109
  • Scottt
    Úgy tartom h anime rulz
  • rolika
    ez a faszi úgy néz ki az óriásplakátokon, mint a "kiskabos" :D
  • Maak
    egészségedre...de melyikre gondolsz? a heroes reklámjára? a csi reklámjára? a bsg reklámjára? az rtl, a tv2, a viasat reklámjára?...ja hogy csak beszóltál...az más:)
  • Spikee
    Köszönjük a reklámot.
  • Maak
    lényeg a lényeg, mindegyik sorozat jó a maga nemében, mindegyiknek megvan a tábora, én speciel bírom a csi-től kezdve (hétköznap milyen jó már a viasaton valami értelmeset nézni a két nagy szarjai mellett...) a heroeson át a többi szóbakerült sorozatot is...viszont mindenképpen hiba agyrémnek nevezni a bsg-t...mert ha igénytelen fos lenne, azt mondom...de nem az...
  • Magnetic
    A szinkron tényleg gyengén sikerült, de még szerencse, hogy van eredeti verzió is. Az SG-A szinkronok olyanok amilyenek, de Ronon magyar hangján nagyot nevettem :-)
    Egy ideje már szinkron nélkül nézek mindent, még az HBO-t is.... Remélem egyszer lesznek jó szinkronszinészeink.....
  • entreri79
    ott kezdődik, hogy jó sorozat volt a Dragonball, a Herkules meg a Xena... és kész :)
  • winnie
    "Hanem a megvalósításról. "

ezt aláírom, tökéletesen igaz - és nem célom védeni a csi-t, mint hogy nem is nézem, de azért ott is elég profi a megvalósítás. oké, egyelőre a csi jóval több pénzből készül. kíváncsi leszek, ha a heroesnak nagyobb lesz a költségvetése, akkor tudnak-e jól sáfárkodni vele.

azt sajnálom mindössze, hogy eltompítják a durvuló sjelenteket, amik a sorozat elején voltak.
  • winnie
    "Vagy ha bármi is volt azt max félig sikerült elérnie."

nem vagyok vátesz, de szerintem 1-2 jelzővel sikerült azt totálisan elérni, hogy ugorjon egy rajongótábor:) az más kérdés, hogy ez volt-e a cél és, hogy ez jó vagy sem.
  • Reagol
    Nem, nem az alapötletröl beszélek, amit valóban kismilliónyian feldolgoztak, lásd x-men, vagy x-csapat satöbbi. Hanem a megvalósításról. Láttam már elég sorozatot a, sci-fit, krimit miegymást, itt a lényeg, hogy olyan kifinomultan sikerült megcsinálniuk a heroest, hogy az valóban meglepö és tiszteletre méltó.
  • Reagol
    Olvastam már köszi. De ez ^^ a cikk akkor se lett jól megírva. Nincs célja, mondanivalója az írásnak, pedig ez elvileg fontos kellene hogy legyen. Vagy ha bármi is volt azt max félig sikerült elérnie.
  • winnie
    "de sokkal több fantázia és értelem van benne mint egy Helyszínelök sorozat sokadik újraforgatásábában."

ez pedig szerintem megint szubjektív. a heroes-nak az alapötlete ugye ez az egyben JMS rising stars-a. a CSI: MIami alapötlete meg a CSI.

de szerintem mindkét sorozatban megvan a kellő fantázia, hiszen a nyomozósoknak hetente kell új rejtélyt (és megoldást) produkálniuk, a hősöknek meg hetente új szuperhőst:) (fantázia naná, hogy van a heroesban, remek szórakozás, de nem kell elkönyvelni valami nagyon egyedinek, hiszen a 70-es éves képregényes múltban már mindent megírtak előre)
  • winnie
    reagol: itt van neked tv2-promó a heroes-ról:)

http://www.sg.hu/cikkek/49911

"Bár a nézőnek lehet, hogy elege van a hangzatos titulusokból és minden évben megkapja, hogy indul a legjobb sorozat valamelyik tévén - de a Heroes körüli felhajtás megérdemli a figyelmet. "
  • Reagol
    Igen, kissé RTL promó szaga van ennek a cikknek, vagy csak a tisztelt írója utálja a sci-fit. Nos nem tudom, nézett-e meg valaha egy Heroes részt, de sokkal több fantázia és értelem van benne mint egy Helyszínelök sorozat sokadik újraforgatásábában.
  • winnie
    "kritikáival meg nem kell foglalkozni, mert általában pont az ellenkezője igaz annak amit leír ;)"

1. éppen emiatt kell foglallkozni. az a legjobb, ha az ember talál magának olyan kritikust, akinek egyezik vele az ízlése - vagy totál ellentétes, hiszen ekkor tud ítélni egy kritikából.

2. mivel a sorozatnak nem volt meg a premierje (vagy csak pár éve), azt nyilván a hülye is látja, hogy ez nem kritika, nincs benne az, hogy ez jó vagy rossz, max az, hogy a heroes kötelező sorozat és a csi: miami nézett, de ezek tények. (ilyen alapon a cikk egy hír vagy promócikk, nemtom)

kritika max a tévépremier után lesz, de ilyenre még nem volt példa az sg történetében, so...
  • Natsuto
    Ó csak arra a fránya "küld"-re talált volna valami szinonímát a kedves cikkíró. Egy cikken belül négyszer használni ugyanazt a formulát már több, mint igénytelenség...

"2006 legnézettebb sorozatát küldi a konkurencia ellen"
    "A CSI: Miami helyszínelőket küldi harcra Horatio Caine hadnaggyal az élen"
    "A TV2 egyelőre nem küld konkurenciát az RTL helyszínelői nyakára"
    "Doktor House-t küldjön a rőt nyomozóra"
  • winnie
    "Azért azt szinte biztosra veszem, hogy a hősök itthon szarrá veri a CSI-t...."

a próféta beszéljen belőled, de ezt mire alapozod?

a világon sehol sem veri szét, sőt. pont a hatalmas képregénykultúrával megáldott magyarországon lenne a hősök a CSI-verő? (itthon, ahol teli szájjal röhög a fókusznéző vagy a BK-néző, hogy az egyik ember repül, a másik meg sérthetetlen?)
  • winnie
    de csak annak hiányzik, aki ismeri az eredetit. azt meg nyilván nem érdekli, szóval kissé kétszínű a dolog.

akcentust, megjegyzem, a legnagyobb baromság átvenni. csak akkor szabad, ha humorforrás (gilmore girls, waczak), amúgy csak nevetség tárgyává válna és idegesítené az egyszeri nézőt a sorozat, ha tele lenne cigány és matyókarakterekkel.
  • DjDano
    Azért azt szinte biztosra veszem, hogy a hősök itthon szarrá veri a CSI-t.... Szekeres viktor kritikáival meg nem kell foglalkozni, mert általában pont az ellenkezője igaz annak amit leír ;)
  • Maak
    "Carlson doki akcentusát és beszédhibáját és McKay hadarását és stílusát elég nehéz lett volna"

ez a két dolog nagyon hiányzik a szinkronos verzióból
  • Maak
    mindenesetre a 4400 esetében ez nem sikerült az aliasnak, legalábbis nekem úgy tűnik a nézettségi adatok alapján...mindegy végülis engem sokkal jobban idegesít egy cobra11 c sorozat ami manapság a legnézettebb...már a főcímtől lábrázást kapok...
  • winnie
    "Lehet, hogy nézettségben jobb a RTL, de ha én CSAK a TV2-őn látok jó sorozatot, akkor NÁLAM a TV2 lealázza az ellent"

szerintem sorozatban mindkét tévé ott van, de persze ez ízlés kérdése. mindenkinek más tetszik.

nézzük az rtl-s felhozatalt: kemény zsaruk, ments meg, maffiózók, alias, az elnök emberei, szökés, lost, vészhelyzet, grace klinika, figyelők, odaát, dr. who, harmadik műszak, döglött akták.

szért elég jó, persze mondom, ízlések és pofonok. a tv2 minimum van ilyen jó.

"Nem attól élvezek egy filmet, hogy hány ember látta rajtam kívűl..."

ezt nem is írtam, csak azt, hogy hiába a ku* jó sorozatok, ha a tv2 kevésbé nézett. emiatt kevesebb a pénz, emiatt kevsebb sorozatot tudnak behozni, stb. ha érted az összefüggést.
  • winnie
    "A Stargete-tel az volt a baj (csak azt néztem), hogy a negyedik sorozattól kezdve már nagyon elcseszett volt a sziknron. "

az átlagnéző nem törődik a szinkronnal - a sorozat pedig nézettebb, mint volt anno az első évadokban.
  • winnie
    "A VIASATON MÁR 100 ÉVES SOROZAT FOGJA LEVERNI A SZÜLETETT FELESÉGEKET MEG A 4400-AT?"

ez evidencia, szerintem ezen senki sem votakozik. miért ne verné le? az rtl országos csatorna, a viasat nem. ha az ismétlések még a viastaon is baromi nézettek, akkor az rtl-en milyen nézettek lesznek?

amúgy a feleségeket 930 ezren nézik, részről-részre csökken a nézettsége - az ellene küldött rtl-s filmeket 1,4 millióan látják.

komolyan hiszed, hogy a nem feleségek-nézők bekapcsolódnak a feleségek 2x20-as részébe vagy inkább néznek egy rtl által bereklámozott sorozatot?

az totál egyértelmű, hogy az rtl meg fogja verni a feleségeket, a 4400-at meg pláne. a kérdés, hogy ha jön a house, akkor mi lesz.
  • Molnibalage
    Tudod, ha én TV-t néznék le se szarnám, hogy az ország sokmillió droidja mit néz. Lehet, hogy nézettségben jobb a RTL, de ha én CSAK a TV2-őn látok jó sorozatot, akkor NÁLAM a TV2 lealázza az ellent és ezen a nézettségi mutatók mit sem változtatnak. Nem attól élvezek egy filmet, hogy hány ember látta rajtam kívűl...
  • Molnibalage
    A Stargete-tel az volt a baj (csak azt néztem), hogy a negyedik sorozattól kezdve már nagyon elcseszett volt a sziknron. Feliratosan IS le kellett volna adni legalább késő este. Szerencsére mióta van itthon net. (Már több, mint 2 éve, a 6x20 volt az utolsó rész amit TV-ben megnzétm végig.) Belenéztem az SG-A-ba és későbbi SG részekebe, és FÉLELMETES, hogy még meg sem próbálták az eredeti színészek viselkedését vagy hangszínét eltalálni. (Carlson doki akcentusát és beszédhibáját és McKay hadarását és stílusát elég nehéz lett volna, de LEGALÁBB megpróbálhatták volna. Az ilyen dolgok miatt nem nézek már szinte TV-t. A Született Feleségek is már általában olyan színvonalú, hogy max. háttérzajnak jó, mikoözben dolgozok a gépemen. Kár érte.

Nem nagyon nézek sorozatot, de megnéztem pár Dr.H-t, mert sokan istenítik. Nem rossz, jó beszlósáok vannak benne. A tegnapi rész beszólásai között nagyon ott volt, mikor anyuci előtt felolvasta a bevatakozást tiltó nyilatkozatot, én is ezt tettem volna. Szar ügy mikor dilettánsok ugatnak bele a munkádba.(Itthon ez elég gyakori..)
  • GulaSoft
    Mi van RTL pénzeli az sg-t? Hogy lehet ekkora baromságot írni?
    A VIASATON MÁR 100 ÉVES SOROZAT FOGJA LEVERNI A SZÜLETETT FELESÉGEKET MEG A 4400-AT?
    Szekeres úr kapjál már az agyadhoz!!!
  • winnie
    "na igen...viszont azt sosem értettem, hogy miért az a szombat délután a legjobb időpont a sci-fi sorozatoknak, nem hiszem, hogy ne lenne nézettebb hétköznap esténként,"

1. nézettebb lenne mint szombaton.
    2. viszont a másik adó sokkal nézettebb lenne.

a legjobb relatív nézettség úgy tűnik szombaton érhető el délután. ha bekerülne egy scifi esti főműsoridőbe, akkor szinte bármilyen konkurencia simán elkalapálná:( máshol is így van, durva lenne, ha hirtelen magyarország lenne az első scifi nagyhatalom.
  • winnie
    "Az meg a másik hogy a TV2 sorozatokban porig alázza az RTL-t. Főleg mostanság: 4400, Eureka, SG-A, Heroes. no de kérem mit mutat fel az RTL? :D"

ez egy dolog, hogy baromi jó sorozatokat hoz be a tv2, de attól még az rtl sajnos simán veri a tv2-t sorozatok nézettségében.
  • winnie
    "A Viasaton három különböző helyszínelők megy. Miért akkora durranás, hogy most a retekklubb leadja az egyiket?"

normális? a csi-k iszonyatosan nézettek és az rtl most, hogy végre megszerezte őket, nagyot szakíthat.
  • Magiszter
    Azért a szombat mert statisztikailag akkor pihennek a legtöbben a TV elött. Hétfőt mindenki utálja este már csak aludni megy haza, kedden uyge azért mert tegnap hétfő volt és még megvan a szájízze. Szerda egy jó nap lenne, mert akkor már túl vagyunk a hét felén. Csütörtök is, mert holnap már péntek van. Pénteken mindenki siet haza a munkából és kénylemesen elpihen a családi karosszékben, tehát péntek is jó nap lehetne de akkor már inkább a szombat mikor délelöttől lehet nyomni a sorozatokat. Vasárnap este... hát nem tudom de vasárnap mindenki korábban fekszik le, stresszel, mert másnap jön a Hétfő :D
    Tehát a sorozatokat Szerdán, szombaton érdemes adni, legalább is a keménymagot, illetve csütörtök péntek meg a lágy részét. Hogy melyik hova azt döntse el maga. Én úgy is a gépen nézek mindent :D
  • Maak
    na igen...viszont azt sosem értettem, hogy miért az a szombat délután a legjobb időpont a sci-fi sorozatoknak, nem hiszem, hogy ne lenne nézettebb hétköznap esténként, ugye 4400 és sg1 kivétel...bár a hétfő éjjel sem a legnézettebb időpont valszeg...na mindegy...tuti nem a retekklubon nézem a miamit...
  • Magiszter
    Vicces a cikk írója, valóban :D
    A Heroes számomra az eddigi legjobb sorozat amit valaha láttam (tisztelet a csillagkapuknak). A 4400 fíling meg csak addig tart míg el nem kezdődik a film. Ég és föld a kettő. Láttam a májámi helyszinelők sok-sok részét de én mondom hogy a CSI után már tényleg csak egy kis pukk és nem nagy durranás.
    Az meg a másik hogy a TV2 sorozatokban porig alázza az RTL-t. Főleg mostanság: 4400, Eureka, SG-A, Heroes. no de kérem mit mutat fel az RTL? :D
  • Hoz_Hun
    Amúgy ezt én sem értem. A Viasaton három különböző helyszínelők megy. Miért akkora durranás, hogy most a retekklubb leadja az egyiket?
  • Maak
    rtl erre veri magát? viasaton hányadik évad megy a miamiból? pff...ugyanmár...és miért pont a miami?
  • Hoz_Hun
    "scifi agyrémekkel" A BSG az egyik kedvenc sorozatom. És igen, nem értem az iróniát a k**va életbe. Viccesnek sem találtam. Minek kell ilyet jelzőkkel illetni "holmi" meg "agyrém"? Elenségeket gyűjteni?

Remélem legalább Viktor, meg itt páran jót röhögtek...
  • winnie
    "Sok idióta sorozatfüggő."

LOL

viszont az a baj, hogy filmfüggő még mindig több van.
  • Matyóhímzés
    Nem lehúzás, hanem vicc, irrónia.
    Nemtom miért vagytok annyira felháborodva.
  • sokadikgab
    En me'g nem lattam 1 reszt se a Hosokbol, csak a promot, de szerintem 4400 feelingje van.
  • djukel
    Sok idióta sorozatfüggő.