387
  • stain
    Ez meg az iskolák baja, hogy nem elég élelmesek. Nekünk a Microsoft még fizet is, hogy az ő programjaikat használjuk :)
  • turul16
    [utl=https://www.szszi.hu/ecdl/K%C3%A9pfeldolgoz%C3%A1s]ECDL képfeldolgozás[/url]
    Ajánlom figyelmedbe.

A furcsa, hogy az állam/iskolák fizetnek azért a szoftvergyártóknak, hogy az ő termékiket reklámozzák/oktassák. Forditva se tetszene, de így nevetséges.
  • stain
    Úgyis fel fogják törni. Mindent fel lehet törni, amit le lehet játszani. Max ha üres DVD-ket árulnak, arról nem lehet majd lelopni a filmet :)

Ha nem lehet másolni, akkor nem fog elterjedni a formátum. A DVD is akkor kezdett nagy léptékben elterjedni, amikor bejöttek az olcsó írók és írható lemezek.

És ezt nagyon jól tudja mindenki, aki ebben az üzletágban van. Egyszerűen annyi van, hogy az ügyvédek néhány perből jól megszedik magukat, ők találják ki, hogy kit kell beperelni, nem a cégek. Itt Magyarországon meg túlbuzgó a rendőrség, mint mindent olyan ügyben, ami nem bűnügy. Mert ugye a _bűn_üldözés az problémás, abban politikusok vannak meg ilyesmi.
  • maestro85
    Szerintem aki a szokásso dolgokat csinálja: szövegszerkesztés, zenelejtászás, chat, msn/yahoo, webezés, flnézés annak bőven elég egy ingyenes operációs rendszer és ha néha játszani is akar, tök jól el lehet szórakozni egy csomó ingyenes játékkal. ingyenesen meg letölthetők: BeOS, Sun Solaris 10, Linux disztribek azt hiszem valmelyeket felteszem a közeljövőben. A vírusvédettségről nem is beszélve, mert ezeknél tökéletes.
  • turul16
    Ami nekem k*rvára nem fekszik az MS (Vista), és kiadók (DRM) szövetsége. Olyan e_kefélt harverek gyártására kényszerítik az alaplap, videó kártya gyártókat ..stb, amiatt lesz nagy a proci terhelés, drága ill. még nagyobb fogyasztású videókártya ,mert ezek szövetkeztek. Sok formátum elve nem fog menni. Ill. nagyfelbontású videó, jó minőségű hang (Optikai), csatolók jelentős része le lesz tiltva lejátszás közben, hogy nehogy valaki ellopja. Azokat sajnálom akik ilyesmibe invesztáltak, hogy jóminőségbe nézzék a filmeiket és most dobhatják ki.
    Arról nem beszélve, hogy rengeteg felesleges számítást, fölösleges hardvar/szoftver bonyolultságot eredményez (Amit persze megfizettetnek mindenkivel), még több Bug lehetőség, még több inkompatibilis eszköz.
    Isten hozott 2007 -be ahhol a farok csóválja kutyát.
  • maestro85
    Mostanában az én lelkiismeretemet is piszkálja ez a kérdés, hogy igazán megtisztelhetnénk a programozókat, és a törvényt, hogy legális szoftvereket használunk. És oda jutottam mint a cikkíró, a Photoshop programokkal jutott. Egyszerűen sokkalta többe kerül a szoftver mint amennyit ténylegesen megér egy átlag usernek. A diák aki photoshopot tanul még csak tanulja és 0 forint haszna van belőle, hogy adja ki a több100ezer forintot. Más megközelítés: Ugye a vasat a szofver működteti, ugyanúgy mint az autónál az üzemanyag. Hát az arányok nem ugyanazok, és ez szerintem lélektanilag rossz, pedig ha akrnánk lenne rá pénzünk, csak ruhákra, job autóra, mobilra költjük, a hétvégi bulikról nem is beszélve. Egyébként általános célú programokat simán ki lehet cserélni ingyenesre, csak míg átszokik az ember.... Most ezen görcsölök
  • alma2
    Vagy ha sok kemeny zsarukat nezel sokkal kezenfekvobb, o latja el az egesz orsot cigivel, es neha feldob egy-ket kishalat.
    Szoftvernel meg mondjuk aki pedofil filmeket akar venni tole azokat felnyomja ot meg bekenhagyjak csereben + némi szazalekert.
  • Unreal1942
    Egyszerűen a programok legális megvásárlására már nem marad pénze az emberek 99% nak! Legalábbis itthon.
    Nagyon egyszerű ez. Hiába fenyegetőznek ezt a problémát nem lehet megoldani könnyen.
    Ha mondjuk ugyan azon munkáért itthon is megkapnám az 5-6 vagy 8 szoros pénzeket mint nyugatabbra akkor én se gondolkoznék még a win megvásárlásán sem. A nagyon drága progikat meg amúgy se használom.
  • sgbo
    Ezt pont annak az esete amikor senki sem keresné ott. (egy ismerősöm aki cigitcsempészetből élt a Vám és pénzügyőrség épületével átelennben lakott az utcában, és az ügyleteit is ott bonyolította.)

egyszerűen senki nem gondol rá hogy vki lehet enyire pofátlan
  • sgbo
    Azért pár dolgot ki kell emelni :
    Bárhogy csűrik csavarják, nem lopás. És kárt sem okozok vele. Ugyanis ha nem tölthetném le, akkor sem venném meg. Akkor ezzel kinek okoznák kárt ?
    SŐT:
    A kipróbálás nagyon lényeges. Azt ki lehet jelenteni, hogy a demo-k semmit sem érnek. Azután az ember vegyen meg 10000 ft-os programot kiprobálás nélkül ? Ennyire gazdagok nem vagyunk. (És igen, azt a néhány játékot, amivel játszom huzamosabb ideig mert megtetszettek meg szokom venni (már ami a szegényes keretből telik )- de ha előtte nem próbálhatnám ki akkor nem is vettem volna meg ez biztos - szóval az illegális letöltés itt haszot hoz a kiadónak.
    Jó példa a NFS-ek újabb része : leszedtem, megnéztem milyen, először jónak tűnt, de hamar rájöttem hogy hosszabb távon unalmas, úgyhogy hamarjában le is töröltem. Egy demo alapján dobtam volna ki érte annyi pénzt az ablakon?

További probléma a bugos programok kérdése : Sokszor elrontják az egész élményt, annira idegesítőek hogy az ember abbahagyja a játékot (ill. ide tartozik a gépigény kérdése is : megvan az optimális konfig, de a játék beszaggat, mert vmi nem tetszik neki. Ilyenkor hol a GARANCIA. egy cipőt visszavihetsz, hogy 1 hét után jön szét a varrás, de egy programot nem, hogy játszhatatlan a bugoktol, vagy nem tetszik neki az alaplap...

A zenék letöltése meg tényleg legális (ha nem osztod tovább - bár ez torrent esetében nem lehetséges ugye)
  • jefferson83
    Ez így van, ha lopsz egy csokit a közértből akkor meghurcolnak, de ha milliárdokat teszel el akkor a rendőrök fogják vinni a csomagjaidat.
  • Mythic
    Én csupán egy személyes példával szeretnék hozzájárulni a témához.Egy kis városban élek, viszont él itt egy egyén akihez kb országos szinten fordulnak emberek, ha valamilyen kulonleges szoftver, film, játék beszerzésére adnák fejuket. Az illeto durván 8 éve foglalkozik az ilyen irányú tevékenységgel, kiterjedt kapcsolat Bécsben, Budapesten, Pozsonyban. Vásároltam tole tobbszor is, jelen voltam a rendeléseknél stb így tudom honnan szokta megszerezni a dolgokat. Mikor egyszer behívott a házába szekrényekben álltak a másolt lemezek, és csak flegmán annyit válaszolt hogy 1000-ekben méri a lemezek számát. Na és most itt jon a csavar. Az illeto nyíl egyenest a rendorség foépuletével lakik szemben. Nem érdekes? Persze a haverom, aki nem pénzért árul hanem saját tudásánek kipróbálása érdekében belefog egy kis programozásba, 3D modellezésbe, o hozzá kiszállnak illegális programok használata végett. Az lop és menjen bortonbe aki fiatal, nem rendelkezik megfelelo tokével és nincsenek kiterjedt kapcsolatai, ne adj isten valóban rászorul a jovojét figyelembe véve illegális másolatok használatára. Viszont aki nagyban csinálja ott már nincs probléma, mivel meglesz a pénz a korrupcióhoz meg az ismeretség is.
  • jefferson83
    "#27: Szívesen megmondom, de egyrészt már volt a BSA, másrészt semmit sem fognak találni."

Mindig annak nagy a szája aki megteheti. Az embernek nem csak magából kell kiindulnia, hanem néha körbepillantani, hogy mi zajlik körülötte.
  • wanek
    Nem éri veszteség, csak maximum alátámasztja, hogy hazudott.
  • Foga
    De érted!
    Mondaná azt hogy mittomén ki ő! És ha küldök neki egy ügyiratszámot esetleg segíthetne vagy valami! Akkor még el is küldeném! Én bocsánatot kérnék amiért így beszéltem, ő is elnézést kérne amiért azt mondta hazudok. És max segítene is. :)
    De nem én hazudok, meg feltünést akarok kelteni. Inkább ne kéne ilyenről írnom.
  • BaliBoy
    Találtam egy érdekes cikket, ami szorosan kapcsolódik a témához.
    Kis halakra is vadászik a ProArt
  • Gerygrey
    Gondolom most azzal, hogy nem társalogsz vele tovább, nagyon nagy veszteség éri szegényt.
  • tmisi
    Több minőségi termék kéne baráti áron. Ott van pl. az animációs filmek esete. Szinte hetente hirdetik az újabbnál újabbakat! De minek? Ebben az évben talán a Jégkorszak2 volt talán a legértelmesebb meg esetleg a Túl a sövényen. A többi egy kalap sz*rt sem ér. Anno volt Toy Story 1-2, Shrek, Jégkorszak 1. Profin megcsinálva meg minden. Most meg csődszámra jönnek ki, sokszor gagyi történettel (pl. Rém Rom). Még moziba sem éri megnézni, nem hogy megvenni.

Zenei ipart meg hagyjuk! Még egy régi 80-as évekbeli CD-t is 4000-ért rendelhetsz minimum + postaköltség. DVD film meg van már TESCO-ban 250 forintért. Igaz TV-ben agyonjátszott vagy ismeretlen felvételek, de még mindig jobb mint Fekete Pákó 3000-ért, mert az még beszélni sem tud, nemhogy énekelni.

Játék terén meg 10k-t annak ér a szoftver, akinek fullmaxon vagy közel ahhoz megy a grafika. Mert játszottam GRAW-val lowon, és az így nem egy minőségi drága játéknak nézett ki. Akkor már inkább el se indult volna 512-es kártya nélkül, majd veszik a gazdagok.
  • Foga
    Jó akkor ennyit erről.
    Mi a fsznak neked az ügyiratszám? Tuti zsernyák vagy ügyvéd vagy!
    Mellesleg az ügyirtaszámból, honnan tudnád hogy nem valami más szart adok meg?
  • Gerygrey
    Amikor megláttam a cikk címét, már akkor tudtam hogy ide fog fajulni a dolog. Deus ex, például te, tényleg kinek dolgozol hogy itt osztod az észt? Mi károd van neked abból, ha például én illegálisan használom a photoshopot? Attól hogy kioktatsz, rohadtul nem fogom tudni megvenni, adj rá lét és akkor lesz legális verzióm.
    "Mindenkinek a legújabb, legprofibb eszközök kellenének, ingyen" - hát nekem speciel a photoshop cs2 semmivel sem jobb, mint a photoshop 7 volt, csak azt már nehezebb megszerezni, azért használom a legújabbat mert az volt "kéznél". 3-4 éves jó játékokat lehet kapni olyan áron hogy a hülyének is megéri, de szoftverből mindig csak a legújabb, legprofibb kapható, horror pénzekért. Tudom, akkor használjak gimpet vagy valami más linuxos szart, de mondd már meg kérlek, hogy az adobe-nak miért lenne jobb, ha gimpen tanulnám a képszerkesztést, minthogy másolt photoshopon? Az ő bevételük szempontjából oly mindegy.
  • wanek
    A sértegetéseid miatt egy jókora virtuális pofánverés kijár neked.
    Ügyiratszámot írj. Máshonnan összelopott, és manipulált dolgokkal nem foglalkozom.
    Most már 100%, hogy hazudsz. Amíg nem küldesz ügyiratszámokat, addig nem társalgok veled tovább.
  • Foga
    Már bocsi, lehet idősebb vagy meg minden. De egy idióta!
    Nem fogok neked ügyiratszámot írni. Azt felejtsd el. Esetleg holnap behozom melóba az iratok és beskennelek belőle pár oldalt. Az megfelelne?
  • wanek
    "Sztem te vagy a nem kóser!" - Mi van kis zsidó! Lebuktál a hazugságoddal? A mesédből semmi sem igaz?
  • Foga
    Nah várj!
    Ki hogy értelmezi!
    A bírónő valakitől kért külön állásfoglalást, amiben az állt, hogy a zenék és filmek letöltése nem büntethető! Ezért is kapom vissza az MP3as és film DVDimet.
    Mindenesetre az ügyésznek más az értelmezése, ezért is fellebbezett!
    A per elején én felhívtam az artisjust hogy akkor befizetném az MP3ak utána jogdíjat! Nem kell mondanom, hogy hülyének néztek! :) Meg megjegyezte a fickó, hogy még ha akarnám se lehet náluk ilyet befizetni! :D
  • heyman8909
    nice cikk, ez az egész hasonló a valós életben találhatóhoz
  • wanek
    Hazudsz. Látszik, hogy még életedben nem is láttál valódi házkutatást.
    Hogy miért kamuznál? Több oka is lehet.
    1. unatkozol, és "beszélgethetnéked" van
    2. megbízásból teszed
    3. egyszerűen csak többnek szeretnél látszani, mint ami valójában vagy
    4. esetleg más.
  • Dömsödi
    Nagyon fontos tartöm, hogy a letöltök nem az előadok érdekeit sértik, hanem a kiadókét! Mert hány százalékot kap az előadó az eladások után???
    Ha valaki magancélra - anyagi haszonszerzés nélkül tölt le az nem büntethető!!! Nagyon helyes ez a Magyar jogrend!
    A kiadok sokszor érvelnek, hogy az elmaradt haszon... Nos bizonyitsa már be valaki, azt, hogy ha Pistike letölti DJ Csávó legújabb CD-jét, akkor ha nem tudja letölteni megvette volna e valójában??? Szerintem nem.
  • Foga
    Tudod mit te gyík!
    Sztem te vagy a nem kóser!
    Mi a foglalkozásod? Tuti a másik oldalon állsz!
  • wanek
    Ha tényleg igazat írsz, akkor nem jelenthet nehézséget az ügyszámok leírása.
    Amíg ilyet nem produkálsz, addig csak egy kis piti hazug alak vagy.
    Látod, hogy milyen könnyű lebukni a _hazugsággal_?
  • Foga
    Elmész a faszba!
    MEgmondanád miért kamuznék? Mégis mi olyan hihetetlen abban, hogy két civil ruhás fasz este megjelenik fegyverrel a lakásban és egy névtelen bejelentésre hivatkozva, házkutatási paranccsal bejönnek és összepakolnak mindent amit látnak. Igen csak azt amit látnak, ugyanis többhöz nincs joguk. ( legalábbis azzal a fajta házkutatási paranccsal nem volt )
  • Mynet
    Te is nagyon jól tudod, hogy mindenbe bele lehet kötni. Tökéletes ember nincs, ahogy tökéletesen legális gép/tartalom sincs.
  • wanek
    Ha már egyszer lebuktál, akkor mitől félsz? Nem tudsz jobban lebukni!
    Kamuzol itt ezerrel!
  • Deus Ex
    #66: OEM szoftver eladható a géppel együtt, eredeti dokumentációval, telepítő médiával, számlával, vagy más, birtokba kerülést igazoló dokumentummal együtt. Nem ismerem az említett esetek részleteit, de nem feltétlenül illegális eladni az OEM szoftvert.
    A multimédia tartalmak pedig vita tárgyát képezik, a rendőrség pedig egy sikerorientált üzletág, nekik az a lényeg, hogy minden akcióból a legnagyobb számú felderítés származzon. Jobb, ha nem találnak semmit, abba nem lehet belekötni.
    A securitate-t kifelejtetted.
  • Foga
    Qvára nem értem mi bajod van?
    Mit fikázol? "Kicsit" fellengzős vagy!
    Igen írjam le és ki tudja hol dolgozol.
  • BaliBoy
    Én lepődök meg általános iskola őta ilyeneken. Általános suliban anno megkérdezte a tanárnő, hogy a zöldséges aki mellesleg tojásokat is árul mikor jár jobban anyagilag? Ha 10 ft-ért vagy ha 15 ft-ért adja a tojás db-ját? Én hülye meg azt válaszoltam, hogyha 10 ft-ért. Mert józan paraszti eszemmel úgy gondoltam, hogy ha olcsóbban adja többen veszik.... Természetesen a tanár nő nem így gondolta. Nem is folytatom...
  • chokeerigo
    Még régen, szerettem volna direkt eredeti CD-ben megvenni egy hang(!)lemezt, gondoltam biztos nem lesz 5000 Ft. Nah erre bemegyek az üzletbe, és látom, hogy 6990... nekem itt lett elegem. De ameddig Mo-n az a módi, hogyha valamit nem vesznek, akkor drágítunk - akkor a kiadók (és nem a szerzők!) jussanak csak csődbe a "mocskos letöltők" miatt.
  • Dömsödi
    A programozok nem minimálbérért dolgoznak??? Irta valaki...
    Nos megsúgom: 200.000 körül/hó kapnak. Egy játék simán megvan egy év alatt. Csinálják vagy 8-an 10-en. Az 20 milla+ fejlesztőeszközök. 50 millából kész 1 játék.
  • wanek
    Maximum a bátyád lehetnék, ha az életkort nézzük... bár a családomban értelmes emberek vannak, tehát a "bátyság" kilőve.
    Hogyan érintkezzünk???????? Most is épp kommunikálunk, nem?
    Írd le a rendőrségi és a bírósági ügy számát privátban. Az bőven elég lesz.
  • NYCBoy
    Mindenkitől elnézést kérek a személyeskedésért, de Deus Ex te egy oltári nagy szarházi lehetsz! Kinek dolgozol te?
  • Foga
    Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy jártak nála is. Bár nem tudom milyen eredménnyel!
    Jobb félni mint megijedni elvet követi és aki már egyszer megszívta vele, az tényleg jobb is ha így viselkedik.
    Én megértem!