Megkérdőjelezték a "darwini dogmát"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Einstein pedig ennyire volt vallásos:
"Hiszek Spinoza Isteneben, aki minden letezo harmoniajaban
jelentkezik, es nem egy olyan Istenben, aki az emberi sorsokkal es
cselekedetekkel torodik."
-- Schilpp, P.A. (ed.): Albert Einstein: Philosopher-Scientist.
Vol.1. (Harper and Brothers, New York, 1959)
"Minel inkabb eltolt valakit minden jelenseg rendezett
szabalyossaganak tudata, annal szilardabba valik az a meggyozodese,
hogy e rendezettseg es szabalyossag mellett nincs olyan hezag, ahol
hely jutna mas termeszetu okoknak. Nem letezhet sem olyan emberi, sem
olyan isteni szabaly, amely onmagaban a termeszeti jelensegek
fuggetlen oka lehetne. Bizonyosra veheto, hogy a termeszeti
jelensegekbe beavatkozo, szemelyes Isten doktrinajat valodi ertelemben
sohasem cafolhatja meg a tudomany, mert ez a doktrina mindig menedekre
talalhat azokon a teruleteken, amelyeken a tudomany meg nem tudta
megvetni a labat.
Meg vagyok azonban gyozodve arrol, hogy a vallas kepviseloi reszerol
ez a viselkedes nem csupan meltatlan, de vegzetes is. Egy olyan tan,
amely mindig a sotetsegbe vonul, mert a tiszta vilagossagban nem kepes
fenntartani magat, szuksegkeppen el fogja vesziteni az emberi nemre
gyakorolt hatasat, s ennek kiszamithatatlanul karos hatasa lehet az
emberi fejlodesre. Az erkolcsi joert vivott harcukban a vallas
tanitoinak venniuk kell a batorsagot ahhoz, hogy feladjak a szemelyes
Isten doktrinajat, es lemondjanak a felelemnek es a remenynek ama
forrasarol, amely a multban olyan oriasi hatalmat helyezett a papok
kezebe. Munkajuk soran azokat az eroket kellene felhasznalniuk,
amelyek kepesek arra, hogy a Jot, az Igazat es a Szepet magaban az
emberisegben fejlesszek ki es terjesszek el. Ez bizonnyal sokkal
nehezebb, de osszehasonlithatatlanul ertekesebb feladat..."
-- Science, Philosophy and Religion, A Symposium (New York, 1941)
"Termeszetesen hazugsag az, amit vallasos meggyozedesemrol egyesek
irnak, s ezt a hazugsagot ujra meg ujra megismetlik. Nem hiszek a
szemelyes Istenben, s ezt a felfogasomat sohasem titkoltam el, hanem
mindig vilagosan kifejezesre juttattam. Ha van valami bennem, ami
vallasosnak nevezheto, az az a hatartalan csodalat, amelyet vilagunk
szerkezete ebreszt bennem, vilagunke, amennyire azt tudomanyunk
feltarni kepes.
<...>
Nem hiszek az egyen halhatatlansagaban, az etikat pedig kizarolagosan
emberi ugynek tekintem, mely mogott nem all semmifele termeszetfeletti
hatalom vagy tekintely."
-- Dukas,H. and Hoffmann,B. (eds.): Albert Einstein: The Human Side
(Princeton University Press)
Szilagyi Andras fordításában.
A hitet nem lehet tudományosan alátámasztani, a tudományt pedig félreviheti a hit!
Az inteligens tervezést a természet bonyolultságával szokták igazolni, ami önmagában is paradoxon. Hiszen mivel bonyolult nem létezhet önmagától, a tervezõnek bonyolultabbnak kell lennie, mint az általa tervezettnek, tehát nem létezhet önmagától!<#szomoru1>#szomoru1>
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Nagyon nagy örömmel tölt el a felháborodásod, a gyalázkodásod, a mérhetetlenül magas intelligenciád...
Csak szépen kérlek, ne nevezz egy olyan embert elmebetegnek aki kész tényket állít. Én rohadtul nem ragaszkodok ezekhez, de nincsenek "százezer bizonyíték"-ok arra amire te gondolsz, és hiszel. Vagy ha vanis, mondj 1 olyat ami nem megkérdõjelezhetõ (én mondtam a Holdat, mondtam a mágneses teret, van a mammutok ép leletei, a sárkányok jelenléte a különbözõ (mégis egy helyrõl szétszóródott) civilizációkban, a özönvíz megkérdõjelezhetetlen tényét, az egyre több tudományos felfedezést, ami megcáfolja az evolúciót).
Ha ezek utánis bizonygatod a magad elavult elméletét, akkor bekell valld magadnak h nemis az a(z) "elmebeteg féleszû, beteg agyú, gyagyás ember, korlátolt" hanem bizony Te magad.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Az biztos hogy nem úgy hogy valaki intett egyet.
