151
-
winnie #111 "Na látod ezekkel lehet eljátszani az oscar jó hírnevét..."
mert? ha egy stúdió úgy gondolja, hogy xy z filmben volt jobb, akkor nyilván nem jelöli azt a filmet, amiben rosszabb volt.
"Réz András szerint is a Taxisofőr volt Scorsese csúcsa és ennek az oscarnak most eléggé "kárpótlás" íze volt."
de továbbra sem értem, hogy a taxisofőrrel mire akarsz kilyukadni. a taxisofőrt senki sem vitatja, de az 78-as film. nem nyerhetett 2006-ban. és hiába scorsese legjobbja. ez azt jelentené, hogy akkor másik filmmel nem is nyerhetne soha egy rendező, ha letudja élete fő művét hamarabb?
idén, még ha nem is scorsese legjobbja, a szakma egyetért, hogy nem volt jobb a téglánál. mi nem értünk egyet ezzel, naddolog.
de abban az évben, mikor a taxisofőr volt volt több jobb film is. vagy ugyanolyan. akkor még nem lehetett tudni, hogy scorsese "zuhanó repülésbe" megy át és nem tud több olyan jó filmet csinálni. leírtam már egyszer. a rockytól szerintem nem lehet elvitatni, hogy nyert akkor. vagy, ha el lehet, akkor az elnök embereitől és a hálózattól tuti nem lehetne.
a remény rabjai és a ponyvaregény is megérdemelte volna az oscart, pech, hogy akkor volt egy forrest gump.
"A Will Smith-es filmet bevallom nem láttam, lehet hogy jó volt (a bemutató alapján ragacsosnak tűnt "a néger a magánéleti problémák hatására kitör a nihillből" koncepció)."
giccses mint atom, attól még tetszett nekem. de nem azt mondom, hogy annyk kelett volna oscart nyernie, mert tudom, hogy az oscar nem az én ízlésem, hanem a filmakadémia tagjaiét tükrözi. -
#110 "ez csak szimpla taktikázás, hogy ki melyik kategóriába induljon, mindkettő warner film volt"
Na látod ezekkel lehet eljátszani az oscar jó hírnevét...
Réz András szerint is a Taxisofőr volt Scorsese csúcsa és ennek az oscarnak most eléggé "kárpótlás" íze volt.
A Will Smith-es filmet bevallom nem láttam, lehet hogy jó volt (a bemutató alapján ragacsosnak tűnt "a néger a magánéleti problémák hatására kitör a nihillből" koncepció).
A Fűrész 3-at kicsit durva lenne oscarra jelölni, már a műfaja miatt is (max vmilyen effekt kategóriában). -
#109 az uruk hai orkok nem banthattak a hobbitokat, igy igen egyszeru 1-2t megolni, hogy ok nem uthetnek vissza... -
#108 Hm, a Gyűrűk Ura? LOL, 7órán kersztül viszik a gyűrűt, különösebb logika nélkül, a csomó erdőbensétálás után a kicsi védtelen hobbitok 3asával aprították a harcratermett urukhai orkokat.. de most ez 1 másik topig, ugye? ;)
A Ben Húr eredetileg egy könyv (amit lapozni lehet :), tehát a film csak azt utánozza, a könyv pedig 1 szép kitalált sztorit tálal, egy kicsi 'a zsidókat mindenki csak bántja' feelinggel, de akkor ez még nem volt túlspilázva..
Pl hippodromok voltak a közelkeleten..
A 300 pedig, jóval messzebb van a valóságtól, mint a Ben Húr.. de ez nem baj, hiszen mesefilmre megy mindenki a moziba, ugyanis Frank Miller képregényéből vették még a kamerabeállásokat is.. LOL, amit a #93ban írtam róla, még mindig úgy gondolom.. :)
Nna mit reagálsz?? ehehe, de Te most éppen féket mérsz!! Tehát semmit! :P -
castleon #107 "Ha végig csak csata menne..." - rátapintottál a lényegre... olyan éhesen fogunk bemenni a moziba, hogy sajnos a film végén éhesek fogunk maradni! No sebaj, szép lassan rájönnek a producerek is, hogy mivel kell etetni minket nézőket, különben ők is éhen halnak! ;) -
winnie #106 "Egyébként meg biztos beteg vagyok, de nekem alapból tetszenek az ilyen agresszív filmek! Nekem még a Szellemlovas is tetszett, pedig annál a 300 csak jobb lehet."
esküszöm, ha a 300-ban végig csak csata menne, akkor venném meg:) a szellemlovasnál meg tényleg jobb. horrorfan vagyok, szóval az erőszak nekem is jöhet.
