StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krinyo
ofc esport nem is azzal van a baj, hanem azzal ha minden egyes jatekot, vagy jatekos stílust prokhoz mérünk (lásd APM).

Lammer
tokmindegy... hiaba lazadnak az oregek(az en korosztalyom is!) hogy ez nem sport... igenis el kell fogadni, hogy sport, kibersport, XXI szazad, nem kokorban elunk etcetc... szal :p

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Krinyo
jah csak a 100 méteres síkfutást nem hívják "szórakoztató számítógépes játéknak" szvsz ofc 😊

unknown nick
Ja, kialakult minden fajnál egy húzó stratégia, mint fõ vonal. Minimálisan térnek el tõle, mindig uazt nyomják kicsi variálással. SC2-ben elvileg több lehetõség lesz, de szvsz végül idõvel beállnak és stabilizálódnak a fix mûködõ kombók. Jó lenne, ha nem így lenne. (Elég utópisztikus gondolat.)

Volt szerencsém itthon koreaiakkal játszani. Mindenkit szétvertek pár perc alatt, öröm volt nézni. Mikor rákérdeztem, hogy mennyit láttak az egészbõl, bevallották, hogy nem sokat. Az egyikük (ott éppen a legjobb) elárulta, hogy egy számsor alapján játszik. Minden lépésnek megvan a száma, és ezt variálja ellenség szerint, az alap azonban ugyanaz. A lépések gyors megtétele a fontos, és a variálás. Elhiszem, hogy valakinek ez tetszik. Semmi gond.
Lammer
hatigen igy benazva gep ellen meg oke... de sajnos proeknal fontos a teljesitmenyorientacio... meg nezni jo a vegeredmenyt kivulallo szemevel amikor levag egy olyan mikrot, hogy osszecsinalod a bugyidat 😄
kit erdekel, hogy osszevissza katog? a vegeredmeny a fontos! te megnezed egy 100 meteres sikfutonak az edzeset, meg beleeled magad, hogy uristen 10 liter vizet leizzad ,,, hukerz? a vegeredmeny a gyonyoru :p hogy vilagcsucsot fut (vagy analogia) -> vagy latsz egy kivetiton egy olyan meccset amire te keptelen lennel, de ragod a kormod, mert 2 unittal kimikrozzza az atyaursitent is <#zavart1>

ennyi! lehet igy is szemlelni a dolgokat...

Lammer
igen a perc lemaradt -.-

BEAST
nagyon nem vagy kepben ezek szerint 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Így van. Engem sem érdekel a "kattintgatós bajnokság". Élvezni akarom a játékot, nem agyatlanul nyomni a rush-t. Látni akarom a csatákat, nem csak odaküldeni az egységeket, aztán futni ásványt termelni, majd kattogtatni a barrakokra stb.
kotekedo hint: nem 1.5 mp alatt, hanem 60 mp alatt😛 (masodperc) 😛

Davidus
igazabol egy három felé vágva😛

V9ykn8_TZL0

Davidus

V9ykn8_TZL0

Lammer
vihetik lejjebb, de egy pro akkoris az marad... nemhiaba teszteltek a koreai prokat egyetemen profok mindenfele riöltájm szkennerekkel amikor jatszottak-> agytevekenyseg etc... egy igazi jo pro nemcsak azert pro mert magas az APMe... intuicio, reflexbol ugy reagal ahogy egy amator nem kepes esatobbi de ez mar off... 😉

unknown nick
Elég extrém. A BW 2x vizsgál 1 mp alatt, akkor 1 perc alatt 120 esemény vizsgálat megy végbe. Hatékony, tudatos 360 APM felett a játékos átlagban egyszerre 3 helyre tud figyelni. Nem bánom, hogy kisebb segítségekkel lejjebb viszik a lécet.

unknown nick
"szerinted csak a profi koreaiak fogják játszani x ezer APM felett?"

Nem, rengetegen mások is, de a vak is látja mi az egész vonulat fõ húzó ereje.

Rage47
hát remélem igy lesz😊
Krinyo
tipphez képest nem rossz 😊

Davidus
ezért lesz jó az AMM mert így a kevésbé jó(béna😛) hétvégi játékosok és a napi több órát játszók is a skilljüknek megfelelõ ellenfelet kapnak.
szal nem kell 300 apm ahhoz hogy valaki jól érezze magát a b.neten

V9ykn8_TZL0

Lammer
#3335 😉
(hint: nem 1.5 mp alatt hanem EGY 😉

Lammer
nemnagyon 😉
Jadeong es Nada a 400as APMevel siman boldogul evvel...

Krinyo
profik nem is használják az összes egységet ergó kilehet venni a unitok felét 😄

artschi
egyetértek <#eljen>

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Krinyo
más dolog hogy kiknek fejlesztik és az is más hogy kik játszák, vagy szerinted csak a profi koreaiak fogják játszani x ezer APM felett?

unknown nick
Ezért mindig megköveznek, ha azt mondom: rétegjáték. Azt tudni kell bármennyi igényt is próbál kielégíteni papíron az SC2, elsõdlegesen verseny játéknak tenyésztik.

