507
-
bandypappa #147 ironika te is kaphatsz egy rekesz sört, ha bebizonyitod hogy nincs isten. -
JTBM #146 Az örökkévalóság csak a jövőre nézve állítás, senki sem állítja, hogy a pohár örökké ott volt, csak azt, hogy örökké ott lesz (ha senki sem baszogatja...)
A múltra nézve nincsen ilyen állítás, a múlt "ködös". Időutazás a jelenlegi ismereteink szerint nem lehetséges.
Majd ha valaki meg tudja fordítani az idő menetét, akkor lesz értelme a kérdésednek, de most nincsen. Senki sem tudja pl., hogy az idő a múltban is végtelen-e vagy nem. Találgatni lehet és érdemes is, de amíg valaki fel nem fedezi az időutazást visszafelé, addig csak valószínűségek és a hit van. -
bandypappa #145 Tudod kezd olyan érzésem lenni az isten-kérdés kapcsán, mint a korábbi példában, hogy a kis 2 dimenzios manók nem tudják elképzelni, milyen a 3 dimenzios világ, talán mi is igy vagyunk istennel. -
Ironka #144 Hülye vagy. Tanulatlan, eszetlen, elvakult és ostoba. Fogadok, h soha nem tanultál komolyabban biológiát.
"viszont én 100+100 érvet tudok felsorolni az evolúció ellen"
bármelyik 'érvedet' megcáfolom egytől egyig. Fogalmad sincs, h működik igazából az evolúció, csak hasonlóan a sok laikus baromhoz hitbeli kérdést csinálsz belőle, csak azért mert látszólag nem olyan bonyolult, mint egy matematikai tétel bizonyítása, amiket készpénznek veszel, mert neked kínaiul van.
Az evolúció tény. Számtalan aspektusát használjuk orvostudományban, biotechnológiában, mezőgazdaságban, sőt, informatikában is.
Tanulj tinó:
Mindentudás Egyeteme
És az összes kérdésedre a válasz, bár gondolom nem tudsz angolul:
http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html
Aranykéznek pedig riszpekt. Szélmalomharc ez a sötétséggel. -
bandypappa #143 Na mondjuk ha isten meg tudnánk érteni, már nem is lenne akkora isten. Azért isten mert bármit megtehet. -
bandypappa #142 Még mindig van egy rekesz söröm, ha be tudod bizonyitani, hogy isten nem létezik. Minden ami megfoghato látható itt a fizikai világban az energiábol épül fel, ez igy van. Az atomok is energiábol épülnek fel, ugy ahogy a nem fizikai világ is energiábol épül fel. Nem kell ismerned az elektromosság minden tulajdonságát, ahhoz, hogy használd. Igy van ez a nem fizikai világgal is. Ök, vagy ez a világ más rezgést bocsájt ki mind az anyagi világ. Mit nem tudok cáfolni, az egy dolog hogy te alapba pesszimista vagy, de ez rám nem hat ki. Aszongya nem tudom cáfolni: matekból 4 évig 2-es voltam oszt érettségire 5-öst irtam mert hittem magamban. Emelt törire 1-szer elolvastam a 10.-es könyvet és 82% -os 5-ös lett a töri érettségim, az irodalom detto. Nekem ne mondjad hogy ez véletlen volt, ezt én akartam hogy sikerüljön, és sikerült, mostmeg az egyetemröl netezek. -
stremix #141 Nem jó a példa. Sok minden történt azelőtt h azt a poharat odaraktam volna. Tehát el kellett jönnie egy pillanatnak az időben aikor odarakom. -
stremix #140 "...és pár milliárd év mulva..."
Hát ez az... tehát vmikor elkezdte? Vagy mégsem, mert nem volt az időnek eleje? Mert az első "teremtés" előtt (már ha több is volt) honnan tudta Isten h ő létezik? Arra gondolok h mire tudott egyáltalán gondolni amikor még nem is volt addig semmi más csak a nagy SEMMI?
