Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De az nem vita, ha õ mindent tagad, azonban semmit sem hoz fel helyette.
Walk the Talk.
nem tud mindent
ezért ne higgyjetek neki és ne gondolkozzatok, mert ti is így járhattok!!!
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
A te mondani valód ebbõl áll:
- Nem tudom.
- Fogalmam sincs.
- Ez nem érdekel.
-Sehogy se gondolom.
- Sõt tippem sincs.
- Az amit ti mondtok az biztos nem lehet úgy, mert ez bizonyított, szóval lehetetlen. Bármit is állítotok az nem állja meg a helyét. Egyébként azt nemtudom, hogy akkor mi van.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Walk the Talk.
A topic témája csak símán :Az evolúció
De megfogadom a tanácsod.😊
Walk the Talk.
Figyelj, ez téma engem nem érdekel. A biológiai evolúció igen. Ha nincs mondanivalód azzal kapcsolatban, akkor engedelmeddel én távozom.
Sziasztok!
Én tartom magam a fórum témájához, és nem káromkodom.
Jó lenne már, ha a tagadók belátnák, hogy az evolúció nem jelent feltétlen egyet egy új faj megszületésével. Sõt az az új faj is valaminek az "utóda".
Walk the Talk.
De Te is megtehetnéd, hogy min egy példával elõrukkolsz, ne csak azt hajtogatni, hogy f*szság az egész.
Walk the Talk.
Igen.
"A "szellem" nem a része???"
De, szerintem is az.
Nem gondolom így. Egészen pontosan sehogyse gondolom. Nincs tippem rá.
Te az emberi kapcsolatok, az élet ok-okozati összefüggéseirõl beszélsz. Nem bonyolult dolod, de te igyekszel túlbonyolítani. Miért? Mi köze ennek a biológiai evolúcióhoz, amirõl itt beszélgetünk?
A "szellem" nem a része???
Walk the Talk.
Ha Diana nem lett volna a királyi ház tagja, nem üldözték volna a fotósok akkor lehet, hogy még ma is élne, bár lehet, hogy nem. De mindegyik a "rend". A rend nem azt jelenti, hogy így van jó, hanem, hogy az ok azt okozatot hozta létre. És mivel elképzelhetõ, hogy valami keresztezi eredeti célunkat, megváltozik a rend, vagyis ez a káosz. Másképp nem tudom elmagyarázni.
A Nagy Bumm idejében az anyag, és antianyag mennyisége kritikusan azonos volt. Ha csak egy százalékkal is több az antianyag, most nem dumálnánk egymással. Káosz<->rend. Vagyis egyik következik a másikból.
De, ha nem így van, akkor várjuk a bibliai jóslatokat, hiszen Õ úgyis mindent eldöntött már elõre.
Walk the Talk.
Ha nem tudod mirõl szól káosz elmélet akkor ne a nevébe köss bele htx-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Szóval a káosz nálad a rend? Ha szabad érdeklõdni akkor a rendezettség nálad micsoda?
"Itt valaki a mikro, meg a makro evolúcióról beszélt. Ez csak szõrszálhasogatás."
Én voltam és nem szõrszálahasogatásnak szántam. A részletezés a jobb érthetõséget célozza.
"szerintem beszélhetünk szellemi evolúcióról is."
Persze, csak elõbb végezzünk tisztességgel a biológiai evolúcióval.
Tehát te elutasítod a mut-rep-szel szerepét? Az alkalmazkodás nálad pontosan mit jelent?
Ez tökéletes, de lásd be, hogy a véletlent, vagyis a káoszt, nem vonatkoztathatod el a körülmények létrejöttétõl. Vagyis jósolja meg, hogy a következõ becsapódás milyen hatással lesz a földi élõvilágra. Most a globális felmelegedésrõl beszélnek, de sok tudós azon a véleményen van, hogy ez egy drasztikus jégkorszakot elõz meg.
A káoszt pedig nem szó- szoros értelemben kell értelmezni, hanem káosz=rend.
Csak egy pici példa. Te nem ismersz engem, én sem Téged. Holnap reggel elindulok, s eközben Te is, autóval. Én be akarok érni a vizsgára, Te pedig szintén valahova. De sajna elromlik a féked, és sutty elgombázol. Ezt akartuk? Ugye nem? Nohát ez a káosz. Valójában igazából sha nem tudod milyen ok-okozati összefüggés fog fennállni. Vagy, ha Hitler anyja "akkor" épp összeveszett volna a papával, nics kis Hitler, s nincs II.vh., vagy, ha igen nem úgy.
Ne haragudj, hogy eltértem, de ez is hozzátartozik a témához.
Itt valaki a mikro, meg a makro evolúcióról beszélt. Ez csak szõrszálhasogatás. Evolúci és kész. Sõt, mint ahogy mondtam, szerintem beszélhetünk szellemi evolúcióról is.
Walk the Talk.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Ezért is találták ki a modellezést. Ha felálítunk egy modellt az nyilván nem tartalmazza az összes összefüggést, körülményt egy adott állapotról (pl. állapotmodellezés). Lényeg, hogy annak ellenére, hogy a tökéletesen pontos eredményt nem valószínû, hogy megkapjuk, de kapunk egy olyan eredményt ami a valósághoz nagyon közel áll és amivel simán tovább dolgozhatunk.
