StarCraft II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Swedish people are albino monkeys
meglepne ha nem nyerne végül
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
remélem 2pvz után pvp döntõt látunk 😄
Stephano is kiesett😞
HuK még talán továbbjut 😊
a zvz-t meg unom már 😄
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
mondjuk ezért is nézek rengeteg streamet, mer ugye ott lehet látni dolgokat
mert pl egy hydra swarm hostot is sentry colo armyval fogsz kezelni... mert a force field a barátod 😄
Ha tudod mire készül az ellen, tudod hogy állítsd meg !
\"Sweet Mother of Mercy\" sc2: holy#164 d3: holy#2141
köszi, amúgy tudom h nyílván tisztán hydrát nem fogok látni, csak hogy ha mondjuk jön egy hydra-swarm host és látom akkor tudjak készülni ellene, ne a zealotjaim hulljanak 😄 (nyílván nem azzal próbálkoznék)
Fõleg hogy ha kikerülsz bronze ligából ilyen mass egy unit csatákkal nem is nagyon fogsz találkozni!
Minden egységnek meg van a hard counterje.
Ahogy hydrát coloval kergeted ki a világból thort meg immoval például !
Pont ezért ahogy jutsz egyre feljebb egyre vegyesebb armykkal fogsz találkozni.
értem ez alatt h mass hydrára mi a counter, thorok ellen mit csinálsz ...
jó lenne mert kevésbé pánikolnék annyit 😄
Mikor elkezdtem írni még nem volt kommentje 😞
De értelemszerûen nem feltétlen csak neked szántam amit írtam 😊
De ha már írtál hozzászólást akkor inkább Negritisnek mondj valami okosat 😊
Másrészrõl nekem nincs meg a HotS szóval magára a taktikára azért nem írtam semmit, mert nem ismerem a HotS játékmenetet.
11 Chrono Nexus
13 Chrono Nexus
13 Gateway
14 Assimilator
16 Chrono Nexus
17 Pylon
18 Cybernetics Core
19 Zelot
22 Assimilator
23 Chrono Nexus
24 Pylon, Warp Gate Research, Stalker
28 Stargate
30 Stalker
30 Gateway
30 Pylon
33 Void ray once stargate finishes and chrono it
36 Nexus
Azért ez egy kicsit régi BO és egy két dolgot kihagynék belõle, kell a francnak zea fõleg ott az elején, helyette inkább rögtön mehet a második gáz, így hamarabb meg lesz a mindenre a szûkséges gáz, ennyi cronot nem tolnék a nexusra, kell a probe de én warp gatere meg voidra szornám.
Terrán ellen nem voidot hoznék hanem oraclet reggelire eszi a rinet, zerg ellen a jó régi phoenixet egy oracle mellett, pvp ben nincs az az isten hogy airre menjek 😛 fõleg alacsonyabb ligában ahol 90% hogy 4gate jön szembe amit a klasszikus 3g+roboval jó forcefielddel szinte veszteség nélkül lehet fogni és utánna már csak azt kell megvárni míg kiírja neked hogy victory 😊
majd támadás elõtt csinált egy scant amivel nem látta a 2 stargatem és 6 void rayem csak pár zeát és sentryt, támadott is 😄
A void rayes játékhoz ez nem tûnik rossz openingnek, build ordernek 😊 Szerintem vess majd rá egy pillantást.
az elején néha sikerül eltalálni az ütemet néha nem
a 2 gázt azért szoktam letenni mert szeretem a stargates épületeket és 2-2 dolgozó is jobban 'tetszik' mint a 3 egyben
nyílván komolyabban ki kell dolgozni a stratégiákat ha feljebb jutok, de általába ezt szoktam meg majd próbálom kinõni, úgy mint a többi hibát is
nem veszem a szívemre a kritikát, mert abból hogy dícsérgetnek de nem mondják mi a baj nem lesz fejlõdés 😄
De akkor mondok egy két apróságot ami még szembeötlõ volt:
-az elején a második probe gyártása elõtt azt hiszem volt kb 4-5 másodprc szünet minimum, ne legyen 😊 rakd hotkeyre a nexusod és gyárts folyamatosan probe-ot a késõbbiekben is, hidd el nem fogsz azért meccset veszteni mert túl sok probe-od van(74-nél érdemes megállni) 😄
-9 pylon. nincs mese. idõben le kell rakni ha gyakorlod pontosan akkor fog elkészülni a pylon amikor a 10. munkás és nem lesz supply blockod egy pillanatra sem. és amint kész a pylon mehet egy chrono boost munkásokra, és ha nincs vele különösebb terved, a következõ is mehet rájuk 😊
-ha stabilabb lesz a kezdésed, akkor az a Gateway kicsit késõbb jön majd csak, mert nem lesz rá pénzed 😊
-ha nincs early exped akkor nincs mentség, amint kész a gateway egybõl rakd le cybernetics core-t. (és warp gate-et fejleszd ki akkor is ha Stargate irányba akarsz menni)
-szerintem a 2. gáz kicsit korán volt lerakva
-gyárts probe-okat megállás nélkül, és ne legyen supply block
-ha már lerakod forge-ot akkor fejlessz is valamit, vagy gondol át, hogy tényleg kell-e, mert detectiont DT-k ellen tud adni az oracle is, nem feltétlenül kell cannon, védelemre meg ott vannak az egységek😊
-amikor az Oracle-vel ölöd a munkásait, a pénzed felszalad 1000 környékére, és nem gyártasz otthon semmit, gyárts 😊 nagyon nem jó ha ilyen sok a pénzed, tudom olyankor az ember hajlamos csak a harccal törõdni mert azzal nyered meg a játékot, pedig nem, legtöbbször nem a harccal nyersz, szóval figyelj arra, hogy amikor harcolsz, tudatosan gyárts dolgokat. Azért is mert ha esetleg elvesztesz egy harcot, akkor az hogy van-e otthon erõsítésed vagy nincs az könnyen eldöntheti a meccset.
