90029
  • [HUN]FaTaL
    Attól hogy több a pont a 3trémárkban még nem biztos hogy játékok alatt is több az fps
  • janos666 #15560
    Mindenre kiterjedően gyorsabb volt, CS:S VST is több FPS-t dobott, mikor frissítettem épp MassEfectet toltam, és simább lett tőle 1920x1200-ban 2x AA, 16x AF mellett.
    Ha FullHD-ben játszol 16x AF-el, és lehetőség szerint még 2x de inkább 4x AA-va minden ingyen FPS jól jön.
  • janos666 #15559
    A comeing soon listákban számomra érdekesebb dolgok vannak Pahysx-el mint Radeonnal. Mirrors edge Physx-el? Talán jó lesz. De StarIICraft? Mitől lesz jó a DX10.1 ha DX 9.0-val is 100FPS-el futna ugyanolyan képpel egy játék amit csak kipróbálok, de végig nem játszok?
  • berczely
    pfff az a pali -_-"

-500pont a vanatgeban juj most milessz!
    Nem azzal játszol!
  • janos666 #15557
    A csodadriverük mellett biztos van valami a polcon. Ja...
    Aug 6.-án feltettem egy Aug5-ére dátumozott BETA drivert amit már nem találok sehol meg az AMD kérésére törölték. Aztán 20.-a után kijön a WHQL, frissítek, és meghökkenve döbbenek rá ez a driver july31-re van dátumozva, 1 héttel öröegebb mint ami előtte 3 hétig volt a gépemen, és elvesztettem 500 pontot a Vantage GPU tesztjében. Najó, kellett nekem Radeon, mi?
  • ajem kisa
    "Itt kezdi el vakarni a fejét az aki a nagy hajrában a 4850/70 kártyák mellett tete le a voksát a DX 10.1 reményében, aminek jelenleg még nyomát se látja, a Geforce-osok meg vigadnak a Physx-ükkel ami szépen mutat abban a néhány játékban ami már támogatja, nameg alaposan megnyomja a Vantage pontokat is..."
    DX10.1-röl pár szó!
    (mondjuk se a Physx, sem a dx10.1 nem általános dolog még, de az ATI-nak is meglehet valahogy csinálni a fizikát!)
    Szerintem az AMD-nek megvana maga kis titka, amivel hamarosan tarolni fognak...:D
  • Solten
    ok
  • berczely
    Lehet egy javaslatom?
    A legördülő menüt megtudnád csinálni láthatóbbá?
    Én látom meg minden csak ahány embernek linkeltem az oldalt egyik se találta meg a legördülő menüt -_-" Azt mondták hogy alig észrevehető...
  • Solten
    Olvastam of korz, nagyon érdekes
  • Solten
    Egy hasznos írás: ATI Radeon bios mod A-tól Z-ig
  • janos666 #15551
    Ezt is érdemes lehet megnézni: Radeon mint VGA + Geforce mint Physx kártya egyszerre egy gépben
  • Quki
    gigabyte-tal többre mentél volna...mmint amit én használnék már , de a kibaszott boltosok szarakodnak vele -.-
  • janos666 #15549
    Kipróbálta már valaki mit szól egy 32-bites XP telepítés után ha beleraksz 2 ilyen kártyát a gépbe? :)
    Eddig mindíg a VRAM-al kezdett, most hagy azért legalább a kernelnek vagy kifagy? :D
  • The Norberto
    jah sztem is csak az ára több :) azé van a 4gb 1066 os rendsermemóriám:P
  • mikiking
    szerintem 1 GB is fölös,nem hogy 2 GB
  • IMYke2.0.0.0
    Volt már? - A világ első 2GB-os videokártyája... HD4850
  • IMYke2.0.0.0
    "A RAID 0 mindenféle redundancia vagy paritás nélkül csíkozza az adatokat a meghajtókon. Ez a szint nyújtja a legnagyobb adatátviteli sebességet és kapacitást, mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosan történnek. Hátránya, hogy nem biztosít hibatűrést, ezért egyetlen fizikai lemez meghibásodása az egész rendszert használhatatlanná teszi. Nem használnak tartalék-meghajtókat.

Az RAID 1-es szint tükrözi (mirror) az adatokat, azaz az adatok duplikálva vannak. Az írás és olvasás párhuzamosan történik, ebből következik, hogy az olvasás jóval gyorsabb (kb. 2x) az írásnál. Amennyiben az egyik meghajtó kiesik, az adatok továbbra is rendelkezésre állnak a másikon, emiatt ez a szint elég jó hibavédelmet biztosít. A védelem ára a kétszeres fizikai lemez-szükséglet. A RAID 1 nem használja a csíkozást, azonban igen elterjedt az 1-es és 0-ás szint összekapcsolásával kapott RAID 10-es rendszer. Nem használnak tartalék-meghajtókat.

A RAID 2 ajánlás már használja a csíkozást, emellett külön meghajtókat használnak paritás információk tárolására Hamming-kód segítségével. A Hamming-kód képes hibadetektálásra és annak javítására. A gyakorlatban nem használják ezt a RAID szintet.

A RAID 3-4 szintén csíkozza a meghajtókat, és egyetlen kitüntetett lemezre írja a paritásadatokat. A két szint közti különbség, hogy a 3-asnál kisméretű csíkokat használnak, míg a 4-es szint nagyméretű blokkokkal dolgozik. Ha az egyik meghajtó meghibásodik, az adatok rekonstruálhatók a paritást tartalmazó lemez segítségével. Mivel a paritás információt íráskor kell generálni, ezért ez a számításigény kihat a rendszer teljesítményére. A RAID 3 és 4 a legjobban ott állja meg a helyét, ahol sokszor nagy fájlokat, adatokat mozgatnak, és fontos a redundancia. Tartalék-meghajtók hiba esetén átvehetik a sérült lemez szerepét.

A RAID 5 már nem csak az adatokat, hanem a paritás információkat is csíkozva helyezi el a lemezeken. A paritás sorban a következő meghajtóra kerül íráskor, ezzel az egyenletes elosztással kiküszöbölték a kitüntetett paritás meghajtó szűk keresztmetszetét. Az olvasási és írási műveletek párhuzamosan végezhetőek. Szintén írás közben számolja a paritást, de kizáró-vagy (XOR) algoritmust használ, mely kisebb adatmozgatások számára kiváló. Tartalék-meghajtók hiba esetén átvehetik a sérült lemez szerepét. Ezt szemlélteti a 2. ábra:

A RAID 6 csupán az 5-ös szint kibővítése: nem csak soronként, hanem oszloponként is kiszámítja a paritást, így kétszeres meghajtó meghibásodás sem jelent problémát a rendszer egészére nézve. A megnövelt biztonságért cserébe azonban kevesebb hasznosítható terület áll a rendelkezésre.

A felsorolt technikák közül a gyakorlatban főleg a RAID 0-át, RAID 1-et, a RAID 5-öt, és az ezek együttes használatával megvalósított RAID 10-et és 50-et használják elterjedten. A RAID 3 és 4 a paritás meghajtó miatti szűk keresztmetszet miatt nem terjedt el, míg a RAID 6 túl nagy többletköltséggel jár."

A "Nem használnak tartalék meghajtókat" kiemelés jelentése: NINCS HIBAJAVÍTÁS - azaz: a RAID voltaképpeni előnye itt nincs is - ha az egyik lemezeden lévő anyag megsérül, a másikon NEM LESZ belőle másolat, így voltaképp elvész.
    Röviden és velősen: hiába lesz picit gyorsabb a MÁSOLÁS / ÍRÁS [a PCD-d nem lesz gyorsabb tőle, ne higgy senkinek!], az adataid továbbra is veszélyben vannak.

• DragonIord
    Hello, ha jól értelmesztem a RAID 0 nál ha 2 320 ast kapcsolok össze ott a felhasználható lemezterület is 2x320 Gb. Vgay nem így van?
  • IMYke2.0.0.0
    Pontos, kimerítő leírás a RAID technológiáról - magyarul
    Eredeti forrás: PCForum
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan.
  • DragonIord
    Ah értem köszi a választ, akk azért hogy gyorsabb legyen a winyóm 2x annyit fizetek? vahogy így nem?:D
  • The Norberto
    Aha nekem is az van vele s csak akr megy a memória 1066 on ha a proci 3.3monxd szal 33% ot kel húzni rajtuk:)
  • Hecker007
    bele, de az msi lapot én nem ajánlom, elég sok baj van velük...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem teljesen. Csak akkor, ha RAID-be kötöd őket [alaplaptól függ!]... de abban az esetben NEM 640 GB-od lesz [azaz 2x 320], hanem csak 320 GB, mert a második 320-as lesz a háttértára az elsőnek.
  • DragonIord
    OKs és nekem azt mondták hogy jobban járok ha 2x320 gb ot rakok be mert 2 winyó nyorsabb, mint a nagy 640es. Ez igaz?
  • The Norberto
    j a a CF az a CrossFire azaz 2 ati kártya megy bele:)
  • Christopher44
    MSI K9A2 CF F ebbe az alaplapba tudnák tennni pl.2 HD3870-t?
  • Mr Manson
    ahogy próbálgattam igazán semmi, kicsit talán hüvösebb
  • MaSzKa

olvasd már végig
  • MaSzKa
    Samsung SpinPoint F1R HD622JJ 640GB Sata2 16MB 5év Raid Edition 19000Ft
    Samsung SpinPoint F1 HD622JJ 640GB Sata2 16MB 3év 16000Ft

ez a legjobb hdd
  • DragonIord
    Jah és még annyit akarok kérdezni hogy winyóba milyet ajánlottok? Nekem sokan samsungot ajánlottak, de a számítástechnikus ismerösöm annyira nem ajánlja, ö inkább western digitalt ajánlja. Sztetek melyik a jobb? Wd vs samsung. :DD
  • DragonIord
    Aha és ti melyiket ajánljátok jobban akkor?:D
  • MaSzKa
    lehet elértette valami komédia szerePlő

:D
  • MaSzKa
    nekem Corsair VX450W van

de van nálam egy Gigabyte SuperB 460W is :D
    itt

olvasd el :D

Corsair VX450 - tápos telitalálat
  • poppe
    milyen szerelő, autószerelő? :D
    az egy fasza táp
  • Barny
    a Corsair jo marka...de inkabb EZT
    hogy Maszka is oruljon:D
  • DragonIord
    jah és nekem tápot Corsair VX450 w-ost ajánlottak hozzá, sztetek ez elég lesz? Jah és a Corsair az jó márka? Mert kérdeztem egy szerelő havert és aztmondta még nem is hallott róla ^^
  • Barny
  • DragonIord
    Hát C2D ra gondoltam az E8400 3 Ghz esre
  • Barny
    az vinne 2 darab ilyen kartyat!!!!nagyon jo a lap is!!!
    es milyen processzort veszel melle?