Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elhiszem, de akkor vess egy pillantást a képemre (amit beszúrtam), azt nem õ rajzolta hidd el.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

light00
Sry, igy este nem szeretnék oly sok hszt visszaolvasni, de linkelne nekem valaki valamit erröl a Haeckel csalás-ügyröl?

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

light00
Ez is ugyanazt hajtogatja. VÉLETLEN.
nem voltak, vannak, lesznek véletlenek. Valamely külsö hatásra reagált mind, mikor mutálodott.

Ma már többször nem írom le, h a hamisított Haeckel rajzok szerepelnek az összes magyar ált. isk biológia tankönyvben, meg az Emberi test c. 1980 körüli kiadású könyvemben is.( meg a régebbiekben is)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Szó ne érje a ház elejét:

Másik link.

Na lehet olvasgatni 😊

Csalók pedig mindenhol voltak, vannak és lesznek is 😊

Kicsit belekóstoltam a paleontológia történetébe is ott aztán ment a muri rendesen 😊 Gorilla és ember koponya összeillesztése, aminek a NG is bedölt... stb. De extrém példák is voltak, még a paleontológia hajnalán a diákok vezették meg a tanárukat úgy, hogy leleteket ástak el neki. Volt, hogy megfaragott üstököst is 😊)) A tanár ezután kezdte furcsálni a dolgot hihi.

No de a másikoldalrol is egy link:

Áltudományok?

Ja és ezt nem Haeckel rajzolta.

Mindenki eldöntheti, hogy hasonló vagy sem feltéve, ha nem Photoshop 😊

Elolvastam a Haeckel féle csalásról szóló cikket.

Egy-két észrevétel:

1. Kreacionista publikálja egy kreacionista lapnak.

2. A konkrét csalás bizonyítékait nem fejti ki, de állítólag ugyanezen magazin korábbi számában leírták.

3. Állítólag még mindig Haeckel 24 rajzára támaszkodunk, ami 1866-ból származik. Kérdem én józan paraszti ésszel ez tényleg így lenne? Persze, hogy nem.

3. Azért azokra az ulrahangos képekre támaszkodva is amit bemutat nekem épp annyira hasonló, mint különbözõ. Mindjárt teszek be egy másik ultrahangos képet is, de az valószínüleg meg lett hamisítva 😞

4. Azért amit igazán vártam azt is megemlíti, azokat a folyóiratokat amiben még megjelent a csalás ténye pl.: Science, New Scientist. De sajnos link nincs 😞

Az, hogy Haeckel csalt-e a rajzoknál vagy nem az mára már teljesen érdektelen, hisz már élõben is megtekinthetjük a különbözõ fejlõdési stádiumokat saját szemünkkel is.

Nem paradoxon, hanem kissé álmos vagyok 😄
sry 😄

light00
már nem azért, de paradoxon amit leirtál. Vagy fogalmad meg rendesen, mert amit jelent:
két faj közös öse akkor létezhet, ha az egyik faj a másik öse. Ha közös ösük van, hogy lehet egyikük a másik öse?

Én óriási ember csontvázáról beszélek, ami ugyebár ellentétes az eddigi tudományos feltételezésekkel.

Közös õs csak akkor jöhetne szóba, ha valami miatt egy faj a másiknak az õse lenne.

<< Leközölnéd? A többi tudós azonnal megenne reggelire, és bármilyen hiteles is lenne a leleted, akkor se ismernék el. Még most ( az internet korában) sem.
Ambro is ezért hallgat. >>

Óóóóó, közeledünk a csúnya összeesküvéselmélethez.

Ha az a tudós azt akarja hogy elismerjék a kibaszott elméleteit, bizonyítékokkal kell azokat alátámasztania. Nem azért nem teszi mert fél hogy akkor akkor a tudós haverjai nem ölelnék a kebelükre, hanem mert NINCS ilyen bizonyítéka. Ha hiteles lenne a bizonyíték, kurva nagy hírnevet szerezne magának, a haverjai is belemennének a kebelölelgetésbe, semmit nem vesztene. Ehelyett nem hozza nyilvánosságra a NEM LÉTEZÕ bizonyítékot, és inkább arról papol hogy márpedig az összeesküvés...