Mást most így ebbõl nem tudok nagyon mondani😊
De tényleg szép volt, ne vedd a szívedre amiket írtam, alapvetõen jól játszol, csak az apró részleteken kell csiszolnod, és ugrani fogsz 1-2 ligát 😊
ma toltam ezt egy 'vérbronz' srác ellen, 900+ meccs, 10x Bronz Liga WoL-ba
stílushibákat is szivesen veszek, mert azért szeretnék majd feljebb jutni idõvel 😄
A 6poolos zerg meg is érdemelte, hogy elkenjék a száját 😊
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Az említett trükköket ismerem, be is szopom általában. Mondjuk a proxy bunkerest és rusht azt megszivatttam mindig ghosttal és nuke-kal. Fél seregüket akivel talákoztam ott tárolták nem messze én meg pukk 😊 Ettõl igaz még vesztettem a végén 😄😄😄
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Nézd meg, szerintem tök izgalmas volt.
Terrannal úgy indítasz, hogy folyamatosan gyártasz SCV-t. Amikor jobb felül látod, h 9 supportot használnak az embereid, akkor berakod még egy SCV gyártását a sorba. Amint összejön 100 pénz, rögtön leteszel egy supply depót, és az pont akkor fog elkészülni, amikor a 11. SCV. Folyamatosan gyártod az SCV-ket, következõ épület a barrack, aztán egy refinery. Amint elkészül a barrack, fejleszted a központod, amint az kész, lehívsz egy MULE-t és folytatod az SCV-k gyártását.
Ez a sztenderd indulás. Hajrá!
Mert az emberek nagyrésze, fõleg alacsonyabb ligában trükközik. Dark templar rush, 6-pool, cannon rush, Bunker Rush, proxy gateway, proxy barrack stb stb. Ha nem tudod mik ezek, majd megtudod 😄
Szóval amint úgy érzed, hogy viszonylag stabil a játékod nyugodtan kezdj el mások ellen is játszani, sokkal izgalmasabb lesz.
Csak ne húzd fel magad ha kikapsz, inkább keresd meg a hibát hol rontottad el, mert a legtöbb meccset elveszti az ember, és nem a másik nyeri meg 😉
Ezt a köteg videót ajánlom tanulmányozni 😄
Elkezdtem nézni a replayed-et de Terannal nem vagyok túl jó, így nagyon sok okosat nem tudok mondani, de a lényeg kezdetben nem a micro, hanem a macro, ha elkezdesz igazi ellenfelek ellen játszani csak macroval Gold ligába kerülsz, még akkor is ha csak beküldöd az egységeidet az ellenfél bázisára attack commanddal és nem is nézed mi történik 😄
A lényeg, hogy folyamatosan építs SCV-t ha ez megvan az már félsiker😊
Keress valami build ordert amivel az elsõ 20-25 supplyra megtanulod mit építs, mert a meccs elején ez nagyon sokat számít.
De a legfontosabb folyamatos SCV+supply depot építés (ne legyen supply block) Ha ez már megy reflexbõl akkor jöhet a folyamatos harci egységek gyártása, ha az is megy már akkor esetleg már rá is nézhetsz a támadó seregedre de akkor közben hotkey-kel építs otthon egységeket😊 stb-stb
A másik ami még beugrott: ne torlódjanak fel az egységek amikor képzed õket, pl a command centerben ne legyen 4-5 scv képzés alatt mert ezzel becsapod magad, egy rakat pénzt lekötsz amit nem tudsz így másra költeni, pedig tudnád, csak fölöslegesen beraktál 5 scvt.
A másik amit láttam, hogy nagyon hamar rámentél a második gázra és ilyen 50 mineral 600 gas volt sokszor a mérleg. Az elején nem kell 2 gáz, ha csak nem akarsz szupergyors Bansheekat vagy valami hasonló huncutságot.
Az ilyen apróságokra kell figyelni, de Day<9>9> videóit ajánlom tényleg, fõleg Newbie Tuesday-t 😊
Reméltem segítettem 😊
Jobban odafigyeltem, koncentráltam. Fõleg a mikróra és irányítgattam az egységeket hit and run, visszavonulás ha kell stb. Becsapkodtam, harassoltam az expeket és így sikerült kikészítenem.
A végén lévõ statisztika is mutatta, hogy most sokkal jobb volt minden a játékomban. APM-em is megnõtt az eddigi 100 körülirõl 190-re spammelés nélkül.
Na meg arra is rájöttem, hogy a vikingek pillanatok alatt szétkapják a colossusokat 😊 Szóval egyszerûen jobban kell figyelnem és sokmindenre egyszerre, kiismerni az egységeket rendesen, használni a képességeket stb. (pl. stimpakot eddig soha nem haználtam, illetve nem figyeltem rá és elfelejtettem, pedig milyen sokat számít!)
Csak gyakorolnom kell sokat. Nem muszáj végignézned 1 órát, látom magam is hol kell javulnom erõsen. Köszi szépen a segítséget!
Azért iszonyat odafigyelés kell basszus... Rendesen lefáraszt. 😄
1,5-2 mp-et hezitálsz a parasztok gyártása közben
Sztem kezdj el emberek ellen játszani. Sorold be magad bronze-ba, aztán toljad az unrankedet. Sokkal többet tanulhatsz belõle.
Este megnézem a meccsed.