Teljesen felesleges belegondolni abba szempontba, hogy az elmélet keletkezésekor milyen szempontokat vett figyelembe, mert ez az eltelt idõ során nagymértékben kibõvült. Az evo-s elmélet nem egyezik meg ma már azzal amit Darwin kitalált, hanem abból építkezett és az alapgondolatok már akkor is helyesek voltak.
Az evo. ma is mûködik és olyan körülményeket vizsgálhatsz amiket csak akarsz, ha csak ez lenne a probléma.
"nem ismert körülmények medrében lezajlott, irányítatlan mutációsorozat"
Itt milyen ismeretlen körülmény van? biztos van, de nem olyan mértékû lehet, hogy húha. Mutációsorozat hol zajlik le? Mondjuk egy állatban tudtommal. Azon belül azért sok ismeretlen körülmény nem lehet. Környezetnek vajmi kevés köze van hozzá.
"állítólag gondolkodás"
Ezt nem igazán értem. Én nem venném bele az elmélet magyarázásába.
"nem tudományos elmélet"
Nagyon sok ember szerint az.
"amibõl a teljes emberi civilizáció-kultúra pl. kimarad."
Ez számomra természetes. Ugyanis nem errõl szól.
"A vicc az persze, hogy éppen ez a "kimaradt kultúra" hozta létre magát az értelmezési keretet. "
Lehet, hogy a papucsállatkák már rég kitalálták, de azóta sem árulták el nekünk. (Ez amondat kb. vetekszik a tiéddel.)
Én mondtam, hogy meg kell dolgozni az 1774-eshez, de legalább egy oldalon megtalálhatsz mindent hozzá, nem kell forrásmunkákat keresni hozzá.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Most tessék jól figyelni!
Nyilván nem mi döntünk arról, legyen-e, létrejöjjön-e bármilyen külsõ körülmény (ennyire ne nézz már hülyének Guardian).
Amibe viszont nagy beleszólásunk van az az, hogy mit veszünk figyelembe mint "külsõ körülményt", és én meg épp errõl beszéltem.
Mivel nem állíthatjuk, hogy kielégítõen ismerjük a befolyásoló tényezõket nem lesznek egzakt, tudományos következtetéseink Eredetünket illetõen.
Namármost ettõl még mûködhetne az evolúciós elmélet.
De mivel maga az elmélet keletkezése is éppen ennyire esetleges körülményektõl függ, (nem ismert körülmények medrében lezajlott, irányítatlan mutációsorozat; állítólag gondolkodás) nem tudományos elmélet ez, hanem csupán egy szûk értelmezési keret, amibõl a teljes emberi civilizáció-kultúra pl. kimarad.
A vicc az persze, hogy éppen ez a "kimaradt kultúra" hozta létre magát az értelmezési keretet.
De, hogy idézzek: Meryima " bolondnak bolond a párja"
Ez nem sértés, csak bogozd ki az értelmét.😊
Walk the Talk.
Nincs saját gondolatod.
Pl aki aranyat lel, gazdag lesz. Jó mi?
Walk the Talk.
Igen, az. Kielégítõ. Csak azt nem értem, hogy tõlem mit vársz ezzel kapcsolatban.
Nézd, most van egy kis idõm, de úgy érzem fölöslegesen vesztegetem el itt ilyesmikre. Ha van kérdésed, tedd föl érthetõen. Ha nincs, akkor bye!
Mely mondatod volt az melyben válaszoltál a pórias / na jó, parasztos / kérdésemre.
Kezdd elölrõl. Fel a fejjel.😊
Walk the Talk.
Na a nyers szöveg:
"Nem értem, hogy az elsõ mondatból, hogy következik a második. Mi a probléma valójában? Csak mert lehet megpróbálnám elmondani a véleményemet róla. "
Volt egy állítás abban a hozzászólásban amire ezzel a nyers szöveggel válaszoltam. Ott nem értettem egy õ általa felállított logikai kapcsolatot 2 mondat között. És megkérdeztem ,hogy az elsõ állításból adódó összeférhetetlenség az evol.-val kapcsolatban micsoda. Ha ezt sikerül felvezetnie, akkor el tudnám mondani avéleményemet (egyet tudnék érteni vele vagy pedig nem).
Addig nem tudok válaszolni, véleményt kifejteni, mert nincs mire.
Remélem kielégitõ volt 😊
Olvasd el mégegyszer: #1747"
Fejtsd ki légyszíves érthetõen, hogy mi a problémád.
Sajnos alapok nélkül nem fogod tudni felfogni a különbséget és az egyezõségeket.
Szívós munkával kiharcoltad magadnak azt, hogy el sem olvasom többet amit írsz.
Bye!
Olvasd el mégegyszer: #1747
Ettõl nem lettem okosabb."
Magam is gyakran járok így. Nincs benne semmi meglepõ.
Mióta itt vagyok ez az elsõ mondatod ami a topik tárgykörét érinti. ...és ez is butaság. Sajnos azért nem tudsz helyesen értelmezni, mert nincsenek meg az alapjaid hozzá. Próbáld meg elolvasni és megérteni amit alább írtam. Talán segíthet, (bár ezt már erõsen kétlem).
Ettõl nem lettem okosabb.
Dale Carnegie válaszol helyettem:
"Bármely bolond tud kritizálni, elítélni és panaszkodni - és a legtöbb bolond meg is teszi."
Vagyis a két dolog ugyanaz, csak a szemlélõ által választott léptéket különbözteti meg ez a két fogalom, nem magát a folyamatot. Az ugyanazokon a mechanizmusokon alapul mindkét esetben, ahogy azt a genetikai kutatások bebizonyították.