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Én hiszek a sajtó erejében 😊

És ki ne akarna sztár lenni, fõleg az egoista tudósok. Sok embert akartak megenni reggelire (néhány hamuvá is vált), de idõk kérdése és kiderül. Az ellenzõk mellett támogatók is akadnának minden bizonnyal.

guardian hero
Igazad van, pont ez történt, mikor óriási sárkánygyíkok csontvázára bukkantak, ezért nem tudunk ma a dinoszauruszokról.

Ne magadból indulj ki <#idiota>

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Mégis mi számítana nálad megfelelõ közös õs leletnek? Egy egymillió éves megfagyott majom, akinek az ölében szintén megfagyva egy emberi és egy csimpánz csecsemõ van? LOL 😄

Az nem gond, hogy a rendszertani fa érdekes módon tökéletesen fedésben áll a fosszíliák modern kormeghatározással megállapított korával? Hogy pont olyan sorrendben jelentek meg a fajok a Földön, ahogy a rendszertani fejlõdéssorrend megkívánja? Érdekes módon egyetlen emlõs, vagy madár, neadjisten kétszikû fosszília sem került elõ a devonból, ellenben az átmeneti madár-hüllõ fosszíliák kivétel nélkül a késõ-Jura és Kréta korból valók, mint ahogy az emlõsök hüllõ-õsei közül egyik se élt a Perm elõtt.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Gondolj bele!
Ha mint régész kiásnál teljesen véletlenül ( mondjuk egy út, vagy valami ásásakor) egy igazi óriás csontvázát vajon mit tennél?

Leközölnéd? A többi tudós azonnal megenne reggelire, és bármilyen hiteles is lenne a leleted, akkor se ismernék el. Még most ( az internet korában) sem.
Ambro is ezért hallgat.
Vagy csak nagyon szerény 😄

light00
Ez viszont legnagyobb valoszinüséggel közös életutat, tehát közös öst feltételeztet.

Én azt még alá is írom, hogy nem fedi a valóságot, de hogy jelenleg ez áll hozzá a legközelebb az nagyon valószínû.

Olyan nincs, hogy valami helyett nem mondok alternatívát. Akkor semmi súlya nincs a dolognak.

Ui: Már pedig gravitáció nincs, mert CSAK!!! hmm

Ez azért húzos, mert sokkal több jogalapom van azt mondani, hogy közös õs létezik akkor, ha már csak 1-et is találtam.

"Már így is túl közlékeny voltam... "

Te valami marha nagy benfentes lehetsz az X-aktáknál 😊) (kár, hogy az is csak egy mese volt)

Lentebb írta, h õ sem tudja, de ami most van, az nem fedi a valóságot.

Hogy miért hasonlítanak ennyire ?
Azonos építõelemek, DNS...

Jósok hsz nem olvasom el 😊

Ambrotól csak annyit kérdeznék, hogy ha az evolúció elmélet hazugság (cöcö), akkor szerinte mi a helyzet?

Kerek perec mondja ki. Tervezés? (Isten, egyéb).

Pharaoh
DNS vizsgálatokkal már majdnem "napra" pontosan meg lehet mondani, hogy mikor vált szét két faj fejlõdése.