"Most komolyan az a "fain" ha valaki kritizálhat?"
mindenki ugyanúgy kritizál. ha te leírod, hogy de rossz volt XY film, akkor te is csak a hibákat keresed, rád fogják. ennyi. (mindenkinek lehet véleménye, a kritikusnak is ()mondjuk nem tudom, hogy kerülnek ide a kritikusok, mivel hivatalos kritikát még nem láttam a filmről nagyon:) - ha ő ír negatívumokat, akkor azt tuti nem keresi, hanem csak felhívja rájuk a néző figyelmét, mert neki végülis valahol ez a feladata. egy fórumozónak nem kell indokolnia, de egy kritika alátámasztatlanul ront az ember hitelén, gondolom. -
winnie #105 castleon: nem neked válaszoltam, hanem az idézett kollegának:) -
castleon #104 winnie : Honnan vagy olyan biztos benne, hogy láttam-e, vagy sem?
Egyébként meg biztos beteg vagyok, de nekem alapból tetszenek az ilyen agresszív filmek! Nekem még a Szellemlovas is tetszett, pedig annál a 300 csak jobb lehet. Éhes volt már a nép és ki kell az igényeket elégíteni! :)
Azért látom, hogy vette a lapot pár ember. Lehet útálni engem, de ha nekem tetszik egy film, akkor szuverén jogom, hogy ne érdekeljen, ha másoknak nem tetszik és tényleg sportot űznek egyesek már a fikázással. Most komolyan az a "fain" ha valaki kritizálhat? Szegény Réz András. :D Tud egyáltalán élvezni filmet valaki, ha csak a hibákat lesi? Equilibrium-ban is voltak csúnya bakik, de mivel tetszett a film, ezért csak a sokadik nézésre vettem észre a csúnya vágási hibákat.
Akik a fogtöméseken és a borotvált mellkason ki vannak akadva, azok az Egri Csillagok-at se nézzék meg, mert még azon vitatkoznának, hogy milyen márkájú az óra a janicsár kezén. Nekik javaslom a Discovery, Spectrum, stb. műsorok kiváló dokumentumfilmjeit.
Én is fanyalogtam a Titanic-tól (eleve gyűlölöm kapriókát), mégis tömött sorokban álltak az emberek a mozi előtt. Szívük joga. Bizonyára nem érdekelte őket, hogy nekem nem tetszik a film. -
winnie #103 " Egyebkent 8,4 a rating IMDB-n."
fokozatosan csökken, 8.3. netszterte máér olvasni magyar véleményeket. 4-8 pont között rajzanak a pontszámok (akad 9-es is), de 10-es eddig nem véletlenül nincs vagy an kevés. -
winnie #102 "Sziasztok ez a FILM szerintem az ÉV legjobb Filmeje lesz !!! ISZONYATOSAN JÓÓÓ...."
ez mekkora csacsiság. hogy lehet látatlanban ilyet mondani? az ilyen elvárásokon akkorát tud koppanni az ember, lol. -
winnie #101 atisz: említettem én egy lapon őket? max egy napon. (de, teszem hozzá, ez megint csak ízlés kérdése (amin butaság vitatkozni). nyilván ma sokkal többeknek jön be a tégla, mint a taxisofőr. (persze azokra gondolok, akik még korukból adódóan azt nem látták)
oscar: mivel a sok díj is elismerte scorseset, elrt nem értem, hogy miért szánalom az oscar. inkább csak papírforma. ott is ő nyert. naná. lehetett valami a filmben.
"Nem tudom hogy láttad-e a Véres Gyémántot...érdekes hogy DiCaprio ezen filmben nyújtott alakítása alapján lett jelölve a legjobb férfiszínészi díjra és nem a Tégla miatt..."
nem érdekes annyira. ez csak szimpla taktikázás, hogy ki melyik kategóriába induljon, mindkettő warner film volt.
"Ráadásul a film aktuaálitása tagadhatatlan: nem fikciót mutat be, hanem egy napjainkban is folyó drámát."
szerintem is jóü volt a BD, 2006 egyik legjobbja, 7/10 simán, de nem ezt hoztam volna ki legjobbnak. pláne, hogy nem én döntök. pl. a will smith film még jobban tetszett, hell a fűrész 3 annál is jobban, most dühöbjek, hogy nem az kapott oscart. egyedül ryan goslingot sajnálom.