Az univerzum hélium-atomokból áll össze (mármint mindenhol megtalálható az utolsó csillagban is), és volt egy olyan gondolata istennek h " -Csinálok héliumot, aztán csillagokat, bolygókat stb..." ? Honnan jöhet ilyen ötlet? Mármint a semmiből honnan jön ilyen ötlet? -
AranyKéz #139 Bírom ezt a spirituális dimenziót. Ahelyett hogy elfogadná az ember hogy e világi anyagra alapszik a személyisége is, kitalál egy spirituális világot, kimondja hogy ott élnek a lelkek, azt evvel számára le is van tudva a dolog. Arra már nem tér ki a filozofálgatása hogy ugyan abban a spirituális világban milyen szerkezetek vannak, hogy épülnek fel a lelkek, és hogy milyen tulajdonsága van annak a dimenziónak, ami a fizikai világból hiányzik, és lehetővé teszi hogy a spirituális világban létezzenek a lelkek, meg azok hogyan hatnak a fizikai világra. Nem. Kimondja hogy az biza a spritiuális világ, és ott lelkek vannak, azt csókolom. Ne ellenállj, mert úgysem tudod cáfolni.
Bah.
-
bandypappa #138 a baltásrém jócsávó. Mi értelme annak ha a föld tökéletes lenne? Szopás, stagnálás, örökké ugyanaz, ettöl sokkal jobb a tökéletlenség, a fejlödés végtelen, és ez igy jó ahogy van. -
Szefmester #137 tehát isten létezik és nem más mint egy taknyos kölyök aki csak játszik a homokozóban... nemde?
De ahogy Terry Pratchet is írá: Ha létizik is isten akkor sem ő teremtette a földet hanem valamelyik segéde amikor isten épp nem figyelt oda.. -
JTBM #136 Az idő végtelenségére és az anyagnak az időben való öröklétére egy borzasztó egyszerű és szemléletes példa:
Vegyél egy poharat és tedd le az asztalra. Nézzél be a szobába minden reggel. Ezt csináld meg tényleg minden reggel. Az örökkévalóságig megteheted ezt, mert holnap reggel mindig lesz és a pohár is az asztalon marad, ha senki sem nyúl hozzá. -
bandypappa #135 Hátha ez most nem is végtelen, akkor isten nyom egy reboot-ot és pár milliárd év mulva megin itt vitatkozunk. -
stremix #134 "...létünk maga a bizonyosság..."
Pont erre gondoltam :-)
Igaz nem mindenre ad választ, de akik mindenen vitáznak azok alig több mint 500 éve máglyára küldték volna a gondolkodókat, akik nem látnak tovább az orruknál.
De azért az idő végtelenségét, és az anyag az időben lévő öröklétét elképzelni elég macerás nekem... -
JTBM #133 Isten is egy evolúció során alakult ki a társadalomban.
Az első sámánok saját magukat deklarálták felsőrendű erők birtokosának.
De ez azzal járt, hogy gyakrabban verték őket agyon olyan dolgok miatt, amit megígértek, de nem jött be, mint ahogy ők szerették. Pl. rosszul elsült vadászat, a főnök betegségben elhúnyt kisfia, stb.
A sámánok második generációja már kitalált egy bűnbakot (Isten), aki szeszélyes, ezért nem minden kérés teljesül. (De ha sok adományt kap a sámán, akkor persze több óhaj teljesül, mint egyébként...)
S sámánok egymás közötti torzsalkodásából alakultak ki a vallások. A sámánokból papok lettek, meg persze főpapok. A vallásba nem tömörülő sámánokból meg előbb utóbb halott sámánok...
A kezdeti vallások még megtestesült Isteneket imádtak, sokszor még beszélni is lehetett vele. Persze az Isten itt is szeszélyes volt.
A vallások évezredekig békésen írtották egymást, aztán egy vallás kitalálta a monopóliumot. Nem a kereszténység volt az első, de ahol egy vallás kitalálta, hogy ő monopólium, ott vagy az adott vallással (és követőivel) végeztek a többi vallások, vagy az adott vallás végzett a többi vallással (és konvertálta v. likvidálta a más vallásúakat).
Ez a vallás evolúció már lezajlott, a földön ugyan naponta kelettkeznek új vallások, de általában nem élnek túl sokáig, a tápláléklánc legalján vannak.
A monopólium vallások közt folyik egy állandó harc, néha osztódnak és általában a két testvér vallás hívei egymást jobban gyilkolják, mint másokat. -
bandypappa #132 Az anyagi dimenzio az amiben élünk, ez szorosan összekapcsolódik a nem anyagi dimenzioval, amiben a szellemi teremtmények léteznek és mindenkinek van egy énje a szellemi dimenzioban és tudatalatt kapcsolatba is léphetsz vele, nagyon hasznos ez a kapcsolat mindkét fél részéröl, elképzeled mit akarsz és hs a segitségét kéred elrendezi a dolgokat, hogy azok számodra kedvezöen alakuljanak, nekem már bejött párszor. -
bandypappa #131 hogy az sg.n legyen min vitatkozni. -
stremix #130 A világ létezik. Semmiből nem lesz valami, tehát valaminek akkor is kell lennie ami az idők kezdete óta létezik, hívhatjuk istennek v aminosavnak stb...
Úgy szokták mondani h a lélek nem más mint ami összeköti a szellemet a testtel. Én nem vagyok keresztény de vki mondja meg hogyan létezik a szellem, vagyis a tudatunk? Csupán fizikai elemekből ugye nem jöhet létre. Szóval? -
#129 Csak egy kérdésem van: Valaki tudja, hogy Isten miért teremtette az evoluciót? :D -
bandypappa #128 Basszátokmeg nem látjátok a lényegt. Vitatkoztok össze-vissza holott a teremtés és az evolucio egymás következménye. Aranykéz te biztos faszán el tudod mondani, hogy hogy keletkezett az univerzum meg mi volt elötte, hogy ilyen kurvabiztosan kijelented, hogy csak az van amit te hiszel, a többiek meg le vannak szarva. Te akkora paraszt vagy ha 600 évvel ezelött vitatkoznánk te amellett álnál ki hogy a föld lapos. Fogadd el hogy vannak más vélemények is, és ha tudod bizonyitsd be hogy isten nem létezik, ha meg temtod akkor kussolj. Isten, a minden létezö teremtette meg az univerzumot, vagy szerinted ki vagy mi? Én se értek egyet minden vallással, hogy bizonyitanunk kell az érdemünket hogy bejussunk a paradicsomba, hanem létünk maga a bizonyosság, hogy érdemesek vagyunk élni. Ha ezt nem tudod felfogni hogy vannak más vélemények is akkor sajnállak, amugy meg várom a bizonyitékot, hogy nincs isten, van rá egy rekesz söröm. Magadból meg hülyét csinálsz ha sokszor idézel mások irásábol, ahelyett hogy önálló gondolataid lennének. -
stremix #127 Amikor megkezdődtek a vándorlások más földrészekre akkor mindenki úgy találkozott az "ottani" emberekkel, h azok már hittek vmilyen istenben... még az utolsó bennszülött lakta szigeten is megvolt az ottani istenhit. -
stremix #126 Másról is mondják, hogy mese, figyelj egy kicsit jobban. És az Y-t rossz helyre raktad, a magyar nyelvben nem így írjuk (ez az írásmód tipikusan a keresztények mániája). -
Nielx #125 "Manapsag rohadt nagy divat mindenfele osszeeskuves-elmelet es altudomanyos baromsag, ezt ontja a media magabol nap mint nap"
Ja ezt ontja magából a média. Akárhová kapcsolok a tv-ben, akármilyen újságot veszek, vagy rádiót hallgatok, vagy bármi, mindenhonnan az jön, hogy az evolúció hülyeség, meg hogy volt egy nagy áradás(vízözön), amely kipusztította a dínókat, stb, stb. Alig találok egy rendes írást, vagy műsort pl az evolúcióról :)
Igen ez a köcsög média ontja az összeesküvés elméleteket. De biztos igazad van :) -
AranyKéz #124 "És ha az özönvíz (ami 100% bizonyított h volt egy nagy áradás) pusztította ki, és temette az iszap alá a sok hullát?"
ja igen, és hol az a sok hulla. -
SuspiciousC #123 Errol csak annyi jutott eszembe hogy jol meg kell nezni minek hisz az ember. Manapsag rohadt nagy divat mindenfele osszeeskuves-elmelet es altudomanyos baromsag, ezt ontja a media magabol nap mint nap, de azert nem kell ezeket sem mindig elhinni. -
AranyKéz #122 "DE nekem nem fogsz olyan bizonyítékot mondani Isten nem létezésére amit rendesen megtudnál cáfolni"
isten mint az univerzum teremtője, isten mint az univerzum alapja/karbantartója/a számítógép amin fut, isten mint valamelyik vallás égi bácsija, vagy isten mint a keresztény vallás égi bácsija? bár tökmindegy mert mind a négyre tudok cáfolatot.
"viszont én 100+100 érvet tudok felsorolni az evolúció ellen"
hajrá. még egy normálisat se hallottam.
"szted a kínaiak miért féltek a sárkányoktól? Nemlehet h 2-3000 éve éltek még dinoszauruszok?"
te félsz a szellemektől? lehet hogy léteznek?
ennyire elbaszták volna a radiometrikus kormeghatározást? esetleg az a sok tudatlan fizikus nagyságrenddel tévedett volna a felezési idő meghatározásánál?
"És ha az özönvíz (ami 100% bizonyított h volt egy nagy áradás) pusztította ki, és temette az iszap alá a sok hullát?"
honnan jött az a sok víz?
hova tűnt el az a sok víz?
ki bizonyította be hogy volt egy szép nagy áradás?
"ez minden ásatásra magyarázatot ad, pl volt olyan lelet amire aztmondák h több millió éves, alatta meg pár 100k-éves leletet találtak, mégis kussolnak róla"
pl. lemeztektonika? de jó lenne ha linkelnél is forrást, és nem csak vaktában lövöldöznél anekdotális bizonyítékok alapján
"agy amerika benépesítése? Találtak olyan emberi lábnyomokat mexikó körül amik egyértelműen bizonyíják h amerikát nem északról hanem "középről" népesítették be (érdkes módon összefügg a bábeli toronnyal, aholis szétszóródtak a nemzetek (akkormár régen volt fejlett hajózás)) stb. stb."
júj, a bábeli torony. megdönthetetlenek az érveid
"De te csak ragaszkodj az elavult elméletedhez"
nicsak ki beszél
"DE engem ne szidj azért mert nem hiszek ennek a globális átverésnek"
végülis a paranoiás összeesküvéselmélet-hívőket nem szidni hanem kezelni kell.
"Lásd W T C-t aholis a C I A csinálta ezt az egészet, jah bocs ez már politika"
júúúj
"ahogyan emberek szenvednek az evolúció érvelései mellett is"
például ?
-
sathinel #121 Lol de te sem tudod bebizobnyítani hogy létezik Isten. Márpedig akkor miért kéne cáfolni, ha még bizonyítani sem tudod? Mert ha bebizonyítod nekem hogy létezik, akkor nagy ember leszel a szememben:DD Addig meg álmodozónak tartalak csak.
itt egy videó az evolúcióról
Elég durva hogy szinte csak a keresztények csinálják ezt a tudománnyal. -
Tecnamo #120 ... -
Phaemoor #119 rotfl -
Ludverc #118 Ja értelek, bocs. -
Legendary #117 Hi újra mindenki!
Szerintem a kulcsszó a hit (nem vallásos értelemben). Legyen most itt pár idézet:
"csak az a miénk, amit látunk, egyébként semmi sem valóságos."
"bármi, ami csak lehetséges, az a valóság valamelyik változatában, valahol a szupertérben meg is valósul."
"Semmi sem valóságos, csak amit látunk, de mihelyt nem nézünk oda, ismét
megszűnik valóságos lenni."
"A filozófusok már régóta tűnődnek azon a tényen, hogy a történelemnek
talán nincs is jelentése - talán még csak nem is létezik -, kivéve
azt a módot, ahogyan a jelenben feljegyezzük."
"Az Ősrobbanás visszhangját, vagyis a kozmikus háttérsugárzás fotonjait észlelve talán mi magunk hozzuk létre az Ősrobbanást és ezáltal az egész Világegyetemet." -
Tecnamo #116 Ha neked egy evolucionista aztmondja ugorj a kútba, mert ott nem lesz annyi "barom" akkor beleugrasz? Látod ez az elvakultság. Te egy elvakult vagy. Elvakultan hiszel az elméletben, minden más hülyeség. Hülye az akinek van egy határozott véleménye, mindenki hülye csakte nem. Most jön majd válasz h én vagyok az elvakult, és ez mehet a végtelenségbe, DE nekem nem fogsz olyan bizonyítékot mondani Isten nem létezésére amit rendesen megtudnál cáfolni, viszont én 100+100 érvet tudok felsorolni az evolúció ellen. És ez nem elvakultság... (szted a kínaiak miért féltek a sárkányoktól? Nemlehet h 2-3000 éve éltek még dinoszauruszok? És ha az özönvíz (ami 100% bizonyított h volt egy nagy áradás) pusztította ki, és temette az iszap alá a sok hullát? (ez minden ásatásra magyarázatot ad, pl volt olyan lelet amire aztmondák h több millió éves, alatta meg pár 100k-éves leletet találtak, mégis kussolnak róla) Vagy amerika benépesítése? Találtak olyan emberi lábnyomokat mexikó körül amik egyértelműen bizonyíják h amerikát nem északról hanem "középről" népesítették be (érdkes módon összefügg a bábeli toronnyal, aholis szétszóródtak a nemzetek (akkormár régen volt fejlett hajózás)) stb. stb.)
