A média kavarja a vihart

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Millios kütyükkel mérnek itt össze "

Az USA-ban milliárdos kütyükkel mérnek, de amit nem lehet elõre semmivel kimérni azt elvárni? A látóköröd nem messzire terjed az biztos. Ha nem vagy megelégedve el lehet menni meteorológusnak.Azt hiszed hogy a világ bármely részén ennél jobb az elõrejelzés? Nagyon tévedsz.
Tinman
Mint ahogy az is természetes, hogy Kaliforniában meg a sivatagban hó esett, itt meg egy hókristály sem ugye?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ezen én is csodálkozik mindig 😄

ez most azon a marhaságon is tultesz , hogy minden évbe leadják a szokásos ázsiai helyeket meg az usa belieket ahol teljesen természetes hogy minden évben azon a részen tájfun , usa nak meg tornádója van

Tinman
Fogalmam sincs mirõl beszélsz.
100-120 km/h-ás szelet jósoltak. Most néztem utánna, hogy itt felénk 100-105 km/h volt. Ahhoz képest, hogy tegnap d.e. 13 fok volt és sütött a nap, baromi jól megjósolták, hogy mi lesz éjfél körül, sõt azt is, hogy hajnaltól zuhogni fog az esõ.

Az, hogy ez csak az ország 1/3 részére igaz, mivel csak súrolt minket a vihar azt nem nagyon lehetett elõre megjósolni.

Mindig elmondják, hogy a VÁRHATÓ idõjárás. Ezt senki, soha nem állította, hogy 100%, hogy így lesz... õk azt mondják el, hogy mire lehet számítani, ami 200000x jobb és pontosabb annál, mintha te lennél ezentúl az idõjós és a hasadra csapva mondanád meg, hogy milyen idõ várható.

Jelenleg mi itt Nyugat-Dunántúlon köszönettel tartozunk az idõjárásjelentõknek, mert a kint hagyott cuccokat rendesen elvitte volna a francba a szél.
Egyébként a közel 2 kilós baromi nagy lábtörlõnket a kert másik végében találtam meg, a diófáról 7-8 elég szép darab ág letörött, a kint felejtett ásólapát 15-20 métert vándorolt, a telepakolt és súlyos kuka ment ameddig tudott a tartalma meg ezerfelé.

Igen, volt már ennél nagyobb szél is, de hidd el, hogy ez a szél már határeset errefelé... amikor ennél csak egy picivel nagyobb volt, akkor már megkezdte a tetõt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

k9duli
Figyelj én elhiszem hogy volt máshol szél.De tegnap azt olvastam hogy délbudán várható a legnagyobb szél.
80km van tõle kb kecskemét. Ahoz képest egy tavaszi zápor nagyobb szelet csap mint ez a "világvége".
Magán vélemény, de amikor idõjárás van, mostanában csak nevetni tudok. Millios kütyükkel mérnek itt össze vissza, és nap mint nap rádöbbenek hogy nem is az van amit mondtak.Lássunk egy idõjárás jelentést:
Helyenként felszakadozik a felhõzet,de éjszakon csapadék vagy hó várható.Délen elõfordúlhatnak kisebb záporok.A hõmérséklet a déli órákban emelkedni fog, majd estefelé egy hidegfront miatt ujra csökken. Fronthatás várható.
Ez nem idõjárás jelentés ez olyan mint egy jóslás.Ez 0. Létszámleépítést szeretnék, vagy én is idõjós akarok lenni.
Nem vagyok megelégedve a munkájukkal. Hányszor volt az hogy esõt josólnak Bácskiskunban, és jó formán még felhõ sem volt.Nem lehet õket felelõségre vonni mert ilyen az idõjárás kiszámíthatatlan.De valami mércét kikéne találni erre, mert ez nem kéne hogy lottó legyen.

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

Igen, csak ezzel az a baj, hogy van akinek rövid az agya. Volt ennél már egy párszor nagyobb szél is, csak akkor nem világvégének nevezték, hanem egyszerû viharnak.
Tudod ez a jó ha nekem nincs a bajom a fenét se érdekli hogy másnak van. Az Alpokon azért átjutott valamennyi abból kapott a nyugati rész.
Tinman
Ahhoz képest, hogy akkor ez csak a széle volt nem volt elhanyagolható :

"Siófok környékén mérték péntek hajnalban a legerõsebb széllökést, amelynek sebessége elérte a 108 kilométer/órát"

"Zalaegerszegen ledõlt a pékség kéménye és megrongálta a tetõt. Szintén Zala megyében, Keszthelyen átszakította az elektromos vezetéket és az útra dõlt egy fa, amelynek nekiment egy autó, de senki nem sérült meg. Fakidõlés miatt állt a forgalom 30 percig Keszthely Balatonszentgyörgy között."

Errõl beszéltem... azért ez a szellentésnél picit több volt.

