A média kavarja a vihart

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sok a szabadidõd mi <#vigyor>

Ez jó volt, Lionhorse! :-)
(Jé, megfejtettelek :-))

Kara kánként folytatom tanításom.

Esrohnoil
Marhaprofi Idõjárás Nézegetõ Integrált Másodlagos Ukrán Mütyürrel, azaz MINIMUM. <#help>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Én egyszer kirándulásra fizettem be egynaposra a Salzkammerguti tóvidékhez. Elötte két nappal a német TV adó mutatta hogy egy ciklon megy a mûholdas felvételek szerint, és vasárnapra pont a kirándulás célja fölé ér. Bécs után mikor az A1-re tértünk elkezdett zuhogni az esõ, fújt a szél. Felordítottam a buszban: hurrá megmenekültünk! Mikor Salzkammerguthoz 15km-re értünk szép napsütéses idõ fogadott.A ciklon jópár tíz fokot eltért és a célhelyet csak a széle súrolta. Lehetetlen pontosan megmondani hogy egy orkán mikor és mennyire tér el a várható helytõl.
Csak nehogy azt higyye bárki hogy van olyan készülék ami ránézésre megmondja hogy milyen idõ lesz holnap vagy akár félnap múlva. Az idõjárást csak folyamatában lehet elõrejelezni ismerni kell a légnyomás változásának irányát, gyorsaságát és a hõmérséklet változásának irányát és gyorsaságát minimum.

A nálam du-n elõrelátható esõs front legyengülve de ideért. Ez is egy jellemzõ mikor azon sipákolnak sokan hogy esõt jeleznek és alig esik. Azt azonban nem tudják hogy az az esõfelhõ útközben elhullajtja a tartalmának egy részét, vagy mindet, és ezt viszont lehetetlen elõre látni még mûholdas felvételekkel sem.
Igen, ez a rövidebb.
A hosszú pedig: automatikus elektronikus idõjárás-elõrejelzõ miniállomás otthoni használatra

takraj
És mi lenne ennek a neve? "Kínai idõjós"? 😊

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Ja, conrad, Fotex, Hama stb. Dobják utánad. Több típus van: 6-tól 100 ezerig.

Azt is elmondom hogy azért emelkedett gyengén a hõmérséklet mert a közelgõ esõfront maga elött tolta a melegebb levegõt. Most viszont a légnyomás ugyanúgy lefelé megy de a hõmérséklet is megindult lassan lefelé ami azt jelenti hogy hidegfront széle ideért.
Rengeteg helyen a Conradnál is de mikroelektronikát áruló boltokban fotóboltokban is.

Közepes sebességgel süllyed a légnyomás,nagyon lassan emelkedik a hõmérséklet, ez esõt jelez pár órán belül. (Fehérvár)
mondjuk ettõl a viharos fasságtól eltekintve undormány szakma az a búlvárújságírás. Egyszerûen vágynak a halál, a dráma és a pusztulás után és csak azért, hogy õket nézze vagy olvassa a biomassza. Hogy fanyalogtak a múltkor is amikoe nem baszott oda eléggé az utolsó hurrikán az usában. Milyen fasza lett volna felhajtott gallérral állni szemben a kamerával miközben a háttérban egymást érték volna a vijjogó ilyen-olyan autók, meg hullák lógtak volna a fák tetején, hej az igazán bejött volna nekik. Na mindegy, a szart is van aki szippantja hát erre is találni embert...

takraj
Ilyen bigyót honnan lehet szerezni? 😊

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Aham. Lekoppintották. De még mindig a dajcs az igazi.

rigidus
En Grimsby-be voltam tegnap, tetocserepektol a fakig mindent vitt a szel, ill. a tengert/folyotorkollatot se lattam mostanaban ekkora hullamokat csapkodva. Hazaertem, buszallomasrol elindultam a jardan - balra egy nyilt parkolo - egy pillanat alatt elkezdett megint tombolni es mar vitt is hatizsakostol mindenestol. Egy "parkolasgatlo" oszlopot kaptam el igy megusztam, hogy az uttesten landoljak. Fel perccel kesobb egy idos hazaspar mar nem vol ennyire szerencses akik szembol feltuntek, mentem tovabb a jardan, beertem egy magas epulet szelarnyekaba, de elotte az utolso ket metert mar kemenyen egyensulyozva tettem meg. Kozben a hazaspar is odaert, akkor mar en is a szelarnyekban voltam, mondtam nekik, hogy ne menyjenek ki, de mar keso volt mire megalltak, a nenit vitte a szel az uttestre. Kocsik szerencsere nem voltak, mert zsaruk mar lezartak az utcat. Szegeny hasraesett lenyuzva az orrat/allat, mentok sehol, ugyhogy be kellett neki erni a ragtapasszal a taskambol. :-)

Nehany perccel kesobb - amig elsosegelyeztunk - mar bontotta a parkolo autokat is visszapillantok, biciklik, kukak stb. szalltak. Szal egyaltalan nincsen eltulozva es nem alaptalan.

Utcankba is szep rendet rakott, ra se ismertem. En, meg a szereny kis hajlekom megusztuk egy kiborul kukaval + egy reggeli szemetszedessel. :-)

Volt egy augusztus 20-a, lett is belõle jó nagy balhé. Most aztán minden mindenki inkább feleslegesen kiabál, nehogy megint bûnbak legyen.

A médiára montam hogy hülyék.
Mellesleg német tervezésûek ezek csak kínjában gyátja valaki.
BaliBoy
Nah várjatok. Mindjárt én is kilököm a békát az erkéjre. 😄

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Engem nem érdekel, hogy milyen idõ lesz. Nekem az a fontos, hogy csicsás a csínai idõjósom. He-he. :-)

Na mire leírtam már 6,4 fok van.Ez jó idõt jelent.
Nem kell ennyire túlbonyolítani. Egy órával ezelött 6,6 fok volt most 6,5 tehát csökken, a légnyomás nagyon lassan emelkedik, holnap szép napsütéses idõ várható ezekszerint.
BaliBoy
Nem a tévést kell nézni. http://www.metoffice.gov.uk/satpics/latest_IR.html

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Kúl vok, nem?

No kamu!

Annyi, hogy a felhõk alatt nem látszik az esõ, és felette jobbra a villámok, mert animált a kép, és épp akkor kaptam le, amikor csak a felhõk látszottak. De nekem elhihetitek a többit.

Nya, nekem is van kínai idõjósom.
Akkor most bemondom a helyzetjelentést és egy iciripiciri jóslatot is:-)

Budapest, 2007. jan. 19, 16:10:
Az ég jobbára borús, csípõshideg szél fúj, az irányát nemtom, talán Fót felõl jön.
A hõmérõnek nincs higganyszála, de 6,5 Celsius fokot mutat (ami 43,7 Fahrenheit).
A légnyomás 992 hPa (ejtsd: hektópaszkál) = 29,29 Hghüvelyk = 74,4 Hgmm, és emelkedik.
A levegõ nedvességtartalma 78%.
Esõs, villámlásokkal kísért idõre számíthatunk.
Ha kimentek, vigyetek esernyõt, sapkát, sálat, kesztyût.
Derûs éjjelt!

Nehogy má kétezer évvel ezelõtt nem volt ciklon meg tornádó.
nem tom mit kell izélni az emberiség magának csinálja örüljünk neki akkor
ÉLjen a vihar sosehalunk meg!Jöjjön csak sose volt ilyen jooooooo
Picizöldfül
Szolnokon ahol lakok halljátok reggel volt egy gyenge szellõ,és déltõl kezdve kajak meleg volt és hét ágra sütött a nap!!!!4<#wow1>