En hiszek Istenben csak szerintem a Bibliahoz keves koze van.
szép mondat. :Ö)
Úgyanígy gondolkodtak mint te? 😉
Alapötlete az ember akaratának gondolkodóképességének letörése a minél nagyobb befolyásolhatóság érdekében. Nem tudod hogy Hubbard elmegyógyintézetben tanulmányozta az emberi befolyásolhatóságot? Ugyanabba a kategóriába tartozott mint Hitler.
gravitáció mákosrétes "pojént" nemértem
(Scientologia alapötlete szép csakugye üzlet lett belõle.)
Félreértés neessék, énse igen hiszek az "inteligens tervezés" C gondolatmenetnek DE lehetséges úgyvolt.
Csak jelenleg az evolúciót... sokkal sokkal több dolog támasztja alá. DE ettõl még lehet, hogy az "Inteligens tervezés" az igaz.
btw hívõ keresztény vagyok és a vallásom/hitem semennyire se ütközik az evolúcióval.
Na jó8
Ez a "fizikaprofesszor" elmebeteg! És a bolondok házában van a helye.Hogyan lehet hogy ezt csak õ tudta "kiszámolni"? Te hány éves vagy? Nem láttál még elmebeteget? Tudod hány éve tört ki a Vezuv Pompejinél? Hogyan lehet hogy még mindíg folyékony a föld magja? Tudsz te egyáltalán gondolkodni és következtetni? A tízezer éve élt emberek nem láttak dinoszauruszt . Vajon miért? Vagy szerinted nem is léteztek?
És megmondanád honnan jött az özönvíz? A világûrbõl? Megmondanád hova húzódott vissza az özönvíz? Leírnak egy nyilvánvaló ostobaságot és ezt szajkózzák sokan.
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmes_tervez%C3%A9s
http://www.szkepszis.hu/
http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=55487
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
A C^14 kormeghatározás a legpontatlanabb módszer arra h megmondjuk mennyi idõs az adott "tárgy". (pl. 1-2 száz éve kitört vulnák kõzetit tanulmányozták, és mennyi jött ki? 1-2 millió év...) Nos melyik tudományosabb? Az amit egy elmélet/feltételezés miatt pár millió évre becsülnek, és kiderül h téves, akkor az egész elmélet halomra dõl? Nemhinném h te ilyenekben akarnátok hinni.
Egyszerûen tévesek az eredmények, és manipulálják õket, csak azért h úgy legyen ahogy õk elképzelték. A C^14el csak anyagmennyiséget, és átalakulási sebességet mérnek. Azért nemlehet megmondani h mannyi idõs, mert ahhoz pontosan kéne tudni az anyag eredti tömegét, külsõ tényezõk nem folyásolták-e a bomlási folyamatot, és a bomlás sebesség mindig ugyanannyi volt. Ezeket nemlehet megjósolni, szóval az egész módszernek nagyon magas a hibahatár. A radiokarbonos módszerrel viszont elég pontos eredményeket lehet meghatározni. Mégsem ez az elterjedtebb...
sathinel - az özönvíz alatt elképzelni se tudjuk h mekkora erõk dolgoztak akkor, simán ellehet képzelni h akkor alakultak ki ezek a fura kõzetek.
Naés beszéljünkcsak a föld mágneses terérõl. Dr. Th. Barners (texasi egyetem fizikaprofesszora) tanulmányozta a mágneses tér változását, és megfigyelte h ez az erõsség csökken. Kitudta számolni a csökkenés mértékét, és közben rájött h a föld életkora legfeljebb 10.000 év... (mertha idõsebb lenne akkor az erõ egyszerûen összeroppantotta volna)
Na kedves kételkedõk, ezek tények. Dönts kinek hiszel...
Csak értelmes ember nem állít olyan dolgokat amikhez nem ért. Gondold el van egy kémiához értõ és egy tök nem értõ. a nemértõ állít valamit ami elemi baromság. A hozzáértõ miért hallgatná meg a nyilvánvaló hülyeséget? Véleményt egy szakmai dologban nem szabad meghallgatni mert ott tudni kell nem VÉLNI.Ma nagy divat véleményt mondani totális hozzánemértés mellett
Földtörténeti korok
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldt%C3%B6rt%C3%A9neti_korok
És hogy alakult a föld felszíne ezekben az idõkben
http://www.scotese.com/earth.htm
Földtörténeti korok
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldt%C3%B6rt%C3%A9neti_korok
És hogy alakult a föld felszíne ezekben az idõkben
http://www.scotese.com/earth.htm
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Dj Dano - megmondanád nekem h miért szólold le azokat akik használják az agyukat, és gondolkodnak? Engem rohadtul nemérdekel h te miben hiszel, de akkorse állíts olyanokat h "semmi bizonyíték nincs a hülye elméletükre".
