A Valve szerint katasztrófa a PS3

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó neked, én butácska mikrokontrollerekkel b@szakodom (bár lehetne C-ben is, de már úgy megszoktam, és mondjuk nincs is pazarolni való prociidõ).

pc-s procin nem hatékony és nem is érdemes assemblyben progizni mivel ugyis sorbarendezi az utasitásokat, mondjuk ettöl még lehet szeretni 😄

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

zzebi
Sot, en kifejezetten elvezek MMX-et es SSE-t assembly-ben programozni. :-) Talan ez az egyetlen, amiert egyaltalan erdemes manapsag az assembly-hez nyulni.

"de ez sem olyan egyszerü , mivel ha a vectorprocesszorok egyesével dolgoznak, akkor az össz memoria sávszélességük maximuma a fömemoria 25GB/sec értéke lehet
ami röhejes ha figyelembe vesszük a cellen belül levö ringbusz 200 GB/seces értékét
emiatt célszerü SÖT, ajánlott ugy tervezni az algoritmusokat hogy sorba kötött vagy egymással kommunikálo vectorprocikat használjunk"

Szerintem meg a legcélszerûbb blokkonként feldolgozni az adatokat (pl. hangot nagyon egyszerûen lehet), akár úgy, hogy a köv. feldolgozandó blokkot az egyik épp szabad SPU kapja meg, kódostul (ennek betöltése elenyészõ lehet a feldolgozási idõhöz képest, így elég hatékony marad). Ki is van dolgozva az SPU-k self-multitaskingja.

Ja, és különben is: akkor dumáljon Newell, ha PC-n már nem hagyják parlagon legalább a 2. CPU-magot...

(Na persze asm-ben is neki lehet állni, a PowerPC-k asm-je nagyon jól használható, átlátható, stb.)

Külön kell választni: a "vektorprocik"-on (valójában sokkal többek annál: mini PPC magok -> mindent tudnak, amit egy PPC proci, de SIMD megy nekik igazán jól) normál C-s kód használata a célszerû, SPE-specifikus kiterjesztésekkel; a PPU esetén jöhet a C++, ha feltétlenül muszály.

Szerinted... Valójában a következõket gondolom: a. érdek (alapvetõen PC-s fejlesztõk), b. egy PC-s fejlesztõ rinyálása, c. programozóból lett (abban már talán megcsömörlött) üzletember, d. amúgy is szeret reflektorfénybe kerülni.

zzebi
Ha szerinted a C, vagy barmelyik mas alacsonyabb szintu programnyelv a jo kis POSIX/Win32/etc szinkronizacios mechanizmusokkal kiegeszitve ugy jo, ahogy van a
sokszorosan tobbszalu hardver programozasahoz, akkor sok szerencset kivanok a jovohoz.

A cluster-ek programozasa merfoldekre esik egy tobbmagos processzor programozasatol, ebben egyetertunk.

Konnyu egy veges elem szimulaciot vagy egy CGI renderelest szetdarabolni tobb processzorra, de mit kezdesz mondjuk egy rekurziv problemaval, ami csupan lokalisan, mondjuk egy relative kis ciklus belsejeben parhuzamosithato? Olyakor jon elo az igazi problema, hogy a meglevo szinkronizacios infrastruktura teljesitmenye elegtelen a par mikroszekundumos feladatok osszehangolasahoz (talan a real-time OS-eket kiveve). Ilyenkor hol vannak a szukseges eszkozok? Ne felejtsuk el, ma meg "csak" 8 magot kell kezelni, de 5 ev mulva mar lehet, hogy 64-et.
Neki lehet allni a 8-64 szalat "kezileg" szinkronizalgatni, de a fejlesztesi ido akkor elszall az orokkevalosagig. Sot minden feladatnal ujra kell kezdeni az egeszet. Raadasul a szinkronizalas overhead-je egyre csak no.
Az egyik megodas, hogy ujratervezzuk az algoritmusokat, pl egy skalazhato pipeline architekturaba (a Cell-t erre talaltak ki). A masik meg az lenne, ha leteznenek olyan fejleszto eszkozok, amik mar a programnyelvekbe integralva tamogatnak a tobbszalusagot. Milyen szep is lenne, ha pl lenne olyan ciklus vagy elegazas, aminek a kulonbozo agai maguktol kulon threaden futnanak. Ekkor a programozo feladata csak annyi lenne, hogy eldontse, hogy mely agak hogyan futhatnak egymas mellett. Lefogadom, hogy hamarosan kijonnek a megfelelo programnyelv kiterjesztesek. Egesz biztos, hogy mar ma is sokan hasznaljak makrok tucatjait ugyanilyen celra (amolyan berhelt kiterjeszteskent).