"A gond azzal van ha sokan látják így"
és... még többen nem így. az oscart mindig divat fik*zni, jól értesültnek lenni ("szánalomdíj") lehet, hogy igaz, a jelek nem erre utalnak szerintem, de a lényeg, hogy azért könnyű ilyesmit mondani, mert úgysem cáfolhatja meg senki.
pálffy györgy (i? egy f?) itton az egyik legelismertebb rendező. ő is scosese rendezését tartotta a legjobbnak. keresek linket, ha kell. ő ért hozzá. én csak rajongó vagyok.
-
#100 Kedves winnie,
A taxisofőrt nem lehet egy lapon említeni a Téglával. Azzal hogy egy film mindenhol "arat" csak az oscar díj elnyerésének esélyét növeli.
A sok díj amit kapott (most és már korábban is) az rendben, de akkor is: mi a legáhítottabb díj a filmes világ történetében? Scorsese nagy rendező és elég hosszú ideje rendez már filmeket, mégsem kapott még oscart soha...
Amikor Scorsese azzal poénkodott a díjátadón, hogy "itt valami hiba történt...biztos hogy az enyém?", akkor pont ezen ironizált.
más:
"ettől még lehetett az év legjobbja. ha nincs nála jobb."
Nem tudom hogy láttad-e a Véres Gyémántot...érdekes hogy DiCaprio ezen filmben nyújtott alakítása alapján lett jelölve a legjobb férfiszínészi díjra és nem a Tégla miatt...
Ráadásul a film aktuaálitása tagadhatatlan: nem fikciót mutat be, hanem egy napjainkban is folyó drámát.
"mondom. lehet, hogy én is egyetértek, de valahol nekem kissé fals, hogy egy magyar fiatalember mutat rá arra, hogy ennyi filmes szervezet nem ért hozzá:)"
A véleményem természetesen szubjektív. A gond azzal van ha sokan látják így -
n0k0m #99 meg mindig 8-as atlagot ir top 250-ben :D -
n0k0m #98 Fogjatok mar, hogy ez nem egy dokumentumfilm. Ez egy fantasy film, ami valos esemenyekre alapoz. Ezermillio videojatekban lathattunk mar efele feldolgozast, nem kis sikerekkel. Egyebkent 8,4 a rating IMDB-n. -
#97 Sziasztok ez a FILM szerintem az ÉV legjobb Filmeje lesz !!! ISZONYATOSAN JÓÓÓ.... -
winnie #96 atisz. ezt most komolyan mondod?
" (amiért nem kapott és ezt most ezzel a díjjal próbálták behozni- kár). "
a bostoni filmkritikusok, az ohioiak, a chicagoiak, a dallasiak, a floridaiak, a las vegasiak, a new yorkiak, a phonixiek vagy a washingtoniak is szánalomdíjat adtak a taxisofőrért kárpótlásul? (és még jó pár díjat kapott, de nem sorolom fel)
tök véletlenül a a rendezők céhe (director's guild) is most akarta őt kárpótolni egy szoborral? a golden blobe-osok is éppen most nyerettek vele? a BAFTA is azért jelölte rendezői díjra, mert megszánta? (nevezett társaságokbnál már volt, hogy nyert scorsese)
nem lehet, hogy ők jobban értenek hozzá, mint mi?
"(veszélyesen átlagos adaptáció, tény hogy nagy nevek vannak benne)."
ettől még lehetett az év legjobbja. ha nincs nála jobb.
"Az ő életének főműve a Taxisofőr"
kinek mi tetszett. én azt mondom a dühöngő bika. de. meglehetősen durva év volt. szerintem egy szót sem szólhatott volna senki, de senki, ha az elnök emberei kapja az oscart vagy a hálózat. egyik sem kapta meg, mert a rocky nyert.
"Ha ilyen "bakik" nem fordulnának elő, akkor tényleg igazán elismert díj az oscar lehetne..."
mondom. lehet, hogy én is egyetértek, de valahol nekem kissé fals, hogy egy magyar fiatalember mutat rá arra, hogy ennyi filmes szervezet nem ért hozzá:) -
Malbeth #95 Hali Tecuo!
A Ben Hur egy ökörség!Szerintem!
Az első olyan film volt amikor a videót felvétel közben leállítottam...
Színtiszta történelemhamisítás az egész, egy gagyi sztori! Egyedül a kocsiverseny zseniális benne!! Igaz,akkora bazinagy stadion csak Rómában volt a valóságban,és nem a közelkeleten!
