192
  • wanek
    "Mégvmi eszembe jutott az amerikai technológiai fölényről, nemcsinálok neki ujabb postot: Jövőre leselejtezik az amerikai F117es gépeket, mert azok az USA hadserege számára már ELAVULTAK. Gondolom az F117 utóda már a spájzban." - Erre büszkének kéne lenniük? Ettől több mogyorókrémes kenyér, meg több big mac lesz? Nem valószínű. De a nagy honvédő háborújukban lehet, hogy szükségük lesz rá
  • wanek
    fade2black figyelj, bár nem neked válaszolok...
    Amikor az EUR-t bevezették, akkor 1 EUR = 1 USD ment egy ideig. De nem sokáig :)
    Mi van ma? 1 EUR = 1.34 USD
    Van jópár ország, aminek "nagyrabecsülését" már kivívta az usa, hogy USD-t egyáltalán, vagy csak nagyon rossz árfolyamon váltanak _be_
    Az amerikai gazdaság lefele menő ágban van, mutathat bárki bármilyen grafikont, ez az igazság. A virtuális dollárjaiknak nemsokára game over lesz.
  • fade2black
    -1- Még mindig? Recesszió? (Bár gyógyszeres és nemelég részletes de más nemfér ide.: )

Vannak lassabban fejlödő időszakok de azért elég egyértelmű, hogy 2negyedéves gdp visszaesés nagyon nemvolt. Talán 86-87ben volt kritikus a dolog de hát akkor teljes erővel a csillagháborút nyomták, hogy SZU összeomoljon.
    Köszönöm nekik, mert evvel legalább ruszkik eltakarodtak Magyarhonból. :)

-2- Ha az eddig irakban felrobbantott $600milliár+ ot nem ellövik, robbatják hanem mondjuk tudomisén pl autópálya, metro, adócsökkentés, tokomak reaktorra Usaban is, brain drain.... és még 1001dologra ami valójában is fellendíti a gazdaságot költik akkor az szerintem jobb üzlet mint felrobbantani azt amit legyártasz. És közben még a külkerhiányod se száll el.

-3- Nézd meg mennyi volt mondjuk 2000-2001ben Irak olajtermelése és mennyi most.
    Felfutott, vagy lecsökkent? Bumm megint hülyeséget mondtál? jaésha megnézted szorozdbe az árat mondjuk $80os barell árral és utána gondolj bele abba, hogy amerikának eddig az Iraki kaland 600milliárd$+ba került. És ezt nem szaud arábia, irán ;) ... fizeti mint anno....

Mégvmi eszembe jutott az amerikai technológiai fölényről, nemcsinálok neki ujabb postot: Jövőre leselejtezik az amerikai F117es gépeket, mert azok az USA hadserege számára már ELAVULTAK. Gondolom az F117 utóda már a spájzban.

btw csillagos topicban olyan jó voltál, a linket amit ott adtál kinyomtattam annyira tetszett, azóta tudom a tejútrendszerben 100-200milliárd csillag van. ;)

Na jo8
  • Epikurosz
    Köszike, szépen, már vártam rád, vagy vki hasonlóra.
    (Nagy taps fade2blakck-nek )
    Tudom én, hogy az USA tökös ország még mindig, nem kell engem győzködnöd, de el-elkapja néha a recesszió. A 90-es évek közepén aszem volt egy, és igazándiból 2001 után lendült emg a gazdaság, miután a hadiiipar bazinagy megrendeléseket kapott. Hiába, a tálibokra kilőtt rakétákat pótolni kellett. Meg ugye a katonáknak enni kell, a lábukra csizma kell estébé. :-)

A Brentes grafikonod amúgy engem igazol. Nem az elejét kell nézni, mégcsak a közepét sem, hanem a végét, ott lóg szépen a lóláb, meredeken lefelé. Ez normális, hisz a háborúban lebombázott kőolaj létesítmények újjáépítése, a termelés felfuttatása nem megy egyik napról a másikra. Bumm!
  • fade2black
    Jól van tudomásul vettem szemüveg van rajtam meg fantziálok. Szerintetek meg amcsik nemvoltak a holdon.

