151
  • moRtiZ
    Kedves Tetsuo!

1, Nyilván láttad már a filmet, és meg tudod ítélni, hogy mennyire játszanak benne a színészek jól vagy rosszul. Ha meg nem láttad, akkor ez így előre meghatározva kicsit vad.
    2, A 300 képregényt egy pif és herkules-hez hasonlítani kb. ugyanolyan mintha azt mondanám, hogy 'komoly' regény az a Ben Hur, mint a Négyszögletű kerekerdő /Bár ez nem jó példa, mert NKerdő is igazán igényes/. (Szal hülyeséget azért ne irkálj, 1. más korosztálynak szól 2. más igényességi szint)
    3, Az hogy mit emlegetnek mennyi idő mulva (nameg igy nem is igazán tudod megmondani, hogy mennyi idő mulva felejtik el ezt a filmet) simán nem oszt / szoroz, mert mi még mindig emlegetjük a The Return of The Living Dead-et, ha meglátunk egy zombis filmet, pedig már az is 22 éves (IMDB 6.9 pont), ráadásul nem is volt hatalmas kasszasiker.
  • winnie
    ó, az hogy a kollegának nem esik le, az még oké, de hogy neked sem:) naná, ez a lényeg. minden film különböző, minden filmpárnál fel lehet állítani ezernyi difit - és ezernyi hasonlóságot is.

ezért nem értettem minek belekeverni 11 oscaros filmeket. a 300 egy képregény adaptáció, mely éppenséggel történelmi kalandfilm. ilyen alapon hasonlít a pókemberhez meg a lent említett pár szandálos filmhez. ennyi. nyilván senki nem hiszi, hogy ugyanaz lenne.

(az persze más kérdés, hogy ha lett volna fórum, akkor a ben hur anno jól meg lett volna köpködbe, hiszen mégis csak egy remake, mint ahogy a színészeket sem lehet összehasonlítani a mostaniakkal, mert hiszem, hogy vannak jobbak és rosszabbak is. és te vagy én lehet, hogy fogjuk emlegetni, de mostanában nem nagyon hallom, hogy az ifjúság emlegetné a ben hurt. a 300-at gondolom fogja, de ez off, a zárójel nem számít)
  • Tetsuo
    A difi a 2 között:
    A Ben Húr egy komoly regény, (még nekem is tetszett :D).
    A 300 meg egy 'komoly' képregény, mint a Piff és Herkules..

A Ben Húr filmben egész jól játszottak a színészek, jobban mint ma egy hollywoodi filmben bárki..
    A 300ban a blue-box előtt fegyverrel rohangálni nem hiszem h nagy színészi teljesítményt kívánt, nem is valószínű, h látunk komplex dramaturgot.

A Ben Húr idejében még volt filmművészet Hollywoodban(L.A.-ben),
    a 300 idejében már nem.

A Ben Húrt 48év után is emlegetjük,
    A 300at a kutya se foja 24év múlva sem.
  • asdasdasd
    Minden spártai borotválta a melkasát?
  • Commandante
    "nem értem, hogy mi a difi a kettő között"

Sajnálom. Szar lehet szelemileg visszamaradottként élni. Ha majd a szandálosos - kovbojos - lödözös - szerelmeses kategóriákon kívül újakat is sikerült felfedezned, szólj!
  • winnie
    ".Az is biztos aki egy hiteles 11 oscárt besöprő alkotásra számít az ne menjen el megnézni mert ez a film nem annak a célcsoportnak készült!"

a ben hur is szandálos film volt, nem rétem, hogy mi a difi a kettő között.
  • Acheron
    Hiába dumál itt bárki bármit,amíg nem láttuk nem tudunk konkrét véleményt formálni a filmről.Bár tény hogy a trailer alapján nekem nagyon bejön,mondjuk a Sin City is jó volt,és nem csak én vagyok ezzel a véleménnyel.Az is biztos aki egy hiteles 11 oscárt besöprő alkotásra számít az ne menjen el megnézni mert ez a film nem annak a célcsoportnak készült!
  • Danecay
    Akkor csak én nem figyeltem eddig, bár igaz, hogy feliratos előzetest sem nagyon láttam, mozis műsorokat kivéve.
  • Nethyrrea
    látszik hogy marhára utánajártál a dolognak, és teljesen tisztában vagy azzal hogy miből készült (frank miller képregénye), és az is teljesen tiszta hogy a rendező csak követte a képregény képi világát és cselekményét/mozzanatait.....