Amúgy az emberiség legnagyszerűbb filmalkotása,melyet felűlmúlni sohasem lehet majd az A Gyűrűk Ura!
A 300 is jó lesz,már nagyon várom... -
#94 De igen az oscar díj mindenkit érdekel. Van azért nívója az oscar díjnak, persze annyira komolyan azért nem kell mindig venni. Persze a Ben Hur és a Titanic a maguk díjáradatával, közönségsikereivel valóban minden tiszteletet megérdemelnek.
De pl. ott van a Chicago, vagy a Tégla (veszélyesen átlagos adaptáció, tény hogy nagy nevek vannak benne). Scorsese megkapta élete első oscarját (lol) egy olyan filmjéért ami pont nem érdemelte volna meg. Az ő életének főműve a Taxisofőr (amiért nem kapott és ezt most ezzel a díjjal próbálták behozni- kár). Persze ezért van az életműdíj, amit viszont most Morricone (neki is az első oscarja) kapott.
Ha ilyen "bakik" nem fordulnának elő, akkor tényleg igazán elismert díj az oscar lehetne... -
#93 Amit írtam a green screen (v h nevezzük) előtt rohangáló 'színészekről' az nem a technika leszólása volt, és nem is azt mondtam h az könnyítés színészi játék szempontból. A hangsúly a fegyverben rohangáláson van, hiszen ebben a színészi játék ki is merül (bár, ne legyen igazam!). Hogy a háttér meg éppen szépiaszínű, elmosott, stb.. az vkinek teccik vkinek meg nem.
A filmet 1ébként én is kivácsian várom, de nem a moziba! (Moziba max 3Ds filmre megyek, amíg itthon nem lesz olyan display.)
Néha szükség van ilyen agyatlan adrenalinos öldöklős filmre és talán a mögött is lehet vmi h a Berliniálén állva tapsolták.. (bár arrafelé lehet az a divat :). -
#92 Nekem az előzetesek alapján nagyon bejön a film.
feliratosan sem gond csak többx kell megnézni!
szal részemről eddigiek 9 pont!
:-D
Jah és a látványvilága miatt szigorúan mozi!! -
#91 Hányszor átsiklottam felette, te jó ég :)
Köszönöm. -
Wittgen #90 Saját véleményem szerint, ha az imdb-n egy film 6.0-nál már elvezhető 7.0 felett pedig már jó filmnek számít. Egyébként szerintem azért volt a kezdetekben 9 fölött a pontszám, mert csomó ember a trailer alapján 10-es és 9-es osztályzatot adott, még mielőtt a filmet látta volna.
Egyébként volt vmilyen műsor, hogy a blue/green screen előtt játszó színészeknek sokkal jobban kell teljesíteniük, mintha valódi helyszínen/díszletek között játszanának, mivel úgy kell csinálniuk, mintha a később cgi cuccok a valóságban is ott lennének. Egy színészre nagyobb feladat hárul, ha el kell képzelnie az adott helyszínt még pluszban.
Egyébként láttam a neten xvid 1.4Gb aviban, de nem töltöm le, mert még tavaly az első előzetes megnézésekor elhatároztam, hogy ezt a filmet moziban nézem meg (meg nyalni akarok az mpaa-nak ).
Látatlanban azt mondom, hogy nekem biztosan tetszeni fog, max csalódok egy nagyot, ha nem. -
#89 Jobb alsó hatos amalgám. -
#88 The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate:
weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C
where:
R = average for the movie (mean) = (Rating)
v = number of votes for the movie = (votes)
m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 1300)
C = the mean vote across the whole report (currently 6.7)
for the Top 250, only votes from regular voters are considered. -
#87 A film IMDBsoldalán jelenleg 8.4 es átlag áll, míg a Top 250es filmek között 8.0 átlaga van. Miért van a legtöbb Top 250es filmnek kisebb átlaga a Top 250 között? -
winnie #86 moritz: ilyen szempontból jogos. -
wanek #85 Te nem láttad. Magadról beszélj. Én pl. láttam. Ugye nem baj? -
moRtiZ #84 Winnie korábbi kommentekből kitűnt, hogy úristen 11 oscaros filmet ne hasonlítsanak egy másikhoz. Az "oscar díjas ezért tökéletes film" utalgatások miatt született meg a comment. -
winnie #83 "hanem azokat amiket jók és én izlésemnek megfelelnek"
van, aki nem ezeket dicséri? -
Apaci #82 Tisztelt művész lelkek, és szakértők!
Ne más döntse már el helyettem, hogy nekem melyik film tetszen, vagy sem!
Majd megnézem és eldöntöm! Miről is beszélünk!?
A cikk végén, jól írta Szekeres Viktor. Én sem a kritikusok vélemény alapján döntöm el, hogy tetszik egy film, vagy sem. Egy biztos! Sok embernek fog tetszeni, és lesznek olyanok is, akiknek nem. Ettől függetlenül, mind a két táborban lévő emberek lehetnek, úgymond jó emberek.
A lényeg az, hogy ne próbálja az ember ráerőltetni a véleményét másokra!
Értelmetlen, és felesleges. Inkább ezt az energiát, más értelmes dologra használjátok fel. Nem véletlenül tart ott az emberiség, ahol tart! Minden szaron összevesznek, vitatkoznak, okoskodnak...
Az OKOS --> nem okoskodik!
Le kellene erről szokni, és akkor talán a világ is jobb lenne! -
moRtiZ #81 Engem az jellemez, hogy nem feltétlen azokat a filmeket dicsérem amit teletömnek hype-al meg aranyszobrokkal (ha megérdemlik, akkor igen), hanem azokat amiket jók és én izlésemnek megfelelnek. Az oscar egy tök jó show, meg lehet nézni csomo szinészt meg trailert, aztán kb. ennyi. -
winnie #80 "A díjak szerintem sem jelentenek sokat pláne az Oscar, "
az oscar is olyan díj, mint a többi. ami oscart nyer, az általában sok más egyéb díjból is hazavisz párat.
és természetesen nagyon sokat jelentenek a díjak. megmutatják, hogy a díjazók ízlésének melyik film felelt meg a legjobban. ennyi. hogy ez senkit nem érdekel, puff neki.
egy oscar díj épp annyira hiteles, mintha te vagy én megmondanánk, hogy melyik a legjobb film. -
winnie #79 "Az Oscar díj kb. lóf*szt sem ér, akkora fos filmek is kapnak Oscart, hogy az döbbenetes. "
ööö, most ez hogy is van? te döntöd el a filmről, hogy milyen. ami neked nem tetszik, nem is lehet oscaros? inkább úgy fogd fel, hogy neked a díjazott filmek annyira nem jönnek be. nem vagy érzékeny arra, amire a filmes szakma. ennyi.
"Pl.: The Hours Ami nyert Oscart, mert tele van híres szinészekkel, de kb. hatalmas fostenger az egész."
jó. nicole kidman kapott oscart a filmért. egy dolog. de miért az oscarra sarkítod le? a filmet jó pár, tucatnyi szervezet jelölte díjra, sokat el is nyert, golden globe-ot nyert. (egy szóval nem mondom, hogy nekem tetszett. elsőre untam, másodikra nem votl rossz - a zenéje pedig pazar, de én nem is hiszem, hogy annyira értenék a filmekhez. azt meghagyom mondjuk a rendezők vagy az írók szakszervezetének vagy a kritikusoknak.)
kissé torz a világképed, ha azt hiszed, hogy minden hozzáértő hülye, aki jelölte a filmet - és te vagy a tuti, mert szerinted fos. -
#78 A díjak szerintem sem jelentenek sokat pláne az Oscar, az 1 majomparádénak felel meg kb..
Viszont az imdb pontok sem.. amire te hivatkozol. :)
A film emlegetésre még visszatérek :) csak erre most nics időm.. -
#77 "2. más igényességi szint."
Ez az. Más az igényességi szint, ennyi. -
#76 Azért hasonlítottam össze, mert ti határoztatok meg olyan stílust, h 'szandálos' film. -
#75 "más igényességi szint"
Hát igen, ezzel is egyetértek... -
#74 Talán a mondanivaló, történelmi hűség... -
Loverman #73 ez valószínüleg inkább téged jellemez, nem az Oscart. de ahogy látom olyan vastag a pofádon a bár hogy ez eszedbe sem jutott. -
moRtiZ #72 Az Oscar díj kb. lóf*szt sem ér, akkora fos filmek is kapnak Oscart, hogy az döbbenetes. Pl.: The Hours Ami nyert Oscart, mert tele van híres szinészekkel, de kb. hatalmas fostenger az egész. Sőt az Oscaros filmek 50%-át alig tudom végignézni (ha valamit elkezdek, akkor végig is nézem, mert csakazértis)