Ron Ragm
Szervusz.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Egy elmélet nem lehet hazug. Hamisított bizonyítékok közül is az embriós kép van nagyon felemlegetve, de ez nem az evolúciót cáfolja, hanem hogy az egyedfejlõdés a késõbbi szakaszban megismétli az evolúciót. (A képek viszonylag fejlett stádiumtól kezdõdnek, duh)

By 😞

light00
Már megbocsáss, de ami valamit nem lehet bizonyitai, addig nem leeht rámondani az ellenkezöjét sem, hogy hazugság.
Én sem tagadom Istent, sehol nem irtam, mert amig valaki "be nem bizonyitja" hogy nincs, addig megvan az esélye hogy van.
Másrészt a közös ös közelnem hülyeség, mert 200éve még azt sem tudtuk, volt-e dinoszaurusz.
Lehet hogy csak felesleges tulbonyolitás, mert nem udjuk miért hasonlitanak ENNYIRE egymásra.

guardian hero
Egyébként annak a bizonyítására, hogy a mutációk továbböröklõdhetnek, elég ha egyetlen továbböröklõdõ mutációt találunk (ugyanakkor rengeteg ilyet találtunk már, kezdve az antibiotikum-rezisztens vírustörzseknél bizonyos muslicafajok fehér szemszínén át egészen az örökletes betegségekig).

Ha viszont valaki azt akarja bizonyítani, hogy mutáció tartósan nem öröklõdhet tovább, arra nem elég bizonyíték, ha egyetlen fajnál egyetlen (vagy akár jónéhány) mutációt talál, ami nem öröklõdik...

Egyszerû logika. De józan paraszti ésszel is felfogható szerintem.

Most mennem kell, sziasztok!

"A tudósok csupán azt állítják, hogy lehet, hogy közös õssel rendelkezünk."

Már régen nem állítják. Úgy értem egy valódi tudós nem fog neked ilyesmit mondani. A képzetlen, megvezett tanárok közül vszont sajnos sokan. Hiába mutatsz rá a múzeumi látogatáson bármelyik õslényre és kérdezed meg tõle, hogy az volt-e a mittudoménminek a kolibrinek az õse, azt fogja mondani, hogy nem-egészen, hanem a két élõlénynek egy közös õe volt. Sajnos ott a logikai bukfenc, hogy még nem találták meg annak a közös õsnek a fosszíliáját. Egyikét sem. Mindre ugyanez a válasz. "Nem pont az, hde kettõjük közös õstõl számazik." Sajnos nincsenek közös õsök! Már régóta tudjuk, de képtelenség helyette mást tanítani. Nincs mit. Ahhoz az egész dolog hamis, (más szavakkal: hazug) voltát fel kellene tárni. De ugyan ki merné elvállalni ezt a hálátlan szerepet? Én biztosan nem! Már így is túl közlékeny voltam...

Ron Ragm
Én is olvastam azt a cikket, de ott azt írták hogy sikerült. Na?
Ez a probléma, mert ugyanígy mondhatok igazat, vagy akár lehetek az aki hazudik...

light00
Épp ezért LEHET rola vitatkozni. Mert nincs megszilárditva hogy ez van és kész. Szerinted se lenne értelme olyan topikot nyitni, hogy 1+1 az mennyi, ugye?....

guardian hero
Egy szóval nem mondtam ilyet.

Ugyanakkor ha szén alapú élet jönne létre, valószínûleg sok tekintetben hasonlítana a földire. Ez például egy igen érdekes kérdéskör.

Ron Ragm
Van értelme olyan dolgon vitázni több oldalon át ami nem lett hitelesítve

Pedig a tudósok gondolom direkt próbálták tenyészteni a kis mutánsokat.. és még így sem ment..

"már megint a milliok."

Emberi hibámra tapintottál rá. Igen, én hajlamos vagyok költõi tulzásokba esni, ha valóban tudományos bizonyossággal bíró dologról beszélek. Kérlek nézd ezt el nekem.

Hátha még a többi hibámat is ismernéd...

light00
Akor légyszives olvasd el a két irományt, amit nem linkeltem, csak emlitettem.
És a 4. generácioig fennmarado mutácio is azért tünt el mert NEM volt rá szüksége az adott lénynek.