Igenis paradigmavaltas van folyamatban. Mi masnak nevezhetnenk azt, amikor a tegnapi 1 feladat 1 szal utan holnap mar 1 feladathoz akar tobb tucat szal is tartozhat. Es a szamokon tul ez egy alapjaban eltero strukturaju programkodot jelent a hatterben.

(Jo pelda pl az ITK/VTK, ami egy thread pool-bol dinamikusan szabalyozza a filterek eroforras hozzafereset, bar ehhez persze az kellett, hogy az egeszet mar az alapoktol multithreaded-re tervezzek.)

De nem is kell bizonygatnom nekem itt semmit, hiszen a tenyek engem igazolnak. Eleg csak megnezni a jatekok skalazodasat a processzorok szamaval. Hat szanalmas! Pedig, egy jatekban a legtobb feladat elmeletben gyunyoruen parhuzamosithato lenne. Az, hogy megsem skalazodik jobban a teljesitmeny kizarolag annak koszonheto, hogy a fejlesztoknek nem eri meg annyi munkaorat beletenni a plusz optimalizacioba. Es miert kellene ennyi plusz munkaora? Mert a jelenlegi fejlesztoeszkozokkel ennyire bonyolult a parhuzamositas.

Hogy adottak-e az eszkozok a parhuzamositasra? Mindig is adottak voltak.
Jok-e? Nem elegge.

"ahol a vektoregységek folyton adathiánnyla küzdenek, mert csak a fõmagon át érik el a memóriát, stb."

Ez nagy tévedés. A fõmagtól tökéletesen függetlenül dolgozhatnak (a saját kis szupergyors integrált ramjukkal), és férhetnek hozzá a main ramhoz, DMA-val.

ps2-n kb ugy volt ahogy irtad,a föcore végezte a menedzselést de mivel az ibm mérnökei belesuvasztották a vectorprocikba a dma-t, igy komplett processzoroknak tekinthetök, emiatt akár egy word is lazán futhat egy vectorprocin a föprocesszor segitése nélkül

játék alatt szabadon feloszthatjuk hány jusson zenére, AI-ra, fizikára, posteffectre ,grafikára
de ez sem olyan egyszerü , mivel ha a vectorprocesszorok egyesével dolgoznak, akkor az össz memoria sávszélességük maximuma a fömemoria 25GB/sec értéke lehet
ami röhejes ha figyelembe vesszük a cellen belül levö ringbusz 200 GB/seces értékét
emiatt célszerü SÖT, ajánlott ugy tervezni az algoritmusokat hogy sorba kötött vagy egymással kommunikálo vectorprocikat használjunk
na emiatt haldokolnak a pc-s programozok

Javíts ki ha tévedek, de az SPE-k általában egyszerû mûveleteket végeznek el (gyorsan) a 256K itt inkább adatokat tartalmaz, és relatív kis része megy el program instrukciókra, ezek az adatmanipulátor programok nagy része szerintem szabványos kód, mert ugye nem nagyon kell itt specifikus dolgokat írni, többnyire game fizika meg hasonló dolgok, a grafikát gondolom a GPU kezeli, stb. Maga a programlogika meg a PPE dolga, amelynek jóval több memóriája van. Na OK, nem okoskodok, a Cell-t nem game development oldalról tanulmányozom, de szerintem túl sok jelentõséget tulajdonítottál az SPE darabonkénti 256K local memory korlátnak. A komplex operáció többszálosítása pedig szerintem a kompiler dolga. Persze kézzel elérhetsz nagyobb optimizációt az nem kétséges, a kérdés, hogy szükséges e és, hogy mennyivel kerül több idõbe (pénzbe, bug-ba stb.)

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

rigidus
Newelltol nem lattam egyetlen konkretumot sem ami alatamasztja az allitasat - azonkivul, hogy szar es kesz - igy meg nem erzem sehol a cikk hirerteket sem. Ezt nem feltetlenul PS3 vonatkozasban mondom, lehet az barmilyen mas termek is.

a memoria kezelés a gond, mivel kevés van
256 kilobyteba be kell férni a programnak, 2-3 memoria buffernak amit a dma ir-olvas , és ami marad azt használhatja a program dinamikus memoriának
és hamar betelik , kis programoknál ez nem gond talán, de nagyobbaknál csak szopás van , igazábol fel se merült nálam hogy c++-ban kéne rajta bohockodni
az assembly hive vagyok

??? általában a C,C++ memóriakezelése nem roszabb az assemblytõl, de mégis ??? egyébként mi a különbség a "sima C" és a C++ között az adott esetben, nem gondoltam most itt design patterns-ekre, osztályokra, interfacekre meg hasonló, ugyanis a C++ ebben az esetben inkább C-vel kompatibilis módban van használva, mert legtöbbször nem tudsz mit csinálni a többi erõvel, de az még nem jelenti, hogy el kell felejteni. Különben ne haragudj, de vectorprocikat assembly-ben... na az lenne az igazi tánc...

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

256 kilobyte memoriával ne akarj c++-t ráeröltetni a vectorprocesszorokra,persze aki szeret szopni az csinálja, én nem ajánlom , sima C,assembly a nyeröbb

Ahhoz kèpest, hogy már kb. 1 éve játszadozok a Cell SDK-val, ez elégé meglep 😊

http://www.alphaworks.ibm.com/tech/cellcompiler

nem lenne rossz, ha jelentenéd az IBM-nek, ne vacakoljon a C++ al inkább felejtse el... és persze érdekelne bennünket, hogy melyik nyelv az amit nem kell elfelejteni a Cell-en?

(dez gyere már segíteni...) 😊 mert bevallom én nem vagyok annyira Cell expert, de a Power architektúrát már sokkal jobban ismerem.

for your information:
http://www.alphaworks.ibm.com/tech/cellcompiler
Lenne egy kérdésem... honnan szeded azt, hogy a programozási eszközök elégtelenné váltak, honnan szeded azt, hogy az összes tapasztalt programozónak... ha a párhuzamos dolgokra gondolsz, akkor el kell mondanom, hogy a jelenlegi eszközök igen is felvannak készülve, a fejlesztésben levõk még jobbak lesznek, a programozóknak pedig már elég régóta gondolkodniuk kell, hogy egy alkalmazás vagy komponens, hogyan kezeli a többszálas futást, meg hasonló dolgokat. Ami a párhuzamos programozás specifikus oldala, az inkább a kluszterek programozásához szükséges, ahol a memória külön CPU-kén vagy kluszter node-ként van kezelve, ennk nem sok köze van a multicore vagy többszálas programozáshoz. Nincs itt semmi féle paradigm shiftrõl. Ugyanakkor a Cell többmagos sajátosága, hogy ezek a magok valójában DSP-k (durván beszélve) és ezeknek a programozása teljesen az alkalmazástól függõ, de biztos vagyok benne, hogy a Game SDK ezt jól kezeli, ennek nem sok köze van játékok minõségéhez vagy programozásuk nehézségéhez, mert ezek az insztrukciók alapjában multimediális insztrukcuiók FP darálókról van itt szó. Nem kell félreérteni a dolgokat. Különben a PS2 "Emotion Engine"-je is gondolom legalább annyira szokatlan volt mint a Cell, mégsem jelentett problémát a programozóknak.

Sadist
Meg vannak becsülve? Én eddig valahogy nem vettem észre. A nagy szakmai tudású programozónak meg igenis jár a magas fizetés. Ez nem összekverendõ a futószalagon gyártott informatikusokkal. Informatikust minden sarkon találsz egy raklapnyit, de jó programozót már kevesebbet. Ez a szakma is kezd olyan lenni, hogy minden balek elmegy egyetemre infósnak meg programozónak tanulni, mert azt hiszi majd õ is sokat fog keresni. Közbe az ilyen balfékek miatt csökken a színvonal, és megy egyre lejebb a fizetés is.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a cellen a c++-t el lehet felejteni

A lustaság csak illúzió, valóságban nem létezik, a kérdés, hogy egy ember mit lát értékesebbnek, ülni vagy dolgozni, és az érték itt nem csak pénzben mérhetõ dolgot jelent. Ugyanakkor a programozókkal az a baj, hogy a tényleg jó programozók alul vannak fizetve, a rosszak meg jócskán felül, úgyhogy nem kell itt sem általánosítani. De ugye amikor egy melóval sokat lehet keresni, akkor mindenki azt akarja csinálni, a végeredmény, pedig az, hogy a mindenki miatt gyengül a minõség, a mindenki miatt idõvel kevesebbet is fizetnek és akkor a valódi minõségi programozók isszák meg a levét.

Ami a PS3-at illeti, a Cell fantasztikus proci, és ugye nem kell "Cell programozási nyelvét" tanulni a programozóknak, C++ ban megy a mese tovább és SDK segítségével a PS3-ra generálódik a kód... na de gondolom ezt programozóknak nem is kell külön mondani, de az valamit mégis csak jelent, hogy az eladások nagyon alulmaradtak, a leszálított 2 millió-nak állítolag a felét sem adták el, olvastam olyant, hogy százzával álnak a polcokon. Tehát valami nincs rendben. Persze, nem tudom milyen a PS3, nekem nincs úgyhogy nem tudok itélkezni, de biztos, hogy valami nincs rendben vele.

zzebi
En speciel nagyon becsulom Gabe Newell-t, mert nagyszeru programozo es manager, mint ahogy John Carmack is az, de sajnos ok nem a felhasznalok szempontjabol, sot meg csak nem is a realitasok talajarol nezik a dolgokat, hanem a programozok szempontjabol.
Erre ekes bizonyitek, hogy Carmack a legutobbi interjujaban azt talalta mondani, hogy ok nagyon utaljak a tobb magos processzorokat es a processzorgyarto cegeknek inkabb az orajel emelese iranyaba kellett volna elmenniuk.

Mondja mindezt azutan, hogy legalabb 5 eve sziv a felvezetogyarto ipar az orajel emelesenek problemajaval. Persze nagyon szep lenne 10GHz-es processzorokat gyartani, mert akkor azok 5* olyan gyorsan futtatnak a meglevo kodot, mint egy 2GHz-es proci mindenfele szoftveres modositas nelkul, de sajnos nem ez a mai realitas.
A felhasznaloi szoftverek programozoi az elmult 30 evben hozzaszoktak, hogy egymagos processzorokra optimaliznak es a sebesseg emelesehez csupan ki kell varniuk egy meggyorsabb processzor generaciot.
Ez a folyamat egesz a legutobbi idokig mukodott, am most megakadt. A processzrogyartok megtalaltak a kiutat, meghozza a parhuzamositasban, am ez a programozokat nagyon erzekenyen erinti.

Latni kell, hogy a programozoi oldalrol hatalmas a kihivas! Gyakorlatilag egy paradigmavaltas kellos kozepen vagyunk, amikor az osszes tapasztalt programozonak ujra kell tanulnia az ipart es teljesen ujfajta gondolkodasmodra kell atallnia. Nem csak a tudas hianyzik, hanem az eszkozok is. Szinte a teljes programozoi eszkoztar elegtelenne valt.
Ilyen korulmenyek kozott persze mindenki sir, aki eddig ugy gondolta, hogy tud programozni. Sirnak a 10GHz-es processzor utan. :-)
Talan 10 ev mulva, amikorra leulepedett az indulat es kifejlodtek a megfelelo eszkozok, az uj programozo nemzedek gondolkodasa atallt a parhuzamos programozasra, .... na akkor talan mar nem fognak ennyit sirni.

A Sony hibaja az, hogy bedobta a programozokat a melyvizbe. Nem csak 2-3 magot (mint az XBox360-ban), hanem rogton 8-at kellene egyszerre programozni.

Sok evnek kell eltelnie, hogy normalisan megirt programok jojjenek ki a PS3-ra. Varhatoan meg 5 ev mulva is ernek majd kellemes meglepetesek minket egy-egy uj kijovo PS3-as jatek grafikaja kapcsan, mivel a fejlesztok egyre jobban ki tudjak majd hasznalni a hardvert.

A counter strike-ot tudtommal nem a valve fejlesztette, az egy ingyenes gammaként indult. HL1 motorra készült "amatõr" próbálkozásként. Csak elég jól eltalált próbálkozás lett és a valve rátette a kezét.
mindenesetre nemileg ertelmesebb hozzaszolasa volt mint neked ez a "de buszke vagyok ra hogy primitiv vagyok" tipusu hozzaszolasod.
NEXUS6
Szerintem iszonyatosan beégette magát az ipse, azok után hogy olyan játékokkal indított a SONY mint a Motorstorm, vagy a Resistance, amelyek lehet hogy nem az évszázad játékai, de azért simán felveszik a versenyt az x360-as játékokkal.

Nem 10X jobb a PS3 mint monnyuk az x360, de legalább annyival, mint amennyivel többe kerül, és ez valszeg elég is a sikerhez.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

1. az eredeti egy spot jellegû részlet, kiragadott dolgok egy interjúból, figyelemfelkeltõ, szenzációhajhász, bulváros stb. amivel el lehet adni a dolgokat.
2. az figyelemfelkeltõ, szenzációhajhász, bulváros stb. átvétel ráadásul pontatlan és kissé torzít. amivel kattintást lehet elérni.
ezekkel így magában nincsen semmi gond, megszoktuk, így mûködik a világ-
de:
3. aki ennek a 2-nek így együtt bedõl és relevanciaként kezeli, hozzáfûzi bivalybasznádról a maga "bölcsességeit" marketingrõl, közgazdasági összefüggésekrõl, technológiai kérdésekrõl, az már most megérdemli az év lámája díjat.
nagyjából annyit ér, mintha pl. kristálygömbbõl jósolnátok meg a ps3/xbox/blúréj/hd-dvd sorsát.

Sanyix
"inkább halgass 😄" ezt te is megteheted.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Georgie1224
Japánban az eladási mutatók valahogy mást festenek, amit te írtál:
1. Nintendo DS Lite 1157730 (igen, egymillió-százötvenhétezer...)
2. Wii 679177
3. PSP 375041
3. PS3 289495
5. PS2 174175
6. Xbox 360 69525

és a Wii-bõl ha jól tudom közel 4,5 milliót adtak el.

"Ha valami elromolhat,akkor az el is romlik" Gigabyte X58A-UD5 ,i7 950, Radeon 6970 ,3x4GB DDR3 2000mhz ami sajna már nincs: A1200 030/50 1,2GB winyó 14"Multisync

Ezt a versenyt még megnyerheti a szotyi.De ha nem kapja össze magát akkor a PS4 megjelenésekor tutkóra el fogja veszteni a csatát...
scorpeeon
Hát az biztos, hogy jóval nagyobb xbox hegyek vannak, mint PS3 "hegyek" amik egyébként csak állítólagosan léteznek és egy fényképen szerepeltek pletyka szinten, amik készülhettek hajnalban is, feltöltés után, nyitás után 3 perccel 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Tinman
"Az el nem adott, a raktárban hegyekben álló konzol nem a PS3, hanem az ikszbox..."

Ez így nem egészen fedi a valóságot... nézz utánna.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Gabe Newell korábban a mikrofosnál dolgozott.... Van kötõdés rendesen.
Egyébként maga a hír is csúsztatás, mert nem azért nem fogyott sok PS3, mert nem veszik az emberek, hanem azért, mert nem tudtak sokat leszállítani.
Az el nem adott, a raktárban hegyekben álló konzol nem a PS3, hanem az ikszbox...
scorpeeon
Mennyit kaphat Newell barátunk ezért a microsofttól? Biztos, hogy rászorul õ erre? Vicces 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

visszahívni meg törölni? annál nagyobb bukás nincs. akkor inkább maradjon olyan amilyen, trükközzenek az árral, csendben upgradeljék a hardvert meg a szoftverét, vagy ilyesmi. egy ekkora projektet nem lehet törölni, fõleg amikor már elindították az eladást. de hát a Valve-nak is kell néha reklám, ha máshogy nem, hát így.

Tinman
"A programozók ugye általában lusták. Na õ meg fõleg! Mondjuk megértem. Nekem se lenne kedvem ugyanazt a kódot kétféleképpen leprogramozni"

Na de ez nem így mûködik. A programerek olyan durva összegeket akasztanak, hogy erõsen kussolniuk kellene, mert baromira megvannak becsülve.
Aki lusta/nem akar haladni a korral az nem értem mit keres ebbe a szakmába...?

A Cell azért nem csak a Sony "faszsága". (IBM fõleg, na meg Toshiba)

Hagyjuk már ezt a belassul dolgot... optimalizálni tudni kell. Csak a sok PC-s lusta programer ezt a fogalmat nem nagyon ismeri.
"Józsikám nem kö optimalizálni, meg az idõt húzni, meg ne adja ég assemblyben baszkolódni... a paraszt majd megveszi a hardvert, ha játszani akar."

Nézd meg a Crytek-et... gyakorlatilag kész a game, de nem, nem adják ki mert optimalizálnak... ezért nagy riszpekt nekik!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

PAtr0n
"Pénz beszél, kutya ugat"
Ha kapnak a HL2 fejlsztõi elég pénzt vagy bármelyik normális játék fejleszetõi, akkor minden kijön konzolra, és az a sajnálatos hogy elõbb mint PC-re, vagy ki se jönnek PC-re mert a konzol bezabálja lassan az egész játékipart ...ezért nem fogok soha konzolt venni, és behódolni pl. a Sony-nak aki egyre inkább sz*rt ad el, legyen az fényképezõ, TV (legjobb példa erre a Trinitron), vagy akámi ... a Sony ha nem csinál valamit, könnyen az "alja" márkák alá süllyed. 2-3 év alatt annyit romlott a minõség náluk, mint bármelyik hasonló márkánál még soha. Nem azt mondom, mert nagyon felhasználóbarát dolgokat csinálnak, de b*szhatják, mert minõségileg meg egy sz*r.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

inkább halgass 😄, halálra röhögtem magam ezen a cell fejtegetéseden
1000 ibm-sony mérnök fejlesztette a cellt drekt játékra-mediára-robotba
de te megmondod nekik a frankot , MUHAHHAHA

Azért meg lehet érteni gabet is csak az õ fejével kell gondolkozni. Õ ugye programozó. A programozók ugye általában lusták. Na õ meg fõleg! Mondjuk megértem. Nekem se lenne kedvem ugyanazt a kódot kétféleképpen leprogramozni, egyszer x360/pc-re egyszer meg ps3ra. Meg ugye ahoz se lenne kedvem, hogy megtanuljam a cell új programozási nyelvét meg technikáit. Mert ugye x360 cpu meg pc cpu között azért nincs akkora különbség, viszont cellbe ezek a vektoregységek... Na szal szerinte ezért bukás a konzol, mert a fejlesztõk kérése az volt ps3mal kapcsolatban, hogy a hardware minél könyebben programozható és logikusan felépített legyen, ehelyett kaptak egy ilyen 1coreos 2 threades 7vektoregységes tákolmányt, ahol a vektoregységek folyton adathiánnyla küzdenek, mert csak a fõmagon át érik el a memóriát, stb. Tehát magyarán ahoz hogy egy kódot megírjanak és jól fusson kb 3x annyi idõ kell ps3on mint pc/box. Sony jó cuccokat gyárt egyébként, csak mindíg erõlteti a saját faszságait aminek nincs értelme pl ATRAC, minidisc, cell. Igen ideje lenne már az x86ot nyugdíjjazni és valami újjat bevezetni. A vektoregységek ugye jó ötlet, csak a proci által jelenelg számolt cuccoknak közük nincs a vektorokhoz a fizikán kívül, emiatt nem 1 általános mag kéne és 7 vektoregység, hanem mondjuk fele-fele. Mert így szegény programozó nem tud mit kezdeni a vektoregységekkel. Arról nem is beszélve, h a vektoregységek meg úgy vanank megtervezve, hogy egy adatfolyamot dolgozzanak fel, ezért az általuk elérhetõ memória minimális. Namármost egy rengeteg elágazással rendelkezõ interaktív játékba nem nagyon lehet elõre tudni h a következõ percben milyen adatra lesz szüksége a vektoregységnek, ha pedíg az nem kapja a streamet akkor elkezdi bekérni a fõmagon át az adatokat, az meg számolná a saját feladatait mint ai, interfrace, és közbe 4-5 vektoregység adatait is küldözgetnie kell. Ennek a vége az, hogy a fõmag belassul, a vektoregységek meg nem kapnak adatot... Na szal ez így nagyon elbaszott...
Azért megjegyzendõ, hogy az évvégi konzoleladásokat még mindig a Sony nyerte, mert a PS2 (!!!) eladásai meghaladták az összes további konzolét. Még durvább, hogy tavalyhoz képest csak 5%-al kevesebbet adtak el belõle az idén.
NEXUS6
"Ahhoz képest HL2 lesz PS3-ra is..."

Ja, csak a képeket nézve nem egy Resistance, szal akár nevezhetnénk hmmm... "katasztrófának" is.

Amúgy olyan kis kocka a srác. A második kérdesben az x360-ról kérdezik erre elkezd beszélni a Vistáról, meg az Appleról. Nem vagyok benne biztos, hogy nem a pubban kapták el egy interjúra a 8. és a 9. sör között😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

valve ezért sok pénzt kaphatot 😄

Tinman
Hát persze... mink itten a Szelepné' profitot akaránk csinyáni... ha kell Plus4-re is lesz szörcsi motoros Csé is meg Hl2 is, meg Episode 1, 2, 3, 3.5, 4.2 sõt az 5.6-ba mán' lesz olyan lehetõség is, amibe' a pájszer foggya a Freemant. Tudjuk ez forradalmi újítás, de lesz rá igény. Ha nem, akkor majd a Gémsztár kiad belõle egy dombornyomott 600 oldalas különszámot.

/kick me

Mindjárt jön dez és elmondja, hogy mekkora laikus ez a Gabe Newel😊))

Tinman
Katasztrófa...pfff. Egyik konzol sem katasztrófa, még az NDS, GC sem. Ilyet csak az mond akinek :
a, érdeke fûzõdik hozzá
b, baromira nem ért a konzol piachoz
c, unatkozik és helybõl flamel

A PS3 azért nem katasztrófa mert:

a, a Cell nem egy rossz fogás vannak benne tartalékok, idõvel ezt majd ki is használják. És ez a lényeg! IDÕVEL! Egy konzolt amúgy sem 1 évre vesz az az ember. Anno a PS2 megjelenésekor is tucatjával jöttek a PS1 színvonalú játékok és nézzétek meg mi lett a vége...

b, a jövõ a Blu-ray felé ( IS !) mutat

c, persze, hogy a kutyának nem kell egyelõre a PS3, hiszen nincsen rá húzócím... fel kellene már végre fogni, hogy egy konzolt NEM a benne rejlõ hardvere ad el, hanem a rá megjelenõ játékok!

Tessék türelemmel lenni... szépen lassan jönnek majd a nagy nevek, az igazán odavágós küllem és belbecs.

A Valve-t biztos az zavarja, hogy õk még mindig a szörcsi motorral próbálják lehúzni a népet a 3 óra alatt végigjátszható epizódjaikkal, miközben a technika és vele együtt a többi cég már most elõbbre jár mint õk.

"Tinman szerint katasztrófa a Valve" <#vigyor3>

"The February issue of Game Informer will be arriving to newsstands by the end of this week."
Hétvégén megtudod.

Super DANTE
Ahhoz képest HL2 lesz PS3-ra is...

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

dtk1985
arrol nem nagyon volt benne szo hogy miert is kene visszahivni, engem az erdekelne, legalabbis newell velemenye

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

← ElőzőOldal 2 / 2