Aszem maradok inkább szemüveges. Jobb így nekem. :)
  • wanek
    "Amerikaiak nemvoltak holdon" - a többi már a te fantazmagóriád. Érvnek semmiképp sem jó.
    Amúgy meg levehetnéd már a csillagos-sávos szemellenződet, mert rosszul áll.
    Az amerikai gazdaság a virtuális dollárjaival meg a nagy szemfényvesztéseikkel egy nagy lufi. Hamarosan kipukkad. A távol-keleti országok lenyomják, mint a szart.
    Egyedül a G.I. Joek nyomnak valamit a latban, de azok is csak többnyire gyenge ellenfelek ellen. És még azok a gyenge ellenfelek is párszor kipicsázták őket :)
  • fade2black
    Legyen Brent mert az a legmeghatározobb.
    Aszem jól látni, hogyalakult az olaj ára a háburu óta:

• fade2black
    EUban és Japánban ugrálnának az örömtől ha jövőre olyan növekedést tudnának produkálni mint amilyen lassút az USA jövőre produkálni fog.

Lehet az USA lassúl de még ígyis messze sokkal jobban növekszik mint EU és Japán.
  • fade2black
    Mennyi volt pl 99 ben? 2000ben? 2001ben? és mennyi most?
    Akkor a belebeszélünk és mondunk óriási hülyeségeket olyanról amihez nemértünk felállás van itt, most?
  • Epikurosz
    USA gazdasága lehet, hogy picit visszaesik az elkövetkező években.
    Persze, ha indítanak még egy háborút, mondjuk Irán ellen, és jól sül el, mint az iraki (ne üljetek fel annak, hogy csőd az iraki háború. Akkor mitől olcsóbb a zolaj?), akkor megint belelendülhet az amcsi gazdaság.
  • fade2black
    Aha értem. Amerikaiak nemvoltak holdon. És a Spirit is meg az Odessey is USA hazudozás. és.....
    Arról nem is beszélve, hogy SZUnem is volt és kommunizmus sem csak USA akarta bemesélni nekünk, hogy elnyomjon minket.

• Epikurosz
    Ezt én keresetlenebb szavakkal és rövidebben leírtam már évek óta: Putyinnal több lett a kolbász és a vodka. :-)
  • fade2black
    Hogyjön ez ide? De ha ennyire firtatod: Az USA gazdasága az elmúlt években (10pl) 4-5%al bővült addig japán 0-1% EU 1-2%ot produkált. Hol itt az általad vízionált lecsúszás? Vagy hülyeségeket beszélünk összevissza?