Tudod az elõrejelzés sehol a világon nem 100%-os. Az én kis állomásom este 10-kor már jelezte hogy nem mi rajtunk keresztül megy a ciklon hanem az Alpoknak nekiütközve északra kitért. Ezt elõre semilyen mûszerrel nem lehetett érzékelni csak akkor amikor a kitérés megkezdõdött.
Tinman
Nem tudom ti hol éltek, de Vas, Somogy, Zala térségben eléggé odavágott a vihar.
Fogalmazhatnék úgy is, hogy ami viszonylag könnyû volt és nem volt lekötve az vitte.
Éjjel kettõkor azon filóztam, hogy túléljük-e ha az ablakunk elõtt álló öreg fenyõ rádõl a házra, mert valami hihetetlen mértékben megdõlt.
Most a város tele van szeméttel, ágakkal, néhol törmelékkel, lesz dolga a takarítóknak. Sajnos nincs szélsebesség mérõm, de hogy 1-2 széllökés simán 100km/h felett volt abban biztos vagyok.

Akkor errõl ennyit.

...hülyék...

Kik? Menj el meteorológusnak.
Tévedsz! Ez ciklon ki is tért az irányából amit semmiféle mûholdas felvételeken nem lehet elõre látni. aug 20.-án meg azt nem lehetett pontosan látni hogy ilyen erõssé válik és pont Pest közepén csap le. A meteorológia jelzi a vihart nem a kormány mégis mindkét alkalommal a kormányt hibáztatják soksn.
Hja kérlek, a média abból él, hogy mindenbõl szenzációt fabrikál. Valaha úgy tanultam: az nem hír, ha egy kutya megharap egy postást. Ha a postás harapja meg a kutyát, az már hír.<#mf1><#hehe>
k9duli
Kecskemét: Este egyszer kétszer fingottam, éreztem hogy erõs szelet kavart, de ezenkívûl nem éreztem erõs szelet.Ugy hogy megint leszerepelt a media. Szeretnének valami felkavaró hírt mondani, így felnagyítanak minden kis szart.

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

Dehát leírtam hogy egy bizonyos út megtétele után minden vihar lecsillapodik, és minket az Alpok és Kárpátok véd.
...hülyék...
Itt a kormány lecsendesítette a szelet.

A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.

Jajj de nagy vihar volt.
Most péntek reggel van. Itt dél-Buda környékén szélcsend.
kellemesen szeles ido volt itt ma (Bristol) gyakran elofordult, hogy nem birtam lepni a szeltol, vagy, hogy majd felboritott a biciklin... 😊
mar par oraja csend van. delutan volt a legrosszabb.
sok szerencset!

Én is mekkorát röhögtem azon hogy nem világvége jön, csak egy vihar😄

Gracie Barra

Bevallom én keverem a sz@rt. Csak azért csinátam, hogy megvezessem a figyelmeteket. Most, hogy enyém a média osztatlan figyelme:

ENGEM MINISZTERELNÖKNETK!!!

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

loller... egyik média világvégét renget másik cáfol... namosmelyik az objektív?

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Vorpal
aug 20 al én is összetörve jöttem meg vértõ tocsogó esõvizbõl - ez remélem feleakkora kamu lesz,)

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Viszont azt tudhatja bárki hogy az ilyen viharok ereje az út megtétele után elkerülhetetlenül csökken, az USA -beli tornádókkal is így van. Magyarország azért jó helyzetben van hiszen nyugatról az Alpok, északról a Kárpátok védelmet nyújt.
Hát nemtom, az igaz, hogy itt Hamburgban eléggé fújt ma a szél, meg hogy Hannoverben az asszonyállat telefonjában ís szépen fütyül, de ez itt mindig is így volt. A 200 km/h kamu, itt olyan 110-120 km/h-t mondanak, az pedig nem a világ vége.
ha ennyire beharangozzák biztos nem lesz semmi .. (Murphy ?)

akyyy
Ez olyan mint anno, nyáron, hogy jön miskolcra meg egész borsodra a nagy jégessõ meg minden ( régebben volt egy jó nagy, voltak is károk dögivel) de annyira felfújták a másikat hogy hûha. itt is mindneki akocsijával olyna hülye helyre próbáltak álni hogy lol😄

valaki takarókkal párnákkal takarta le a kocsit h ne károsodjön.
és az egészbõl nem lett csak egy kis essõ😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Atkamon
majd legközelebb😊

Fenébe...
pedig már azt hittem hogy itt a világvége...

http://csiri.blog.hu

NEXUS6
Amúgy most mondták be a tv-ben, hogy Németben 200 km/h-s szél van.
Jól nyomatja ez a média!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Ez jó: A média kavarja a vihart, írja egy cikkében az SG😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

így aug. 20-a után érthetõ hogy most ennyire foglalkoznak ezzel...

Naja.A madárinfluenzapánik után mit vártunk?

← ElőzőOldal 2 / 2