Krinyo
ez mind szép és jó de...
"APM lamulast jatszani. eloszor is, te ilyen nyomi amator APM ertekkel"
én nem tudom hány éves vagy, azt se hogy milyen ember, de hogy ilyen szöveget utoljára cs 1.6-os sanyikátol és lacikátol halltotam az is biztos.
Maradjunk annyiban hogy egy játék az játék, amit lehet profi módon játszani és nem fordítva. Én speciel nem, azaz NEM fogok
"- 6-7 kontroll unitot bemikrozni az ellenfel mainjere
- kozben 8-10 barrackbol ontani a tamogatast
- gyartani a parejokat 3-4 bazison FOLYAMATOSAN, hogy tokeletes legyen a makrod ALAPJA
- esetleg meg egy kicsit vedekezni a mutaharass plusz lurker flank kombo ellen"
Játszani(!) fogom a játékot haverokkal (és valszeg sör társaságában), nem pedig mûvelni(!).
Lehet hogy bennem van a hiba, de nem sz*pom le magam mert xy koreai kisgyerek 300at kattint 1.5 mp alatt.
Úgyhogy egy minimális riszpekt azoknak is akik normális emberi lény módjára játszani akarnak és nem egy újabb "munkaheylet"
Remelem én is kielégítõ voltam 😊

unknown nick
"- 6-7 kontroll unitot bemikrozni az ellenfel mainjere
- kozben 8-10 barrackbol ontani a tamogatast"

Na ez az ahol még a powerplayerek is könnyen elvesztik a fonalat (midgame körül-után).

TurboX
ez oké, de nagy meccsek között látni olyanokat hogy egy adott parasztot kijelõl 6x, néha véletlen mellékattint amivel elküldi a bokorba szerencsétlent, ahelyett hogy szedné a fincsi minerálokat és ezzel komoly kiesést jelent a gazdaságára...
Magh
"semmivel sem tûnik jobbnak, mint az elsõ rész"

Végülis az elsõ rész csupán minden idõk legjobb RTS-e, nem mellékesen single player tekintetében is. A másik nem-Blizz fejlesztésû, sikeresnek mondható RTS, a DoW hadjárata pl. brutálisan unalmas.

Az egyszerû alapok maradnak, kicsit átdolgozva, mert csak ezt lehet majdnem tökéletesre balanceolni. Pont. A campaignt meg valószínûleg telepakolják majd egyedi egységekkel és mechanizmusokkal, hogy kellõen változatos legyen.

Lammer
na latszik ert(etek) a temahoz 😄

szoval az elejen a tekeres a bemelegiteshez kell... miert? leirom:

ha kell mutatok videot, hogy miert hasznos parkinzonkoros style APM lamulast jatszani. eloszor is, te ilyen nyomi amator APM ertekkel, hogy a fenebe csinalod meg azt amit most felsorolok, ADOK ra neked 5 azaz OT masodpercet:
- 6-7 kontroll unitot bemikrozni az ellenfel mainjere
- kozben 8-10 barrackbol ontani a tamogatast
- gyartani a parejokat 3-4 bazison FOLYAMATOSAN, hogy tokeletes legyen a makrod ALAPJA
- esetleg meg egy kicsit vedekezni a mutaharass plusz lurker flank kombo ellen

elarulom, soha! szal a "tokeletes" jatekhoz az alap feltetel, hogy kib*szott gyors es preciz legy? miert? mert EZ REALTIME jatek, es nem turn based... ott raernel pocsolni... itt nem, ha pocsolsz -> gg

remelem kielegito voltam! 😉

Agamemnon69
Amennyire a legelején volt a bemutató videó, amikor az ûrhajón voltak, abból úgy tûnt, hogy nagyon is ki lesz dolgozva a single palyer menet is, és átfedés is lesz a pályákban, mert ahogy teljesítesz az egyes küldetéseken, annak fényében tudsz új egységet, upgrade-t venni.

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Besz
Lehet, egy kicsit eltúloztam a dolgokat. Messze még a megjelenés, ezért tényleg felesleges most még összességében megítélni. Bízom benne, hogy végül (reméljük minél hamarabb) nektek lesz igazatok!

-

Ez a videó már jobban bejön! <#wink>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

szucsy89
amúgy a sok klikkelgetés azért kell hogy "bemelegedjenek" a prauk XD
Nekem bejöttek az eddig látott videók. Remélem, hogy a single hadjáratok szépen ki lesznek dolgozva, bár a Blizzardot ismerve, ez nem is lehet kérdéses. Engem a multi nem érdekel, ott egyszerûen képtelen voltam élvezni az elsõ részt.
ToCsEk
Zerg infók.

Amugy mit tud a játékban a sárga kristály? Többet ad mint a kék vagy mi?

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Davidus

V9ykn8_TZL0

TurboX
kijelentették anno hogy nagy súlyt fognak fektetni a kampány részre is, az egy más kérdés hogy végigviszed pár nap alatt és jónapot, benézett a ló az ablakon. nem hinném hogy szükséges lett volna új faj egy ilyen volumenû játéknál.

"Új nyersanyag esetleg?"

kicsit nézzünk körbe az ea háza táján és rájövünk hogy ez maga a kánaán, (vágjak fát, bányásszak 15 fajta ércet, esetleg fejjem meg a tehenet hogy nõjön a faluba a poluláció?) az egy másik játék. pár db video, kép alapján nagyon leírtad ezt a játékot, ami még kész sincs.

a klikkelgetést azonos pontra 50x én sem értem teljesen, egyszerû apm huszárkodás, vagy annyira jár az agyuk hogy nem tudnak leállni 😄

ProGabe
"egy ilyen videót elnézve, semmivel sem tûnik jobbnak, mint az elsõ rész. Ugyanaz, csak jobb grafikával."

ezt nagyon sokan hangoztatják,és vagy nem ismerik az elsõ részt,vagy nincsenek tisztában azzal,hogy mennyire mások az egységek a kettõben...

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Rage47
azt én sem értem miért klikkelgetnek ennyit. lehet hogy bemelegítés a nagy csata elõtt?😄
szucsy89
nem.
Besz
Összefoglalva, erõsítsétek meg, vagy cáfoljátok az alábbi kijelentést: a Starcraft 2 single módja csak arra lesz jó, hogy az ember megismerje, majd begyakorolja a játékot a multis játék elõtt; a szórakoztatás másodlagos.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Ezek a pro-k? Valaki árulja már el nekem, egyszerû single player játékosnak, hogy mi a makréláért kell minimum 5-ször kattintani a célhelyre, amikor egy egységet küld oda. Megy az egy kattintásból is, nem? Ennél már csak az tûnt viccesebbnek, amikor addig kattint ugyanarra a pontra, amíg oda nem ér az egység. Idegbajosok, vagy mi?

És ne vegyétek rossz néven, de egy ilyen videót elnézve, semmivel sem tûnik jobbnak, mint az elsõ rész. Ugyanaz, csak jobb grafikával. Remélem az egyszemélyes kampánynak ennél jobb lesz a hangulata, és nem lesz ennyire unalmas. Vagyis azt akarom ezzel mondani, hogy jó lenne, ha kellõ energiát fektetnének a sztoriba, és egyúttal az egyszemélyes játékmenetet is kiegészíthetnék még, akár olyan dolgokkal, amelyek nem feltétlenül lennének elérhetõek a multi üzemmódban. Ezáltal nem sértenék meg azt a fenemód sztárolt egyensúlyt. Mert ez így jó a koreaiaknak, de mit kapnak azok, akik esetleg a Starcraft univerzuma miatt vennék meg a 2. részt, és nem pedig az apm-jüket akarják számolgatni?

Nem feltétlenül az a bajom, hogy nem lesz új nép a single játékban sem. Talán példának lehetne említeni az Age of Empires 3-at, ami a 2. részt váltotta. Ugye itt nemcsak az történt, hogy átlépett 3D-be, hanem a készítõk sok újat is adtak hozzá, amellyel színesítették a játékot. Most, hogy ez mennyire sikerült nekik, az más kérdés, de legalább megpróbálták. Ennél meg mit látunk? Némiképp megváltoztatták az egységeket, felturbózták a grafikát és eltörölték a kijelölés limitjét. Ez nem tûnik soknak. Új nyersanyag esetleg? Képzésen túl, más módon beszerezhetõ egységek, zsoldosok? Semleges népek, melyek segíthetik mind a játékost, mind a gépet, attól függõen, hogy ki nyerte el a szövetségüket adott pillanatban? Új gazdasági rendszer? Némi kereskedelem? Kapcsolat a pályák közt, esetleg átmenthetõ egységek?

Tudom, már megint csak fanyalgok.

5c0rp330n
micsoda újdonság <#zavart2>

Solten

Saor Alba

Magh
Smartcasting != autocasting. Az egyetlen autocastos képesség továbbra is a medic healje lesz.

unknown nick
Raktak ki új gameplay videot:

ZvP

Legalábbis nekem új. Érdekes, hogy nem használják az auto mininget. Egy fokkal jobb, mint az eddigi gameplayok, de még mindig látszik, hogy a játékosok tapogatóznak és nem igazán tudják mit csináljanak.

Lammer
hold poziba es szanaszet gyogyitjak egymast -.-

light00
mikrozni?...erre találták ki a hold positiont<#gonosz1>

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Lammer
az a hulye smartcasting plusz APMet igenyelt folyamatosan peldaul egy plaguenal... kulon medickel kell mikrozni, hogy ne KONZUMALJA az energiajat -.-
ambator szerintem a korrekt a war3as metodus lenne... ki/be kapcsolhato modon, igaz az is "APM igeny" de sokkal kevesebb, mint "elmikrozni" a medickekkel -.-

unknown nick
Smartcasting,ja. Elég veszélyesen hangzik 😄 Mondjuk a medicnek is már smartcastingja volt.

Lammer
"smartcasting" ayay ettol felek... :| nekem ne smartcastoljon :C van ra pelda egybol is, hogy peldaul a "smartcastos" medicjeim miat vesztettem el meccset :|
szal ne tulozzuk el blizz plz ^^