Ahhoz hasonló. Nem kell milliós mûszer, ami kijelzi hogy a légnyomás merre megy és milyen gyorsan és a külsõ hõmérséklet 0.1 fokokban merre mozdul el és milyen gyorsan az pont elég. Tegnap este 21h-kor 9,3 fok volt 22h-tól elkezdett emelkedni, ez egyértelmûen mutatta hogy a ciklon déli meleg oldalára került Fehérvár, mert a ciklonban csökkenni kellett a hõmérsékletnek inkább.Éjjel fél egykor 11.1 fok volt!!! Ilyen csak akkor fordul elõ ha a vihar elkerült és csak a karja nyaldos.
Tinman
Hiába mondod nekik... szerintem nem hiszik el, mert az Alföldön/Pesten nyugi volt, akkor tuti az egész országban az volt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Teljesen komoly a kérdés: Ez ilyen Conrados idõjós masina, vagy egy sokkal komolyabb cucc?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

nálunk pedig hajnalban akkora szél volt, amire nem emlékszem...pedig a 3.x felett vagyok...egész éjjel annyira fütyült, és rázta a redõnyt, hogy kb. 2 órát tudtam nyugodtan aludni😞

Jaaa, én Pécstõl 30km-re lakom

k9duli
pff nem. Ez maga a vihar centruma😊)

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

Az én mûszereim totál nyugalmat jeleznek pillanatnyilag. ( Fehérvár)
Az Alpok szétszabdalta a Tátra felé a legerõsebb rész Lengyelországban kötött ki.
DaemoonHunter
Itt épp fújd a szél, de sztem vihar nemlesz.

Most itt Sátoraljaújhelyben (az ország északkeleti részén vagyunk, a szlovák határnál Sárospataktól 10 km re) kellemes napos idõ, 13 fok, egy-két felhõ.

Vihar elõtti csend ?<#wilting>
DaemoonHunter
Én Miskolc közelében élek és semmi különös nem volt. Sztem még a 100km/h-t sem érte el a szél.

Hát aki jobban ért hozzá, feltétlenül.
A mûholdas felvételekrõl sem lehet megállapítani hogy egy front késõbb hogy fog viselkedni, nem érted? 90 fokban irányt tud változtatni anélkül hogy bármit lehetne elõre látni.Nem láttad tavaly mikor 60fokos szögben irányt változtatott egy tornádó a mexikói öbölnél a mûholdfelvételek ellenére?
DaemoonHunter
Ezt nem értem. Itt már volt vihar egyszer. Miért lenne mégegy? És mikor?

Sziasztok !
Annamari vagyok ,(ausztriaban elek (INNSBRUCKBAN))
ma az idöjaras jelentesben hozza tettek hogy magyarorszag a következö !!!
ES valoszinü hogy a szellökesek sebessege nagyobb lessz magyar orszagon mint ami itt volt !!!Remelem hogy ez nem igy lessz "!!!!
vigyazzatok magatokra mert nagyon sokan es en magam is sok szerencsetlensegeket eltünk at
ÜDV MINDENKINEK!!
k9duli
Túl sok itt a meteorológus😄

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

dronkZero
Engem az idegesít rohadtul az idõjárásjelentésben, hogy a jó tíz évvel ezelõtti mûholdas felvételeket lecserélték erre a halálgagyi CGI szarra, amin csak azt látni, amit meteorológusaink mondanak a szupertehetséges grafikusoknak. Hát az pont rohadtul nem érdekel. Valós mûholdképet akarok! Egyébként azt sem értem, hogy minek kell a térkép elõtt szambázni, miért nem lehet szimplán bemondani. Na persze, ez valakinek karrier...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Arról nem is beszélve, hogy amikor itthon 2-3 centi hó esik, már a média arról beszél, hogy az egész országban megbénult a közlekedés. Ha tehetik ne induljanak el, stb.
És ki hinné, hogy van olyan, hogy elfagy a narancs dél usában?:c) Pedig már elég régen tanultam ilyet föci órán.
Azt hiszed hogy ez már nem fordult elõ rengetegszer a történelemben? Csak az elmúlt száz évben legalább harmincszor.
"volt már ennél nagyobb szél is, de hidd el, hogy ez a szél már határeset errefelé"

Nem a szél gyorsasága a legveszélyesebb nálunk hanem ha periódikusan lökésszerúen fúj, az tud rombolni.
"Hányszor volt az hogy esõt josólnak Bácskiskunban, és jó formán még felhõ sem volt."

És, nem jobb ha elõre fel készülhetsz valamire, mint hogy az a valami mégis bekövetkezik, az készit fel rá keményen 😊

Oldal 1 / 2Következő →