387
  • Fenjoy
    Ergo akinek videomagnója és kazettás magnója van/volt, sosem és soha az életben nem másolt filmeket?! Értem... melyik cégnél Melozól Bsa,Asva?!

:)
  • izb
    nem.
    ha crackeled,akkor van gáz.
    vagy a winrar esetében, ha egy meghatározott idő után nem fizeted ki,ugyanis ott érdekes a licenc lévén akkor is működik ha már lejárt az x idő.
  • izb
    te még hiszel a mesékben?ez nem a végtelen történet...
    vagy igaza van Foga kollégának és tényleg egy sutyerák vagy?
    a bírók 99%-nak fingja nincs ezekről a dolgokról.
    Annyira új terület ez, hogy igencsak és erősen befolyásoltság alatt lehetnek,lévén fingjuk sincsen erről az egész dologról.ja és mellette produkálni kell,mert meg kell mutatni a BSA-nak meg a többi ingyenélőnek hogy megvédik a jogaikat...
    Az is érdekes, hogy míg cégekhez feljelentés után bejelentkeznek meg kiküldenek értesítőt hogy eddig meg eddig legalizálják a cucaikat,addig
    ávós időket megszégyenítve meg szivatják a honi polgárokat napjainkban..
    ez személyes véleményem,amit lehet szeretni és utálni,de ne személyeskedj mert az nem nagyon komázom.tippelgetni nem szoktam,de látok amit látok
  • killer123
    Tehát ha én letöltök valhonnan valamien nem freeware dolgot akkor én már is a büntethető kategóriába tartoznék??
  • Deus Ex
    #124: Tudtommal a rádióban vagy tévében sugárzott műsorokat saját célra fel lehet venni.
  • izb
    mert minden cég kapzsi...amiben van üzlet azt futtatják...
    ennyi a történet.
    Lásd kínát.Mindenki tudja az amcsik is tudják, hogy egy kocsmi országról van szó és megbízhatatlanok mégis kiadnak nekik minden technológiát.Érdekes nem? 1x meg lesz ennek a bötje..
  • zakika
    meg valami eszembe jutott. egy marketinges definicio, hogy mi is az arucikk ara - az a penzosszeg amit a vasarlo hajlando fizetni egy aruert egy dioben es egy helyen. ez valahol ott santit, hogy a vasarlo nem hajlando fizetni annyit erte, de akkor a kereslet es a kinlat nincs osszahangban igy avasarlo mart keres, no de nem ugy, hogy masok legyenek a tulajdonsagai, hanem mas forrasbol. tehat warez addig lesz, amig ki nem egynlitodik a kereslet es a kinalat. ha mar nem lesz erdemes letolteni, mert legalisan jobb minosegben lesz, extra funkciokkal es extra szolgaltatasokkal. emlexem reges regen a koleszon egy szamitogepes folyoiratban talaltunk egy demot. 30 inditast engedelyezett 3 elettel, 20 2 elettel es utana mar csak egy eletunk volt, de mi igy is megprobaltunk azzal az 1 elettem minel messzeb jutni
  • wanek
    Nem nagyon vagy képben, csak tippelgetsz. "Véletlenül" tudom, hogy ez miként megy. A nyomozó/vizsgáló készít egy kirendelő határozatot (amit a főnöke engedélyez), a szakértőnek pedig azokat a vizsgálatokat kell elvégeznie, amit a határozat pontokba szedve tartalmaz. Nem többet és nem kevesebbet. A szakértői véleménynek pedig tartalmaznia kell az összes pontra adott választ.
    A bírósági szakaszban - ha szükséges - a szakértői véleményt is csatolják, és a bíró ezek figyelembevételével hoz döntést.
    Egyébként a vádlott is kérhet külön szakértői véleményt.
    A szakértői díjazásról szóló rémmesék helyett pedig talán tessék elolvasni az oda vonatkozó rendelkezéseket. Pontosan meg vannak határozva a szakértői óradíjak, ettől eltérni csak különleges esetekben lehet.
  • izb
    jó kis program én is próbálgattam annó.
    egy valós alternatíva lehet a photoshoppal szemben.
  • izb
    lehet kapsz egy olyan szakértőt aki abból a 10.000ft-ból csinál neked másfelet és temetheted magadat.
    Tehát ameddig nálad nem tiszta minden addig kár itt oktatni a népet...

"az vesse rá az első követ,aki nem tenne ilyet"

Te nem lehetsz az,és itt a userek 99% -nak nincs jogalapja kritizálni a másik hozzáálását mert mindenki sáros,te is.
  • killer123
    És mi tartozik az illegális másolatok csoportjába????

Bocsi de nem vagyok jártas a témában.
  • killer123
    Ha másolni tilos AKKOR minek találták ki a dvd irókat?????

Ja gondolom azért hogy a családi fotokat lementegessem.
  • mohojojo
    izb: #114
  • izb
    a kiadók meg az összes ingyenélő genny,mindig arról beszél, hogy mennyi káruk származik.
    ha nem tudná a user másolni az adott anyagot az még nem jelenti azt hogy automatikusan meg is venné nemdebár?
    erről egy kicsit elfeletkeznek a fiúk akik a bársonyszékben vakargatják a töküket egész álló nap....
  • Deus Ex
    #118: Elvileg kellene a blokk, de szerintem ez még az elcsúszik kategória.

#121: Lehet, hogy találnál valami olyat, aminek kisebb mértékben megszegtem a végfelhasználói szerződését, nem tudom kizárni. De biztosan nem találsz több tízezres, vagy több százezres warez cuccot.
  • izb
    hehe igaz
  • jefferson83
    "ÁRTATLANSÁG VÉDELME"*

* ártatlanság vélelme
  • izb
    film és zene másolása,letöltése egyenlőre nem büntetendő.
    megosztása viszont az...dc,torrent
  • Fenjoy
    a lényeg ki marad...

NE LOPJ AZ ÁLLAM NEM SZERETI A KONKURENCITÁT!

• izb
    ha nem lenne warez xp,értsd alatta hogy nem lehetne másolni, nem sokan használnák,és linux forever lenne.
    na de ki tudná kezelni a photoshoppot ha olyan védelem lenne benne ami megakadályozná a másolását?
    nem sokan lennének beavatottak az tuti...és a kreativitás halott lenne.
  • lele
    emlékeztek arra amikor a halo2 felkertült a netre 2 honappal a megjelenés elött??? elég furcsa volt nem?
    Érdekesség a halo2 még igyis nyereséges lett sőt...rengetegen vettek miatta xbox-ot majd lecserélték és liveoztak...
    Kicsit furi az ahogy felkerült nem? végül is elkapták aki fel tette? nem emléxem rá....
  • killer123
    Sajnos a mai világban lehet erre számitani sajnos.

Emléxem régen még eszünk be sem jutott hogy amit hazaviszünk a sulibol játékot azt is meg kellett volna vásárolni.

Amugy meg rengeteg közintézményben is szerintem nem legális minden az is tuti.

PL: A korhézakban sirnak hogy nincs pénz erre meg arra és majd biztos windows-ra lessz pánzük. Bár lehet én látom nagyon hülyén és a közintézmények ingyen kapják a szoftvereket mivel szükségük van rá.
  • Fenjoy
    Érdekes Téma:)

Nos, alapvető problémák vannak ezzel kapcsolatban, mindjárt kifejtem mirre gondolok:) Előszőr is, veszek egy adathordozót, cd/dvd, és már előre fizetek, mert egy szemét mocskos tolvaj geci vagyok, az Artisjust szerint... ergo a mátricáért fizetek NEKIK!!! Nah most az első, hol az alakotmányos alaptétel, hogy az ÁRTATLANSÁG VÉDELME, a másik meg Ha én előre fizetek, akkor a BSA, ASVA meg ilyen ingyenélkőknek milyen létjogosultsága van. Mivel az egyik engedi/fizetés/adó formájában a másik meg börtönnel fenyegett. Amugy, az Artisjuct nak befolyt MILLÁRDOKból kap valaki rajtuk és az államon kivül?! Kétlem, mert akkor a BSA, ASVA nak nem lenne létjogosultsága:)

Természetesen ez a "frsuztráció" abból fakad, hogy itthon a fizetések alacsonyok az árak meg magasak. Bár tény, hogy azért mindenki tudna mondani Nagy Külföldi "gazdag" országokat, ahol virágzik a warez:)

De ezt a lopás meg ilyen baromságokat elkéne feledni... ha nem lenne warez, tudom, most hülyén hangzik, de kevesebb film,játék/szoftver fogyna, nah meg több munkanélküli szarrágó lenne (Bsa,Asva,etc). Hogy miért?! egyszerű... a warezosoknak már kezd kialakulni egy olyan rétege, hogy letölti és ha tetszik neki megvesszi eredetiben. A másik nagyobb réteg, meg mivel nem tudja megfizetni életében nem venné meg... ergo ezzel is csak keresnek a bolton. A hányingerem alapforrása a hülyének nézés...

Nem hiszem el, azt hogy akik itt védik az Asvát,Bsa-t etc, sosem volt videomagnójuk, vagy kazettás magnojuk... nah most innentől mindenki rakja össze, ÁLSZENT SENKIK...

A másik problémát meg már leirtam, az egyik engedi hogy letöltsek persze FIZESSEK érte a másik meg Börtönnel fenyeget...

KÉtszínű a dolog ha nem három... ennyi a véleményem. Elnézést a hibákért, csak úgy ki jött belőlem:)

Csao!
  • izb
    sok esetben igen, azok.
    nem azt várják tőlük hogy pártatlanul vizsgálódjanak hanem hogy találjanak valamit ami terhelő.
    a két szempontból az utóbbi a lényeg.
  • zakika
    kicsit elgondolkodtam a dolgon. mi legalis es mi nem. nem vagyok jogasz, tehat csak ugy paraszt logikaval - ha megveszek egy szoftot akkor annak csak a felhasznalasi jogat veszem meg. sot sok szoft van kiteve az internetre es csak az aktivalasi kulcsot aruljak. tehat letolteni egy progit lenyegeben nem lenne illegalis amig nem hasznalod. hasznalatnak mar a telepiteszt veszik es nem azt ha valaki igazan dolgozik rajta (lenyegeben ez olyan hogy nemi eroszakert igy mindenkit lehetne itelni akinek felal a farka)
    mas - nemelyik szoft othoni nem uzletszeru hasznalatra ingyenes (persze nem jatek). igy a mezei juzer megtanulja es meloba megveszi. kovetendo pelda lehetne
  • izb
    így van nincs olyan ember.
    sokxor freenek tűnő programokról derül ki, hogy eggyes esetekben mégsem azok.
    Azok a csókák akik magasröptü eszmefuttatásba kezdenek, hogy mindenkit meg kell szivatni aki csak egyetlen program után nem fizette ki a licencet az nem gondol bele egyáltalán eme helyzet nevetséges állapotába.
    pl:deux ex kolléga gépén és 3 méteres környezetében ha odakerülnék kb 3 perc alatt találnék valami lopott árut és után 3 évre simán sitre lehetne vágni...
  • izb
    tehát ha ma feljelent valaki névtelenül,akkor nálad nem fognak találni semmit, mert te nagyon okos és előrelátó vagy.
    Sajnos erre nem lehet felkészülni...ez olyan mint a földrengés.
    bejelentés nélkül jön és mindent visz..
  • Proview
    Ügyvéd és független szakértő jelenlétében kérni kell a dekódolás előtt a titkosított "konténer"-fileok (asszem így hívják a partíciót egyetlen titkosított fileban) MD5 generálását-ezzel garantálod a file azonosságát későbbi vizsgálaton (ha olyan dolgokat mutatnak fel; ami nem volt ott).

• killer123
    Hali mindenkinek.

Nekem csak egy észrevételem lenne, ami nem is az hanem inkább kérdés.

Elég rég óta gyüjtöm a játékokat, persze eredetieket. A kérdésem csak az hogy minden eggyes játékomhoz kéne rendelkezenem egy blokkal is??

Csak azért mert akkor csak azzal tudom igazolni a szoftver eredetiségét ugye.

De mivel szerintem elég sokan ugy vannak vele hogy a blokkol az elsö szép mozdulattal a kukába helyezik otthon miután a program rendesen elindul a gépükön, feltételezve azt hogy utána már nem lessz vele gond, tehát futni fog rendesen a gépén.

Tehát akkor a blokk nélkül nekem bárki mondhatja azt hogy én loptam a cd-ket??
    Mivel igazolom hogy nem??

Amugy szerintem nincs olyan ember az országban akinek ne lenne valamien letöltött másolt programja.
  • wanek
    "Pláne nem a magyar rendőrség, akik "szakértőinek" ami már nem .exe-re végződik, az nem program." - amivel egy nyomozó nem boldogul, ahhoz _külsős_ szakértőt kérhet fel (kirendelés). Azt akarnád állítani, hogy aki a szakértői névjegyzékben szerepel, az mind hülye?
  • randomly
    Szia!

(Most csak Firefox F3-al kerestem a nickemre, majd este olvasom át.)

De OEM Windows kompletten adtam el gépestől papirostól matricástól mindenestül.
    Ha jól értelmezem az EULA-t semmi törvénytelent nem tettem se én se vásárló se a közvetítő használt gép kereskedő.

rand
  • stain
    Jó alternatíva a Corel PhotoPaint is. A Corel pl. árul régebbi verziókat, sőt van diák licenszük is. Talán a 7-es Corel még ingyen is letölthető linuxra (wine port).
  • turul16
    Könyv magyarul: Egy korty Gimp

Jelenleg szerintem nincs akkora tébora, kb. ~10 éves multra tekint vissza a szoftver.
    Plug-in -ek vannak hozzá, ill. lehetséges többféle egyszerű script nyelven irni hozzá sajátokat. Beépitett filterek/effektek száma is nagy.

Tudomásom szerint mindent meg lehet vele oldanim amit photosoppal, de többnyire máskép.

Én nem nevezném magam expert GIMP usernek, ritkán foglalkozok képek manipulálásával, a legtöbb fórumon ahova Open_Source arcok járnak fórumozgatni, találhatsz segítséget. google is a barátod :)
  • stain
    WInXP-ben van beépített titkosítás. Egyszerűen jobb-klikk a könyvtáron és ott lesz egy beállítás. Ha jelszót kér a rendszer belépéskor, akkor máris nem lehet hozzáférni a fájlokhoz, ha másik redszert bootolsz. Persze ebben annyi a szívás, hogy ha meggágyul a windows és nincsen rendszer backup, akkor annyi a fájljaidnak. Gondolom a többi program is menti valahova a privát kulcsot, úgyhogy ez a probléma azokkal is fenn kell, hogy álljon.

Másik megoldás az SD kártya, az HW-esen támogatja a titkosítást, és ott elég, ha tudod a jelszót, nem a renszer tárolja a titkos kulcsot, másik gépen is hozzá lehet férni az adatokhoz a jelszó birtokában. Hátránya, hogy kicsi a kapacitása.
  • juzosch
    Azt nem értem, hogy miért akar mindenki ugyanannyit vásárolni a pénzéből, mint egy osztrák? Persze jó lenne, de nem ez a realitás. Ha egyszer 3ad akkora a gazdaságunk, természetes, hogy csak 3adannyit tudunk vásárolni. Ha ez nem így lenne, akkor összeomlana az ország (hozzáteszem nem így volt, baj is lett belőle)

Persze a szoftverpiac speciális kérdés, ugyanis 1 példány előállítása nem kerül pénzbe, szóval szegényebb országokban lehetne árat csökkenteni. Csakhát akkor meg mindenhonnan ide járnának bevásárolni:) De azért okosan meglehetne ezt csinálni.
    Sőt hosszútávon az olcsó szoftverekkel bele lehetne végre nevelni az emberekbe, hogy ez ugyanúgy illegális, mint a bolti lopás.
  • PoisonBorz #111
    Egyáltalán nem macerás. Töltsd le, próbáld ki, mást nem tudok mondani - ha megtetted volna, nem mondanád ezt. Gyakorlatilag észre sem veszed a működését, beállítani max fél óra egy átlagfelhasználónak.
  • edios
    Jó cikk, egyedül egy hiba van benne, illetve rész-igazság:

"Viszont ha drága a Nike cipő, akkor sem lopok magamnak"

Ha vki lop egy cipőt, akkor ténylegesen, közvetlenül kárt okoz a gyártónak, de egy másolt játék miatt a kiadónak nem lesz 1 forinttal sem kevesebb a bevétele, ha az illető egyébként se venné meg.
  • sgbo
    egyrészt DVD-vel még mindíg olcsóbban jösz ki, másrészt ez NAGYON macerás.
  • maestro85
    Hallotam már a gimpről, de igazából még nem mélyedtem el benne, mindig egy telepítésig jutottam csak el, ém ikor elindult egyszerűen nem tetszett. Pl. az sem tetszett, hogy minden külön ablakban van. De te használtad már? Mennyit tud a photoshophoz képetst? Van akkora tábora akitől tippet trükköt lehet tanulni? Mert photoshophoz már nagyon sokmindent, könyvet, plug-int lehet szerezni
  • PoisonBorz #107
    A jogi vitába nem szeretnék beleszólni, viszont az a dolog, hogy valaki azért vinnyog, mert bsa rátört, elvitt többszáz cd/dvd-t, gépet, azért már kicsit debil.

Ma már (sőt, 2-3 éve) gyerekjáték ezt megelőzni.

Egy olyan korban, ahol 17-20ezer egy 300 gigás vinyó, vannak olyan pgp-programok, mint a TrueCrypt, amik gyakorlatilag észrevehetetlenül működnek (igen, processzor/memóriahasználat terén is) a háttérben, közben 15 választható algoritmussal kódolják oda/vissza az adatot a gépen, eléggé fura, hogy valaki képes akár 2-3 dvd-nél többet tartani magánál. Ami gépen van, azt pedig ezzel a módszerrel SOHA (igen, SOHA) nem dekódolják. Pláne nem a magyar rendőrség, akik "szakértőinek" ami már nem .exe-re végződik, az nem program.

Amennyire tudom, a magyar joggyakorlat a filmet/zenét (amennyiben nem bizonyítják, hogy megosztottad) nem bünteti, a programok-játékok/backup/install pedig egy közepesen debil felhasználónál sem foglalnak 40-80 gigánál többet...

Bár így szerintem ahhoz is tehetség kell, hogy magánfelhasználóként (cégként meg is érdemled) okot adtál a bsa-nak hogy kutakodjon...