252
-
dez #172 A materializmus és az ateizmus is vallás... -
babajaga #171 "tudatos nép butítás, TUDATOS csalás- elferdítés, bárány terelgetés "
Ez a vallás. -
imuthesz #170 "A páros szerint minél hevesebb a reakció, annál közelebbi rokonságban vannak egymással az adott fajok. "
nincsenek rokonságban a fajok
"Az életnek egyetlen valódi evolúciós története van, amit nem valószínű, hogy valaha is meg fogunk ismerni" - zárta eszmefuttatását.
már mért ne?
"Schwartz, aki elismeri, hogy az evolúciós biológiával kapcsolatos felfedezések jellemzően csak elméletek."
elméletek?
tudatos nép butítás, TUDATOS csalás- elferdítés, bárány terelgetés -
imuthesz #169
tessék elolvasni az alábbi linket melyet beírtam! -
imuthesz #168 http://www.azevolucioscsalas.com -
Epikurosz #167 Tanulj meg. :-) -
#166 ez mit akar mondani? (nem tudok angolul)
-
sathinel #165 egyébként miért nem hoznak létre összevissza mindent a génteknikával? Mert a vallásos majmok beleugatnak a fejlődésbe és nem engednek kísérletezni az őssejtekkel pedig már tudjuk hogy az időssekben is van csak kevesebb mint a fiatalokban.... -
sathinel #164 Persze hogy nem tudnak... A vírusok szerinted hová tartoznak? illetve azok az anyagok amiket manapság használnak? Pl csak nézz szét a chip-ek gyártásában vagy a vírusok, új növényi génmanipulált növények, illetve a mesterséges klónok? Ezeket valójában nem a tudósok hozták létre csak imádkoztak és isten teremtette eléjük...
Az új tengeri fajokat is úgy találták meg hogy megnyít a tenger és ott voltak a halak. Sok mindent köszönhetünk a mindenhatónak:DDDD -
AranyKéz #163 Már harmadszor írom be.
http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution#Hawthorn_fly
http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation#Artificial_speciation
http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria
-
HUmanEmber41st #162 " # 164 Az biztos hogy nem úgy hogy valaki intett egyet."
Hát akkor?
Szeretnék már látni egy teljesen új fajt, amit a fehérköpenyesek állítanak elő akár irányított evolúcióval, génmanipulációval.. ( bár igazából nem szeretnék ilyet látni.. :D )vagy legalább szaporodóképes öszvéreket.. nos?
Miért nem tudnak igazából Jurassik parkot építeni, kihalt fajokat "feltámasztani" ? Mert még mindig nem tudják, igazából mi is különbözteti meg az élőt a nem élő ám mégis önszerveződő anyagot ( pl kristály) ? -
babajaga #161 Newton sírján a felírat: Dísze az Emberiségnek! Nagyon sok mai emberre rá lehetne írni: Szégyene az Emberiségnek! -
babajaga #160 A fizika kémia biológia törvényeit kérdőjelezik meg ostoba tehetségtelen, bármit alkotni képtelen emberek. -
imuthesz #159 beteges* -
imuthesz #158 nem fejlődtünk ki sehogy, teremtették az embert
a korcs betegeges darwin evolúciós elmélet megdőlt...
-
ge3lan #157 Elég semmitmondó a cikk, de a Lorentz elméletre (vagy egy hasonlóra) való utalás kiolvasható belőle. Kár, hogy nem sikerült tisztázni a dolgokat a spec relativitás megalkotásakor, de akkor mindenki le volt nyűgözve, és nem nagyon foglalkoztak a részletekkel. A matekosoknak tetszett a formalizmus, a filozófusok meg átlag emberek számára könnyen felfogható fontos állításokat tartalmazott.
Mostanában meg nem az alapokon vitatkoznak már, inkább a következményeken, valaki szeretné, hogy legyen éter, ne legyen határsebesség, akármi. De ezek már egyéni ízlés dolgai, nem ennek kell döntenie. Csak újból felépíteni az egészet túl nagy munka lenne, erre nem hiszem,hogy vállalkozni fognak. -
Epikurosz #156 Úgy néz ki, hogy a dogmák megkérdőjelezésének idejét éljük. -
babajaga #155 "babajaga - (még a nevedis milyen idétlen "
Engem nem érdekel a te véleményed de én ilyen butaságot sose mondanék hogy idétlen a másik neve hiszen ez is azt bizonyítja hogy a nevemet se tudod hova tenni mert ahhoz kis műveltség kell de aki a biblia valótlanságait szajkózza attól én nem várok el semmit. -
AranyKéz #154 http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Earth#Radioactive_dating
Van minimum kettő.
"The moon as another extraterrestrial body which has not undergone plate tectonics and which has no atmosphere, provides quite precise age dates from the samples returned from the Apollo missions. Rocks returned from the moon have been dated at a maximum of around 4.4 and 4.5 billion years old. Martian meteorites which have landed upon the Earth, have also been dated to around 4.5 billion years old by lead-lead dating."
Szerintem meg múlt hét hétfőn keletkezett az egész univerzum, és minden emlékünket Godan táplálta belénk :D
-
who am I 7 #153 Ekkora barmot...istenem -
sathinel #152 Hm akkor az anyagok bomlását nem lehet pontosan meghatározni vagy minden fizikus hülye a földön. Mi az hogy kormeghatározás nem korrekt. néha másképp bomlik az anyag? Az atomóra is hülyeség. biztos ott ül valaki és néha beállítgatja az időt. Vallások fejlődését érdemes lenne kicsit végignézni. Mikortól is jöttek be ezek az új elméletek a tudatos tervezésről? Egyébként meg lehet olvasni az atomról és egyébb érdekes dolgokról indiai könyvekben. De gondolom azok is mind hülyeség hiába volt az első vallás ami létrejött.
Einstein pedig ennyire volt vallásos:
"Hiszek Spinoza Isteneben, aki minden letezo harmoniajaban
jelentkezik, es nem egy olyan Istenben, aki az emberi sorsokkal es
cselekedetekkel torodik."
-- Schilpp, P.A. (ed.): Albert Einstein: Philosopher-Scientist.
Vol.1. (Harper and Brothers, New York, 1959)
"Minel inkabb eltolt valakit minden jelenseg rendezett
szabalyossaganak tudata, annal szilardabba valik az a meggyozodese,
hogy e rendezettseg es szabalyossag mellett nincs olyan hezag, ahol
hely jutna mas termeszetu okoknak. Nem letezhet sem olyan emberi, sem
olyan isteni szabaly, amely onmagaban a termeszeti jelensegek
fuggetlen oka lehetne. Bizonyosra veheto, hogy a termeszeti
jelensegekbe beavatkozo, szemelyes Isten doktrinajat valodi ertelemben
sohasem cafolhatja meg a tudomany, mert ez a doktrina mindig menedekre
talalhat azokon a teruleteken, amelyeken a tudomany meg nem tudta
megvetni a labat.
Meg vagyok azonban gyozodve arrol, hogy a vallas kepviseloi reszerol
ez a viselkedes nem csupan meltatlan, de vegzetes is. Egy olyan tan,
amely mindig a sotetsegbe vonul, mert a tiszta vilagossagban nem kepes
fenntartani magat, szuksegkeppen el fogja vesziteni az emberi nemre
gyakorolt hatasat, s ennek kiszamithatatlanul karos hatasa lehet az
emberi fejlodesre. Az erkolcsi joert vivott harcukban a vallas
tanitoinak venniuk kell a batorsagot ahhoz, hogy feladjak a szemelyes
Isten doktrinajat, es lemondjanak a felelemnek es a remenynek ama
forrasarol, amely a multban olyan oriasi hatalmat helyezett a papok
kezebe. Munkajuk soran azokat az eroket kellene felhasznalniuk,
amelyek kepesek arra, hogy a Jot, az Igazat es a Szepet magaban az
emberisegben fejlesszek ki es terjesszek el. Ez bizonnyal sokkal
nehezebb, de osszehasonlithatatlanul ertekesebb feladat..."
-- Science, Philosophy and Religion, A Symposium (New York, 1941)
"Termeszetesen hazugsag az, amit vallasos meggyozedesemrol egyesek
irnak, s ezt a hazugsagot ujra meg ujra megismetlik. Nem hiszek a
szemelyes Istenben, s ezt a felfogasomat sohasem titkoltam el, hanem
mindig vilagosan kifejezesre juttattam. Ha van valami bennem, ami
vallasosnak nevezheto, az az a hatartalan csodalat, amelyet vilagunk
szerkezete ebreszt bennem, vilagunke, amennyire azt tudomanyunk
feltarni kepes.
[...]
Nem hiszek az egyen halhatatlansagaban, az etikat pedig kizarolagosan
emberi ugynek tekintem, mely mogott nem all semmifele termeszetfeletti
hatalom vagy tekintely."
-- Dukas,H. and Hoffmann,B. (eds.): Albert Einstein: The Human Side
(Princeton University Press)
Szilagyi Andras fordításában. -
toto66 #151 A tudománynak és a hitnek semmi köze egymáshoz!
A hitet nem lehet tudományosan alátámasztani, a tudományt pedig félreviheti a hit!
Az inteligens tervezést a természet bonyolultságával szokták igazolni, ami önmagában is paradoxon. Hiszen mivel bonyolult nem létezhet önmagától, a tervezőnek bonyolultabbnak kell lennie, mint az általa tervezettnek, tehát nem létezhet önmagától! -
Tecnamo #150 babajaga - (még a nevedis milyen idétlen :D)
Nagyon nagy örömmel tölt el a felháborodásod, a gyalázkodásod, a mérhetetlenül magas intelligenciád...
Csak szépen kérlek, ne nevezz egy olyan embert elmebetegnek aki kész tényket állít. Én rohadtul nem ragaszkodok ezekhez, de nincsenek "százezer bizonyíték"-ok arra amire te gondolsz, és hiszel. Vagy ha vanis, mondj 1 olyat ami nem megkérdőjelezhető (én mondtam a Holdat, mondtam a mágneses teret, van a mammutok ép leletei, a sárkányok jelenléte a különböző (mégis egy helyről szétszóródott) civilizációkban, a özönvíz megkérdőjelezhetetlen tényét, az egyre több tudományos felfedezést, ami megcáfolja az evolúciót).
Ha ezek utánis bizonygatod a magad elavult elméletét, akkor bekell valld magadnak h nemis az a(z) "elmebeteg féleszű, beteg agyú, gyagyás ember, korlátolt" hanem bizony Te magad. -
babajaga #149 "Arra meg vegkep kivancsi lennek hogy tenyleg hogy fejlodtunk ki"
Az biztos hogy nem úgy hogy valaki intett egyet. -
Szekely Goree #148 A temaval kapcsolatban szerintem jo hogy, indonket olyan dolgokat meg kerdojelezunk amiben nem vagyunk 100% biztosak. Nem mondom hogy mindig az uj a hejes. Arra meg vegkep kivancsi lennek hogy tenyleg hogy fejlodtunk ki, nehogy valaki azzal jojon hogy a Biblia meg miegymas, azok tanulsagos tortenetek de mese az egesz a kozepkorban vagy az elott jonnak tunhetett de ma mar...
En hiszek Istenben csak szerintem a Bibliahoz keves koze van. -
babajaga #147 Én azt nézem elmebetegnek akinek százezer bizonyíték nem elég ahhoz hogy megértse valamiről hogy az bizony úgy van. Az az ember aki a földet tízezer évesnek mondja bizony elmebeteg mert százezer adat van hogy nem lehet. Milyen korlátolt az az ember aki 60éves korára nem tudja hogy a tőlünk afrikába költöző madarak ott nem költenek. Ezt egy 12 éves gyereknek betéve kell tudni. -
fade2black #146 Szerintem az eredeti Einsein által is favorizált verzió teljesen korrekt volt. Ott ők a logikába hittek. Volt egy zseniális 5let amire az az "idióta" Hubbard egyházat épített elszarva evvel az egészet. (Á lá Jézusi/keresztény gondolatok csodálatosak egy olyan értékrendet adnak amiben akár hinni is érdemes, a ráépült Európai egyházak többsége viszont (biztos van kivétel remélem) khm hát mondjuk disztingválva úgy: "Nem túl jó.".
szép mondat. :Ö) -
fade2black #145 hjaj anno azt nézték elmebetegnek meg se vizsgálva/értve az érvrendszerét/bizonyítékait aki a földet gömbölyűnek mondta.