De te csak ragaszkodj az elavult elméletedhez. DE engem ne szidj azért mert nem hiszek ennek a globális átverésnek. (Lásd W T C-t aholis a C I A csinálta ezt az egészet, jah bocs ez már politika, de a politikát is emberek irányítják, ahogyan emberek szenvednek az evolúció érvelései mellett is). -
bandypappa #115 Ez vonatkozik a többire is, én is keresztény vok, voltam bérmálkozó is. -
SuspiciousC #114 Dinok kidoglese ha jol tudom maig nem teljesen tisztazott dolog, megjegyzem bar a fajok kipusztulasa is resze a teljes evolucios jelensegnek, elsosorban a valtozas, alkalmazkodas, fejlodes az ami erdekesebb tema szerintem. :)
Az ember altal okozott valtozasok is a kornyezetben elsosorban fajok pusztulasaban jelentkezik sajnso, bar teny hogy vannak olyan allatfajtak amiket akarva-akaratlanul is de megvaltoztattunk. Megis, igazabol az lenne a jo hogy ha olyan evolucios valtozast latnank ami - amennyire ez lehetseges - ember rahatas nelkul tortent. -
AranyKéz #113 "bar nem vagyok benne teljesen biztos hogy nincsenek gyors evolucios folyamatok! mivel azonban nem vagyok biologus ilyennel peldalozni nem tudok"
Dínók kidöglése, vagy akár az ember által megváltoztatott környezet hatásai.
-
SuspiciousC #112 Amiota az ember kepes osszetettebb gondolatainak lejegyzesere rengeteg elmeletet talalt ki a vilag mukodeserol. Rengeteg teves elkepzeles szuletett evszazadok soran, az igaz. Azonban az igazan jo elmeleteknek van egy kozos vonasuk: valamikepp bizonyitekokkal tamaszthatoak ala es/vagy tobbe-kevesbe pontos elorejelzest adnak egy kiserlet vagy megfigyeles eredmenyet illetoen. (Peldaul ha en azt mondom hogy a foldet egy hatalmas orias tartja a vallan akkor az, bar jol hangzik, megsem tekintheto teljes erteku elmeletnek, mert sem bizonyitekok nem utalnak ra, sem megfigyelesekkel nem alatamaszhato. Hinni persze szabad benne.) Az evolucio, mint jelenseg megfigyelese myilvan meglehetosen nehezkes, mert idoben elnyujtott folyamatrol van szo (bar nem vagyok benne teljesen biztos hogy nincsenek gyors evolucios folyamatok! mivel azonban nem vagyok biologus ilyennel peldalozni nem tudok). Azonban bizonyitekok igenis leteznek, azokat nem lehet ketsegbe vonni, bolondsag lenne teljesen elvetni az egeszet.
Az lehet, sot nagyon valoszinu, hogy az evolucio nem teljesen ugy zajlik/zajlott mint ahogy mi elkepzeltuk. De - visszaterve a tudomanyos elmeletek "evoluciojara" - szamtalan olyan elkepzelest alakitott ki az ember, amit bar kesobb tovabbfejlesztettek, megis valamilyen szinten igaznak bizonyultak. Ott van peldaul a newtoni gravitacios elmelet: remekul hasznalhato volt mindenfele jelenseg magyarazatara, ma is az, maig oktatjak az iskolakban, tehat tekinthetjuk egy jo elmeletnek. Aztan kiderult hogy megsem tokeletes elkepzeles, bizonyos korulmenyek kozt, a csillagaszatban alkalmazott matematikaban pontatlannak bizonyult. Aztan egy okos bacsi kitalalta a relativitaselmeletet, ami szuperul megmagyarazott mindent. Azota rajottek hogy az sem tokeletes, vannak hianyossagai. Valahogy igy kellene tekinteni az evolucios elmeletre is. Az egyertelmu hogy nagyjabol ugy zajlanak le a dolgok ahogy azt mi feltetelezzuk, a fajok fejlodesere vannak bizonyitekok (fossziliak formajaban akar), emlithetjuk peldaul az ember fejlodeset (mint latvanyos peldat), talaltunk mar rengeteg olyan emebrszeru emlos maradvanyat ami beleillik az emberre valas folyamatanak kepebe. Az hogy a lanc nem feletlenul teljes igazabol nem fontos. Az hogy nem tudjuk az egeszet megmagyarazni nem azt jelenti hogy rossz uton haladunk a jelenseg megertese fele.
A hitrol es vallasrol: az ember hajlamos arra hogy amit nem tud megmagyarazni azt emberfeletti szemely(ek) tettenek tulajdonit. A "hogyan keletkeztunk, honnan jottunk?" es hasonlo kerdesek mar az oskor ota foglalkoztatjak az embert, jobb elkepzeles nem leven arra jutottak hogy egy Isten teremtett mindent korulottunk. Aztan az emberiseg kezdett rajonni dolgokra, a tudomany elkezdte kiszoritani a hitet es vallast jopar teruletrol (ez persze mindig is konfliktusokat szult), de ebben nincsen semmi rossz. Isten letet ugysem lehet sohasem teljesen kizarni a vilagbol, igy aki abban hinni akar megtalalja az istenet a tudomanyos elmeletek kozt is, nem kell feltetlenul elvetni azokat. Ilyenformban a vallasi es tudomanyos vitak feleslegesek ha kepesek vagyunk toleralni a masik velemenyet.
Igazabol meg egy dolgot nem ertek. Persze jo dolog ha valaki bizonyos mertekig ketkedo. Lehet ketelkedni az evolucios elmelet leteben is, de kerdem en: akik az egeszet hulyesegnek allitjak be, azok mit tudnak felmutatni helyette? Szeretnek pontos, tudomanyosan megalapozott alternativakat hallani helyette, lehetoleg nem olyan emberektol akik alulrol suroltak a 2-est biologia oran kozepiskolaban... Jelenleg ez az az elmelet amit fel tud mutatni az ember, soha senki nem mondta hogy minden reszletet ismerjuk, hogy mindent meg tudunk magyarazni! De meg mindig ennek van a legtobb ertelme...
Jo napot mindenkinek! -
AranyKéz #111 "Sztem nem kéne átmenni Biblia gyalázásba..."
Miért is ne ? Hisz hülyeség az egész, és szabadon kritizálhatjuk, szólásszabadság van vagy mi.
"Persze ezt a mormonokról, a szientológusokról, a különböző szektákról senki se mondja h mese, és átverés. Csakis egyedül a keresztyénség a legnagyobb marhaság. Persze..."
Dehogynem mondjuk. Csak azoknál egyértelműbb hogy átbaszás, és ott lényegesen kevesebb baromnak kell megmutatni hogy valójában mennyire hülye.
-
AranyKéz #110 Ééés? -
Tecnamo #109 Sztem nem kéne átmenni Biblia gyalázásba...
Bár ha téged ez boldoggá tesz, egészségedre. Persze ezt a mormonokról, a szientológusokról, a különböző szektákról senki se mondja h mese, és átverés. Csakis egyedül a keresztyénség a legnagyobb marhaság. Persze... -
bandypappa #108 A teremtés keresztény variácio az élet kialakulására. Régen a pógárok nemnagyon áskálodtak dinoszaurusz csontok után kutatva meghát nemnagyon volt tudományos tapasztalatuk az evoluciora ezért a hitre vezették le a teremtést. Ez aszonta hogy volt 2 ember kezdetbe (na jó csak 1 a másik meg az oldalbordájábol lett ) és éldegéltek peace-ben a paradicsomba. De a nönek ez nem volt elég, ezután szarba került az emberiség és lángoló kard örzi a paradicsomot. Ez egy szép mese amit ma is sokan beszopnak. Honnét a p*csábol tudják hogy kard örzi a paradicsomot, mert még egy gatyájuk se volt ott, nem is kellett. Ez télleg felháborit hogy ilyen ocska részek vannak a bibliában, és sok részével nem értek egyet. Nem azért vagyunk itt a földön, hogy bebizonyitsuk érdemünket egy nagy jutalomért, hanem létezésünk már elég bizonyiték arra, hogy érdemesek vagyunk élni. A teremtés és az evolucio ugyanaz valojában. Egyszercsak aszonta isten, a minden létezö hogy legyen valami és lett és minden más ennek a következménye igy az evolucio is. Az már más kérdés hogy még sokan nem akarják belátni hogy elötte majmok voltunk, elötte meg rágcsálok stb. mert nem tudják magukat igy származtatni a felsöbbrendü érzésük miatt. A teremtés egy pillanat volt az evolucio meg egy tér-idöbeli folyamat, azér volt idöben és térben kifejezhetetlen folyamat a teremtés, mert akkor még nem létezett egyik sem.