Képzeld el több tudományos bizonyíték van, mint amit te eltudsz képzelni.
Ittcsak arról szól az egész h beleborzongsz abba h nem neked van igazad, és létezik Isten... Ennyi.
Sajnos ti egy hatalmas átverés áldozatai vagytok. Lehet magyarázni h ilyen elmélet, olyan elõadás, de a legfontosabbat felejtitek el. Ennek az egész evolúciónak sátít az alapja, ami aztmondja h az élettelenbõl, hirtelen elõbukkant egy élõ szervezet. Úgy h közbe 10.000 éves a föld.
Lehet kérdezni h mibõl gondolom énezt.
És a fikzásokat mellõzzük. Mertugye értelmes ember meghallgatja a másik véleményét, és utána vonja le a konklúziókat.
Nem gondolod hogy az idõsebbek tapasztaltabbak is? A Nobel díjasok között hány fiatal van?
A vallásos birkák meg méginkább. A kettõ között csupán annyi a különbség hogy a fehérköpenyesek betartanak néhány alapvetõ szabályt (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method, legalább a sárga dobozokban levõ szöveget tessék elolvasni); míg a vallásosok minden marhaságot elfogadnak és tényként kezelnek.
Aztán az idõsebb fehérköpenyes már szentírásként kezeli a tippeit, találgatásait.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
amikor ezeket az elvakúlt hozzászólásokat olvasom, mindíg megnyugodok, hogy nem vagytok különbek a "vallási fanatikusoktól"😊
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dawkins_Delusion%3F
Nem olvastam még, de a wiki elég részletesen bemutatja. Itt van egy kivonatos cikk belõle:
http://www.alternet.org/mediaculture/47052/
Dawkinsnál szerintem Árpi bátyánk is sokkal intelligensebben érvel ezügyben. Lásd pl. http://w.blog.hu/2006/12/06/agnosztikus_101 . Ennyi nagyjából elég is lenne Dawkins könyve helyett az ateizmus védelmében (na meg hogy elszégyellje magát a vallásos amerikai közélet).
Ha EGY macskát dobsz be az akváriumba avval nem érsz el semmit.
Kara kánként folytatom tanításom.
nem, de macskafióka, majd macskafóka lesz belõle. Buummm!<#mf2>#mf2>
Tipp: oda mennek, ahol melegebb van.
Tipp2: régen a kontinesek másként helyezkedtek el sok álalt még ragaszkodik a régi párzó/költõ/fészkelõ/hancúrozó helyekhez. Nosztalgiáznak. :-)
Szvsz egy formális gondolkodáson alapuló eszközhasználatot nem szabad összemosni a tudományos elméletek helyes vagy helytelen voltával. A tudomány csak egy iránymutató ismeret alapú elvrendszer, ami maga is fejlõdik. Ugyanúgy megteremti a saját paradoxonait, mint a vallás.
Ezek engem nagyon érdekelnének! Tudsz adni linket?
http://en.wikipedia.org/wiki/Anglerfish
Mi olyan nehéz elképzelni a kialakulásukon. Leegyszerûsítve mondjuk történt egy mutáció amitõl a hátúszó elsõ sugara meghosszabbodott. Az eleve rejtõzködõ életmódot folytató fajnál ez a kiálló képlet odacsalta a kishalakat, az ilyen mutáns példányok könnyebben zsákmányoltak, ezért több utódot nemzettek,
'hagyományos' társaiknál, ez a mutáns gén kiszorította az eredetit. Aztán egy újabb mutáns, aki már billegette a sugarat -> még több kaja -> még több utód stb. Mélytengerbe kerülve a kommunikációban elõnyt jelentett a bõrükben megtelepedõ biolumineszcens baktériumok (szinte mindegyik mélytengeri faj használja), onnan már csak egy ugrás, hogy a csali végére kerüljön.
A legviccesebb, h az általad gondolt fajok egy részének van egy sokkal durvább tulajdonsága:
"When a male of one of these species hatches, it equipped with extremely well developed olfactory organs that detect scents in the water. They have no digestive system, and thus are unable to feed independently. They must find a female anglerfish, and quickly, or else they will die. The sensitive olfactory organs help him to detect the pheromones that signal the proximity of a female anglerfish. When he finds a female, he bites into her flank, and releases an enzyme which digests the skin of his mouth and her body, fusing the pair down to the blood vessel level. The male then atrophies into nothing more than a pair of gonads that release sperm in response to hormones in the female's bloodstream indicating egg release. This is an extreme example of sexual dimorphism. However, it ensures that when the female is ready to spawn, she has a mate immediately available.<2>2>"
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni