7029
  • Cat 02 #6106
    Rómaival.
  • kabel15
    Ja és még 1 kérdés!
    Melyik a leg jobb kezdő nép?
    Mert a GALL okal kezdtem mert jól védekeznek de rosszul támadnak!
    Tehát ha majd arra kerül a sor hogy támadnom kell nem veszem majd tul sok hasznát!
    Egyik ismerősöm a SPEED szerveren RÓMAI azt mondta az 50%-50% és egyszere 2 dolgot tud építeni!
    GERMÁN rol nem sokat tudok de ahogy olvastam az inkáb TÁMADÓ tehát az ő városaikat könyü elfoglalni!

Szóval szerintetek melyikel érdemes kezdeni?
    Üdv:kabel15
  • kabel15
    (-176/169)
    Ezen a kordinátán van a falum!
    Ha nem muszály ne támadjatok meg még ismerkedek a játékal! :)

Üdv:Kabel15
  • rage
    Milyen koordináta alatt van a falud ?
  • kabel15
    6. szerveren akart lenni!
  • kabel15
    Hello!

Én 1 kezdő játékos vagyok 1 hónapja játszok KB a 6 szerveren!
    Szeretnék 1 klánba csatlakozni! (szabadidőm az sok van)
    Illetve ha újra indul a SPEED szerver ott lévő klánba is csatlakoznék!
    (ha be tudnál venni 1 klánba privát üzenetet küldj)
    Üdv: kabel15
  • Landren
    nincs
  • REALista
    Normál támadással úgyanannyi nyersanyagot lehet elvinni mint rablótámadásssal?Vagy van különbség?
  • REALista
    Aha szóval akkor ha minden falumba 10-es a hősök háza akkor a hőssel minden faluhoz tudok kapcsolni egy oázist.Thx:)
  • szoltan
    Ha a "b faludnak" is benne van a 7X7esében, akkor ha 10es szintre fejleszted, el tudod foglalni onnan is. Át kell küldeni támogatásba a hősödet a másik faluba, és aztán megtámadni az oázist (lehetőleg vmi sereggel nehogy odavesszen). De arra vigyázz h ha a másik faludnak foglalod az oázist, akkor annak a falunak fog jönni a bónusz
  • Cat 02 #6096
    Csak egy hősöd lehet, tehát 15ösre kell ,bár ezt az oázisos cuccot nem vágom, h pl h lehet másik faluhoz csatolni.
  • REALista
    Üdv!Felnyomtam a hősök házát 10-es szintre és elfoglaltam egy oázis.Ha még egyet el akarok foglalni akkor muszáj 15-ös szintre fejleszteni vagy az is jó ha a "b" falumban is felnyomom 10-esre?
  • tbundy
    ahány üres helyed van építeni
  • lippet
    Azt megtudjátok mondani, hogy 1 faluban max hány rejtekhely lehet?
  • Landren
    lehet
  • REALista
    A relytekhelyet lelehet rombolni véletlenszerű katázással?:)
  • sz4bolcs
    jaja..
  • Foglaltnick
    oksa, köszi, akkor ezek szerint csak épp nem voltam beloggolva az üzenet érkezése, és a támadás becsapódása közt
    tehát ha jól értem, és online vagyok amikor jön az üzenet, akkor van némi időm a nyersanyagokkal variálni amig ideérnek (gondolom a távolság függvényében)
  • sz4bolcs
    Kiírja onnantól, hogy rádküldte a seregét... Nincs ilyen láthatatlan támadás. :)
  • Foglaltnick
    többször olvastam már, hogy támadás előtt elkölteni a nyersanyagot, vagy piacozni, amikor már látom hogy támad a sereg
    legalábbis én ezt értettem
    most támadtak meg először, de csak egy rendszerüzenet jött a veszteségekről, stb
    A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet látni ha közeledik felém valami akció?
    köszi
  • wantonly
    Természetesen a támadóé marad..
  • REALista
    Ha egy gall falu foglyokat ejt és én utána kiszabadítom őket akkor az enyémek lesznek vagy az eredeti támadóé?
  • sz4bolcs
    faqban megtaláltam :)
  • sz4bolcs
    Amit az ismertetőben sehol nem találtam:

patkányoknak, pókoknak, vaddisznónak mik a statjaik?
  • GX25
    Köszi, átolvasom az ismertetőt.
  • wantonly
    Érdemes lenne átnézned egy ismertetőt..

De nagyjából a lényeg:

Támadás: a térképen katt a falura, majd "egységek küldése" - itt kiválasztod mennyi és milyen katonákat küldesz (ha van) és OK.

Védekezés: védekező katonák fejlesztése..
    Pl.:(Gall: Phalanx, Római: Légiós/Testőr, Germán: Lándzsás)
    Továbbá a fal fejlesztése is fontos.

A nyersanyag megvédéséhez rejtekhely kiépítése minimum 10. szintre..

És nem muszáj harcolni. Legegyszerűbb az, ha elköltöd a nyersit a támadás beérkezése előtt, és így nem fog rabolni semmit. A játék elején ez a jó megoldás szerintem.
  • GX25
    + amikor megtámadnak hogy tudok védekezni?
  • GX25
    hogy tudok valaki ellen támadást indítani? ellenem mer egy páran indítottak de én nem tudom hogy hogy kell. légyszi segítsetek.
  • sz4bolcs
    tök jó, végre tudom, hogy jobbra fölfele kell támadnom :D
  • wantonly
    http://travianmap.nl/
  • REALista
    Nincs valami globális térkép ahol meglehet nézni a klánok elhelyezkedését?:)
  • wantonly
    1. Gondolom a falu (ahonnan foglaltad) búzatermelésének a függvénye.

2. FAQ: http://help.travian.com/index.php?type=faq&mod=556
  • REALista
    Ha egy oázist elfoglalok akkor utána mitől függ hogy mennyi katonát lehet odaküldeni?Egyébként azt honnan lehet előre tudni hogy egy oázis mely nyersanyagokból add + termelést?
  • wantonly
    Annyi katonát gyártasz amennyit akarsz, így a búzatermelést is bármeddig le lehet vinni.. Csak győzd pótolni folyamatosan a búzát. Egyébként én vigyáznék, mert a támogatásba küldött egységeid könnyen megpusztulhatnak, ha nincs elég búzatermelés ott, ahova küldted.. Sőt, ha mínuszba esett a termelése és elkölti a búzát, meg tudja ölni az egységeid..
  • sz4bolcs
    esteti=eteti
  • sz4bolcs
    tényleg. amég más esteti a seregem, addig a városomban tudok pluszba katonát gyártani? Vagy alapból le lehet vinni minuszba a gabona termelést, ha túl sok katonát gyártok?
  • sz4bolcs
    mi lenne ha minden éjjel sutyiban beküldeném más városba a 170es seregem? :D
  • sz4bolcs
    akkor beküldöm éjjelre a paladinjaim reggelig egy gall faluba amit senki nem támad. :D
  • wantonly
    Nem... Másik falujából megtámadhatja (ha van neki), de valószínűbb, hogy elengedi őket. Vagy hívd vissza őket, amint tudod.

• sz4bolcs
    És ha nem akarja? :D Mondjuk tud olyat tenni hogy a városában gyártott katonákkal megtámadja?