Úgyanígy gondolkodtak mint te? ;) -
babajaga #144 "(Scientologia alapötlete szép csakugye üzlet lett belőle"
Alapötlete az ember akaratának gondolkodóképességének letörése a minél nagyobb befolyásolhatóság érdekében. Nem tudod hogy Hubbard elmegyógyintézetben tanulmányozta az emberi befolyásolhatóságot? Ugyanabba a kategóriába tartozott mint Hitler. -
babajaga #143 Elmebeteg féleszű hülyeséget nem kell cáfolni, az cáfolja saját magát. Gyagyás ember nem vitaképes. Nem hallottál arról hogy van olyan ember akinek semmit nem lehet bizonyítani? A beteg agyú embernek felesleges. -
fade2black #142 evolúcióra az egyik legjobb bizonyíték a "ring species". olvasd el wikin. madaraknál de kutya/farkas esetben is jól megfigyelhető. -
fade2black #141 azok is voltak. mind mind többezer méterrel magasabb volt mint ma.
gravitáció mákosrétes "pojént" nemértem -
fade2black #140 Dawkins nem az az úr aki "ellopta" a scientólogia 5letet és óriási üzletet csinált belőle gyak a "kirabollak egyház kitalálója"?
(Scientologia alapötlete szép csakugye üzlet lett belőle.) -
babajaga #139 Akkor a tengerek meg óceánok vízének is többezer méter magasnak kellett volna lenni. És a gravitáció meg mákosrétes. Az meg hogy mi ment el és hova arra lenne egy két ötletem 2007-ben. -
fade2black #138 Ha publikálta elolvasható és cáfolható. Hajrá!
Félreértés neessék, énse igen hiszek az "inteligens tervezés" C gondolatmenetnek DE lehetséges úgyvolt.
Csak jelenleg az evolúciót... sokkal sokkal több dolog támasztja alá. DE ettől még lehet, hogy az "Inteligens tervezés" az igaz.
btw hívő keresztény vagyok és a vallásom/hitem semennyire se ütközik az evolúcióval.
Na jó8 -
fade2black #137 Úgyhogy a víz többezer méter magas volt úgy. Utána meg ement a víz az űrbe. Nesze. -
babajaga #136 Többezer méter magas hegyek nem látszottak ki az "özönvízből" Hogyan? Ennyire nem képesek emberek gondolkodni? -
babajaga #135 "Dr. Th. Barners (texasi egyetem fizikaprofesszora) tanulmányozta a mágneses tér változását, és megfigyelte h ez az erősség csökken. Kitudta számolni a csökkenés mértékét, és közben rájött h a föld életkora legfeljebb 10.000 év... (mertha"
Ez a "fizikaprofesszor" elmebeteg! És a bolondok házában van a helye.Hogyan lehet hogy ezt csak ő tudta "kiszámolni"? Te hány éves vagy? Nem láttál még elmebeteget? Tudod hány éve tört ki a Vezuv Pompejinél? Hogyan lehet hogy még mindíg folyékony a föld magja? Tudsz te egyáltalán gondolkodni és következtetni? A tízezer éve élt emberek nem láttak dinoszauruszt . Vajon miért? Vagy szerinted nem is léteztek? -
babajaga #134 "az özönvíz alatt elképzelni se tudjuk h mekkora erők dolgoztak akkor, simán ellehet képzelni h akkor alakultak ki ezek a fura kőzetek."
És megmondanád honnan jött az özönvíz? A világűrből? Megmondanád hova húzódott vissza az özönvíz? Leírnak egy nyilvánvaló ostobaságot és ezt szajkózzák sokan.
-
babajaga #133 TV-ben 60 év körüli hapi mondja hogy nem tudja hogy a költöző madarak Afrikában költenek e. Ennyi idő alatt százezerszer olvashatta volna. Európa közepén ez van 2007-ben!