inkább ne is postolj ide ha ennyire iqfájter vagy és ennyi fogalmad van a dolgokról.
  • winnie
    jogos, az igaz, de egy 15 mp-es spotot szinkelnek szinte mindig.
  • Cat #61
    a mozis műsorokban szokott lenni.
  • winnie
    "a TV-ben játszott előzetesük le van szinkronizálva?"

láttál felitatos előzetest a tévében?:)
  • winnie
    "Hát ez elég messze van a "szabad fordítástól", így totál mást jelent ..."

ez a félrefordításra volt példa, nem a szabadra.

ilyesmi gondolok, hogy:

"you look nice, honey. where are you going?"
    "mesésen áll rajtad ez a ruha. A boltba tartasz?"
  • Gladiator
    Holnap megyek moziba megnezni! Bebebebebebeeeeeeeeeee
  • Danecay
    Hát úgy látom, hogy ez a film is erősen megosztja a közvélemnényt mint ahogy anno a SiN City is tette, de mostanában egyébként is mint tudjuk divat a fikázás, bár sok esetben nem tudni, hogy mire fel, mert egyesek úgy mondanak véleményt valamiről, jelen esetben egy filmről, hogy még nem látták. Én éppen ezért nem tudok véleményt formálni róla, viszont ami igaz, hogy előzetes (trailer) nem emlékszem, hogy volt rám ilyen hatással mint a 300 trailer-e. Még tavaly amikor véletlenül rátaláltam és még nem volt ekkora hype körülötte, többször is megnéztem egymás után és ajánlottam figyelmébe minden olyan ismerősömnek akikről tudtam, hogy szeretik a filmeket. A trailerről csupa pozitív visszajelzést kaptam és ezek után mindenki várta a márciust hogy moziba kerüljön a film. Az én is szinte biztosra veszem hogy a trailer szintjét nem tudja tartani végig a film, de bízom benne, hogy egy jó mozit sikerült összehozniuk a készítőknek. Én nem fogom benne keresni a művésziességet és a mögöttes mondanivalót, a lényeg az hogy lekössön és szórakoztasson. Majd meglátjuk. A fordításhoz is hozzászólnék. Mint ahogy másholés itt is jelezve volt a film feliratosan kerül a hazai mozikba, viszont éppen a tegnapi nap valamelyik kereskedelmi csatornán láttam egy előzetest a filmről, de szinkronosan. Lehet, hogy ez eddig is így volt és csak én nem figyeltem, mármint hogy a feliratos filmeknek is a TV-ben játszott előzetesük le van szinkronizálva? Minden esetre érdekes volt. "THIS IS SPARTA" --> "KEZDŐDJÖN A HARC"
  • Inquisitor
    Hát ez elég messze van a "szabad fordítástól", így totál mást jelent ...
    Én nem tudom ki az a Heltai Olga, de az összes filmes fórumon negatívan emlegetik fenhangon a nevét.

Most már sejtem miért. :)
    Köszi az életszerű ferdítési példát.
  • Inquisitor
    "nincs vmi ojan mozi ahol felirat sincs, csak full angol? :D"
    Ha jól tudom a Mamutban van digitális vetítőterem, ahol néha szoktak adni premier filmeket felirat és szinkron nélkül. Utána kéne nézni, hátha ...
  • winnie
    "Jah, mellesleg nekem csak akkor lenne pofám fikazni a Gladiátort ha én jobb filmet tudnék csinalni.)"

ööö, ez a szokásos defenzív reakció - az utóbbi idők egyik legorbitálisabb baromsága. (komolyan, ki találta ezt ki?)

én egy filmnél se tudnék jobbat csinálni (a gladiátorral sincs bajom), de hadd legyen már véleményem. ne mondhassa az ember egy filmre, hogy rossz, egy tökfeőzelékre, hogy nem finom, egy könyvre, hogy gagyi, agy játékra, hogy ocsmány?
  • winnie
    "Mit fordított rosszul korábban, amivel kétes hírnevet szerzett magának?"

mit nem? amellett, hogy az egyik legfuttatottabb szövegíról, ő az aki a legtöbbet is hibázik (szerencsére szojka lászlót már levették a palettáról...)

de igazából nem is ez a gond. engem spec baromira zavar, hogy nagyon, nagyon szabad fordításban nyomul. ami annak nem rossz, aki nem tud angolul, mert kap egy igényes, magyaris szöveget. nekem viszont gáz, ha feliratot akarok olvasni, mert baromira más van az angolban, mint a magyarban. (ugyanazt mondják, de teljesen zavaró)

a 300-ban AE a blogján kiemelte, hogy mit sikerült a this is madness snittből összehoznia.

- this is madness!
    - madness? THIS... IS... SPARTA!

- eszelős vagy!
    - eszelős? EZ... ITT... SPÁRTA!
  • argento
    Hát én nem vennem egy kalap alá a Gladiátort meg az imént kivesézett filmet. A Gladiátor nekem bejött, sokszor megnéztem és meg is fogom nézni még jo párszor. A 300 szerintem másról szól és más stilusban. Felesleges hasonlítani. (Jah, mellesleg nekem csak akkor lenne pofám fikazni a Gladiátort ha én jobb filmet tudnék csinalni.)
  • RaveAir
    Tényleg, ki az a Heltai Olga, hogy bajotok van vele?
    Mit fordított rosszul korábban, amivel kétes hírnevet szerzett magának?
  • winnie
    "az imdb alapján már most a 156. a legjobb 250 film közül"

annyit helyesbítenék, hogy nemrég még 9.4 volt, majd 8.9 lett, szóval már csak 8.4, de hétvégére ki fog alalkulni egy stabil pontszám.
  • lcee
    User Rating: 8.4/10 (17,848 votes)
    Top 250: #156
    az imdb alapján már most a 156. a legjobb 250 film közül
    nem rossza eredmény pár nap alatt
  • parrag66
    Az este megnéztem a filmet, szerintem nagyon eltalálták...
  • moRtiZ
    "gladiátor max a kisgyerekeknek meg a szájkaratés, sekélyes divatfikázóknak nem jelentetett semmit.(mindössze egy "akciófilmet")"

Vagy egyszerűen csak nem fogott meg, semmi extrát nem nyujtott. Egyszer érdemes volt megnézni, és ennyi. Nemtudom mennyire divat meg kisgyerekes(29 évemmel) leszólni a gladiátort, nekem nem tetszett.

Ezzel szembe a 300 trailereket kb. 50+* láttam már, tehát ha fene fenét eszik akkor is moziba fogom nézni, és iszonyat magas elvárásaim lesznek felé.
  • wanek
    Ha az lenne, akkor csillogna. Én inkább azt mondanám, hogy lyukas...
  • Alfa Of NS
    LOL. Igazad van, szemfüles barátom.
  • rigidus
    A katonanak fogtomese van a kepen amelyiken a nyitva van a szaja.
  • winnie
    "Szóval akinek nem tetszik, azoknak csupán annyit üzennék, hogy nekem nagyon bejövős,"

de hisz még nem is láttad. és, ha nem jön be?:)

a frank miller rajongóknak pedig nem hiszem, hogy feltétlenül be fog jönni a képregényhez hozzátett mellékszál.
  • fade2black
    Arra megyek be ami teccik. Nekem meg baromira tetszett a Sin City és trailerek alapján ezis nagyon fog aka: jejeje 3hónapja az első film amit nem lehuzok, hanem emegyek a moziba és megnézem.

