90029
-
#14664 ALiveNF6G-VSTA
1. Socket AM2 for AMD Phenom™ X4 / X2, Athlon 64FX / 64X2 / X2 / 64 and Sempron processors
2. NVIDIA® GeForce 6100 / nForce 430 or GeForce 6150SE / nForce 430 Chipsets
* AMD LIVE!™ Ready
* Supports Dual Channel DDRII800/667/533 with 4 DIMM slots, maximum capacity up to 8GB
* ASRock AM2 Boost: ASRock Patented Technology to boost memory performance up to 12.5%
* Integrated NVIDIA® GeForce6-class graphics DX9.0 VGA, Pixel Shader 3.0, Max. shared memory 256MB
* 1 x PCI Express x16 slot
* Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses
* Hybrid Booster - ASRock Safe Overclocking Technology
* 4 x Serial ATAII 3.0 Gb/s, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5, JBOD), NCQ, and "Hot Plug" functions
* HDMI_SPDIF header, providing SPDIF audio output to HDMI VGA card, allows the system to connect HDMI Digital TV/projector/LCD devices.
* 7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC888 Audio Codec), 10/100 Ethernet LAN
* Windows® Vista™ Premium Logo Ready
* HD 8CH I/O: 4 ready-to-use USB ports, HD 7.1 channel audio jacks
A PIROSSAL KIEMELT magyarázatot ad, hogy miért csak 1 VGA fér a lapodba. -
#14663 Kézikönyv vagy dobozban lác ilyen kifejezést: SLI vagy CrossFire(CF). Akkor azt jelenti lehet rakni 2 db VGA-t. Vagy megnézed alaplapodon hány PCI-E slot-od van. -
mikiking #14662 Slots
- 2 x PCI slots
- 1 x PCI Express x16 slot
- 1 x PCI Express x1 slot
- 1 x HDMR slot -
mikiking #14661 Egyébként ez a alaplapom -
#14660 1 PCIE slotba nem tudsz két kártyát rakni :) -
mikiking #14659 azt hol lehet megnézni,hogy én tudok e bele rakni még 1 4850 et ? jotoom,hogy az alaplapnál.... de mit kell nézni ? -
#14658 Ejha! Akkor nemtok belerakni 2 db Geforce8800GT-t, hanem csak 2 db HD4850-est -
#14657 linket plz! -
Inquisitor #14656 Huh, most néztem a PH-n hasonszőrű topikban mekkora Flame háború lett abból a témából, hogy szaba e cserélgetni a gyári hűtést vagy se ...
Elég elrettentő példákat hoztak fel olyan külső hűtőkről, amik pont a kártyák legforróbb részeit nem hűtik, aztán a VGA megy a kukába pár nap után, user meg meg van győződve róla, hogy vagy neki adtak sz*r kártyát, vagy összes HD4xxx gagyi, pedig ő szúrta el.
Szomorú ilyeneket olvasni. -
#14655 Nem, ha CFet tud a lapod akkor 2 kártyás rendszerből csak ATit tudsz, haverod pedig csak nV-t. 1 kártyás rendszernél mindegy milyet teszel bele. -
#14654 kisdobos becsszó akartam róla írni, de sac/kb ~200km-re voltam Csillától, így nem ment :(
:) -
Inquisitor #14653 Jó lesz az négykártyásnak is :)
Más tészta, hogy tudtommal 2 GPU-nál többet csak a DX10 kezeli le rendesen. -
#14652 Dehogy. Crossfire az ATI-AMD 2 kártyás megoldása. SLI meg az nvidiáé. Tehát haver 2 kártya esetén csak nvidiát tehet bele. -
#14651 Azt hittem először Te vótá'.. :) -
#14650 Nekem szerencsére CF támogatottságú a lapom. De speciel tudok betenni 2db NV VGA-t. Azzal a ténnyel, hogy CF van ráírva? És fordítva? Mert havernak meg SLI támogatás van ráírva a lapjára. -
sakal6 #14649 az nv-nél ha a monitort bevágod 1280x1024-be akkor a tv ugyan úgy marad 1024x768-on. ha játékba felteszed 1280x1024-be akkor a tv is átál arra és ha az nem fér el benne akko egérrel lehet mozgatni a tv-ben a képet. -
Inquisitor #14648 No most láttam speckókat az "új" RV730XT GPU-ra. Gyakorlatilag ez egy RV770 technológiával legyártott HD3870-es lesz, de csak 128 bites memóriabusszal, tehát kb. egálban lesz a kereskedelmi forgalomban nem kapható HD3830/2690 (ki minek nevezi) kártyával, és ez jön a szutyok HD2600/36xx helyére. Magyarul a GF9500GT árában azt szénnéalázza. Kérdés lesz e, és van e értelme e közé és a 4850 közé tenni bármit is? -
sakal6 #14647 nemlehet hogy elsődleges monitorként a tv-d van megadva és olyankor általába nem enged nagyobb felbontást. -
Inquisitor #14646 És én meg röhögtem, mikor elöször rakták ki ATI/AMD oldalára a "Preparet to Dominate"-et. Pedig nem vicceltek. -
#14645 Igen. Ezért van rohadt nagy kakiban az NVidia... -
#14644 Persze, házon kívüli ellenfelekre koncentrálok.
Nem rossz, hogy 70 rugóból milyen ütős kis crossfire "rendszert" lehet kihozni. Kíváncsi leszek a 4850x2-re.
-
mikiking #14643 meg van azóta 4870 crossfire,meg van azóta 4870 x2 -
#14642 és ? számít az valamit? mondjuk igen, azóta tovább gyorsult :) -
mikiking #14641 2008-06-25 -
#14640 módosítok: folyton az élvonalban végez. -
#14639 ez figyelemre méltó, két 4850 ver mindent !!!!!! -
#14638 Solten, úgy látom már csilla szerelési útmutatót sem kell írnom, van egy a logouton :) -
#14637 Jah, teljesítményben valamennyire konkurenciák, árban nem. -
#14636 GT200, RV770 - felbolydul a VGA-piac
Válasz, röviden: a különbség 2-10 FPS [nagy felbontásoknál] - oda és vissza. -
#14635 Strebacom fórumozó elvtárs szerint igen... link -
#14634 Beteszem inkább a banner helyett...
Igen a GTX260-nak a 4870, GTX280-nak a 4870X2, bármennyire is nem tetszik egy-két emberkének :) -
#14633 Az eredeti játékaim listáját nemrégiben sikerült bővítenem néhány szuper darabbal - természetesen leárazott dolgokról van szó - s távlati trveim között, a [emberi áron] megszezendők között ott szerepel a System Shock 2 utódjának tekinthető Bioshock is.
Már csak azért is, - hogy a topikhoz hívek legyünk - kíváncsi lennék, miként muzsikálna alatta a vadpnat új gépem, élén a HD 4850.
A játék sztorija pedig kifejezetten bizsergeti az agyalapomat. :)))
Más:
- Az új ATI Tray Tools-szal buherált már valaki BIOS-t?
- Vagy az egyedüli üdvösség - az új VGA-mat kicsit féltem - a BIOS-flash?
-
mikiking #14632 mindkettőt veri szvsz .... és gtx 260 ? annak amugy a 4870 konkorenciájának kéne lenni,gondolom..... az sokkal veri a 4850 et ? -
#14631 9800GTX, 9800GTX+ -
mikiking #14630 Elég csort kérdés... de igy látom ezeket az összehasolnitásokat.... 4870 x2 vs gtx 280 meg hd 4870 vs gtx 280 stb stb.... a 4850 nek mi a konkurenciája ? -
#14629 Pontosan, ahogy mondod: a tizenéves (vagy azon az értelmi szinten megrekedt) vérpistikék kenyere olyanokkal dobálózni, amiben mindenképpen benne kell szerepeljen a "Crysis", "ultra high", "259fps" és "húzzál az anyádba az őskövület konfigoddal" kitételeknek. Az általad felsoroltak közül egyedül a Doom3-ra merném azt mondani, hogy viszonylag élvezhető volt, de csakis a horrort szerető játékosoknak. Az igazán jó játékok - sajnos, vagy szerencsére - mindig kisebb, ha úgy tetszik emberibb gépigénnyel állítják szembe a játékosokat, mint az aktuális VGA-gyilkosok.
Szerencsére a nívósabb tesztoldalak is felismerték ezt, és már jó ideje ott vannak a populárisabb játékok grafikonjai is minden VGA-tesztben. És igazán azok érdekesek, mert nem tudom hogy vagytok vele, de nálam a Crysis pályafutása telepítéssel együtt sem volt több mint 1-2 óra. Feltettem, megnéztem, "örültem" neki hogy ilyen szépen megy, és milyen jól néz ki, aztán izibe lekaptam, hogy maradjon hely értelmesebb dolgoknak. A Bioshock a kivétel, ami erősíti a szabályt, mivel az szép is, és igencsak élvezetes is. -
#14628 Mert minden kis pisis azzal próbálja verni a mellét, hogy az ő gépén milyen szépen fut a Crysis... az egy dolog, hogy kakit se ért az oly kevésnyi sztorijából is, illetve még egyszer sem játszotta végig ultra newbie fokozaton sem, de menőzni lehet vele, hogy "öregem, az enyémen 25 FPS felett megy últra veri hájon"...
Csak így fejből, gondolom, Te is fel tudnál sorolni olyan játékokat, melyeket - megjelenésükkor - referencia, vagy "techdemo" játéknak tartottak, s "álklasszikusokká" váltak...
A Doom 3-at sokáig fikázták az optimalizálatlansága miatt.
Aztán jött a Far Cry.
Jött az Oblivion.
A Crysis...
S érdekes, mindegyik szerepel(t) a nagy VGA-teszter oldalak - nem emberi fizetéssel mérhető - kirakat konfigjának tesztelésénél is...
-
#14627 Mert nem akarom ki be kapcsolni a klonmodot amikor videozok ilyen egyszeru :D
A masik szerintem az NVnel fix volt a felbontas a TVn tehat az sosem valtozott ha a monitoron felbontast valtottal, de szerintem itt is ugyanez van, csak azt nem ertem mi az istenert nem enged mas felbontast allitani a jatekon belul. :D -
#14626 pedig egy nagy lópikulát... :) olyan játékokban mért tesztek a lényegesek, amiket nagy tömegek játszanak. call of duty 4, race driver grid, world in conflict, ilyenek. -
#14625 mert az a leggépigényesebb és azt hiszik hogy akkor az jó összehasonlítási szempont...