• Sidewinder
    Az oroszokkal az a helyzet h ez 6 éve volt.Akkor valóban hollandiával hasonlították össze a költségvetését.De azóta máshogy hívják az elnököt,és ez az elnök olyan lépéseket tett amely eléggé javított az orosz helyzeten.Például most már a gazdagok is fizetik az adót normálisan(a nagy olajvállalatok,Gazprom)mert ha nem akkor úgy járnak mint hodorkovszkij.Emléxem 1 dok.filmre ami Rássáról szólt (asszem japán film volt)és Jelcin elnökségét is bemutatta.Jelcin idején a nagy olajvállalatok(Jukosz,Szibnyeft stb) ekkor Jelcin élő tv adásban behívatta az egyik sikeres energiaipari cég vezetőjét a Kreml-be és ezt mondta:"Íme egy ember aki nem fizet adót"(pedig lett volna miből).És ennyi komolyabbat nem mert lépni mert ő is félt pl.a Jukosz volt vezére mögött álló maffiától,Hodorkovszkijék meg a hasonlók kezében volt akkor igazából az irányítás.Az új elnök viszont kicsit máshogy nyúlt a dolgokhoz.Aki nem fizet adót a "nagyok" közül az go to szibériai börtön.Plusz Putyin megtámogatta a repülőipart,stb.A lényeg annyi h az energiaárak emelkedésének,a rekord hadiipari expoprtnak, annak, h még a 'TOP 100' gazdagnak is az utolsó kopejkáig be kell fizetnie a 13%-os egységes adót az utóbbi 3-4 évben az orosz gazdaság rendszeresen 7-9 százalékos növekedési mutatókat produkál.A költségvetés folyamatosan több milliárd dolláros TÖBBLETTEL zár(de szép lenne ha nálunk is lenne ilyen h a költségvetés többlettel zár.Az orosz katonai költségvetés jövőre 188 milliárd dollár lesz(azért pont ezt írtam mert ennek tudom a pontos összegét,Hollandiájé nem tudom milyen magas,de sztem alacsonyabb vmivel),de minden másra így oktatásra, egészségügyre,mezőgazdaságra stb. mind mind 20-30-40 százalékkal több jut mint tavaly.Emellett természetesen az úgynevezett stratégiai tartalék alapba is jelentős pénzek kerülnek letétbe a nehezebb időkre,amikor már a sok külföldi államvezetés nem Szuhojokért,meg sok olajért gázért fog kopogtatni a Kreml nagy aranyajtóin,és ugye csökken a profit.
  • fade2black
    Kínaiak potyognak rendesen nem USA.
    Csak közel se annyira publikus. Ha jártas vagy a témában gonolom már tudod, nem Gagarin volt az első aki az űrben járt. Ő volt az első aki onnan élve visszajött. Ezmár ugyanis féligmeddig publikus.
  • Dj Faustus #57
    Rejtett elem/inverter lehetőségét taglalja.
    Egy 75W-os villanykörte 20 másodperces működtetéséhez 80%-os hatásfokkal számolva 0,52 Wh fogyasztást eredményez, amit kis elemekből simán lehet táplálni.
    Kis AA méretű alkálielem 4 Wh energiát tárol. Lítium akkumulátorral ez még nagyobb lehet.
    Ha csak 1/2 Wh fogyasztás szükséges, akkor az gombelemből is fedezhető lenne.

Egyébként rengeteg ilyen "eszköz" létezik, de nem igazán látható rendesen alátámasztott, többszörösen reprodukált, misztikumtól/legendáktól-mentes megoldás.
  • roliika
    Nem értek angolul /jól/, de mivan? Csávó rejtett akksikat gyömöszölt toroid gyűrűbe? Mondjuk fura volt kicsit, hogy inverteren keresztül üzemeltette a cuccokat...mondjuk 10*2,5V-os 1200mA/h-s akksival inverteren keresztül talán tényleg meg lehet csinálni ezt a trükköt...de nemá..ezis átbaxás volna?
  • Dj Faustus #55
    Hidden Battery Possible

On Oct. 16, 2006, New Energy Congress member, Robert Indech, PhD, wrote:

As Ed Sines [NEC] has suggested, this device would appear to be simply a DC to AC converter with a hidden battery. Powering a 75 watt lightbulb for 20 seconds at 80% conversion efficiency requires only (75/(.80)x20/3600=0.52) about 1/2 watt-hour of energy, easily obtainable from a small battery. For example, a small AA alkaline battery, yields approximately 4 watt-hours of energy (i.e. approx 1.5 volts x 2.8 amp-hour capacity). It would not be difficult to hide such a small unit in the wrapped toroid as shown in the video. If a lithium battery were used, it would be even smaller. If only 1/2 watt-hour of energy is used, similar to the demo, then the hidden electrochemical battery might only have a dimension 2 times that of a watch battery. Again, 1/2 watt-hour energy could be provided by a watch battery weighing only 2.3 grams...Reference: (http://www.panasonic.com/industrial/battery/oem/chem/lith/coin1.htm). Full disclosure of this remarkable invention would be required before anyone should commit a dime to its "development".

Forrás: Toroidal Power Unit by Steven Mark
  • Sanyix
    Sugárzásból sokféle van. Milyet?
  • roliika
    Vezetékek nélkül hogy lopsz áramot ennyit? Azért a TV-t meghajtja fúrót stb...mikrohullám erősen kizárva, mert azt pontosan be kell "lőni", fószer meg az utcára is kiviszi a künyüt. Akksi nem lehet, mert ilyen erős akksit még a Sony sem tud gyártani...bár lehet, hogy jobb is. :DD
  • tobias88
    Jobb is ha kiköltöznek az amcsik, 30%al kevesebb lenne akkor a környezetszennyezés, ami nem kevés!
  • Inquisitor
    "közelében tartózkodni mert rákot okoz." egy réztekercs mióta okoz rákot? :)
    Naudi a laboratóriumban miért sugárvédő köppenyben és kesztyűben rohangál? Igaz nem is sima réztekercs amit összerakott ott, de a sugárzásmérő szépen jelez a közelében.
  • Inquisitor
    Ez sokkal meggyőzőbb ...
    Ettől függetlenül ez lehet sima áramlopás vagy mikrohullámú energia átvitel vagy kisméretű 8000VA-s akumlátor is :)
  • Migege
    "George W. Bush 2010-ben határozta meg a Nemzetközi Űrállomás elkészültét és egyben az űrsikló flotta nyugállományba vonulását, valamint egy új emberi űrhajórendszer kialakítását"

Aztán pedig visszautazott az időben, hogy ezt elmondja nekünk :D
  • Sanyix
    "közelében tartózkodni mert rákot okoz." egy réztekercs mióta okoz rákot? :) nem kell megenni :D egyébként is minden rákot okoz, az élet is.
  • Dj Faustus #47
    Szegény Tesla forog a sírjában. Fantazmagoriáit (üzemanyag nélküli autó, vezetéknélküli energiaellátó rendszer, elektromos fegyver) tényként beállítani - amit a szabadenergia-hívők szívesen tesznek - dőreség.

"az elvi működése levan írva"/" hidegfúzióval elő lehet állítani...."
    De gyakorlatilag hasznosíthatatlan, nem reprodukálható.
  • roliika
    "UFO meghajtás" sok áram igen, de ezt hidegfúzióval elő lehet állítani....van ilyen készülék igen, csak több okból nem használják, de akár kicsi atomreaktort is lehetne cipelni,de az atomenergiának nem vagyok a híve.

Földmágneses generátor létezik olyan, ami többszáz Wattot lead, csak nemnagyon érdemes a közelében tartózkodni mert rákot okoz. Ha kell van videóm róla 2-3, az elvi működése levan írva. J Naudin is kísérletezgetett vele...de akár statikus mágneses mezőből is lehet dinamikusat eszkábálni ami áramfeljesztésre ugyancsak felhasználható...csak legyen az embernek pénze kísérletezgetni. Léteznek ilyen "üveg fémek" nem tudom mi a pontos nevük, de nagyon jó trafókat lehet belőlük csinálni, és ezzel jópár érdekes kísérletet elvégezni. Mágneses monopólusokat eletromos és lézeres úton is elő lehet állítani, szintén áramtermelésre felhasználható.

Föld rádiójeleit Tesla nem csak vette, sőt főleg nem vette, hanem magát a Földet használta rezonátornak, a befektetett energiát maga a Föld erősítette fel...nagyon alacsony ha jól emlékszem 4-5 Hz-es frekvenciáról van szó.
    Hidrogénes lézeres fúzióval is rengeteg energiát lehet...ne kinyerni, leginkább erőművek számára, van sok megoldás és sok működik is, csak még nincs indok a használatukra sajnos.

• kvp
    Beleneztem az egyik belinkelt videoba. (http://video.google.com/videoplay?docid=3017194771837860523&q=free+energy)

A pali egy picit felreertelmezi az altala latott dolgokat. A misztikus energiageneratora semmi mast nem csinalt csak kijatszotta a villanyorat. (ezt parazitataplalasnak hivjak az elektronikaban) A technikat jo ideig hasznaltak nyugaton aramlopasra, ma meg pl. a 1 wire interface-u chipekben es az aktiv antennakban tap+jelatvitelre.

Az altala leirt ufo meghajtas pedig nem mas mint legkori ionhajtomu, ami megoldhato viszont tul sok energiat igenyel. (atomreaktort pedig megsem rakthatunk egy repulore) A rendszer egyebkent utanepitheto, csak a model a sajat tapjat nem fogja tudni megemelni. (de ha droton kap aramot akkor lebeg, szep ioncsikot huzva maga utan)

A foldmagneses generator pedig nem uj otlet. En is lattam egyet, egy masodik vilaghaboru elotti iskolai bemutatoezkoz volt. Gyakorlatilag egy nagy tekercs, ami a fold magneses tereben forgatva aramot fejleszt. (sajnos egy led-et is alig tudtunk bekapcsolni a fel meteres reztekercssel)

Masik alternativa a fold termeszetes radiojeleinek felfogasa egy antennaval. Ezek egybeesnek a vidoban emlitett katonai ulw hullamsavval. Sok energia sajnos itt sincs, az egyetlen jelentos jel az elektromos halozat orokos 50Hz-es bugasa, abbol ki lehet csatolni egy kis aramot. (es ujabban a 900Mhz-es es a 2Ghz-es frekvenciakbol) A teljes frekvenciatartomany felfogasa eseten is csak nagyon keves aram keletkezik. (es nagyon erzekeny diodak kellenek a kicsatolashoz, bar egy erzekenyebb hangkartya bemenetet egy hosszabb antenna mar kisutheti)

A Tesla fele energiaatviteli modszer mukodik, hatranya hogy nem eleg hatekony es az eletet negativan befolyasolja. (kb. mint egy atombomba emp hullama) Viszont a Tesla altal tervezett es a videon csillagenergianak hivott rendszer vevoje gyakorlatilag kilyukasztana a fold magneses vedoburkat. Igaz, hogy az urben sok energiat ki lehet nyerni a sugarzasbol, de ha ezzel a sugarzassal menne a foldon tobb eromu is, akkor a bolygon semmi elo nem maradna meg hosszutavon. (A kedvencem a tesla fele, rontgensugarzassal mukodo audioerosito elektroncso. Nem tudtak mitol egett meg az egyik technikus. :-) )
  • Molnibalage
    Aha. Nem vagy te egy kicsit hülye? Konkretizálnád ezt a lezuhan/felrobban dolgot?

F/A-22 Raptor és F-18E és F Super Hornet az mond neked valamit? Ebből az utóbbiak már háborúba is járkálnak. Mindkét gép prímán működik és sokan szeretnének olyat, mint a fentebb levő első gépcsoda. F-16 Block 60 is náluk készül és ez a legfeljletteb verizója a típusnak, de náluk még nem is áll rendszerben, mert nem tudnak eleg csinálni belőle, de más veszi, mint a cukrot. F-35 JSF szintén. Nézd meg az európai típusokat, hogy milyen szánalmas mennyiségben készülnek (és ahhoz képest, hogy mit tudnak milyen rohadt drágán emiatt) és mennyivel elmaradottabbak(nuku stealth képesség). Az Anglia és Fr. kivételével még ők látják el légiharcrakétával gyakorlatilag egész Európát.

Gondolkozz egy kicsit még szerintem ezen a dolgon...
  • Epikurosz
    "A bazisnak egyebkent csak akkor lenne gazdasagi haszna ha sikerul osszehozni az iter projektet, mivel akkor olyanna valnak a hidrogen izotopok mint ma az olaj."

Minek?
    Dögivel van H itt a földön is.
  • kvp
    Az orosz r7-es raketarendszernek jelenleg 2 fokozatat hasznaljak. Ez tokeletes ballisztikus raketakhoz es a fold koruli palya eleresehez. Viszont a rendszer 3 fokozatos es inditottak mar vele bolygokozi urszondakat is. Az oroszoknak semmibe nem kerulne egy hold kuldetest megoldani (robotokat mar kuldtek es azok hoztak vissza kozetet is), es mivel sikerult mar tobb tucat urallomast felallitaniuk (ezek tobbsege katonai volt), ezert egy holdbazis sem jelentene gondot. A hold eszaki es a deli sarka korul mindig sut a nap, ezert nem hul le tulsagosan tovabba van feny a napelemeknek.

A bazisnak egyebkent csak akkor lenne gazdasagi haszna ha sikerul osszehozni az iter projektet, mivel akkor olyanna valnak a hidrogen izotopok mint ma az olaj.

Az osszeeskuveselmeleteket pedig hagyjuk, igen van ufo-ja az usanak, ok epitettek egy nemet terv alapjan (csak ok nem fabol mint a nemetek) es rajta van a nasa dryden-i bazisanak egyeik regi eves csoportkepen. (semmi high tech, az elso valzotat meg legcsavaros volt a masodik mar sugarhajtomuves es a general electric csinalt hozza egy atomhajtomuvet is, de azt meg az usa is tul veszelyesnek itelte) A foto egyebkent elerheto volt a nasa egyik szervererol. (a blackbird-jeik sokkal szebbek) Akik szeretik az osszeeskuveselmeleteket azoknak elarulom hogy a drydeni tamaszpont az 51-es korzetnel van.
  • Inquisitor
    És ezek mitől is hitelesebbek mint egy bármilyen összeesküvés elmélet vagy egy Egely könyv? :)
    Na majd otthon leszedem őket megnézés céljából, de eléggé elvesztegetett időnek tűnik már előre is.
  • Inquisitor
    "Elsőnek kiépítik a bázist. Majd jöhet a Mcdönci, coca-cola gyár. 2022-ben meg az első baseball bajnokság."
    De a bázis építői megkajálhatnak addig is az egyik kráter tövében lévő Kínai Gyorsan Büfében. ;)
  • AranyKéz
    A termodinamika második törvénye is csak egy hatalmas összeesküvés, mi? :D
  • AgentKis
    Álandó holdbázis 2024? Talán inkább 2240. Hiszen nincs olaj sem a holdon sem a marson. Akkor meg minek költene rá annyit az USA? Talán génmanipulált élelmiszereket akarnak gyártani ott?

Mit fognak kezdeni a mikrometeoritokkal?
  • roliika
    Nicsak nocsak 01
    Nicsak nocsak 02
    Hoppácska!

A víznél nehezebb anyagok pedig nem tudnak úszni, a levegőnél nehezebbek repülni, térugrás nem létezik, nincs örökmozgó, nincsenek nem publikus technológiák, és nem 1 bábszínházban élünk.... LOL
    És 1 örökmozgó
  • MPeter3
    Ha valaki nem ismerné.

https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/index.html
  • LowEnd
    Ha ennyire pengék vagytok USA vs World gazdaság ügyében, akkor miért nem veszitek figyelembe:

1. USA gazdasági erejének egyik forrása a nemzetközi kereskedelemben forgó, bankokhoz kihelyezett rengeteg $. A világgazdaság dolláralapú volt. Ez kvázi ingyenhitelként funkcionált. Az Euro már mérhető arányban szorított vissza dollárt az USAba.
    2. Az Egyesült Államok a legjobban eladósodott ország. Külső-belső adósság tekintetében egyaránt.
    3. Az USÁ-ban egyre kevésbé éri meg gyártani. (Nagyon magas a munkaerőköltség). Ez importot generál, ami tovább rontja USA fizetőképességét.

Oké oké - nagy pénz és embertömeg, nagy tehetetlenséggel bír, de szerintem elkezdett a világ többi feléhez képest lefele csúszni, és ez a lecsúszás minden emberi számítás szerint gyorsulni fog.
  • n0k0m
    Kicsit sokat szavaztam, bocsesz :D Latszik, hogy mar nagyon szavazhatnekom van a szelsojobbkozepfelso partra.
  • n0k0m
    En is a kinaiakra szavazok. Az oroszoknak pedig baromi jo megoldasaik vannak, csak ok nem verik a melluket. Az amcsiknak meg az elmult 20 evben minden fejlesztett vadaszgepuk, urhajojuk lepotyog/felrobban. Mellesleg Bush a multkor meg vagott az urprogram koltsegvetesebol, most meg a holdat akarja meghoditani? Ha ez valaha is megvalosul az eletunkben, akkor mar tuti bottal fogunk jarni. En inkabb szavazok az Eu-s fuzios eromure, annak tobb ertelmet latom.