Kritikusok meg sirdogálhatnak továbbra is aka: "- Szóval akinek nem tetszik, azoknak csupán annyit üzennék, hogy nekem nagyon bejövős, elmegyek a moziba és jót szórakozom. Akiknek meg nem tetszik, azok tehetnek egy szívességet, maradjanak otthon és fortyogjanak magukban, mert nem nekik, hanem nekünk, nekem, Frank Miller rajongóknak készült a 300! (Sajnos a Fenegyereket nagyon elrontották!) "

jejejeje megyek moziba!
  • echo
    Háát elég giccsesnek tűnik. Meg kicsit van valami B kategóriás feelingem is a képek alapján...(plez)
  • winnie
    "Ez a film nem hasonlítható a Gladiátorhoz sem a Trójához. Ez egy tipikus fogyasztói igényt ellátó film, amolyan - éhes vagyok beugrok egy "x" gyorsétterembe - kategória."

de én ezt nem értem. mind a glad, mind a trója ugyancsak teljesen kommersz szandálos film volt. az más kérdés, hogy az egyik iszonyatosan bejött a nézőknek és az oscarig futotta ki magát. (dettó, mint a titanic, ami ugyancsak pénzgépnek indult, erre oscarig jutott)
  • Atisz #39
    Nagymértékben egyet értek szilagyiv kommentjével.
    Szomorú ha a filmgyártás ebbe az irányba tolódik el. Mennyire jobb lett volna, ha a valódi thermophülai csatáról készítettek volna filmet...
    Tudom-tudom 2 indok:
    1) Ez képregényadaptáció (based on Frank Miller's graphic novel)
    2) az eredeti esemény nem érdekel senkit, a képregény annél inkább...

Na én a 2-es pontnál látom a gondot. Ez a film nem hasonlítható a Gladiátorhoz sem a Trójához. Ez egy tipikus fogyasztói igényt ellátó film, amolyan - éhes vagyok beugrok egy "x" gyorsétterembe - kategória.

A film erőssége mindenképp a látványvilága és lehet hogy ez akár elég is lesz hogy elvigye a hátán a filmet (volt már egy hasonló próbálkozás a Vidocq személyében, ha azt a szintet megüti akkor már jó - mondjuk abban volt sztori, reméljük itt is lesz.

Az imdb-n továbbra is rendkívül magas pontszámmal szerepel, ami bíztató, az viszont már nem hogy másfél hét alatt közel 1 egész pontot bukott. Persze ez betudható az általános "lehúzó" tendenciának is (logikusan minél több ember értékel, annál több a száját húzó, pontszámot lerontó vélemény)
  • ulrik
    Igazad van, de 3 helyen már lenyomták, gondolom vmi zártkörű rendezvény keretében, amerikában austinban legalábbis imdb-n
    Szval a tömegeknek ténleg akkor nyomják mikor írtad:)
  • Mincsi
    márc. 22. - juj, de várom!
  • castleon
    4000FT? Ja, hogy te eleve 2x akartad volna moziban megnézni? Vagy beleszámoltad a Barátok közt-siszta barátnőt is akit elráncigálnál rá, hogy szenvedjen? :)
  • barnie1990
    Én megvárom a dvd-t,aztán előkapom a jó öreg torrent kliensemet,ne unatkozzon ott.
    Engem nagyon érdekel a film,de nem annyira,hogy 4000 ft-t adjak ki érte.
  • Alwares
    Ez a nő tényleg olyan szar feliratokat ír?
  • winnie
    "de én inkább megvárom a mozi premiert mert ez a film MEGÉRDEMLI!! "

ööö, ezt a film előtt honnan tudod? és, ha azt mondod, hogy sz*r, akkor már nem érdemelné meg?
  • winnie
    "Egyébként R17-es besorolást kapott amcsiban a film, ami elég durva, mert ugye USA-ban azt mondják, hogy egy korhatáros film nem lesz nyereséges. "

R besorolás. az NC17-es nem lehet sikeres. (a legsikeresebb a showgirls volt 20millával)

az R nem jelent semmit. a passió 370 millát hozott, a mátrix, a ryan közlegény vagy a beverly hillsi zsaru vagy az ünneprontók ünnepe vagy az amerikai pite is ez a kategória, nem kell hasraesni.