A 300 lealázza az összes szandálos filmet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

atisz: említettem én egy lapon õket? max egy napon. (de, teszem hozzá, ez megint csak ízlés kérdése (amin butaság vitatkozni). nyilván ma sokkal többeknek jön be a tégla, mint a taxisofõr. (persze azokra gondolok, akik még korukból adódóan azt nem látták)

oscar: mivel a sok díj is elismerte scorseset, elrt nem értem, hogy miért szánalom az oscar. inkább csak papírforma. ott is õ nyert. naná. lehetett valami a filmben.

"Nem tudom hogy láttad-e a Véres Gyémántot...érdekes hogy DiCaprio ezen filmben nyújtott alakítása alapján lett jelölve a legjobb férfiszínészi díjra és nem a Tégla miatt..."

nem érdekes annyira. ez csak szimpla taktikázás, hogy ki melyik kategóriába induljon, mindkettõ warner film volt.

"Ráadásul a film aktuaálitása tagadhatatlan: nem fikciót mutat be, hanem egy napjainkban is folyó drámát."

szerintem is jóü volt a BD, 2006 egyik legjobbja, 7/10 simán, de nem ezt hoztam volna ki legjobbnak. pláne, hogy nem én döntök. pl. a will smith film még jobban tetszett, hell a fûrész 3 annál is jobban, most dühöbjek, hogy nem az kapott oscart. egyedül ryan goslingot sajnálom.

"A gond azzal van ha sokan látják így"

és... még többen nem így. az oscart mindig divat fik*zni, jól értesültnek lenni ("szánalomdíj") lehet, hogy igaz, a jelek nem erre utalnak szerintem, de a lényeg, hogy azért könnyû ilyesmit mondani, mert úgysem cáfolhatja meg senki.

pálffy györgy (i? egy f?) itton az egyik legelismertebb rendezõ. õ is scosese rendezését tartotta a legjobbnak. keresek linket, ha kell. õ ért hozzá. én csak rajongó vagyok.

Atisz
Kedves winnie,
A taxisofõrt nem lehet egy lapon említeni a Téglával. Azzal hogy egy film mindenhol "arat" csak az oscar díj elnyerésének esélyét növeli.
A sok díj amit kapott (most és már korábban is) az rendben, de akkor is: mi a legáhítottabb díj a filmes világ történetében? Scorsese nagy rendezõ és elég hosszú ideje rendez már filmeket, mégsem kapott még oscart soha...
Amikor Scorsese azzal poénkodott a díjátadón, hogy "itt valami hiba történt...biztos hogy az enyém?", akkor pont ezen ironizált.

más:
"ettõl még lehetett az év legjobbja. ha nincs nála jobb."

Nem tudom hogy láttad-e a Véres Gyémántot...érdekes hogy DiCaprio ezen filmben nyújtott alakítása alapján lett jelölve a legjobb férfiszínészi díjra és nem a Tégla miatt...
Ráadásul a film aktuaálitása tagadhatatlan: nem fikciót mutat be, hanem egy napjainkban is folyó drámát.

"mondom. lehet, hogy én is egyetértek, de valahol nekem kissé fals, hogy egy magyar fiatalember mutat rá arra, hogy ennyi filmes szervezet nem ért hozzá😊"

A véleményem természetesen szubjektív. A gond azzal van ha sokan látják így

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

meg mindig 8-as atlagot ir top 250-ben 😄

Fogjatok mar, hogy ez nem egy dokumentumfilm. Ez egy fantasy film, ami valos esemenyekre alapoz. Ezermillio videojatekban lathattunk mar efele feldolgozast, nem kis sikerekkel. Egyebkent 8,4 a rating IMDB-n.

zeki
Sziasztok ez a FILM szerintem az ÉV legjobb Filmeje lesz !!! ISZONYATOSAN JÓÓÓ....

ASUS M2N-E,AMD 6000+,2GBram,ATI X1950XT,3*300GB SATA2,19\" TFT SAMSUNG 940N,TRUST PREDATOR MOUSE

atisz. ezt most komolyan mondod?

