofordult mar.
OFF> Sorry angol billentyuzetrol gepelek. -
#11802 Az lehet, de az én procim már elég hozzá (pedig csak x2 5600+), meg a vga is...ami olyan, mint a tiéd!
Azis igaz, hogy a grid jobblett, de ezekkel nemjátszom éjjel nappal, söt, játékra is alig van idöm mostanában, nemtom érdemes-e venni uj gépet...:D
Na majd kiderül! -
#11801 Így van, valóban a Grid alapja a Dirt motorja, de továbbfejlesztve. -
barmi #11800 Nálad a pont :) Viszont az a kezdetleges kaka amit a dirt használ az elég siralmas dolgokat tud művelni. Optimalizálásból elégtelen osztályzatot érdemel szeréntem. -
#11799 Az grid továbbfejlesztett motor már és ezerszer jobban optimalizált is. -
#11798 Azt csak szerénységből írják.. De gondolj bele, 15 dolláros chip... Még olcsóbb lesz az előállítása mint a 48**-nak (40nm). CF és überbrutál. -
barmi #11797 A Colin Dirt elbas*ott egy játék lett... Felzabálja a processzor mindkét magját már a menüje és akkor még a játék nem is fut, a videokártyát pedig alig használja. Ocsmány az optimalizálása. A procim kevésnek bizonyult számára, a többjátékos versenyeknél néha úgy belaggolt hogy majdnem kijött a szemem. Viszont ugyanazt a grafikai motort használja a Racedriver GRID is amit a DIRT használ és érdekes módon az úgy fut mint a karikacsapás maximum grafikai beállításokkal 1280 x 1024-ben. Az optimalizálás nem igazán jött össze a DIRT készítőinek. Mocskosul el van qrva szvsz. -
#11796 olvastam már.Jól hangzik sőt jobban is mint kéne erre odairják Geforce GTX280 teljesítményét akarják hozni lol csak azt az is lószar a Crysisban. -
#11795 Ezt csekkold: #11739
Val.szeg ennek már nem fog gondot okozni a krájzisz... -
#11794 Futamokon 40 környékén van legtöbbször.
Pedig féltem tőle amiket anno irtak a topikjába hogy milyen szarul fut.
De a Crysis jobban érdekel mikor lesz olyan vga amivel csutka AA/AF-el very highon meglesz átlag 30 fps és robbanásoknál meg a legvégén sem fog lemenni 25 fps alá.
Na az ilyen vga már nagyon finom lesz -
#11793 30-at már a szem állandónak lát, nincs szaggatás. -
#11792 Néztem grafikonokat, hozza az átlag 30 fps-t a kártyád a játékban, egész jó... -
#11791 A dört az enyémen is megy maxon 1680x1050 ben 3870-essel!
(fps-t soha nemmértem, de folyamatos a kép, nemszaggat, meglepö modon a többautos versenyeken sem!) -
#11790 Hát én nemtom micsináltál mert nálam nem akadt azt tuti végigvittem akadás nélkül!
És nekem Leadtek volt. -
#11789 Hát nagyon szégyenlem most magam... Nem hasonlítottam, de van egy szép gépigénye. Inkább mérj egyet a gétécskéddel úgy hogy minden csutkán van. -
#11788 Legalább hülyeséget ne írjál... Előző kártyám Galaxy 8800GTS 320MB volt... repesztett... -
#11787 Dirt az 8800GT-men tökéletesen fut.
Szal azt a Crysis gépigényhez hasonlítani szégyen. -
#11786 Mit fingat ki a DiRT?
8800GTS 320mb-on repesztett mint a szél 25-40 fps ingadozás akkor nehogy már egy hd4850-70-en ne mennyen 30+fps-t! -
#11785 Nem egészen. Pl. a C.Mcrea Dirt is kifingatja. A krájzisz meg egy nvidiára optimalizált bithalmaz. -
#11784 Hát de most nem igaza van?
Az az egyetlen game ami izzasztja a gépet a többi lósz*rt se ér mert megy maxon simán...még a volt 8800GTS 320mb-os karimon is ment minden maxon kivéve a crysis!
Többi gamet fölösleges tesztelgetni mer úgyis mennek 30+fps-t!
3dmark meg egy nagy hüleség...