47
  • Indigo
    Héé! Én sem azt mondtam, hogy meg kell venni minden szart!
    Én is pont úgy vagyok egyébként, letöltök és kipróbálok, mielőtt vásárolok.
  • sathinel
    Ja és vegyél meg mindent? Mint a médiában is azt nyomják amiért fizetnek nekik. Inkább töltök, kipróbálom, majd megveszem. Pár játékot már megvettem, de nem fogok kiadni pénzt csak azért mert mindenhol azt olvasom hogy minden téren a legjobb... 30 vagyok. Lehet hogy még naív, de szerintem elég nagy lehúzás megy amit így kiküszöbölsz. A jó játékot úgyis megveszed mert így tudod élvezni.
  • Indigo
    Ilyen szomorú időket élünk... :( Amit más ember megtermelt, megalkotott azért fizetni kell. Szar dolog, mi?

Sebaj, majd ha elmúltál 12 éves te is felfogod, hogy PC-s játékokért is fizetni kell(ene).
  • startmenu
    Szerintem meg jó a Wow is. Azt is sokan leugatták hogy milyen csúnya gfx, de igazából szerintem az nagyon király, hogy nem találtam sok ugyanolyan helyet, meg akárhova megyek új lények, és a táj is elég szép. Akinek meg nem tetszik az meg úgyse fizet érte. Mint ahogy akik itt flamelnek sem hinném hogy azért pc, mert az milyen occsó, hanem mert könnyű tölteni, meg futtatni játékot, ps3-hoz most meg még meg kell venni PÉNZÉRT...
  • Yv@n
    Nos én azt látom, hogy neked úgy leginkább elég nem vagy képben live-al mint platformmal. Hozzátenném lévén nem vagyok érdekellt a témában, így én sem tudom szerintem a felét sem annak, hogy egész pontosan mi mindent biztosít rajta MS, illetve mik a hátrányai. Ezek hiányában viszont nem tudod l összehasonlítani a kettőt.

Sony-val kapcsolatban nekem egyedül ez a gém3.0 kifejezés nem fekszik most. Pontosan az jut róla eszembe, mint a web2-ről. Valaki kitalálta, hogy ez baromi jól hangzik, miközben gyak nem történt semmiféle akkora ugrás ami egy 'verzióváltást' megindokolna, lévén az adott dolog fejlődése teljesen folyamatos volt. PS3 esetén a game 3 elvileg most a user által gyártott content-et akarja jelölni, mert ez mekkora hatalmas ugrás. ha belegondolsz PC-n ez ezer éve ott van, ott mégsem hívta senki gém3-nak. egyszerűen a kutyát nem érdekellte, mindenki aki ismerte tudomásul vette, hogy van, és hogy jó.

Ez a Home most így nem fogott meg, nem látom értelmét(kb 5 évvel ezelőtt volt nálunk valami set top boxos virtuális térben sétálok és vásárlok kezdeményezés, nekem azt juttatja eszembe), de majd ha látok élőben ps3-at és kipróbálom, akkor úgyis meglátom, hogy van-e haszna.

A live sem különösebben izgatott, amikor ismerősnél box-oltunk, az egyedüli ami valamennyire tetszett benne, az a winupdate szerű BITS alapú update letöltő cucc volt benne, hogy míg te gámolsz, addig, ha van net kapcsolatod, akkor idle prioritásban szedi a meglévő gámáidhoz az esetleges javítást/content kiegészítést.

Mondjuk én a konzollal úgy vagyok, mint a mobiltelefonnal is. Telefon telefonálásra való, nem arra a millió baromságra, amivel az elmúlt években próbálják telezsúfolni. A konzol nálam játék gép. Az hogy azon kívül még mit tud, érdekesség, de teljességgel lényegtelen.
  • NEXUS6
    "A ps3-nak jelenleg nincs ilyen szintű online rendszere. az hogy a beépített böngészőjével lehet netezni, még nem online rendszer. :)"

Igen ez igaz, de azért pontosítanék: jelenleg nincs olyan szitű, de azért a böngészőn keresztül elérhetőkön kívül is vannak olyan netes funkciók, amik már most sem hiányoznak a PS3-ból, és a Home-mal viszont bőven az M$ elé kerül! Szal tudsz borzolni (amit ha jól tudom az x-el nem), tudsz csetelni, tartalmakat letölteni, vásárolni stb.
    Jelenleg a játékosok fittizésére szolgáló achivement szerű megoldás még nics, de mint gondolom te is látod ezt a Home bőven orvosolja majd!;)
  • 2504
    Árcsökkenés!!!!!!!!!!!!!!!
    Egy negy szemétség hogy kiszurnak az EU fogyaztokkal!!!Itt meg lehet venni a 60 GB MODELT csekély 170 e ft-ért
    a Jaoánoknál mega 20 Gb kb 70 e FT
    szal a kettő gép között csak 100 e FT van!!!
    Majd ha 100 alá megyen az ára akkor veszek de addig marad a PS 2 -őm
  • Yv@n
    Tévedsz. Max ennyit láttál belőle.

A ps3-nak jelenleg nincs ilyen szintű online rendszere. az hogy a beépített böngészőjével lehet netezni, még nem online rendszer. :)

Live gold a fizetős legjobb tudomásom szerint. live =/= live.com.

Home bétáról meg:
    * A Home béta fázisa két részre lesz osztva, áprilistól augusztusig zajlik majd a zártkörű tesztelés, ebben körülbelül 15 000 felhasználó vehet részt. 50 000 felhasználóval zajlik majd augusztus és október között a publikus béta, majd októbertől kerül beélesítésre a rendszer.
    * A rendszer letölthető formában fog érkezni a felhasználók gépére, melynek kezdő méretét mindenképpen 500MB alá akarja szorítani a Sony. A további frissítéseket a háttérben szipkázza le a konzol, a felhasználó mindenféle beavatkozása nélkül.
    * A PS Home hivatalosan is támogatni fogja a mikrotranzakciókat, legyen szó felhasználók közötti üzletelésről, kiadók által árusított kisebb játékokról, vagy mondjuk végigjátszásokról.
    * A Home egyelőre csak PlayStation 3-on lesz elérhető, de az idő előrehaladtával a Sony a Microsoft Live-jához hasonló platformot akar építeni a rendszerből. PlayStation Portable és mobiltelefon mindenképpen terve van véve.
    * Több, szponzorált, avagy a Sony által szervezett rendezvényre lehet majd számítani, legyen szó koncertekről, vagy sporteseményekről.

Forrás: hardwired.

Szóval sony is elkezd gyúrni, lévén kapcsolt, hogy lemaradásban van.
  • Commandante
    A múltkor láttam egy 72.000 €-s gyönyörüséget. Nagyobb volt, mint az albiban a szobám. Mikor lehet felugrani hozzád kipróbálni?
  • Dzson
    Tudod, engem fizet a Sony, hogy szidjam az x-boxot meg a microsoftot. :) Évente megkapom a legújabb HD TV-t stb. :)
  • Commandante
    Nem sz@rhatja mindenki a pénzt, úgy mint Te...
  • NEXUS6
    Egy szinten igazad van.

Csak nézzük meg mit ad az M$ online szolgáltatás alatt, az x360 tulalajoknak?
    Ad egy tényleg jól kidolgozott portált, és ennyi. (Ami a dashboard nélkül így néz ki, elég fapados).

Másrészt a PS3-nak is van hasonló online rendszer, ráadásul alapból beépített brózerrel rendelkezik, oda mész ahova akarsz, nincs fenn a videód a Sony portálon megnézed a YouTube-on. És mindezt ingyen, úgy értve azért nem kér pénzt hogy felmehesse az áruházba, csak a vásárlásért, vannak ingyenes demók stb.
    Szal a hagyományos webes portálját a Sony-nak szerintem felesleges is tovább fejlesztenie, minek? Így is kb egálban van az M$ Live-val.

A Home még télleg csak béta állapotban van, és 1 hónapon belül megkezdődik a bétateszt, nem tudom mennyire lesz zártkörű.
    De a Home messze túl mutat azon a szolgáltatáson, ami eddig sztenderd volt.
    Nem egyszerűen online elérhetőség, hanem az amiért az online elérhetőség elsősorban a gépedben van!
  • Dzson
    200e-ért nem vennék tv-t. :) Egy TV 4-600-nál kezdődik. Vagy HD projektor.
  • Commandante
    Miért, neked nem 200k-s TV figyel odahaza? Lúúúúúzer!!!
  • Yv@n
    Nem teljesen vágom miről beszélsz. MS fronton ott figyel a Live. Egy létező, működő online rendszer. Ráadásul hamarosan MS kihozza Win alá is, összekapcsolván így a box-ot és a pc-t.

Ezzel szemben te a sony rendszerén örmködsz, ami még béta állapotban sincs? Hát tényleg baromira le van maradva a konkurencia. :)
  • Pitla
    Hello!
    De azt is vegyétek hozzá ha szép grafikát akartok a ps3/xbox360/stb gépekhez akkor minimum 200k Tv-t kell hozzá venni! Ami azt jelenti hogy ugyanott vagy mintha vennél egy komoly gépet nem? Én is mostmár inkább konzolt vennék csak hát akkor már kéne egy rendes tv is!
  • kanduhr
    Tök egyszerűen fejlesztek belőle. MEgvannak a helyek ahol minimális rátéttel veszem a cuccokat, és úgy egyébként, hallottatok már arról, hogy a régi cuccokat el is lehet adni amikor fejlesztitek a gépet? Sok agyas...
  • Fre576
    Ezt te se gondolod komolyan...
  • adam first
  • NEXUS6
    Mer' ha nem...? Akkor...?

• adam first
    Szerintem pécéseknek és techbuziknak csitt legyen.
  • sathinel
    azért nem semmi PC-n
  • Indigo
    Teljesen egyetértek! Én sem értem mire fel van ez az állandó acsargás a PC-sek és konzolosok között, hogy hány év múlva melyik fogja alázni melyiket és mennyivel... pfff... nagy okosok... Mit számít az?
  • Sanyix
    Nana azért lehet hogy a tömegjátékoknál pc-n csak a grafika számít, de ott vannak a szűkebb rétegeknek (szimulátorosok) készült programok, na ott mindenre egyszerre gyúrnak. Főleg fizika, és mi, mellékesen grafika.
  • NEXUS6
    Sajna tök így van.

A GFX csak 1 dolog egy játék élvezhetőségénél. Sajnos a PC esetében szinte csak erre helyezik a hangsúlyt, pedig a játék fizikája, a környezet összetettsége, vagy az AI legalább ilyen fontos.

A konzolos játékok esetében ezek a tényezők sokkal kiegyensúlyozottabb arányban vannak. A PC-nél meg csak a grafika a grafika és a grafika számít.
    (És itt ismét felhozhatnánk a GTA-t mint példát, csak épp a másik oldalról: a PC-sek nyavajogtak a GFX miatt, de ettől a játék maga még az évtized egyik legjobb játéka!)
  • Mythic
    Egyenlore a PS2-t szerintem ne mérjuk ossze a PS3-al, mint ahogy az akkor megjeleno csúcs PC-ket, sem lehet osszehasonlítani a ma megjelenokkel. A durva az, hogy egy ma megjeleno kozépkategóriás PC kifutási ideje játékok terén szerintem 2-3év. Na most egy kozépkategóriás PC árából megvehetném már 23-án egy horribilis osszegért a PS3-t is, aminek kifutási ideje szerintem lesz min.5 év ha nem 7-8. Nekem pl. a mai játékok grafikája is teljes mértékben megfelel. Volt szerencsém a Gears of warhoz, és úgy érzem, hogy ha ilyen grafikai részletesség mellett én akár 8 év múlva is szívesen játszanék. Nem vágyom 10.000 poligonból álló falevelekre. Szórakozni szeretnék, ha valósághu grafikára vágyom akkor kinézek az ablakon. Ha jó not akarok látni, ránézek a barátnomre és kész. PC-n sajnos nem lesz meg a lehetoségem, hogy az 5 év múlva megjeleno játékokkal játszak a mai gépemen. PS3 esetén viszont ez a probléma már nem lép fel. A kovetkezo generációs konzolokig biztosítva van a hardware rész a kikapcsolódáshoz. Ez kihangsúlyozom, csak azokra a játékosokra illik, akik képesek a mai grafikai megjelenítés mellett is kikapcsolódni, és nem attól érzi jól magát ha a falevél erezetét nézegeti egy autós, vagy akció játékban.
  • NEXUS6
    A Sony GDC-s prezentációja után eszembe jutott még egy dolog.

A konzol előnye az állandó hardver, és az ahogy ezt a játékoknál a program optimalizációjával valódi előnnyé tudják változtatni. Egy cég egy hardver egy szabvány, mindenkinek ezen a pályán kell játszani. Nem mondhatja senki azt mint PC esetén, hogy tudjuk hogy szarul fut a programunk de mindenki vegyen több memcsit, nagyobb vinyót, új gfx karit, töltse le a legújabb pecset és akkor meglátja azt, amit ígértünk. Ami aztán nem biztos hogy úgy is van.
    A konzolnál ez az első pillanatban evidens: oppá szaggat a játék, oppá szar az AI, oppá órákig tölt.
    A PC-nél rengeteg hw, sw gyártó rengeteg termékkel van jelen és a termékük hiányosságait szeretik végsősoron mindenki másra fogni rajtuk kívül. A konzolok ilyen fajta előnye kétségtelen.

A Game3.0 koncepciója már nem csak egy konzol jelentette hw környezetet jelent, hanem azt is hogy egy gyártó, a Sony egy teljesen új paradigma felett rendelkezve az interneten keresztül kapcsolja össze a termékük alá kiadott szoftvereket, egységes környezetet biztosítva a 3rd party gyártókat arra ösztönözve öket, hogy minnél inkább merüljenek bele, használják ki a Sony nyújtotta környezetet.
    Ha más gyártók nem tudnak hasonló koherens felületet nyújtó koncepcióval előállni a közeljövőben, akkor a Sony kihasítja az internet egy darabját és monopol módon ki is aknázza, minden előnyével és hátrányával.

A PC-nél nincs ilyen felület, létezik Second Life, létezik WoW, létezik egy csomó internetes játék alkalmazás, portál stb, de nincs közötttük átjárás.

A M$ volt abban a helyzetben, hogy a PC alatt ilyen környezetet megteremtsen, ha már pl a Vistát 3D OS-nek nevezte. Baxott rá, és most több éves hátrányban van!!!!
  • Sanyix
    "És Ps2-is jó, de 1-2 év után már alig tudott többet a PC-nél."
    Kevesebb is volt az mint 1-2 év... emléxem, én(meg még sokan) a gta3 miatt is morogtam, hogy milyen butított grafikát kapunk pc-re is a ps2 gyengesége miatt, pedig akkor sem volt csúcsgépem (egy 2001-es középkat gépem volt)...
    Ugyanazok a cégek gyártják a cuccokat a konzolokba is, így nem lesz fejlettebb egy pc-nél, max egy szintben lesz egy high end pc-vel.
  • sathinel
    Nagyrészt igazad van, de a mai vidkarikat sem használják ki csak a régi progik, ill új gamék használják. Pl Crytek mozikat megnézed. Nagyon olcsó a PS3 és nagyon király! Nem lehúzom, de a PC-k fejlődése gyorsabb. És Ps2-is jó, de 1-2 év után már alig tudott többet a PC-nél. Nézd meg a 2-évvel ezelőtti árakat és gépeket mik voltak. Blue Ray ahol megjelent a sony ott nyerőben van. A HD DVD lejátszó kerül annyiba itthon mint a Blue Ray író PC-be. Akkor már írni is akarom)
  • Mythic
    Az rendben van, hogy 1-2 év múlva lélegzet elállító grafika várható a PC-n, de:
    1. ezen grafika teljes koru megjelenítéséhez nem mindenkinek van évi 100-200 ezer ft-ja
    2. a PS3-t a jelenlegi állás szerint nagy vétek leírni, a fejlesztok még csak most tanulják kihasználni a konzol adottságait, lásd PS2 esetén mekkora fejlodésen ment át a grafika a megjelenéstol napjainkig, és mindez a hardware változtatása nélkul, ami PC-n is megvalósítható lenne, csak hát akkor nem lehetne eladni az új termékeket( itt érezheto egy csoppnyi átbaszás)
    3. a konzolt nem most érdemes megvenni, Sony jelenleg teljes mértékben kibaszik európai vásárlóival, akinek nem surgos az kivár 1-1,5évet, és durván 100.000forint alatt hozzájut a megfelelo konzoljához, amikor letisztázódik a valódi kép, hogy melyik konzol mit tud, és melyik formátum háború fog nyerni a HD paicon
  • portable
    hehe
    az deszar lenne. Konzolokban az a jó, hogy nem kell öket fejleszteni
  • sathinel
    Várom mikor csinálják meg azt ami a Cyberpunk világokban van hogy veszel egy konzolszerű gépet, és cserélhető a proci, memória ezekben az eszközökben. Cak egy jól megépített vázat kapsz amit fejleszthetsz. Akár több proci, stb.Akkor versenyképpes tudna maradni minden évben, amíg jön az új.
  • sathinel
    Igen és 2 DB-al már elég durván ketyeg. Amikor az első PS3 videókat láttam ledöbbentem hogy agyonveri a PC-t. Erre mostanában olyan videókat látok a neten ahol PC-n a game nagyon durván néz ki. A PS3 tényleg jó, de nem legó. Ezért nem vennék pedig első látásra már megtetszett. A gond hogy egy PC-t én rakok össze, és a PC-k 1 év alatt 4 ráncfelvarráson esnek át minimum. Manapság már nem 1-2 év egy új graf kártya, proci. El tudom képzelni hogy mi lessz PC- PS3 harcból 1-2 év múlva. A játékok pedig mind fent van a Youtoube-n. Nem igazán jön be PC után. Kicsit arcade minden.
  • Zenty
    kisebb?A wii túl van az 5 millión a ps3 meg talán 2 tőt már elérta a valós eladás-ba..

Egyébként ,hogy mit mond egy b kategoriás fejlesztő az eléggé nemérvadó :(
  • bomlat
    Ja,igazad van.Kb ugy,ahogy az NDS se ellenfele a PSP-nek.
    Bár, ha belegondolok a wii és a ps3 között kisebb a különbség,mint a psp és az nds között, tehát lehet hogy az NDS-el ellentétben akár harmadannyi is elfogy a nagy testvérhez képest?
  • Indigo
    Akkor majd én idézem: "The Wii is a piece of shit!"

Ezt egyébként arra mondta, hogy nem tudják portolni rá a Spore-t, mivel a mesterséges intelligenciájához iszonyat gyenge a Wii CPU teljesítménye... Másrészt viszont a Wii nem a komplex számításokra, és nem is a kiváló MI-re van kihegyezve, hanem inkább az úgymond "társasjátékokra", amihez gyakorlatilag nem nagyon kell MI sem...
  • NEXUS6
    "Vettem Wii-t. Ennyit a Ps3-ról"

Hát mivel PS3-at hivatalosan nem is vehettél, hiszen EUban nem adták ki, és a SONY nem igazán támogatja még a szürke importot sem, nem hiszem hogy hosszas mérlegelés utáni valóban jó döntésnek mondanám a dolgot, de te tudod.

Amúgy nem tudom a Wii miért zárná ki, hogy PS3-at vegyél?
    Sem árban, sem másban nem egy kategória a kettő(és Chris Hecker szavait még nem is idéztem).
  • Mythic
    Hallod te akkor valamit bekevertél. Attól mert jó neked arra amire kell a PC-d még nem lesz high-end. :P High-end=felso kategória. Na a PC-k piacán ez durván 3 hónap. Lesz egy jó géped,de nem lesz felso kategóriás. És véletlenul sem vagyok konzol párti, igaz pihenget még egy PS1-es a polcomon. :) De most már a XBOX360 vs PS3 esetén egy jó tv mellett már tényleg érdemes elgondolkodni, hogy áttérek a mindennapi használatnak tokéletesen megfelelo PC-m és a szórakozásra készult konzol kombó mellé.
  • Indigo
    Az örökös PC vs konzol vita...
    Amúgy szarom le, hogy melyik az olcsóbb, ha normális áron lesz veszek egy PS3-at.
  • bardocz
    akkor menyél és vegyél konzolt,2 év alatt semmit nem költöttem gépre és még mindig jó arra amire használom(játék,képszerkesztés,net) és semmi baja 130k-ból lett véve