" (amiért nem kapott és ezt most ezzel a díjjal próbálták behozni- kár). "

a bostoni filmkritikusok, az ohioiak, a chicagoiak, a dallasiak, a floridaiak, a las vegasiak, a new yorkiak, a phonixiek vagy a washingtoniak is szánalomdíjat adtak a taxisofõrért kárpótlásul? (és még jó pár díjat kapott, de nem sorolom fel)

tök véletlenül a a rendezõk céhe (director's guild) is most akarta õt kárpótolni egy szoborral? a golden blobe-osok is éppen most nyerettek vele? a BAFTA is azért jelölte rendezõi díjra, mert megszánta? (nevezett társaságokbnál már volt, hogy nyert scorsese)

nem lehet, hogy õk jobban értenek hozzá, mint mi?

"(veszélyesen átlagos adaptáció, tény hogy nagy nevek vannak benne)."

ettõl még lehetett az év legjobbja. ha nincs nála jobb.

"Az õ életének fõmûve a Taxisofõr"

kinek mi tetszett. én azt mondom a dühöngõ bika. de. meglehetõsen durva év volt. szerintem egy szót sem szólhatott volna senki, de senki, ha az elnök emberei kapja az oscart vagy a hálózat. egyik sem kapta meg, mert a rocky nyert.

"Ha ilyen "bakik" nem fordulnának elõ, akkor tényleg igazán elismert díj az oscar lehetne..."

mondom. lehet, hogy én is egyetértek, de valahol nekem kissé fals, hogy egy magyar fiatalember mutat rá arra, hogy ennyi filmes szervezet nem ért hozzá😊
Hali Tecuo!
A Ben Hur egy ökörség!<#hehe>Szerintem!
Az elsõ olyan film volt amikor a videót felvétel közben leállítottam...<#levele>
Színtiszta történelemhamisítás az egész, egy gagyi sztori! Egyedül a kocsiverseny zseniális benne!! Igaz,akkora bazinagy stadion csak Rómában volt a valóságban,és nem a közelkeleten!
Amúgy az emberiség legnagyszerûbb filmalkotása,melyet felûlmúlni sohasem lehet majd az A Gyûrûk Ura!<#worship>
A 300 is jó lesz,már nagyon várom...
Atisz
De igen az oscar díj mindenkit érdekel. Van azért nívója az oscar díjnak, persze annyira komolyan azért nem kell mindig venni. Persze a Ben Hur és a Titanic a maguk díjáradatával, közönségsikereivel valóban minden tiszteletet megérdemelnek.
De pl. ott van a Chicago, vagy a Tégla (veszélyesen átlagos adaptáció, tény hogy nagy nevek vannak benne). Scorsese megkapta élete elsõ oscarját (lol) egy olyan filmjéért ami pont nem érdemelte volna meg. Az õ életének fõmûve a Taxisofõr (amiért nem kapott és ezt most ezzel a díjjal próbálták behozni- kár). Persze ezért van az életmûdíj, amit viszont most Morricone (neki is az elsõ oscarja) kapott.
Ha ilyen "bakik" nem fordulnának elõ, akkor tényleg igazán elismert díj az oscar lehetne...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Tetsuo
Amit írtam a green screen (v h nevezzük) elõtt rohangáló 'színészekrõl' az nem a technika leszólása volt, és nem is azt mondtam h az könnyítés színészi játék szempontból. A hangsúly a fegyverben rohangáláson van, hiszen ebben a színészi játék ki is merül (bár, ne legyen igazam!). Hogy a háttér meg éppen szépiaszínû, elmosott, stb.. az vkinek teccik vkinek meg nem.

A filmet 1ébként én is kivácsian várom, de nem a moziba! (Moziba max 3Ds filmre megyek, amíg itthon nem lesz olyan display.)
Néha szükség van ilyen agyatlan adrenalinos öldöklõs filmre és talán a mögött is lehet vmi h a Berliniálén állva tapsolták.. (bár arrafelé lehet az a divat 😊.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

ZaJanga
Nekem az elõzetesek alapján nagyon bejön a film.
feliratosan sem gond csak többx kell megnézni!

szal részemrõl eddigiek 9 pont!
:-D
Jah és a látványvilága miatt szigorúan mozi!!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

mellon
Hányszor átsiklottam felette, te jó ég <#falbav> 😊
Köszönöm.

Saját véleményem szerint, ha az imdb-n egy film 6.0-nál már elvezhetõ 7.0 felett pedig már jó filmnek számít. Egyébként szerintem azért volt a kezdetekben 9 fölött a pontszám, mert csomó ember a trailer alapján 10-es és 9-es osztályzatot adott, még mielõtt a filmet látta volna.

Egyébként volt vmilyen mûsor, hogy a blue/green screen elõtt játszó színészeknek sokkal jobban kell teljesíteniük, mintha valódi helyszínen/díszletek között játszanának, mivel úgy kell csinálniuk, mintha a késõbb cgi cuccok a valóságban is ott lennének. Egy színészre nagyobb feladat hárul, ha el kell képzelnie az adott helyszínt még pluszban.

Egyébként láttam a neten xvid 1.4Gb aviban, de nem töltöm le, mert még tavaly az elsõ elõzetes megnézésekor elhatároztam, hogy ezt a filmet moziban nézem meg (meg nyalni akarok az mpaa-nak <#papakacsint>).
Látatlanban azt mondom, hogy nekem biztosan tetszeni fog, max csalódok egy nagyot, ha nem.
Sadist
Jobb alsó hatos amalgám.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate:

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:
R = average for the movie (mean) = (Rating)
v = number of votes for the movie = (votes)
m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 1300)
C = the mean vote across the whole report (currently 6.7)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

mellon
A film IMDBsoldalán jelenleg 8.4 es átlag áll, míg a Top 250es filmek között 8.0 átlaga van. Miért van a legtöbb Top 250es filmnek kisebb átlaga a Top 250 között?

moritz: ilyen szempontból jogos.
Te nem láttad. Magadról beszélj. Én pl. láttam. Ugye nem baj?
Winnie korábbi kommentekbõl kitûnt, hogy úristen 11 oscaros filmet ne hasonlítsanak egy másikhoz. Az "oscar díjas ezért tökéletes film" utalgatások miatt született meg a comment.

"hanem azokat amiket jók és én izlésemnek megfelelnek"

van, aki nem ezeket dicséri?
Tisztelt mûvész lelkek, és szakértõk!

Ne más döntse már el helyettem, hogy nekem melyik film tetszen, vagy sem!
Majd megnézem és eldöntöm! Mirõl is beszélünk!?
A cikk végén, jól írta Szekeres Viktor. Én sem a kritikusok vélemény alapján döntöm el, hogy tetszik egy film, vagy sem. Egy biztos! Sok embernek fog tetszeni, és lesznek olyanok is, akiknek nem. Ettõl függetlenül, mind a két táborban lévõ emberek lehetnek, úgymond jó emberek.
A lényeg az, hogy ne próbálja az ember ráerõltetni a véleményét másokra!
Értelmetlen, és felesleges. Inkább ezt az energiát, más értelmes dologra használjátok fel. Nem véletlenül tart ott az emberiség, ahol tart! Minden szaron összevesznek, vitatkoznak, okoskodnak...
Az OKOS --> nem okoskodik!
Le kellene errõl szokni, és akkor talán a világ is jobb lenne!
Engem az jellemez, hogy nem feltétlen azokat a filmeket dicsérem amit teletömnek hype-al meg aranyszobrokkal (ha megérdemlik, akkor igen), hanem azokat amiket jók és én izlésemnek megfelelnek. Az oscar egy tök jó show, meg lehet nézni csomo szinészt meg trailert, aztán kb. ennyi.

"A díjak szerintem sem jelentenek sokat pláne az Oscar, "

az oscar is olyan díj, mint a többi. ami oscart nyer, az általában sok más egyéb díjból is hazavisz párat.

és természetesen nagyon sokat jelentenek a díjak. megmutatják, hogy a díjazók ízlésének melyik film felelt meg a legjobban. ennyi. hogy ez senkit nem érdekel, puff neki.

egy oscar díj épp annyira hiteles, mintha te vagy én megmondanánk, hogy melyik a legjobb film.
"Az Oscar díj kb. lóf*szt sem ér, akkora fos filmek is kapnak Oscart, hogy az döbbenetes. "

ööö, most ez hogy is van? te döntöd el a filmrõl, hogy milyen. ami neked nem tetszik, nem is lehet oscaros? inkább úgy fogd fel, hogy neked a díjazott filmek annyira nem jönnek be. nem vagy érzékeny arra, amire a filmes szakma. ennyi.

"Pl.: The Hours Ami nyert Oscart, mert tele van híres szinészekkel, de kb. hatalmas fostenger az egész."

jó. nicole kidman kapott oscart a filmért. egy dolog. de miért az oscarra sarkítod le? a filmet jó pár, tucatnyi szervezet jelölte díjra, sokat el is nyert, golden globe-ot nyert. (egy szóval nem mondom, hogy nekem tetszett. elsõre untam, másodikra nem votl rossz - a zenéje pedig pazar, de én nem is hiszem, hogy annyira értenék a filmekhez. azt meghagyom mondjuk a rendezõk vagy az írók szakszervezetének vagy a kritikusoknak.)

kissé torz a világképed, ha azt hiszed, hogy minden hozzáértõ hülye, aki jelölte a filmet - és te vagy a tuti, mert szerinted fos.
Tetsuo
A díjak szerintem sem jelentenek sokat pláne az Oscar, az 1 majomparádénak felel meg kb..
Viszont az imdb pontok sem.. amire te hivatkozol. 😊
A film emlegetésre még visszatérek 😊 csak erre most nics idõm..

Tetsuo
"2. más igényességi szint."
Ez az. Más az igényességi szint, ennyi.

Tetsuo
Azért hasonlítottam össze, mert ti határoztatok meg olyan stílust, h 'szandálos' film.

Atisz
"más igényességi szint"

Hát igen, ezzel is egyetértek...

Atisz
Talán a mondanivaló, történelmi hûség...

ez valószínüleg inkább téged jellemez, nem az Oscart. de ahogy látom olyan vastag a pofádon a bár hogy ez eszedbe sem jutott.

Az Oscar díj kb. lóf*szt sem ér, akkora fos filmek is kapnak Oscart, hogy az döbbenetes. Pl.: The Hours Ami nyert Oscart, mert tele van híres szinészekkel, de kb. hatalmas fostenger az egész. Sõt az Oscaros filmek 50%-át alig tudom végignézni (ha valamit elkezdek, akkor végig is nézem, mert csakazértis)

Kedves Tetsuo!

1, Nyilván láttad már a filmet, és meg tudod ítélni, hogy mennyire játszanak benne a színészek jól vagy rosszul. Ha meg nem láttad, akkor ez így elõre meghatározva kicsit vad.
2, A 300 képregényt egy pif és herkules-hez hasonlítani kb. ugyanolyan mintha azt mondanám, hogy 'komoly' regény az a Ben Hur, mint a Négyszögletû kerekerdõ /Bár ez nem jó példa, mert NKerdõ is igazán igényes/. (Szal hülyeséget azért ne irkálj, 1. más korosztálynak szól 2. más igényességi szint)
3, Az hogy mit emlegetnek mennyi idõ mulva (nameg igy nem is igazán tudod megmondani, hogy mennyi idõ mulva felejtik el ezt a filmet) simán nem oszt / szoroz, mert mi még mindig emlegetjük a The Return of The Living Dead-et, ha meglátunk egy zombis filmet, pedig már az is 22 éves (IMDB 6.9 pont), ráadásul nem is volt hatalmas kasszasiker.

ó, az hogy a kollegának nem esik le, az még oké, de hogy neked sem😊 naná, ez a lényeg. minden film különbözõ, minden filmpárnál fel lehet állítani ezernyi difit - és ezernyi hasonlóságot is.

ezért nem értettem minek belekeverni 11 oscaros filmeket. a 300 egy képregény adaptáció, mely éppenséggel történelmi kalandfilm. ilyen alapon hasonlít a pókemberhez meg a lent említett pár szandálos filmhez. ennyi. nyilván senki nem hiszi, hogy ugyanaz lenne.

(az persze más kérdés, hogy ha lett volna fórum, akkor a ben hur anno jól meg lett volna köpködbe, hiszen mégis csak egy remake, mint ahogy a színészeket sem lehet összehasonlítani a mostaniakkal, mert hiszem, hogy vannak jobbak és rosszabbak is. és te vagy én lehet, hogy fogjuk emlegetni, de mostanában nem nagyon hallom, hogy az ifjúság emlegetné a ben hurt. a 300-at gondolom fogja, de ez off, a zárójel nem számít)
Tetsuo
A difi a 2 között:
A Ben Húr egy komoly regény, (még nekem is tetszett 😄).
A 300 meg egy 'komoly' képregény, mint a Piff és Herkules..

A Ben Húr filmben egész jól játszottak a színészek, jobban mint ma egy hollywoodi filmben bárki..
A 300ban a blue-box elõtt fegyverrel rohangálni nem hiszem h nagy színészi teljesítményt kívánt, nem is valószínû, h látunk komplex dramaturgot.

A Ben Húr idejében még volt filmmûvészet Hollywoodban(L.A.-ben),
a 300 idejében már nem.

A Ben Húrt 48év után is emlegetjük,
A 300at a kutya se foja 24év múlva sem.

Minden spártai borotválta a melkasát?
"nem értem, hogy mi a difi a kettõ között"

Sajnálom. Szar lehet szelemileg visszamaradottként élni. Ha majd a szandálosos - kovbojos - lödözös - szerelmeses kategóriákon kívül újakat is sikerült felfedezned, szólj!
".Az is biztos aki egy hiteles 11 oscárt besöprõ alkotásra számít az ne menjen el megnézni mert ez a film nem annak a célcsoportnak készült!"

a ben hur is szandálos film volt, nem rétem, hogy mi a difi a kettõ között.
Hiába dumál itt bárki bármit,amíg nem láttuk nem tudunk konkrét véleményt formálni a filmrõl.Bár tény hogy a trailer alapján nekem nagyon bejön,mondjuk a Sin City is jó volt,és nem csak én vagyok ezzel a véleménnyel.Az is biztos aki egy hiteles 11 oscárt besöprõ alkotásra számít az ne menjen el megnézni mert ez a film nem annak a célcsoportnak készült!

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

Danecay
Akkor csak én nem figyeltem eddig, bár igaz, hogy feliratos elõzetest sem nagyon láttam, mozis mûsorokat kivéve.

Nethyrrea
látszik hogy marhára utánajártál a dolognak, és teljesen tisztában vagy azzal hogy mibõl készült (frank miller képregénye), és az is teljesen tiszta hogy a rendezõ csak követte a képregény képi világát és cselekményét/mozzanatait.....

inkább ne is postolj ide ha ennyire iqfájter vagy és ennyi fogalmad van a dolgokról.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

jogos, az igaz, de egy 15 mp-es spotot szinkelnek szinte mindig.
a mozis mûsorokban szokott lenni.

"a TV-ben játszott elõzetesük le van szinkronizálva?"

láttál felitatos elõzetest a tévében?😊
"Hát ez elég messze van a "szabad fordítástól", így totál mást jelent ..."

ez a félrefordításra volt példa, nem a szabadra.

ilyesmi gondolok, hogy:

"you look nice, honey. where are you going?"
"mesésen áll rajtad ez a ruha. A boltba tartasz?"
Gladiator
Holnap megyek moziba megnezni! Bebebebebebeeeeeeeeeee<#beka3><#vigyor3>

Danecay
Hát úgy látom, hogy ez a film is erõsen megosztja a közvélemnényt mint ahogy anno a SiN City is tette, de mostanában egyébként is mint tudjuk divat a fikázás, bár sok esetben nem tudni, hogy mire fel, mert egyesek úgy mondanak véleményt valamirõl, jelen esetben egy filmrõl, hogy még nem látták. Én éppen ezért nem tudok véleményt formálni róla, viszont ami igaz, hogy elõzetes (trailer) nem emlékszem, hogy volt rám ilyen hatással mint a 300 trailer-e. Még tavaly amikor véletlenül rátaláltam és még nem volt ekkora hype körülötte, többször is megnéztem egymás után és ajánlottam figyelmébe minden olyan ismerõsömnek akikrõl tudtam, hogy szeretik a filmeket. A trailerrõl csupa pozitív visszajelzést kaptam és ezek után mindenki várta a márciust hogy moziba kerüljön a film. Az én is szinte biztosra veszem hogy a trailer szintjét nem tudja tartani végig a film, de bízom benne, hogy egy jó mozit sikerült összehozniuk a készítõknek. Én nem fogom benne keresni a mûvésziességet és a mögöttes mondanivalót, a lényeg az hogy lekössön és szórakoztasson. Majd meglátjuk. A fordításhoz is hozzászólnék. Mint ahogy másholés itt is jelezve volt a film feliratosan kerül a hazai mozikba, viszont éppen a tegnapi nap valamelyik kereskedelmi csatornán láttam egy elõzetest a filmrõl, de szinkronosan. Lehet, hogy ez eddig is így volt és csak én nem figyeltem, mármint hogy a feliratos filmeknek is a TV-ben játszott elõzetesük le van szinkronizálva? Minden esetre érdekes volt. "THIS IS SPARTA" --> "KEZDÕDJÖN A HARC"

Hát ez elég messze van a "szabad fordítástól", így totál mást jelent ...
Én nem tudom ki az a Heltai Olga, de az összes filmes fórumon negatívan emlegetik fenhangon a nevét.

Most már sejtem miért. 😊
Köszi az életszerû ferdítési példát.

"nincs vmi ojan mozi ahol felirat sincs, csak full angol? 😄"
Ha jól tudom a Mamutban van digitális vetítõterem, ahol néha szoktak adni premier filmeket felirat és szinkron nélkül. Utána kéne nézni, hátha ...

"Jah, mellesleg nekem csak akkor lenne pofám fikazni a Gladiátort ha én jobb filmet tudnék csinalni.)"

ööö, ez a szokásos defenzív reakció - az utóbbi idõk egyik legorbitálisabb baromsága. (komolyan, ki találta ezt ki?)

én egy filmnél se tudnék jobbat csinálni (a gladiátorral sincs bajom), de hadd legyen már véleményem. ne mondhassa az ember egy filmre, hogy rossz, egy tökfeõzelékre, hogy nem finom, egy könyvre, hogy gagyi, agy játékra, hogy ocsmány?
"Mit fordított rosszul korábban, amivel kétes hírnevet szerzett magának?"

mit nem? amellett, hogy az egyik legfuttatottabb szövegíról, õ az aki a legtöbbet is hibázik (szerencsére szojka lászlót már levették a palettáról...)

de igazából nem is ez a gond. engem spec baromira zavar, hogy nagyon, nagyon szabad fordításban nyomul. ami annak nem rossz, aki nem tud angolul, mert kap egy igényes, magyaris szöveget. nekem viszont gáz, ha feliratot akarok olvasni, mert baromira más van az angolban, mint a magyarban. (ugyanazt mondják, de teljesen zavaró)

a 300-ban AE a blogján kiemelte, hogy mit sikerült a this is madness snittbõl összehoznia.

- this is madness!
- madness? THIS... IS... SPARTA!

- eszelõs vagy!
- eszelõs? EZ... ITT... SPÁRTA!
Hát én nem vennem egy kalap alá a Gladiátort meg az imént kivesézett filmet. A Gladiátor nekem bejött, sokszor megnéztem és meg is fogom nézni még jo párszor. A 300 szerintem másról szól és más stilusban. Felesleges hasonlítani. (Jah, mellesleg nekem csak akkor lenne pofám fikazni a Gladiátort ha én jobb filmet tudnék csinalni.)