Ezt nem tudhatom, mire akarták "rávenni" a legyeket..
De változtatni mesterségesen nem lehetz, akkor logikusan feltételezhetõ, h "véletlenül" meg sok kis lépésen keresztül sem lehet.
Akkor mégis mi ez a nagy változatosság? ~ 1millió 200 ezer faj?

"Sztem ezt ne itt tárgyaljuk ki!
Inkább a Biblia értelmezése topicban !"

nem kitárgyalás végett linkeltem be. Inkább azért, hogy lássuk, rengeteg információnk van, de nem vesszük komolyan õket. Mióta a Brúnó-fiút, -közülünk egyet-, megégetett a vallás, azóta mi is csuklóból elutasítunk minden abból az irányból jövõ információt. Pedig ez nem túl bölcs viselkedés a tudóstársadalom számára. Minden információt be kellene gyûjteni és csak a megfelelõ vizsgálódás után kellene (lehetne) kidobni. Sanos az evo-elmélet annyira rányomta a bélyegét a tudatalattinkra, hogy képtelenek vagyunk valóban elfogulatlanul viselkedni. Van aki ezt már 65 évvel ezelõtt belátta:

"A józan ész a tizennyolc éves korban összegyûjtött elõítéletek gyûjteménye."

Na? Kitõl idéztem ezt a mondást? :-)

Látod, ez csak 1 jóslat. Amit megpróbálsz az evo elmélet alapján adni. De bizonyítani nem tudod.

light00
már megint a milliok. hol élt addig egyetlenegy ember is, hogy millio kisérletet elvégezzen? nem 100, nem 200, hanem lehet, több ezer generácio alatt, de ha valamilye állatot, mondjuk nyulat, egeret, szapora(!) állatot bevágsz valamely sötét helyre, és ott lesz sokszáz generácion át, igenis a látását el fogja veszteni, s valahogy mégiscsak tud tájékozodni.

Pharaoh
a lézerlátás az meg milyen?

Pharaoh
Ha az nem volt jobb, akkor valóban eltünik. Lehet nem sikerûlt hasznos mutációt létrehozni, vagy nem volt elég nagy a szelekciós nyomás

"Ha nem adsz okot, nem fog lézerlátásuk fejlödni."

Ez a beállítottság feltételezné a fejlõdés kikényszeríthetõségét. Sajnos el kell keserítselek. Ez nem lehetséges. Tudományos kísérletek milliói igazolják. Egyébként logikai úton is beláthatod. A kikényszítés feltételezné, hogy a spontán mutáció helyett egy nagyon-is tervezett mutáció (illetve mtáció-sorozat) következzen be, méghozzá gyorsan. Ugyanis a kikényszerítésre adott válasz nem húzodhat el, mert akkor ugyem már nincs semmi értelme sem a válasznak. Szóval sajnos ez felejtõs dolog. Természetesen gondolkodhatsz rajta. Agy-gyantának kiváló az ilesmi. Csak ne tartsd igazságnak, mert nem az.

light00
Nem. A véletlen megint kisarkitás, amit a közember a könnyebb megértés érdekében vett át. Mert sok hülye ezt tartja. A véletlen azt jelentené hogy a populácio minden egyede másképp nézne ki/mutálodna/evulálna. De nem ez van. A helyzetre, a körülményre reagált a lény.
A vakond nem azért rendelkezik érzékeny orrszörökkel, centis karmokkal, mert "véletlenül" odamutálodott.
A bálna sem jokedvböl használ szonárt.
A madarak is mások, mert más táplálék volt körülöttük, másra kellett átállni.
Pl.: az afrikai Viktoria-toban lévö 3féle bölcsöszáju hal történetét, és Darwin (nem evolucioelméletét) pintyekkel valo kutatási anyagát célszerü elolvasni.

A gyümölcslegyeknél a 4. gen. után eltûnt bármilyen mesterségesen elõidézett mutáció. Ambro szerint..

mikike
ezt is ki dönti el?
te?
vagy a házigazda?

a lézerlátás hol nem hasznos?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth